Zdravím, mám tu, celkom veľký problém.
Bratranec mal dnes už starý PC, prakticky dnes už len kancelársky. Rozhodol sa inovovať, a nakúpil nov komponenty, ostala mu prakticky len skrinka, DVD mechanika a HDD. Ponúkol som sa mu, že mu to poskladám, dnes som sa na to dal. Najskôr sme rozobrali starý PC, ktorý šlapal v pohode. Osadili sme nový zdroj. Neskôr dosku, do nej som posadil CPU, naniesol pastu a osadil chladič. Neskôr samozrejme RAM-ky, a grafiku má zaitiaľ integrovanú. Zo zdroja sme zapojili všetky molexy (HDD, CD/DVD), 24pin do dosky a ďalší 4pin pre CPU. Na dosku som zapojil káble z front panelu, teda na LED-ky, USB a pod. som sa zatial vykašlal, a zapojil som len Power a Reset. Všetko bolo pripravené, bol čas PC zapnúť...
Keď som PC zapol, kontrolka na doske svietila, CPU fan sa točil (aj keď pomaličky), PC sa šiel akokeby nabootovať, ale vydržal len 3-5 sekúnd, potom sa automaticky vypol. To sa opakovalo niekoľko krát, neskôr som skúsil zapojiť do 24pin portu len 20pin zo zdroja, nepomohlo... Potom som len tak skúsil odpojiť 4pin zo zdroja pre CPU. Zapol som PC, ... ventilátor na CPU sa poriadne rozhučal, skrátka tak ako by mal, no nereagoval obraz, proste hučal komp, ale nič z toho, bez obrazu. (PS: nemám ako zistiť ako pípa repráčik, keďže v skrini žiaden nemal!), takže som vlaste dosiahol len toho, že bez 4pin CPU kábla sa to rozhučí a nevypne, no aj v manuály som sa dočítal, že bez neho to nepôjde, ten tam proste musí byť, inak sa mi PC nenabootuje.
V čom chyba určite nieje:
-zdroj - skúšal som 2 rôzne
-RAM - v druhom PC funguje
Zostava:
MB: Asus M4N68T-M
CPU: AMD Athlon II x2 250 + BOX
PSU: Hedy 520W (určite v poriadku)
RAM: Corsair 2GB DDR3 1333Mhz (určite v poriadku)
komponenty mám teraz u seba, takže môžem skúšať, no neviem sa pohnúť. Je to dosť súrne a za každú radu budem veľmi rád. Vďaka!