Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilovanie
nemôžeš pozerať len na bielkoviny, musíš sledovať taktiež sacharidy a prijímať aj neaké BCAA, či už z proteínov alebo iných suplementov
Filipito
sacharidy prijmes polahky zo stravy resp. doplnanim glukozou, resp. maltozou, ale zjest napr kazdy den 160-180g /a nezabudat na rozdelenie na cely den aby nevznikala niekde diera/ kvalitnych bielkovin si uz vyzaduje nad jedenim aj trochu porozmyslat. BCAA mas v kazdom proteine, samozrejme aj v strave, samostatne v kapsuliach sa beru iba pri rysovackach, ale debata sa teraz toci hlavne o naberani. Kvalitne proteiny su alfa aj omega, ostatne zlozky stravy su samozrejme tiez dolezite.
sacharidy prijmes polahky zo stravy resp. doplnanim glukozou, resp. maltozou, ale zjest napr kazdy den 160-180g /a nezabudat na rozdelenie na cely den aby nevznikala niekde diera/ kvalitnych bielkovin si uz vyzaduje nad jedenim aj trochu porozmyslat. BCAA mas v kazdom proteine, samozrejme aj v strave, samostatne v kapsuliach sa beru iba pri rysovackach, ale debata sa teraz toci hlavne o naberani. Kvalitne proteiny su alfa aj omega, ostatne zlozky stravy su samozrejme tiez dolezite.
presne to som chcel povedať že treba pozerať aj na iné zložky ale bielkoviny su základ.
-
Point
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Gogo956
sacharidy prijmes polahky zo stravy resp. doplnanim glukozou, resp. maltozou
ale pokial viem tak je trosku dost rozdiel medzi polysacharidom ako je napr ryza a monosacharidom ako napr glukozou ..
// no moc tomu nerozumiem .. ak omozes polysacharidy doplnit glukozou .. mne robi celkom problem zjest 500g polysacharidov denne .. este k tomu 200g bielkovin ..glukozu a podobne monosacharidy do toho neratam
Point
iste, preto treba hned po cviceni pouzivat glukozu, tak ako uz bolo spomenute.
iste, preto treba hned po cviceni pouzivat glukozu, tak ako uz bolo spomenute.
Si alergik, ci vegetarian? Ak nie, tak si najdi radsej nieco srvatkove.
-
P3Bo
Guru wannabe
Najbližší týždeň dva nebudem môcť chodiť cvičiť . Ako si mám poskladať cvičenie doma keď nie je jednoducho fitko na blízku ? K dispozícií mám hrazdu posteľ a uterák 
tak ked nemas ziadne zavazie, mozes si ten trening okorenit trochou plyometrie, ti to neuskodi, takze pojdes kliky s odrazom resp tlesknutim ak si vyssi level, na chrbat klasicky hrazdu, mozes prihodit kliky na posteli(na triceps), s nohami na stolicke(tu snad mas
) a drepy s vyskokom, resp burpees http://2.bp.blogspot.com/_s4Ikkm0PHHo/T ... burpee.jpg ... samozrejme ten uterak do toho mzoes zapojit v kombinacii s hrazdou, pripadne ak chces aj biceps precvicit tak si daj hrazdu podhmatom
plus samozrejme klasicke sklapovacky/brusaky
ak to chces brat trosku vaznejsie pozri sa na internete a "zakup" si niekde rushfit ako inspiraciu na cviky s vlastnou vahou, je tam urcite z coho vyberat
//autoeditácia príspevku (26 Máj 2011, 17:53)
este doplnim k tym drepom s vyskokom a klikom s odrazom, ze dolezite je to aby si sa kazde opakovanie snazil odrazit co najvyssie, teda kazde opakovanie spravit co najpoctivejšie, teda vzdy po kazdom opakovani radsej si dat pauzu, pekne zaujat dobry postoj a skutocne sa snazit doslova explodovat co najvyssie, nie len tak poskakovat...a este mi napadlo ze mozes aj rozne obzvlastnovat tie zhyby na hrazde napr http://train.elitefts.com/wp-content/up ... 10x110.jpg toto striedavo na stranu robit...ked sa ti bude zdat vsetko hore zmienene lahke vzdy mozes zobrat dvojlitrovku od koly a zavesit to na seba/zobrat do ruky/pripadne hodit do batoha a dat na chrbat(pri klokoch hlavne, ale aj zhyby...) treba byt vynaliezavy...
