Zaloba

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
plusminus
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Zaloba

Príspevok od používateľa plusminus »

pre karmistu :minus:
"co tam splietas s mimosudnym, zalobou a prokuratorom??? "

Pise: TeaPack: Inac dnes sa rodicia rozpravali a vyriesa to mimosudne s tym, ze opravu jeho zubov musime zaplatit my.

Dovolil som si ho opravit, ze to nie je mimosudne vyrovnanie, kedze ziadny sud, ani prokurator tuto udalost neriesil

no, takze sa to vyriesilo dohovorom.. (mimosudne ak by bola zaloba a vyriesi prokurator)

teda: zacni googlit, alebo dospej, ujo karmista :smt033
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

sorry plusminus ale vies o tom holy kkt (alebo banan ked sa pozriem na tvoj avatar) mimosudne vyrovnanie je vyrovnanie dohodou zucastnenych stran bez ucasti sudu, je mozne len v obcianskopravnych sporoch, co vyplyva uz zo samotnej podstaty tohoto sporu(kde je prvorada snaha o uzmierenie stran), resp konania ... prokurator vystupuje ako zastupca statu v trestnopravnych veciach, ako predstavitel zakonnej moci kona len v jej medziach a uz samotna podstata trestneho sporu neumoznuje riesenie mimosudne kedze sa jedna o trestny cin (teda konanie ohrozujuce spolocnost a prokurator vznasa zalobu ako zastupca statu a vzniest ju musi, nie "moze"), jedine je mozna dohoda o vine a treste s prokuratorom, nic ine mozne nie je, ani institut korunneho svedka slovensky pravny system nepozna, takze nabuduce radsej drz hubu predtym ako sa este pojdes hadat a trepat jednu vacsiu vtakovinu ako druhu a laskavo sa ztoho minuska neposer, dal som ti to len za jedna a zasluzene, keby som vedel, ze si taky mongol dostanes to za dva, lebo ocividne vies o tom do coho skaces fakt prd, nepoznas zakladne pojmy ale budes si otvarat hubu

a nezabudni mi to minusko vratit, pocul som, ze to predlzuje penis...
plusminus
King
King

ked kukam na tvoj avatar, o nic lepsia ako moja, ale to je mimo temy..

Aky obciansko pravny spor ? Ved sa dohodli rodicia s rodicmi. Nepisal ze sli na policiu, riesil to prokurator a dohodli sa mimosudne..

Ak som uz absolutne mimo, skus skor poradit a ne zdrbat cloveka. Z tvojich velkych reci tu mudrejsi nikto nebude... Karmu ti necham, ja rozdavam len :plus:
ColdRain
Addict
Addict

nenarazal som, na to ze by si mal skaredy avatar, ale parafrazoval som banan s penisom, tak sa neurazaj
prokurator to neriesil, uz som ti vysvetlil co je to prokurator, ocividne to nevies, mozno by si mal zacat tu a od toho by sme sa prepracovali ktomu preco trepes kraviny...keby to riesil prokurator bolo by uz zle, lebo by uz bola vznesena zaloba, ktoru by vzniesol prokurator, kedze len on moze vznasat zaloby v trestnopravnych veciach
mimosudne vyrovnanie je ako nazov napoveda vyrovnanie dohodu bez toho aby sa do toho tahal sud, proste sa nejak dohodnu co bude dalej a povedia si, ze co a ako bude
sorry, ze som na teba vyletel ;)
plusminus
King
King

jediny pouzitelny avatar :D
no neviem ci sa stiahnut do SS, mozno z toho niekto nieco moze predsa len mat, ak sa uz povodny "pripad" vyriesil..

takze: chodme k nasledujucej udalosti: Pobil som sa s jednym chalanom, skoncilo to rozchodom bez vaznych zraneni, akurat sme mali nalozene obaja ale on mal aj roztrhnute tricko.. Na druhy den ma navstivil jeho otec (mimochodom v tom case policajt), uz som sa videl priputany o radiator.. ale chcel po mne len vyplatenie toho tricka. Da sa tato situacia volat: mimosudne vyrovnanie ? (Ziadna zapisnica nic sa nekonalo). Nerad by som prisiel na to ze mam nieco opat v spisoch.. :/

