Sluchatka do 70 eur

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Sluchatka do 70 eur

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Tieto AKG budu hrať lepšie ako Philipsy.
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Acer01 »

Tak asi nakoniec kupim tie AKG K404BLK co som upol aj obrazok... dnes som si ich vyskusal v predajni a dost fajne hraju aj bassovo.... (uzavrete)
juri89
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa juri89 »

Zdravim, chcel by som si kupit sluchatka na doma s pripojenim k notebooku Asus X52n, doteraz mam stuplove nejake geniusi za 7 eur :D ktore mi uz lezu na nervy chcel by som nejake uzavrete,polouzavrete na kvalitne pocuvanie house,trance, pripadne nejake radiovky. Hlavne mp3 (320 kbps)+ nejaky flac.Musia mat 3,5mm jack aby som ich k tomu notebooku mohol pripojit. Mohli by ste mi nieco poradit, kedze sa do nich moc nevyznam, okolo 50 eur? Pripadne este nejaky kvalitny internetovy obchod na ne?

Dakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Čokoľvek z tohto: Audio-Technica ATH-T400, Shure SRH240, AKG K 99, Sennheiser HD 438, AKG K 520. Ktorekoľvek z nich budu ok. O rozdiele oproti tym Geniusom sa ani nema zmysel vyjadrovať.
juri89
Amateur
Amateur

:D Dakujem tak hovoris ze vsetky tieto su priblizne na rovnakej urovni, rozhodnutie je uz len na dizajne a cene?
Zatial sa mi najviac pozdavaju tie Shure a Sennheisery, teraz uz lne najst dobry internetovy obchod pripadne cenu.
Este by som mal otazku keby som cez ne pocuval film v priestorovom zvuku bude o hodne lepsia kvalita oproti DD 5.1?

Dik
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Sluchátka sú iba stereo. Jediná možnosť ako si pustiť film priestorovo do sluchátok je konverzia prostredníctvom Dolby Headphone. Takúto možnosť však ponúka zvuková karta a nie slúchadlá samotné.

Dobrý e-shop je sluchatka.net (nechcem robiť reklamu, ale bral som odtiaľ už pár slúchadiel a bol som veľmi spokojný hlavne s prístupom - bral som ich osobne v KE a prevádzkovateľ mi ich doniesol doslova pod blok)

Ale samozrejme treba si hodiť do googlu daný typ slúchadiel a popozerať ceny. Prípadne pozrieť stránku výrobcu, kde by mali byť uvedení oficiálni distribútori pre SR.
juri89
Amateur
Amateur

a je medzi tymito modelmi co napisal Ryan Giggs nejaky priepastny rozdiel? lebo take akg k 99 mozem kupit uz za 43 eur. Len neviem ako kvalitne je spracovanie ci nie je lepsie priplatit za iny model. Aby aj nieco vydrzali.
A posledna otazka ked mam notebook so zvukom SRS Premium Sound, co to znamena, ako to pustim? je to nejaky program ci len ovladac?

Dik
Ryan Giggs
VIP
VIP

Priepastny rozdiel v kvalite zvuku nie je, ale je rozdiel v jeho charaktere. Každe hraju trochu inak. Každemu podľa toho, čo mu viac vyhovuje. T400 su viac basove, podobne Sennheiser, Shury su skôr analyticke maju vyrovnanejši zvuk. Nie je taky zabavny, ale je pomerne presny.
Kvalitou spracovania to je tiež ok, najlepše je na tom T400, aj čo sa pohodlia tyka. AKG je na tom vo všeobecnosti kvalitou spracovania veľmi dobre. Samozrejme vždy sa môže niečo vyskytnuť, to neovplyvniš.
juri89
Amateur
Amateur

zrejme objednam tieto:

http://muziker.sk/monitory-sluchadla/pr ... _k-99.html

su za dobru cenu dokonca postovne zdarma a aj nazory som nejake precital a su dost s nimi spokojny. Len neviem ci mi bude stacit zvukova karta co mam v notebooku, bude zvuk na slusnej urovni? Pripadne aky prehravac pouziate vy na najkvalitnejsi posluch, ma na to nejaky vplyv?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zvukova karta v NTB by stačiť mohla. Otazka tu skôr je, či tam nebude so zvukom "tiecť" aj nejaky bordel z NTB (nejky šum, bzukot atd. ktory sa tu môže do zvuku primiešať). Integrovane zvukovky zvyknu zbierať aj pazvuky zvnutra pc. Ale nie je to pravidlo. Samozrejme s lepšou kartou, resp. inym kvalitnejšim zdrojom (DAC) kvalita zvuku stupne. V mnohych pripadoch vyrazne. Zaleži ake kvalitna je ta integrovana. Vplyv ma na zvuk cely reťazec. Teda zdroj zvuku, zosilovač a sluchadla. Najviac pritom zaleži na sluchadlach, ale aj zvyšok zostavy ma do toho čo povedať. Avšak na sluchadla za 50€ nepotrebuješ nič extra. Aby potom zdroj nebrzdili malo kvalitne sluchadla. Stačila by nejaka lepšia, najlepšie externa zvukovka. Všetko je zaležitosť peňazi. Najprv však skus integrovanu a uvidiš. Pripadne skus aj na inom zdroji (mp3 player, telefon...).
Ja už som tu kdesi na fore o svojej zostave pisal. Mam relativne kvalitny reťazec. Už sa snaď da hovoriť aj o hranici highendu. Vygoogli si ak ťa to zaujima. Zdroj zvuku je cd player Harman Kardon HD970, resp. ak prehravam z pc, tak DAC Nuforce uDac 2, sluchatkovy zosilovač Project Headbox II SE a sluchadla Audio-Technica ATH-AD900, AKG K 272HD, Koss Porta Pro :) a (zatiaľ ešte stale) Ultimate triple fi. 10. Do konca tyždňa ešte pribudnu bratove Sennheiser IE8.
Napísať odpoveď