Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Posilovanie

Príspevok od používateľa hughito »

Že pol roka v kuse..no a ? :D To mám teraz prestať cvičiť drep, lebo ho cvičím už tri roky v kuse ? Pekne si nechaj bench, je to základný cvik na cecky, keď tak sprav tú zmenu, že s ním nezačínaj, zaraď ho na koniec tréningu.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

hughito napísal:Že pol roka v kuse..no a ? :D To mám teraz prestať cvičiť drep, lebo ho cvičím už tri roky v kuse ? Pekne si nechaj bench, je to základný cvik na cecky, keď tak sprav tú zmenu, že s ním nezačínaj, zaraď ho na koniec tréningu.
Si mi naložil :lol: Ani sa mi nechce rozpisovať ..... :oops: No a ako s tým chudnutím a doplnkami výživy ? : )))
hughito
Redeemer
Redeemer

Chudnutie a doplnky výživy ? Tak to je veľká bieda. Ak si myslíš, že si kúpiš nejaký zázračný spalovač, tak to môžeš tie prachy rovno poslať mne.

Počas chudnutia klasika proteín, v podstate aj kreatín môže zostať, neuškodí, aj keď nie je nevyhnutný a možno paradoxne by mala zostať aj glukóza/malta na pred a po tréningovú suplementáciu (tie g sachrov však už treba rátať do dennej prijatej dávky, ak napr. ideš sacharidové vlny).
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

Poznam chlapika co napr klasicky bench s velkou cinkou necvici vobec, ide len jednorucky, vraj je to lepsie, lepsie precvicis atd...
hughito
Redeemer
Redeemer

Blbosť. Ale tieto legendy o chlapíkoch majú niečo do seba.
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Neviem, keby mi to povedal niekto iny tak to beriem asi len ako daky subjektivny nazor ale tento chlap uz nieco v kulturistike teda dokazal, to mi mozes verit ale tak tiez to nemusi platit pre vsetkych ale jemu sa to asi osvedcilo tak cvici prsia len s jednoruckami. A zase si myslim ze je pravda ale v tom ze s jednoruckami dokaze viac precvicit. Predsa robis vacsi alebo aj mozno trochu iny pohyb tymi rukami predsa pri jednoruckach...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Pripravky a chudnutie?
otazka je ci chce clovek iba co najlacnejsie schudnut, alebo ci je ochotny obetovat tomu aj nejake tie peniaze a trochu experimentovat.
V tom druhom pripade by som urcite odporucal komplexne aminokyseliny, ktore do urcite miery dokazu pribrzdit katabolizmus, ktory pri radikalnom chudnuti nastava zakonite.

Druha vec je, preco ludia hovoria ze neexistuju ucinne legalne prostriedky na chudnutie je ze davaju nizke davkovania, lebo to co je vecsinou uvedene na obale je slabota, treba nasobit aspon 2x.
A potom, dalsia vec je, ze kazda latka zabera iba urcity obmedzeny cas a potom uz jednoducho nezabera, riesi sa to dlhsou prestavkou
/to iste co pri kreatine atd./

kinjeril

bral som praskovy a raz aj tabletkovy, ale velku zmenu k lepsiemu som necitil, dokonca to ku koncu mojho "kreatinoveho obdobia" doslo do bodu ze som z neho mal sr*cky.. :x Je to skoda, lebo kreatin je naozaj jeden z mala ucinnych pripravkov a zaroven aj smiesne lacny /oproti inym/. Teoreticky by som ho mohol skusit znovu zaradit po mensich davkach, ale nechcem to riskovat, podla mna by to nakoniec dopadlo rovnako..
hughito
Redeemer
Redeemer

nestik a teraz mi kauzálne dokáž, že to, že ten daný chlap niečo dokázal v kulturistike (čo?) súvisí s tým, že cvičí cecky jednoručkami.

Čo sa ešte týka tej rysky, samozrejme áno, bcaa sa tam hodí ako riť na šerbel. Iné prípravky na chudnutie fakt neodporúčam, to si už radšej kúpte sypaný kvalitný zelený čaj. Ten podporuje chudnutie.

A gogo, sračky z kreatínu ? Si si istý ?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

P3Bo napísal:No dnes som neúspešne atakoval 110 kg bench. Na svoju obranu poviem že som vynechal 8 tréningov kvôli kiahniam. Chcem teraz klasický bench vynechať ale nepoľaviť s budovaním sily na hrudník. Mám si teda najbližší mesiac dávať len jednoručky ? alebo ako mám hrudník cvičiť.
Ak ti ide o silu, bench rozhodne nevynechavaj, davaj ho aspon raz do tyzdna, nehc ta necaka potom nejake prekvapenie v technike prevedenia cviku.
nestik napísal:Poznam chlapika co napr klasicky bench s velkou cinkou necvici vobec, ide len jednorucky, vraj je to lepsie, lepsie precvicis atd...
Na objem mozno na silu urcite nie.