Inak ta ista situacia ako chalanisko predo mnou, aspon co sa riesenia tyka.. (u neho sa dohodli rodicia, v mojom pripade ja s rodicom :D )
ColdRain
Addict
Addict

myslim, ze mozme pokracovat tu, mozno ma peter_retep opravi/doplni ten uz ma za sebou aj nejake statnice...
ano da sa to tak nazvat, dohodli ste sa co a ako, zaplatil si tricko...nie je mozne dostat ti "nieco" do zaznamov bez toho aby si o tom vedel...priklad ineho riesenia ako by to mohlo prebiehat, by bol asi takyto: policajt to klasifikuje ako nejake vytrznictvo, dostanete pokutu, zrejme obaja...tymto uloha statu skonci, kedze ste si nijak neublizili je tu len skoda na majetku(to tricko) tak sa rozhodne otec toho chlapca dat to na sud a vymahat to prostrednictvom civilneho konania, obaja si zaobstarate pravnikov a pojdete na sud a sud na koniec urci, ze si povinny zaplatit skodu (+trovy konania), je to samozrejme absurdne vzhladom nato, ze skoda by bola urcite nizsia ako trovy a tahalo by sa to dlho...ale na ilustraciu rozdielu to staci
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

pojednavanie by sa ani nekonala..institut drobnych sporov :) ale kazdopadne v poslednom case mam pocit ze ludia bud pozeraju moc americkych filmov zo sudnych sieni alebo osprosteli (nie je vylucene ze to islo jedno s druhym :D ), nakolko si vsade vsimam ze ludia sa vyhrazaju sudmi kvoli banalnostiam (by ma zaujimalo ci vedia ze taky spor nie je zadarmo). tolko k tomu.

co sa tyka mimosudneho vyrovnania: spory ktore vzniknu v hmotnom prave (to tricko je typicky obcianskopravny spor - policajti by ta vysmiali namieste) a vyriesia sa aj prostrednictvom institutov hmotneho prava (zodpovednost za skodu v tomto pripade) sa da posudzovat ako mimosudne vyrovnanie. Sud by prichadzal do uvahy len v pripade, ak by si za tricko odmietol zaplatit a on by ta dal na sud kvoli uplatneniu si narokov na nahradu skody (to tricko by muselo byt kur*a drahe :D )

k vybitym zubom: zalezalo by samozrejme ako by bola posudena zavaznost tohto cinu. ak by to bolo posudzovane ako zavaznost nepatrna a kedze ide o mladistveho, tak by prokurator odkazal na civilne konanie o nahradu skody - pripadne by k tomu pribudli vychovne opatrenia, ktore si mozte predstavit ako pokarhanie u riaditela.

kazdopadne takymito vecami sa fakt nikto nezaobera.
jolanek
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jolanek »

mas 15 rokov a niekomu za jednu nadavku znicis celust a zlomis nos? Dufam ze ta aspon nepodmienecne vylucia a daju 3 zo spravania. Co spravis ked budes starsi? Ked ti niekto v praci povie ze si kok** co asi i si ked takto reagujes. Zabijes ho? Ked sa povadis s frajerkou? Ked sa nezhodnes s rodicmi? Alebo ak budes sofer a iny ucastnik premavky ti ukaze prostrednik a zanadava na teba? Napalis dohno s autom? Podla mna takyto ludia kt. nedokazu ovladat hnev by sa mali dat liecit, stavim sa ze tomto uzivatelovi sa raz dozvieme viac z novin komu ublizil a pod.:(
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vrtulnik »

Aj my si s kamaratmi nadavame do kktov, nerobime si z toho nic. Ale keby mi nadava na rodicov, tak by som mu tiez pridrbal.
Ale nie do nosa, ale napr. do brucha. Ked by v tom pokracoval, tak uz by som siel vyssie. :)
ColdRain
Addict
Addict

tak to uz je vec kamaratskej atmosfery, resp zvykov, my s partiou si bereme do huby aj vzajomne rodicov (holt sme hovada), ale vieme ako sa to mysli, keby mi niekto cudzi povedal na mamu, ze je kur*a tak by asi dopadol podobne ako spoluziak zakladatela témy, proste niektore veci treba riesit ako chlap nech sa deje co sa deje a nemyslim, ze by som mal problem s ovladanim sa, alebo ze by hrozilo ze niekoho v buducnosti vaznejsie napadnem, ale su veci ktore sa do huby neberu, tak isto ako by zopar na pusu pristalo cloveku ktory by sa obdobne vyjadril o mojej priatelke, to tak proste je a ma to tak byt, kto si necha nadavat na blizke osoby podobnym sposobom je slaboch
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vrtulnik »

Ako hovoris "slaboch", tak taky som bol na ZS. Ale pred vcerom sme pisali pisomku a mal som zosit a on ho videl, tak zacal to hukat na celu triedu. Nechybalo vela, aby som mu siel fajnu prije***. :?

