CMD spustenie prikazu po urcitom case

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Shano
Darca
Darca

CMD spustenie prikazu po urcitom case

Príspevok od používateľa Shano »

da sa nejakym sposobom docielit aby sa nejaky prikaz spustil napriklad po 2 dnoch? Samozrejme ze sa PC bude restartovat medzi casom uplynutia. Pvedzme ze mam subor ktory sa ma nakopirovat do urcitej zlozky az po dvoch dnoch.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: CMD spustenie prikazu po urcitom case

Príspevok od používateľa javatar »

windows -> task scheduler
linux -> cron
Shano
Darca
Darca

Super paradna vec ale mam este jdnu otazku povedzme ze si napisem toto:
schtasks /create /tn skuska /tr notepad /sc once /sd 18/06/2011 /st 11:00

v podstate to spusti notepad 18.6.2011 o 11tej ibaze ja potrebujem aby ho spustil aj vtom pripade ze o 11tej PC zapnuty nebude resp. ze dany prikaz sa spusti po zapnuti pc.

A uplne najidealnejsie by bolo keby schtasks nejako pochopil odpocitavanie ze po danom case sa spusti uloha. Ide oto ze potrebujem vytvorit *.bat ktory ked otvorim tak spusti odpocitavanie 2dni od jeho spustenia a po danom case vykona urcity prikaz. Ibaze dany prikaz sa musi uskutocnit aj ked PC je momentalne off pri najblizsom spusteni. Joj ale som to napisal sorry snad pochopite...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

no niekde tam hadam je aj priznak ze spusti ak zapnes pocitac po case spustenia - no a tvoj bat subor nech jednoducho naplanuje task ktory ty potrebujes v v aktualnom case + 2 dni
urcite to zvladas vygooglit :)
Shano
Darca
Darca

jasne je tam onlogin ibaze ten nepracuje s prikazom sd a st. A jedine co mozem nastavit je ze dany prikaz sa zopakuje kazde dna dni no to ja nechcem.

Zatial som to vyriesil tak ze spustim batko ktore ma spustit dalsie batko v urcity den a hodinu a kazdu minutu sa ma opakovat. Vdaka tomu som dosiahol to ze aj po zapnuti pc daleko po datume spustenia sa to druhe batko spusti. sak aha :)

bat 1:

schtasks /create /tn skuska /tr C:\Users\Administrator\Desktop\lol\bat2.bat /sc once /sd 18/05/2011 /st 12:30 /ri 1

bat 2:

schtasks /delete /tn skuska /f
notepad
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

no aj tak sa da... ono ak som ta spravne pochopil tak potrebujes v istom case naplanovat na cas+2dni ulohu ktora sa splni len raz, mam pravdu?
Shano
Darca
Darca

ano presne tak :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

A ten prvy cas planovania poznas? (v ktorom planujes task o dva dni) Myslim ze nie lebo by ti doplo ze to rovno mozes naplanovat co potrebujes o tie dva dni. V kazdom pripade aj tak ako to robis to bude fungovat, ale zda sa mi to byt neinteligetne a ja by som si asi viac precital o moznostiach planovania. Je ale pravda, ze ak to nepotrebujes vediet spravit turbo dobre tak vlastne naco zabijat cas dalsim studiom ked uz mas uspokojivy vysledok....
Napísať odpoveď