C/C++ alebo Java

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: C/C++ alebo Java

Príspevok od používateľa javatar »

axxis - cokolvek co v tvojom kode nejde je cisto tvoja chyba
pozri - keby vsetci uvazovali takto tak by sme vsetci kodili v C++ a boli (ne)stastny...
podla mna je lepsie ked mi samotny jazyk umozni spravit cim menej chyb (zvlast takychto - co osetri aj kompiler, nemusi to ist do runtimu) ako si potom patrat v kode kde je chyba - odraza sa to potom na rychlosti vyvoja
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

o tom by sa dalo polemizovat. ja som praveze pocul nazory, ze uvedena vlastnost jazyka zvysuje jeho rychlost. zober si, ze si usetris pisanie vsetkych interface-ov, generickych kolekcii atd.

Kód: Vybrať všetko

List<generikum>lst = new ArrayList<generikum>()

Kód: Vybrať všetko

lst = []
tieto zapisy su uplne ekvivalente... python je fakt prijemny na pisane, ale nepekne sa to odraza na jeho rychlosti :) ( je cisto interpretovany y)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Lenze prave v tom je ta zabava. Neviem na akej urovni kodis (rekreacne, student, profesional), ale vacsinu casu ti zaberie premyslanie, nie pisanie preto uplne neakceptujem argument - v inom jazyku sa to da zapisat kratsie.
Ide aj o to ze v pythone potom potrebujes daleko viac skusenosti aby si mohol za rovnako kratky cas pochopit ekvivalent kodu v jave. Ked sa pozries na vyvoj jazykov tak Java a C# sa preto tak rychlo uchytili lebo su orientovane smerom k programatorom a snazia sa cim viac chyb najst v dobe kompilacie. Co si osobne myslim ze je dobra cesta, lebo myslis viac abstraktne smerom k rieseniu problemu a menej strojovo.
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

Zdravim, cital som prispevky, ktore ste sem pisali ohladom prog. jazykov, ich kladov, zaporov atd... Vcera som si stiahol C++ Builder a zacal som citat nejake navody, skusat, vytvorit nejake jednoduche programy. Lenze dneska ma zas jeden chalan poplietol ze C# je vyhodnejsie lebo sa v nom daju programovat 3D objekty a v C++ nie. A vraj aj do buducnosti bude mat C# lepsiu perspektivu, bude viac ziadane ako C++. Viem ze kazdy jazyk ma svoje + a - a kazdy je lepsi na nieco ine. Ale chcem sa vas spytat, ktory prog. jazyk by som si mohol vybrat, resp. ktory by bol pre mna najvhodnejsi s tym, ze by som v to chcel v buducnosti zurocit a "nemal problem" najst pracu. V skole sa ucime pascal, co ma ale moc nebavi kedze sa v tej aplikacii nic "nehybe" nema to grafiku. Pravdepodobne by som chcel prog. jazyk neskor vyuzivat aj do webovych stranok - mozno daky eshop, aplikacie na weby. Takze sa Vas pytam ci je to pravda co mi tvrdil ten chalan a ktory jazyk by som si z tohto hladiska asi mohol vybrat ?
Momentalne zvazujem tieto: C++, C# a Java.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

V C++ urobis 3D objekty, nevidim dovod preco nie. C# stale stupa na ziadanosti lebo je postaveny na platforme .NET a ta je neustale vyvijana dobre zaplatenymi programatormi. Co bude dalej s Javou rozhodne oracle ale zatim sa nema k tomu zeby dobehovali ten nadskok co ma pred nimi .NET. No a v C++ som este nevidel pisat web a nie som si isty ci sa to da. Ak chces robit webove aplikacie tak sa poobzeraj po neakom peknom frameworku polozenom na .NET-e (cize C#). Pripadne take klasiky na web ako HTML+CSS+JAVASCRIPT+PHP ale tuto cestu by som si v zivote nevybral... (nemam rad PHP)
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

javatar napísal:V C++ urobis 3D objekty, nevidim dovod preco nie. C# stale stupa na ziadanosti lebo je postaveny na platforme .NET a ta je neustale vyvijana dobre zaplatenymi programatormi. Co bude dalej s Javou rozhodne oracle ale zatim sa nema k tomu zeby dobehovali ten nadskok co ma pred nimi .NET. No a v C++ som este nevidel pisat web a nie som si isty ci sa to da. Ak chces robit webove aplikacie tak sa poobzeraj po neakom peknom frameworku polozenom na .NET-e (cize C#). Pripadne take klasiky na web ako HTML+CSS+JAVASCRIPT+PHP ale tuto cestu by som si v zivote nevybral... (nemam rad PHP)
Diky, tak teda skusim to C# kedze ma vyuzitie aj vo webovych aplikaciach a aj stupa na ziadanosti. HTML, CSS viem, JavaScript som zacal ale nejak som sa nedonutil ist dalej v kadzom pripade sa ho snad niekedy doucim. Vedel by si mi este poradit nejake dobre vyvojove prostredie pre C#, moze byt podobne ako C++ builder ten sa mi celkom paci... Bolo mi poradene nejaky Visual od Microsoftu alebo nieco take ?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