Istym sposobom zalezi aj od nalady v tu chvilu.
ColdRain
Addict
Addict

tak zasa treba pouzivat rozum, keby sa kazdy isiel pobit za kazdu hovadinu nikam by sme sa nedopracovali, predsa len uz je tu ista civilizovanost, a je rozdiel medzi slabochom a inteligentnym clovekom, ja sa tiez nepojdem pobit s kazdym kto ma vytoci, aj ked by som vacsinu tych ludi vedel "premoct", ale uz z principu riesim veci diplomaticky radsej ako silovo, no ako vravim, niekde priestor na diplomaciu nie je, nebol a nikdy nebude
TeaPack
Star
Star

Príspevok od používateľa TeaPack »

jolanek napísal:mas 15 rokov a niekomu za jednu nadavku znicis celust a zlomis nos? Dufam ze ta aspon nepodmienecne vylucia a daju 3 zo spravania. Co spravis ked budes starsi? Ked ti niekto v praci povie ze si kok** co asi i si ked takto reagujes. Zabijes ho? Ked sa povadis s frajerkou? Ked sa nezhodnes s rodicmi? Alebo ak budes sofer a iny ucastnik premavky ti ukaze prostrednik a zanadava na teba? Napalis dohno s autom? Podla mna takyto ludia kt. nedokazu ovladat hnev by sa mali dat liecit, stavim sa ze tomto uzivatelovi sa raz dozvieme viac z novin komu ublizil a pod.:(
Nebolo to kvoli jednej nadavke. Ten chlapec ma partiu a robia si posmech zo vsetkych co idu okolo nich a nikto sa ich ani nedoktne lebo sa ich kazdy boji ale ked som mu dal cez papulu jeho partia do mna neskocila len sa prizerala a konecne pochopil akych ma kamaratov. Zo skoly ma nevylucia a ani zhorsena znamka zo spravania nebude, dostal som len pokarhanie a to mi dala riaditelka len pre to, aby jeho rodicia neboli nafuknuty ze som ziaden trest nedostal, pretoze ucitelia ani riaditelka nemaju tuto partiu moc v laske. Povedala mi, ze odkedy dostal je kludnejsi.
Peter_Retep
VIP
VIP

my si s kamosmi tiez bereme rodicov do huby ale to je v ramci srandy (ziadne nadavanie a taK) ale mozme si to k sebe dovolit.

jolanek: ze ty si trochu taky v uzadi u vas na strednej? :P (nic v zlom len sa pytam)

a ako bolo naznacene, niekedy musia prist k slovu aj paste...inak sa bohuzial na niektore individua neda.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Niekedy sú tieto "zvieracie a prízemné" riešenia najjednoduchšie a často aj s najväčším účinkom (ostatne, ako si to napísal - a aj vykonal - ty). Ja sa teda ani zďaleka nepovažujem za nejakého tupého primitíva. Naopak, diplomatické riešenia nie sú v mojej osobnej preferencii na vysokom mieste :arrow: a to je potom pokoj. :D
Komisar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Komisar »

podla mna vybitie zubov ma charakter ublizenia na zdravi ako precinu takze ak bolo, resp. je podane trestne oznamenie, mozno cakat minimalne predvolanie, v horsom pripade trestne stihanie. v pripade obvineneho mladistveho je povinna obhajoba, polovicne tresty. otazne je ci vybitie zubov nieje hodnotene ako trvaly nasledok, to znamena tazka ujma na zdravi - zavaznejsi sposob, vacsia trestna sadzba odnatia slobody. Su na to vsak vyhlasky MZ. verte mi, ja s tym robim...neni to sranda. Trestne konanie je motanica medzi policajtami, prokuratormi a obhajcami.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

verime ti, preopakoval si si jednu otazku na skusku a keby si si temu precital zistil by si, ze ziadna zaloba nebude :smt006
Peter_Retep
VIP
VIP

chlapce nedaj sa zmiast textom zakona :) veci v praxi su diametralne odlisne
jolanek
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jolanek »

[url=http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=1658473#p1658473] napísal:jolanek: ze ty si trochu taky v uzadi u vas na strednej? :P (nic v zlom len sa pytam)
v pohocke otazka, praveze nie nebol som v uzadi,tak isto som mal svoju partiu,ale stale som pomahal a stale som bol na strane tych utalcanych, nikdy sa mi nepacilo ak si niekto vyskakoval na slabsich a pod.
plusminus
King
King

jolanek: teraz ako v skole ? zdravite sa ? zuby uz ma ? respekt ?
Predpokladam ze bitky uz v triede/skole nie su.. (alebo pomenej)
Zamknuté