Zaloba
Zaloba
Nazdar. Potreboval by som poradit. Jeden pako v skole ma nastval tym, ze povedal ze moja matka je k*rva. tak som mu jednu vrazil, pritom som mu vybil 2 predne zuby a zlomil som mu nos. Jeho rodicia ma chcu zaslovat za ublizenie na zdravi len ja absolutne nvem co mam robit. Poradte. Dik
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zaloba
teraz toho už veľa nenarobíš. Jedine čakať či ti príde predvolanie na súd a ak áno, tak sa tam dostaviť
-
Slovensko 2002
Light Expert
Keby mal ten clovek aspon trocha sudnosti tak ti nenada na matku... cize si myslim ze ti pride predvolanie na sud... ale neboj vazenie ti nehrozi... maximalne pokuta.
-
audiotrack
VIP
no neviem, teda nie som právnik, ale po porade s právnikmi s ktorými bývam, som sa dozvedel že podľa popisu je to ublíženie na zdraví (nie iba ujma na zdraví). To je definované v paragrafe 123 trestného zákona ako:Slovensko 2002 napísal:Keby mal ten clovek aspon trocha sudnosti tak ti nenada na matku... cize si myslim ze ti pride predvolanie na sud... ale neboj vazenie ti nehrozi... maximalne pokuta.
a podľa paragrafu 156 teda(2) Ublížením na zdraví sa na účely tohto zákona rozumie také poškodenie zdravia iného, ktoré si objektívne vyžiadalo lekárske vyšetrenie, ošetrenie alebo liečenie, počas ktorého bol nie iba na krátky čas sťažený obvyklý spôsob života poškodeného
Provokácia nie je preukázateľná, bolo by to slovo proti slovu ak neboli svedkovia. Takže to bude posudzované ako napadnutie a ublíženie na zdraví. Ak sa však bavíme o malých zasranoch niekde na základke, tak neviem ako je to riešené pre mladistvých. Zrejme iba ako bitka a teda maximálne nejaké urovnanie medzi rodičmi. Možno nejaká forma zadosťučinenia. To mi nevedel povedať. Tak či tak ale dostane zápis do registra ak to podajú(1) Kto inému úmyselne ublíži na zdraví, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až dva roky.
Celkom isto to nieje žiadna sranda. Odporúčam ospravedlnenie sa jemu a jeho rodičom a uhradenie nákladov ako pokus o urovnanie sporu.
no takto by som sa nikdy neponizil aby som sa este siel ospravedlnit.. skor by som si pockal este niekde jeho tata a rozbil papulu aj jemu
-
lowmanek
Light Professional
aha...keby som vedel, kto je ten, komu si vybil tie 2 zuby a rozbil nos, tak ver, ze by som za nim siel a ukazal mu to, co si tu prave napisal...neverim tomu, ze to bolo tak, ako si napisal[url=[/url] napísal:no takto by som sa nikdy neponizil aby som sa este siel ospravedlnit.. skor by som si pockal este niekde jeho tata a rozbil papulu aj jemu
-
audiotrack
VIP
tak to si teda riadny hrdina. Dúfam že ťa to výjde poriadne draho. A snáď raz niekto rozbije papulu aj tebejohny29 napísal:no takto by som sa nikdy neponizil aby som sa este siel ospravedlnit.. skor by som si pockal este niekde jeho tata a rozbil papulu aj jemu
Ale toto nenapisal zakladatel temy.audiotrack napísal:tak to si teda riadny hrdina. Dúfam že ťa to výjde poriadne draho. A snáď raz niekto rozbije papulu aj tebe
-
audiotrack
VIP
hmm ale možno mu pomáhal s druhým zubomppt napísal: Ale toto nenapisal zakladatel temy.
lowmanek,audiotrack vy si hlavne precitajte nicky kto co pisal, aby tu potom nevznikali nedorozumenia.
Ak by som ja niekomu na mamu povedal ze je k.., tak nech mi kludne da na papulu, pretoze si to zasluzim.
Ak by som ja niekomu na mamu povedal ze je k.., tak nech mi kludne da na papulu, pretoze si to zasluzim.
Provokacia tam nebola. Boli sme v skole a mali sme hovorit ze kde rodicia pracuju a tak.