No visual studio jednoznacne :) a framework sa ti popytam splubyvajuceho vecer (ja robim v jave).
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

javatar napísal:No visual studio jednoznacne :) a framework sa ti popytam splubyvajuceho vecer (ja robim v jave).
Dakujem :) K :plus:

// BTW: Ak sa mi za dva roky podari dostat na tu skolu co planujem, tak Jave sa tak ci tak zrejme nevyhnem.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

ale v jave sa robi celkom prijemne :) akurat vela veci si musis urobit sam, ale voci tomu jazyku vyhrady nemam skor naopak, je to moj oblubenec :)

a spolubyvajuci pouziva WFP - ale je to na dlho ak to chces dobre zvladnut
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

javatar napísal:ale v jave sa robi celkom prijemne :) akurat vela veci si musis urobit sam, ale voci tomu jazyku vyhrady nemam skor naopak, je to moj oblubenec :)

a spolubyvajuci pouziva WFP - ale je to na dlho ak to chces dobre zvladnut
Co myslis pod tym vela veci si musis spravit sam ? A inak ake vyvojove prostredie pouzivas ty na Javu ? Lebo ja co som si rozbehal Javu na PC (bola to moja prva volba) a skusal som prvy priklad amatersky tak som to len v notepade a potom cez prikazovy riadok kompiloval cez javac... Co sa mi zdalo dost "zdlhave" a presne ako pascal bez grafiky ale v jave myslim ze je tiez vyvojove prostredie alebo sa mylim ? A grafika java aplikaciam sa da urcite spravit, tym vela veci sam si myslel prave tu grafiku alebo co ? Lebo v C++ builder tlacitko len natiahnes do aplikacie a tu sa musi vypisovat cesta k nemu kodom alebo ako si to myslel pod tym vela veci sam? Pretoze Java je preslavena prave tym ze jej programy maju kratsie zdrojove kody ako ostatne prog. jazyky nie ?

// A java programy sa daju tiez pouzit vo webovych strankach nie ?

// Teraz som si cital tento clanok o Jave http://programujte.com/?akce=clanek&cl= ... azyka-java a zase ma to trochu zlakalo na stranu Javy, hlavne to ze bankove systemy su postavene povacsine na Jave... Akurat mi nieje jasne v com je rozdiel medzi JDK a JRE. Nasiel som vyvojove prostredie Javy - Eclipse ... idem skusit nainstalovat a pozret ako to vyzera.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

doma pouzivam netbeans a v praci jednu z platenych nadstavieb na eclipse

a vela veci spravit sam - oproti .Net si musis naprogramovat mnostvo malych rutin... co je dobre pre zaciatocnika ale nie ked chces nieco seriozne robit...
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny3212 »

Myslim, ze clovek, kt. nevie rozdiel medzi JDK a JRE by nemal radit o programovani v Jave, totalny zaklad uz pri instalacii. Java je jazyk, kt. ma predprogramovanych xy veci, preto sa v nej robi rychlo ak aj C#. Pre tych co robia C++ a nemozu najist nejaku kniznicu, kt. je v jave, tak je mozne aj priamo v C++ programovat v Jave s Java kniznicami. Ale to len pre zaujimavost.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

ma predprogramovanych XY veci (tusim ma cez 7k tried) ale oproti .NET jej stale chyba vela veci....
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny3212 »

Ano, je pravda, ze C# uz Javu troska predbehol, ja si to tiez myslim. Ale su to oba velmi vysoko urovnove jazyky.
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Od vcera mam nainstalovany Visual Studio trial verziu, ale ked ho pustim tak mi este pise ze potrebuje configurovat tam nejake sekcie, aj sql vytvara. Prvy krok prejde ale ked pride na konfiguraciu sekcie Basic a hned na prvej polozke pise ze prebieha, bud sa mi sekne PC alebo po chvili vybehne modra obrazovka s chybami, len tvrdo vypnem zase zapnem a vtedy pise ze sa obnovuje windows nastavenia alebo nieco v tom zmysle. No a ked sa prihlasim, hadze tieto chyby, neviete v com to je ?

// Uz som si nainstaloval Visual C# takze snad je po probleme, vyzera to velmi pekne to studio. Aj trochu prehladnejsie sa mi zda ako taky netbeans pre Javu alebo Eclipse.
Prílohy
problem1.jpg
problem2.jpg
Napísať odpoveď