Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
savi
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Pre tých, ktorí potrebujú radu so zostavou!

Príspevok od používateľa savi »

Súhlas so Sapom, to je totálna blbosť o AMD :nono: :nono: , ja mám doma 3 PC s AMD u frajerky dalsie 2 PC s AMD, a z väčšiny kamošov mám práve AMD (nerátam notebooky). Nikdy nikomu neodišiel procák, ja na AMD nemôžem povedať krivé slovo, na desktop jedine AMD (z cenoveho hladiska), pokial nechcem PC na strih videa a pod (i5, i7). Ale ako bolo spomenute pokial je dosť velky rozpocet tak Intel nie je na zohodenie.
BlackFox
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa BlackFox »

Dobre Sapo aj Savi dakujem za upozornenie.Sapo presne taketo chybičky som potreboval vypichnúť vďaka ....ešte to s nim prediskutujem :) o AMD vravel že ale nedoporučuje,pretože nemajú integrovanú pamäť ....sorry ak som to zle povedal.a Intel proste celkovo je rýchlejší takže kúpim ten.Neviem do cenoveho rozpočtu 400 euro čo by bolo ......akurát take dobre ...všekto čo sa zosklada do 400 eur je nahovno? Počítače ako skladačky su od kolko eur také optimálne výkonné ? Lebo ja už si neviem rady...Či sa na to vykašlem a kúpim to až o rok ked budem mať 700 euro alebo kedy .....na tej zostave sa snažím šetriť hlavne preto aby ma to vyšlo do 400 e.Preto sa šetrilo ako sa len dá.Sapo povedz mi k tým čipsetom a Sandy Breach ako by to ovplyvnilo život toho kompu.
:plus: Nieje to náhodou tak že na hry treba 4 GB RAM ale DDR2 ? Lebo som bol v tom že 2 GB DDR3 by malo stačiť na tie nove hry.V žiadnych požiadavkach som nevidel ešte potrebnu 4 GB ram .... preto sa pýtam či je kúpa štvorky nevyhnutná ...dík
Sapo ...inak nebolo pekné ako si ma vysmial :? Ja som tu skladačku neskladal.Rád by som bral tu skladačku od teba ...ale v agem.sk mám dobrú zlavu na ten itel ...na tu dosku čo si mi dal povedal ten chlapík že nevýhoda je že mala integrovanú grafiku.
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Na hry je to jedno či je to AMD alebo Intel. Na prácu, videá, rendering a iné kraviny je určený skôr Intel. Intel má najlepšie výsledky v týchto veciach, preto ho dáva všade, ale na hry je to fakticky jedno. Na Intel 400€ rozpočet nestačí. Bohužiaľ. Je to málo. 2GB RAM je málo na hry. Je jedno či je to DDR2 alebo DDR3, ide len o kapacitu pamäte. DDR3 má od DDR2 len zníženú spotrebu, vyššie frekvencie (ktoré sú aj tak na dve veci, pretože majú aj vyššie časovanie-latenciu). Ja vôbec netuším čo je to za chipset, ale dobrý nebude určite. Stačí si pozrieť zadný panel základnej dosky a vidíš že je to shit. ....
Ja som nevysmial teba, ale tú za minútu zbúchanú zostavu. :D Sry no je mi to celé na smiech.
BlackFox
Medium Expert
Medium Expert

Aký cenový rozpočet by si mi dal na Intel ?
Ozaj tym cenovym rozpočtom si myslel akože na Intel to je slabý PC ? alebo ako
Sapo
Addict
Addict

Na Intel minimálne 600€.

Odkáž kamošovi, nech skladá ďalej PC pre grafikov, ale do herných PC nech moc nos nestrká. Nejde mu to.

Áno na tvoj malý rozpočet je Intel pridrahý. Na tých komponentoch šetrené všade kde sa len dá. Ešte raz to zhrniem od začiatku:

CPU: Najslabší štvorjadrový SandyBridge, áno chápem, nevychádza rozpočet, tak prečo ho tam nasilu dáva???
VGA: OK, na ten rozpočet sa to dá.
---------------------------
Kameň úrazu:

K doske a H61 chipsetu: Volným okom som zbadal pár rozdieľov orpoti plnohodnotnému H67. Sú to:
Žiadne USB 3
iba 2 sloty na RAM :D
slabá zvukovka - málo vstupov a výstupov
žiadny Digital Output na zvuk
bez HDMI
bez eSata
málo SATA II portov (len 4)
žiadne SATA III porty
nechladené VRM napájacie obvody

Toto sú len veci ktoré som si ja všimol a hlbšie už nevidím. Napríklad také spracovanie dosky, kvalita súčiastok, kvalita napájacích obvodov atď.