-
Peter_Retep
VIP
aky mas vek, ublizenie na zdravi to je az ked bol na pn 7 a viac dni - niekedy si treba pomoct aj judikatmi Najvyssieho sudu
v pripade ak si nedovrsil 14 rokov nie si trestne zodpovedny. okrem toho (vzdy ma pobavi ako chce kazdi davat zaloby a vie o tom trt makovy) aby mohlo prebehnut konanie pred sudom, tak musi prebehnut vysetrovanie a vsetky ostatne ukony organov cinnych v trestnom konani. taktiez velmi ale naozaj velmi silno pochybujem ze zakladatel temy je plnolety. ak ma menej ako 14 rokov tak sa nic nedeje, ak mas viac ako 14 rokov si trestne zodpovedny ale spachal si precin, ktoreho zavaznost je nepatrna (zalezi ako to klasifikuju - ci to je alebo nie je zavazne). Vseho vsudy: nic sa neboj nestane sa ti nic. napadnuty a zrejme aj jeho rodicia budu nejaki jednoduchsi ludia.
tak vidim ze si napisal vek kym som pisal pripsevok.
kazdopadne - toto je len nejake bububu. chcel by som vidiet ako by vysvetloval napadnuty preco k utoku doslo - teda urazky matky atd. nemas sa coho bat - policajti by rodicov vysmiali a prokuratorovi by to nepostupili. Oni s mladistvimi riesia zavaznejsie veci ako dva vybite zuby.
v pripade ak si nedovrsil 14 rokov nie si trestne zodpovedny. okrem toho (vzdy ma pobavi ako chce kazdi davat zaloby a vie o tom trt makovy) aby mohlo prebehnut konanie pred sudom, tak musi prebehnut vysetrovanie a vsetky ostatne ukony organov cinnych v trestnom konani. taktiez velmi ale naozaj velmi silno pochybujem ze zakladatel temy je plnolety. ak ma menej ako 14 rokov tak sa nic nedeje, ak mas viac ako 14 rokov si trestne zodpovedny ale spachal si precin, ktoreho zavaznost je nepatrna (zalezi ako to klasifikuju - ci to je alebo nie je zavazne). Vseho vsudy: nic sa neboj nestane sa ti nic. napadnuty a zrejme aj jeho rodicia budu nejaki jednoduchsi ludia.
tak vidim ze si napisal vek kym som pisal pripsevok.
ešte je tu ale jedna možnosť, ktoru by som videl realnejšie a to nahrada škody, zuby su dnes draha vec, obzvlašť ak si mu vyrazil predne, je to pomerne velka spoločenska ujma(resp sťaženie spoločenskeho uplatnenia) + ten zlomeny nos, bohvie ako si mu ho zlomil, či si mu spravil krasnu hokejku alebo len mierny opuch...a to može byť tiež neprijemne + bolestne, to je už ale na rodičoch, je to tiež nepravdepodobne, ale aj napriek tomu si viem predstaviť, že by sa to stalo... ale to už by išlo cez civilne, nie trestne konanie...
-
Peter_Retep
VIP
kazdopadne vsetko to zaavisi ako to bude kvalifikovane ale do toho my uz nevidime
ale pre zakladatela temy: ludovo povedane pruser mat nebudes
nj...vyzera teraz ako syselColdRain napísal:ešte je tu ale jedna možnosť, ktoru by som videl realnejšie a to nahrada škody, zuby su dnes draha vec, obzvlašť ak si mu vyrazil predne, je to pomerne velka spoločenska ujma(resp sťaženie spoločenskeho uplatnenia) + ten zlomeny nos, bohvie ako si mu ho zlomil, či si mu spravil krasnu hokejku alebo len mierny opuch...a to može byť tiež neprijemne + bolestne, to je už ale na rodičoch, je to tiež nepravdepodobne, ale aj napriek tomu si viem predstaviť, že by sa to stalo... ale to už by išlo cez civilne, nie trestne konanie...
inak chcel by som vedieť, čo povedal doma, keď prišiel s rozbitým nosom a bez zubov... 
Domov nedosiel. Osetrili ho a prisli ponho rodicia.matoa napísal:inak chcel by som vedieť, čo povedal doma, keď prišiel s rozbitým nosom a bez zubov...