plus samozrejme klasicke sklapovacky/brusaky
ak to chces brat trosku vaznejsie pozri sa na internete a "zakup" si niekde rushfit ako inspiraciu na cviky s vlastnou vahou, je tam urcite z coho vyberat
//autoeditácia príspevku (26 Máj 2011, 17:53)
este doplnim k tym drepom s vyskokom a klikom s odrazom, ze dolezite je to aby si sa kazde opakovanie snazil odrazit co najvyssie, teda kazde opakovanie spravit co najpoctivejšie, teda vzdy po kazdom opakovani radsej si dat pauzu, pekne zaujat dobry postoj a skutocne sa snazit doslova explodovat co najvyssie, nie len tak poskakovat...a este mi napadlo ze mozes aj rozne obzvlastnovat tie zhyby na hrazde napr http://train.elitefts.com/wp-content/up ... 10x110.jpg toto striedavo na stranu robit...ked sa ti bude zdat vsetko hore zmienene lahke vzdy mozes zobrat dvojlitrovku od koly a zavesit to na seba/zobrat do ruky/pripadne hodit do batoha a dat na chrbat(pri klokoch hlavne, ale aj zhyby...) treba byt vynaliezavy...
tak, mam tu jednu radu pre vsetkych 60kilovych borcov co nevedia pribrat a stale sa pytaju kde robia chybu. Vymyslel som genialne a v podstate celkom jednoduche potreningove jedlo pre objemovu fazu, ktore obsahuje dostatok energie aj bielkovin a zaroven je aj chutne.
Takze k veci, zmiesaju sa spolu nasledovne ingrediencie:
1/ vanicka roztieratelneho tvarohu /250g/
2/ vanicka roztieratelneho tvarohu s prichutou vanilka /200g Kaufland/
3/ cca 40g glukozy
4/ granko podla chuti
5/ trochu slahacky v spreji
a mozete sa vykaslat na vsetky gainery, ktore skor ci neskor pojdu aj tak kazdemu
krkom, pretoze su to v podstate navonane aromatizovane gebuziny..no to moje je tiez,
ale aspon je to urobene doma
Papam to kazdy den uz tyzden a pohoda, odporucam

Takze k veci, zmiesaju sa spolu nasledovne ingrediencie:
1/ vanicka roztieratelneho tvarohu /250g/
2/ vanicka roztieratelneho tvarohu s prichutou vanilka /200g Kaufland/
3/ cca 40g glukozy
4/ granko podla chuti
5/ trochu slahacky v spreji
a mozete sa vykaslat na vsetky gainery, ktore skor ci neskor pojdu aj tak kazdemu
krkom, pretoze su to v podstate navonane aromatizovane gebuziny..no to moje je tiez,
ale aspon je to urobene doma
pol kila tvarohu po obede nemám šancu do seba dať 
pisal som ze je to po treningu, tj ked je clovek poriadne vyhladnuty. Este dodam ze to zvyknem splachnut aspon pol litrom dzusu, ale to v kombinacii s tvarohom nie je asi vhodne pre kazdy zaludokFilipito napísal:pol kila tvarohu po obede nemám šancu do seba dať
-
Point
Professional
a akoze rychle bielkoviny su tam kde?
no nie su, aj tie sacharidy co tam su nie su uplne idealnePoint napísal:a akoze rychle bielkoviny su tam kde?
