Zaloba

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
TeaPack
Star
Star

Zaloba

Príspevok od používateľa TeaPack »

Nazdar. Potreboval by som poradit. Jeden pako v skole ma nastval tym, ze povedal ze moja matka je k*rva. tak som mu jednu vrazil, pritom som mu vybil 2 predne zuby a zlomil som mu nos. Jeho rodicia ma chcu zaslovat za ublizenie na zdravi len ja absolutne nvem co mam robit. Poradte. Dik
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zaloba

Príspevok od používateľa audiotrack »

teraz toho už veľa nenarobíš. Jedine čakať či ti príde predvolanie na súd a ak áno, tak sa tam dostaviť
Slovensko 2002
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Slovensko 2002 »

Keby mal ten clovek aspon trocha sudnosti tak ti nenada na matku... cize si myslim ze ti pride predvolanie na sud... ale neboj vazenie ti nehrozi... maximalne pokuta.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Slovensko 2002 napísal:Keby mal ten clovek aspon trocha sudnosti tak ti nenada na matku... cize si myslim ze ti pride predvolanie na sud... ale neboj vazenie ti nehrozi... maximalne pokuta.
no neviem, teda nie som právnik, ale po porade s právnikmi s ktorými bývam, som sa dozvedel že podľa popisu je to ublíženie na zdraví (nie iba ujma na zdraví). To je definované v paragrafe 123 trestného zákona ako:
(2) Ublížením na zdraví sa na účely tohto zákona rozumie také poškodenie zdravia iného, ktoré si objektívne vyžiadalo lekárske vyšetrenie, ošetrenie alebo liečenie, počas ktorého bol nie iba na krátky čas sťažený obvyklý spôsob života poškodeného
a podľa paragrafu 156 teda
(1) Kto inému úmyselne ublíži na zdraví, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až dva roky.
Provokácia nie je preukázateľná, bolo by to slovo proti slovu ak neboli svedkovia. Takže to bude posudzované ako napadnutie a ublíženie na zdraví. Ak sa však bavíme o malých zasranoch niekde na základke, tak neviem ako je to riešené pre mladistvých. Zrejme iba ako bitka a teda maximálne nejaké urovnanie medzi rodičmi. Možno nejaká forma zadosťučinenia. To mi nevedel povedať. Tak či tak ale dostane zápis do registra ak to podajú
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Celkom isto to nieje žiadna sranda. Odporúčam ospravedlnenie sa jemu a jeho rodičom a uhradenie nákladov ako pokus o urovnanie sporu.
johny29
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa johny29 »

no takto by som sa nikdy neponizil aby som sa este siel ospravedlnit.. skor by som si pockal este niekde jeho tata a rozbil papulu aj jemu
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

[url=[/url] napísal:no takto by som sa nikdy neponizil aby som sa este siel ospravedlnit.. skor by som si pockal este niekde jeho tata a rozbil papulu aj jemu
aha...keby som vedel, kto je ten, komu si vybil tie 2 zuby a rozbil nos, tak ver, ze by som za nim siel a ukazal mu to, co si tu prave napisal...neverim tomu, ze to bolo tak, ako si napisal :D to co za tebou len-tak prisiel a povedal, ze tvoja mam je ku*va...podla toho co si tu napisal sudim, ze urcita provokacia bola aj z tvoje strany a teda ste sa mohli radsej hadat koho mama je vacsia ku*va ako to ako si to riesil...ale poznam par pripadov kedy sa stalo nieco podobne a rodicia sa taktiez dotycnemu vyhrazali sudom a vzdy to skoncilo len vyhrazanim...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

johny29 napísal:no takto by som sa nikdy neponizil aby som sa este siel ospravedlnit.. skor by som si pockal este niekde jeho tata a rozbil papulu aj jemu
tak to si teda riadny hrdina. Dúfam že ťa to výjde poriadne draho. A snáď raz niekto rozbije papulu aj tebe
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

audiotrack napísal:tak to si teda riadny hrdina. Dúfam že ťa to výjde poriadne draho. A snáď raz niekto rozbije papulu aj tebe
Ale toto nenapisal zakladatel temy.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ppt napísal: Ale toto nenapisal zakladatel temy.
hmm ale možno mu pomáhal s druhým zubom :)
johny29
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa johny29 »

lowmanek,audiotrack vy si hlavne precitajte nicky kto co pisal, aby tu potom nevznikali nedorozumenia.
Ak by som ja niekomu na mamu povedal ze je k.., tak nech mi kludne da na papulu, pretoze si to zasluzim.
TeaPack
Star
Star