Inak povedane pri jednoruckach sa prsne svaly viac zapajaju ako pri klasickom bench kde velku pracu odvetu aj tricpesi a ramena.

Obydva cviky su velmi dobre kedy ich ale cvicit zavisi od tipu treningu a danych cielov toho cviciaceho.

hughito preco neskusas maximalky? Sem tam ist maximalku je dobre aj na objem a hlavne ked mas sparinga. To ja co vacsinou chodim bez neho, sa idem posrat ked mam ist drepnut nejakch 95% z maxima, ale nakoniec idem aj tak :lol:
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:nestik a teraz mi kauzálne dokáž, že to, že ten daný chlap niečo dokázal v kulturistike (čo?) súvisí s tým, že cvičí cecky jednoručkami.

Čo sa ešte týka tej rysky, samozrejme áno, bcaa sa tam hodí ako riť na šerbel. Iné prípravky na chudnutie fakt neodporúčam, to si už radšej kúpte sypaný kvalitný zelený čaj. Ten podporuje chudnutie.

A gogo, sračky z kreatínu ? Si si istý ?
Bavim sa o jeho tvrdeni ze cviky s jednoruckami su lepsie ako s VC. A myslim si ze cvici dlhsie ako kazdy z nas co tu pise takze by uz mohol mat co-to vyskusane a odsledovane.

//Podotykam ze ja sam sa tym neriadim len to spominam ze na tom moze byt nieco pravdy.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hughito

je to tak, uzival som to velmi dlho a nieco mi to v zaludku pototo.. ale nechcem tym povedat ze by to mohlo robit problemy aj niekomu druhemu, kazdy sme iny. BCAA su do rysovacky dobre, ale podla mna je lepsie riesenie davam radsej komplexne aminace a vecsie davky.

Ten napad cvicit prsia s jednoruckami je celkom zaujimavy ..
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Ako sa rozcvičujete pri maximálkach respektíve keď už mám isť 5x5 /5x3 tak vhupnete rovno do 100kg bench?
Ja osobne idem predtým
1. 60kg
2. 80 kg
3-5 95 kg
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

nestik napísal:Bavim sa o jeho tvrdeni ze cviky s jednoruckami su lepsie ako s VC.
Lepsie v com? Snazte sa pochopit ze v tomto sporte slovo lepsie je velmi velice relativne.
P3Bo napísal:Ako sa rozcvičujete pri maximálkach respektíve keď už mám isť 5x5 /5x3 tak vhupnete rovno do 100kg bench?
Ja osobne idem predtým
1. 60kg
2. 80 kg
3-5 95 kg
Dobra otazka.

Budem hovorit o percentach kedze v treningoch na silu sa pracuje hlavne s nimi a tiez je rozdiel ked pridam niekomu 10 kil na cinku ked drepuje 300 kil a niekto zas len 50 kil.

Takze zacinam klasicke rozvicenie s prazdnou tyckou, strecing moc nerobim iba taky asi minutovi, ten je vacsinou nahovno.

Potom nalozim nieco cez 40-50% 10 rep dalej:

70% 5 rep
80% 3 rep
85% 1-2 rep
90% 1-2 rep
95% 1 rep
100% 1 rep

tych 85% a 90% zvyknem preskakovat, takym sposobom ze bud idem jendo alebo druhe, ked sa moc necitim tak obydve. Niekedy ked mam moc nalozene v gatoch a netrufam si ist tych 100% tak idem tak nejak ze 97% a ked sa to zda byt lachke (alebo lepsie povedane neni to az tak tazke jak som cakal) tak znova prilozim, proste tam uz davam len male posrate vahy. Ale tu pozor treba tu dobre odhadnut kolko som schopny zvladnut, ta vaha sa nemoze pridavat halalabala, lebo pri tych 97% sa mozem dost unavit a tych 100% nedam co by so mozno bol schopny dat keby som na ne skocil hned z 95%. Tiez je niekedy dobre nato ist hned uz z 90% ak sa rata s nejakym zlepsenim maxima (napr po nejakej rutine) a tych 90% sa zda byt dost lahkych.

Tento sposobom maximalok som vyuzival hlavne pri wsb, po ruskych rutinach by som isiel trochu inac lebo tam sa uz rata s nejakym zlepsenim, tusim sheiko to mal dobre rozpisane v niektorom tyzdni v 2 faze, ak by bol zaujem skusim to najist a hodit to sem.

