Auto na CZ ŠPZ jazdiace v SR?
-
johny541
King
- Kontaktovať používateľa:
Auto na CZ ŠPZ jazdiace v SR?
Zdravím, chcem sa spýtať či je možné, a ak áno, tak ako dlho používať auto prihlásené v ČR na území SR? Ide totiž o to, že z čiech by som si vedel doniesť zadarmo felíciu, ktorá je prihlásená tam. Teda mohol by som ju tu normálne používať? Prípadne existuje nejaká doba dokedy treba auto prehlásiť? Nechcem totiž zbytočne vyhadzovať 400eur za odhlásenie a prihlásenie ak nemusím. Čo mi môžu policajti pri kontrole? Ako je to potom s dokladmi? STK,EK a pod.?
Vedel by mi niekto poradiť? Respektíve má s tým niekto skúsenosť?
Vedel by mi niekto poradiť? Respektíve má s tým niekto skúsenosť?
Re: Auto na CZ ŠPZ jazdiace v SR?
kamarat to ma vyriesene tak (zhodou okolnosti tiez feliciu z CZ) ze od majitela ma plnu moc /ale je to jeho rodina.../
-
johny541
King
U mňa by to šlo taktiež kvázi cez rodinu (teta a strýko v CZ majú známeho, ktorý robí s feldami, má ich asi 50 a zapožičiava ich). Bol by mi ochotný jednu vybrať a pustiť v rámci toho, že má dobrý vzťah s nimi a poprosili ho.
A ako sa potom to splnomocnenie vybavuje? Je to nejaký papier zbúchaný u notára alebo niečo iné?
A ako sa potom to splnomocnenie vybavuje? Je to nejaký papier zbúchaný u notára alebo niečo iné?
tlacivo najdes aj na nete, neviem ci je k tomu potrebny notar ale asi ano
-
johny541
King
Ok, tlačivo som si našiel a stiahol odtiaľto. Notár je k tomu určite potrebný, možno by sa hodil aj anglický úradný preklad v prípade návštevy PL alebo HU.
http://www.vzory-zmluv-zadarmo.sk/obcia ... o-vozidla/
Len teraz sa mi naskytla jedna otázka. Teraz mám plnú moc = plnú zodpovednosť. To znamená, že všetko je tak, akokeby som auto vlastnil? Nechcem veľmi hovoriť o takých veciach, ale treba to riešiť teraz aby potom nenastali problémy - ako to je pri nehode? Dajme tomu keby som niekoho ťukol alebo aj rozbil auto? Auto je prihlásené v ČR, čiže by malo mať aj české PZP. Ako potom prebiehe komunikácie a riešenie?
Vlastne ani neviem čo všetko by som sa mal pýtať, skôr by ma zaujímali kadejaké nástrahy, s ktorými by som sa mohol stretnúť
http://www.vzory-zmluv-zadarmo.sk/obcia ... o-vozidla/
Len teraz sa mi naskytla jedna otázka. Teraz mám plnú moc = plnú zodpovednosť. To znamená, že všetko je tak, akokeby som auto vlastnil? Nechcem veľmi hovoriť o takých veciach, ale treba to riešiť teraz aby potom nenastali problémy - ako to je pri nehode? Dajme tomu keby som niekoho ťukol alebo aj rozbil auto? Auto je prihlásené v ČR, čiže by malo mať aj české PZP. Ako potom prebiehe komunikácie a riešenie?
Vlastne ani neviem čo všetko by som sa mal pýtať, skôr by ma zaujímali kadejaké nástrahy, s ktorými by som sa mohol stretnúť
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
nechaj si auto prihlasene v CR, PZP, EK, STK a vsetko vyriesis v prvej dedine za hranicami ... ked, tak si ho prepis na seba - len zas neviem, ci vtedy neplatis "ekovýpalné" ...
CZ znacky maju vyhodu - za niektore priestupky sa na teba vyprdnu, miesto toho, aby ta popotahovali cez cudzi stat
CZ znacky maju vyhodu - za niektore priestupky sa na teba vyprdnu, miesto toho, aby ta popotahovali cez cudzi stat
-
johny541
King
Ako si ho môžem prepísať na seba, keď má auto CZ značky a ja mám trvalý pobyt v SR? Písal som, že nechcem veľmi odhlasovať a prihlasovať auto pokiaľ nemusím.