Provokacia tam nebola. Boli sme v skole a mali sme hovorit ze kde rodicia pracuju a tak.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

tvoj vek?
TeaPack
Star
Star

15
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

aky mas vek, ublizenie na zdravi to je az ked bol na pn 7 a viac dni - niekedy si treba pomoct aj judikatmi Najvyssieho sudu :)

v pripade ak si nedovrsil 14 rokov nie si trestne zodpovedny. okrem toho (vzdy ma pobavi ako chce kazdi davat zaloby a vie o tom trt makovy) aby mohlo prebehnut konanie pred sudom, tak musi prebehnut vysetrovanie a vsetky ostatne ukony organov cinnych v trestnom konani. taktiez velmi ale naozaj velmi silno pochybujem ze zakladatel temy je plnolety. ak ma menej ako 14 rokov tak sa nic nedeje, ak mas viac ako 14 rokov si trestne zodpovedny ale spachal si precin, ktoreho zavaznost je nepatrna (zalezi ako to klasifikuju - ci to je alebo nie je zavazne). Vseho vsudy: nic sa neboj nestane sa ti nic. napadnuty a zrejme aj jeho rodicia budu nejaki jednoduchsi ludia.

tak vidim ze si napisal vek kym som pisal pripsevok. :D kazdopadne - toto je len nejake bububu. chcel by som vidiet ako by vysvetloval napadnuty preco k utoku doslo - teda urazky matky atd. nemas sa coho bat - policajti by rodicov vysmiali a prokuratorovi by to nepostupili. Oni s mladistvimi riesia zavaznejsie veci ako dva vybite zuby.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ešte je tu ale jedna možnosť, ktoru by som videl realnejšie a to nahrada škody, zuby su dnes draha vec, obzvlašť ak si mu vyrazil predne, je to pomerne velka spoločenska ujma(resp sťaženie spoločenskeho uplatnenia) + ten zlomeny nos, bohvie ako si mu ho zlomil, či si mu spravil krasnu hokejku alebo len mierny opuch...a to može byť tiež neprijemne + bolestne, to je už ale na rodičoch, je to tiež nepravdepodobne, ale aj napriek tomu si viem predstaviť, že by sa to stalo... ale to už by išlo cez civilne, nie trestne konanie...
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

kazdopadne vsetko to zaavisi ako to bude kvalifikovane ale do toho my uz nevidime :) ale pre zakladatela temy: ludovo povedane pruser mat nebudes
TeaPack
Star
Star

ColdRain napísal:ešte je tu ale jedna možnosť, ktoru by som videl realnejšie a to nahrada škody, zuby su dnes draha vec, obzvlašť ak si mu vyrazil predne, je to pomerne velka spoločenska ujma(resp sťaženie spoločenskeho uplatnenia) + ten zlomeny nos, bohvie ako si mu ho zlomil, či si mu spravil krasnu hokejku alebo len mierny opuch...a to može byť tiež neprijemne + bolestne, to je už ale na rodičoch, je to tiež nepravdepodobne, ale aj napriek tomu si viem predstaviť, že by sa to stalo... ale to už by išlo cez civilne, nie trestne konanie...
nj...vyzera teraz ako sysel
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

inak chcel by som vedieť, čo povedal doma, keď prišiel s rozbitým nosom a bez zubov... :)
TeaPack
Star
Star

matoa napísal:inak chcel by som vedieť, čo povedal doma, keď prišiel s rozbitým nosom a bez zubov... :)
Domov nedosiel. Osetrili ho a prisli ponho rodicia.
Zamknuté