Vychadzam zo svojej situacie a ja pocas a tesne pred skoncenim cvicenia zjem za hrst komplexnych aminokyselin, takze to je poriesene z tohto hladiska.. Ide mi skor o to, aby uplni zaciatocnici ziskali aspon pribliznu predstavu ake mnozstvo jedla treba v priebehu dna konzumovat /stale sa bavime o objemovke/.
toto je vhodné večer, po tréningu ti nič nenahradí proťak a neaké kuracie prsia
a ver mi že protein ťa vide lacnejšie ako tieto tvarohy
a ver mi že protein ťa vide lacnejšie ako tieto tvarohy
protak raz prestane chutit to myslim potvrdi kazdy kto ich pije dlhe roky, potom sa to riesi striedanim znaciek a prichuti. A dva roztieratelne tvarohy nejak zvlast drahe nie su,
ten bez prichute stoji cca 0,40€. a v dvoch baleniach mas cca 60g bielkovin. /ak sa berie do uvahy 1x obycajny 250g + 1x vanilkovy 200g tak je to 30g + 12g =cca 42g/
ten bez prichute stoji cca 0,40€. a v dvoch baleniach mas cca 60g bielkovin. /ak sa berie do uvahy 1x obycajny 250g + 1x vanilkovy 200g tak je to 30g + 12g =cca 42g/
-
P3Bo
Guru wannabe
coldrain a to by som mal takto každý deň?...ešte som si išiel potom zabehať ...ale po prvom kilometri to bola skôr prechádzka 
Hento gogove po tréningu nie a večer takisto nie. Keď tak ako druhé jedlo po tréningu, resp. až tretie.
kazdy den nie, normalne tak ako si cvicil doteraz, alebo ak sa ti to bude zdat malo tak si to daj obden, normalne to sprav ako plan daj po 4-5 serii z kazdeho a po nejakych 8-10 opakovani (na hrazde mozes menej ak nevladzes)
//autoeditácia príspevku (26 Máj 2011, 23:40)
co sa este toho objem jedla tyka, ja som sa stretol s niecim podobnym
do mysky
-dáme trocha piškótov
-nato ovocie z kompótu kto si -kolko dá, jeho vec,,,
-nato zase piškóty,,,,polejeme šťavou s kompótov
-nato vela granka/proteínu
-Zalejeme apsoň 4deci krupicovej kaše(lepšie keď je redšia)
-nato troška ovocia s kompótu čo zostalo, granko/protein
//autoeditácia príspevku (26 Máj 2011, 23:40)
co sa este toho objem jedla tyka, ja som sa stretol s niecim podobnym
do mysky
-dáme trocha piškótov
-nato ovocie z kompótu kto si -kolko dá, jeho vec,,,
-nato zase piškóty,,,,polejeme šťavou s kompótov
-nato vela granka/proteínu
-Zalejeme apsoň 4deci krupicovej kaše(lepšie keď je redšia)
-nato troška ovocia s kompótu čo zostalo, granko/protein
Ja v tom nevidím zmysel. Pravý objem je však toto: http://new.biomag.sk/show_article.php?id=95 
Asi poznáte..ten článok je proste geniálne sprostý. Toto ma dostáva najviac:
Asi poznáte..ten článok je proste geniálne sprostý. Toto ma dostáva najviac:
Kód: Vybrať všetko
a hardcore jedalnicek cislo jedna vypada takto:
1. gajner
2. pizza
3. gajner
4. pizza
5. gajner
6. pizza
7. gajner
alebo
za prve das vypoved (alebo dostanes) v praci.
za druhe obmedzis VSETKU MOZNU CINNOST len na chodenie do posilovne.. spat
budes aspon 12hodin..
rano vstanes.. spravis si gajner.. a sadnes si k telke.
nastavis si budik na 2, max 2.5hodiny..
vstanes, spravis si pizzu, a pri sedeni pri telke to zozeres...
atd.
ides spat.
do posilovne sa voz elektrickami autom, ak mas napr. psa tak ho zabi,
nebudes moct sa ani pohnut
na vyse..
musis sa modlit aby sa nepokazil vytah...Re: Posilovanie
kks toto som nikdy nemal odvahu skusit
(ani v obraznom slova zmysle) predstava tej naslednej rysovacky toho mega pupku ... cista hroza