Čiže EK,STK a PZP musím mať spravené na Slovensku?
Auto bude pisane na rodinu v CR, tiez aj poistka. V pripade CR nie je potrebny uradny preklad.
-
johny541
King
Teda EK a STK si mám spraviť kde? V ČR alebo tu?
-
Hellboy248
Guru wannabe
7 rokov sme mali firemne auta prihlasene v cr, vzdy ked bola treba stk, ek sme zbehli hned za hranice do najblizse dediny a spravilo sa ..jedina nevyhoda - dost casto stopovali policajti, mysleli si ze cr znacka tak z neho prachy vybereme ./
Niekto spomínal, že to má výhody jazdiť na iných značkách, aké priestupky sa napríklad neriešia ak jazdím na nemeckých značkách ?
ďakujem za odpoveď
Co som cital, tak to obnasa skor nevyhody, niekoho stopli a chceli mu nasit prejazd na cervenu s vidinou toho, ze mu daju vysoku pokutu a on to nebude vediet ukecat. Nakoniec ich vsak slovensky vodic "usvedcil", pretoze nemali videozaznam a on si bol vedomy toho, ze na cervenu nepresiel. Tak sa na to vykaslali.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
co riesis ? statna prislusnost je pri prihlasovani aut irelevantnajohny541 napísal:Ako si ho môžem prepísať na seba, keď má auto CZ značky a ja mám trvalý pobyt v SR? Písal som, že nechcem veľmi odhlasovať a prihlasovať auto pokiaľ nemusím.
mne zatial ceske znacky nepriniesli ziadnu nevyhodu ... som slovak jazdiaci autom na ceskych znackach ... doma si ma nevsimaju a v CR tvrdim, ze som prave dostal auto do ruky a dotycne mesto VOBEC nepoznam, tak som prehliadol stopku atd.
-
Hellboy248
Guru wannabe
nordkapp_pb: tvrdis, ze prides do prahy, das papiere a prihlasis si auto ..daju znacky a ides home? teda vyberes si mesto a tam si auto prihlasis?
-
johny541
King
Veď práve, to sa mi akosi nezdá. Veď predsa to auto prihlásiš na seba a dávaš určite niekde do dokladov od auta aj svoju adresu, ktorá by mala byť v ČR, čiže aspoň nejaké prechodné bydlisko alebo niečo také. Či sa mýlim?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
nie ... tvrdim, ze prides do Děčína, das na stol papiere, zaplatis kolkami a prihlasis si auto - na seba 
napisem to v bodoch ...
1. prislo by mi divne, keby to tak nefungovalo v dnesnej europe
2. viac kamaratov a znamych zo slovenska ma auta prihlasene v CR a prechodny pobyt neviem ci tu maju - tipujem ze s takou vtakovinou sa nikto netoto
3. v pripade cudzinca viem, ze je potreba platne vizum a pas - ty ako obcan clenskeho statu pre pobyt v CR ani jednu z tychto veci nepotrebujes, teda ich nemusis ani predkladat a malo by s tebou byt narabane ako s obcanom CR - teda OP by mal stacit ? ...
napisem to v bodoch ...
1. prislo by mi divne, keby to tak nefungovalo v dnesnej europe
2. viac kamaratov a znamych zo slovenska ma auta prihlasene v CR a prechodny pobyt neviem ci tu maju - tipujem ze s takou vtakovinou sa nikto netoto
3. v pripade cudzinca viem, ze je potreba platne vizum a pas - ty ako obcan clenskeho statu pre pobyt v CR ani jednu z tychto veci nepotrebujes, teda ich nemusis ani predkladat a malo by s tebou byt narabane ako s obcanom CR - teda OP by mal stacit ? ...
-
bb5unlock
Light Professional
ak chce obcas SR prihlasit auto v vramci EU (tj aj v CR) musi tam mat minimalne prechodny pobyt