Poznamka, napr pri drepe alebo benchi sa da vyuzit taka kravina (neviem odborny nazov), ze zoberem do ruk resp na plecia nejakych 105-110% a drzim resp s tym stojim jak ozrala tak 5-8 sekund a polozim naspät. Potom znizim na 100% a idem jedno striknte opakovanie. Je to take oklamanie psychyky.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

neviem co mate proti tym jednoruckam, ked cvicim pre radost nebavi ma furt robit to iste, tak si dam namiesto benchu jednorucky a vtedy clovek zisti kolko toho naozaj vladze, cim je ta vaha totiz volnejsia, tym je to tazsie, tym je to lepsie na celkovu koordinaciu nehovoriac o tom, ze je to novy stimul pre svaly...
hughito
Redeemer
Redeemer

kali: Ani neviem, síce ma to dosť zaujíma, ale proste na to nie je čas. :lol:

Ešte k tým nešťastným ceckom: nikto tu netvrdil, že cvičiť cecky aj s jednoručkami je blbosť. Veď nebudem cvičiť bench 3-krát do týždňa, to je jasné (resp. aspoň pri klasických FB tréningov). Ale vyradiť bench a nahradiť ho cvikmi iba s jednoručkami je blbosť.

gogo: Ja tomu neverím, podľa mňa si to nemal z toho. Kreatín je látka, ktorú prijímaš aj denne z potravy (cca 1 g) a 1 g si takisto vyprodukuje tvoje telo. Kreatínom ako suplementom túto dávku len navýšiš. Je to proste prirodzená látka, ktorá je v tvojom tele. Ak jej prijmeš viac, tak sa premení na kreatinín a vyplaví sa z tela močom. To je celé. Ale srať z kreatínu ? Blbosť. :) Určite si to mal z niečoho iného. Možno nejakého proteínu alebo jednoducho toho, že si prijímal veľa bielkovín, veľa žral. To sa niekedy stane aj mne v objeme, také krátkodobé "sračky," ani to neriešim.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

kali520 napísal: Poznamka, napr pri drepe alebo benchi sa da vyuzit taka kravina (neviem odborny nazov), ze zoberem do ruk resp na plecia nejakych 105-110% a drzim resp s tym stojim jak ozrala tak 5-8 sekund a polozim naspät. Potom znizim na 100% a idem jedno striknte opakovanie. Je to take oklamanie psychyky.
Potvrdzujem. Toto mi poradil kamos (obcasny sparing). BB sa venuje cez 12 rokov a doporucil mi to. Pri benchi, legpresse, kridlach trebars nahodit 120% a uvidite, co to s vami urobi. :) Na latissime som siel hore o 30kg behom 5 tyzdnov. ;)
hughito
Redeemer
Redeemer

Čiže treba riadne prehodiť maximum a len to podržať (v rukách, na chrbte..) ? Vyzerá to zaujímavo. Aj keď, v poslednom čase cvičím hlavne na objem a tam sa nejedná o veľké váhy.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Ano. Nemusis ziadne negativa s tym robit, ani sa snazit ako besny vrabec. Proste si to podrz v rukach, nohach, ceckoch... a tot vsio. Telo si na to zacne zvykat. Ma to znacny psychologicky aj fyziologicky efekt.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

aj v biomagu sa o tom pise ..len je tam v podstate na tom zalozeny cely trening
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

inac este sa vratim k tomu kreatinu, zacal som ho brat zaciatkom tyzdna alebo uz minuly, ani sa nepamatam, takze uzivam ho 5-7 dni (je to prvykrat co ho beriem)
je to klasicky mono, uzivam ho bud s proteinom po treningu (protak aj krea do mliecka pre super coko chut :D ) alebo samy do mlieka po treningu/zatazi
zacal som na 80.5 kg, zvacsil som intenzitu treningov, a dokonca zaradil nejake extra a na vahe som mal dnes 83kg a da sa povedat ze v zrkadle som viditelne nafuknutejsi
co sa tyka maximalnej sily, neviem posudit pretoze neposilujem, robim bojovy sport, a mam toho naozaj dost nato aby som siel aj do posilky, akurat jedine "zlepsenie" ze som minule po dlhej pauze odzapasil 5 kol a citil som sa dost cerstvy pricom som sa neulieval ale makal som (pred pauzou som bol po 5x5/3 minutach dost vystaveny)
ALE, netusim ci je to kreatinom, ci niecim inym, vyliecilo sa mi rameno!!!!! dlho som mal problemy s nim, okolo vianoc som si ho tak zranil ze som ruku nemohol nad uroven ramien zdvihnut, casom sa to lepsilo (asi sval natrhnuty nejaky, k tomu masiarovi na ortopedii som nesiel kedze sa to lepsilo) ale potom sa to zaseklo tak na 80% uplne ked som zdvihol ruku hore jak keby som strop chcel chytit vzdy som to citil, dnes som sa zobudil a jak keby niekto carovnym prutikom mavol rameno robi vsetky pohyby bez bolesti, som zatial v uzase a neviem comu to pripisat, kedze ako pisem trening tento tyzden bol NAROCNEJSI, a toto rameno bolo v takomto stave asi 3 mesiace bez zmeny
takze zatim spoko :smt007
Napísať odpoveď