Ďalej sa dostávam ku neznačkovej skrini a neznačkovému zdroju - katastrofa
RAMka: 2GB je na hry málo

Na ostatné komponenty ako HDD a CDROM samozrejme nevyšlo, nemáš na to jednoducho rozpočet.
BlackFox
Medium Expert
Medium Expert

OZAJ ...chcem sa ešte spýtať ohladom toho že na tu dosku čo si mi dal ty,povedal ten chlapík že nevýhoda je, že má integrovanú grafiku.Povedz mi ešte k tomuto niečo.
Sapo
Addict
Addict

Ktorá doska má integorvanú grafiku? Prečo by to bola nevýhoda? Skôr je to výhoda.
BlackFox
Medium Expert
Medium Expert

http://www.alza.sk/msi-760gm-e51-d140734.htm táto doska čo si mi dal :).
Chlapík vravel že keď má doska integrovanú grafiku nieje to výhoda pri herných počítačoch.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@BlackFox
no samozrejme ak tu grafiku aj budes pouzivat tak na nej nic nezahras :D
ale pri pouziti pridavnej graf.karty nebude vobec prekazat ze na doske je nejaka integrovana
to iste aj zvuk
Sapo
Addict
Addict

BlackFox napísal:http://www.alza.sk/msi-760gm-e51-d140734.htm táto doska čo si mi dal :).
Chlapík vravel že keď má doska integrovanú grafiku nieje to výhoda pri herných počítačoch.
Je to absolútne jedno. PCI-E slot má iné netreba riešiť. Grafika sa dá vypnúť v BIOSe a ani beudeš vedieť, že ju máš.
A výhody? Napr. Pokazí sa ti grafika, odneseš ju na RMA a teraz čo? Budeš mesiac bez grafiky? Takto si zapneš integrovanú a na čas fahčíš na nej. Podľa mňa super vec...
Sgt.Moody
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Sgt.Moody »

Brý deň.

Tak prišiel čas kúpiť monitor. Tak sa chcem spýtať kolko palcový monitor je vhodný pre GTX570? Našiel som si fajn iiyama ale je to 24" a to asi oslepnem lebo nemám taký velký stôl.

Poradíte?

A ešte som sa chcel opýtať. Kúpil som si aj zvukovú kartu ale nezmestí sa mi na dosku. Grafika zacláňa aj slot pre zvukovku a sieťovku. Ale napadlo ma, že keby dám grafiku do úplne spodného slotu tak by to šlo lenže keď som na to tak kukal tak potom priestor medzi grafickou kartou a spodkom skrinky je možno niečo viac ako 1 cm a predpokladám, že to bude vadiť čo sa týka chladenia karty, však?

Vopred ďakujem
Sapo
Addict
Addict

Pre GTX570 môžeš kúpiť hocijaký monitor. Aj 30'' ak máš na to love. :) Zober kľudne tú 24'' Iiyamu. Ja mám 21.5'' BenQ a už mi príde strašne malý. :(
Čo sa týka tej zvukovky, tak by sa zišla nejaká fotodokumentácia vnútra Tvojho PC, aby sme si to vedeli lepšie predstaviť.
Grafiku by som na spodok nedával, väčšinou tie druhé PCI-E sloty majú pomalšiu rýchlosť.
Sgt.Moody
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Sgt.Moody »

No, na love som obmedzený (platí to mama) xD len aby to nebolo moc na vzdialenosť možno 80-100 cm od monitora. Budem mať po pár mesiacoh pohlad ako lemur...

Aj som si myslel, že grafiku dolu nie. Dpc, ma to trochu aj štve (aj keď stála len asi 11€) lebo som ju tam chcel a keď som zistil, že to nepôjde tak ma skoro kleplo
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

no ja sa pozeram na monitor z 50cm
meter je uz strasne vela
BlackFox
Medium Expert
Medium Expert

Sapo ktorý z týchto CPU mám zobrať ? Mám na výber akurát tak toto ....ak žiadny tak serem na to a kupujem z Alzy.
http://www.agem.sk/?flag=kategorie&cat=000290007701912
Aby mi to stačilo na tie hry čo budu ..aspon trocha
Vyber taký aby bol do tých 130-150 eur .....je ich tam len pár ..tak mi povedz aký bude stačiť prosim ťa ...dakujem pekne ....ak budu zle tie do 150 tak teda zoberiem tú x6 ?
Sapo
Addict
Addict

Na hry Ti bude tento stačiť bohate.
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=14187873

Zvyšné peniaze investuj inde. (MB, RAM...)
BlackFox
Medium Expert
Medium Expert

Pravda,zvyšok doložím v inom.Inak v porovnaní s http://www.alza.sk/amd-phenom-ii-x4-840-95w-d219965.htm 840 je o kolko lepší ?
Sapo
Addict
Addict

Takmer o nič. Má jedine L3 cache, ktorú v hrách nevyužiješ. Bral by som ten Phenom 840, ale v Ageme ho nemajú. Jedine z Alzy.
BlackFox
Medium Expert
Medium Expert

L3 cache mi niečo pomoze pri normalnej praci s PC ? ..ked uz v hrach nie tak musi byt na nieco dobrý
Sapo
Addict
Addict

Na náročnejšie úlohy. (rendering, komprimovanie, atď.)
Napísať odpoveď