co dalej..
Re: co dalej..
bol som inšpirovaný touto témou (a viacerými ďalšími) a preto som založil túto diskusiu: http://www.hojko.com/moralka-socialne-s ... 59481.html
Casto mi tieto vase nazory pripadaju az prilis "chcembytnajrigidnejsinasvete", ale okej.. kazdy si o tom moze mysliet co chce, ja si ale teda nemyslim, ze len ked sa vyspim s chlapom ( ku ktoremu, mimochodom uz dlho nieco citim), ze sa tym stavam ****ou
btw, minimalne polovica ludi, co sa hra na silno zasadovych co sa tohoto tyka by ponuke na dobry sex neodolala, dokonca by som povedala, ze sa im do urcitej miery paci, ked sa zena rozdava len tak..
a btw po druhe.. ak sa vam zda byt sex prizemny, zivocisny a zly, tak vas UPRIMNE lutujem a myslim, ze k tomuto argumentaciu davat nemusim, vy by ste nepochopili, a ti, co maju radi dobry sex sa snad len pousmeju
btw, minimalne polovica ludi, co sa hra na silno zasadovych co sa tohoto tyka by ponuke na dobry sex neodolala, dokonca by som povedala, ze sa im do urcitej miery paci, ked sa zena rozdava len tak..
a btw po druhe.. ak sa vam zda byt sex prizemny, zivocisny a zly, tak vas UPRIMNE lutujem a myslim, ze k tomuto argumentaciu davat nemusim, vy by ste nepochopili, a ti, co maju radi dobry sex sa snad len pousmeju
Ach jaj podľa seba súdim teba
No jo...ak niekoho miluješ je to iné...ak dáš niekomu len tak...to je zas iná vec...Ja zas ľutujem teba takže sme si kvit 
hmmmm, sounds like "white liver"
//a este: "to co dostaneme zadarmo si nevazime tak velmi ako to o co dlho usilujeme" aspon z mojej strany
//a este: "to co dostaneme zadarmo si nevazime tak velmi ako to o co dlho usilujeme" aspon z mojej strany
1. len sa vyspis? cize co das chalanovi, ktory ta bude naozaj milovat? tiez sa s nim len vyspis?JST napísal:Casto mi tieto vase nazory pripadaju az prilis "chcembytnajrigidnejsinasvete", ale okej.. kazdy si o tom moze mysliet co chce, ja si ale teda nemyslim, ze len ked sa vyspim s chlapom ( ku ktoremu, mimochodom uz dlho nieco citim), ze sa tym stavam ****ou![]()
2. jaj, ponuky boli, aj cas a priestor. vies, niektori ludia su len menej pazravi a pockaju, kym jablko dozreje a zahryznu, az ked je sladke. nechces ten svoj prevratny poznatok spenazit? vravi sa tomu najstarsie remeslo.
3. sex je dobry, ale nedokaze ti nahradit opätovanu lasku ani uprimny vztah. clovek sa z nutely nenaje, ked nema chleba.
Tu ide aj o špecifickú situáciu. Ak je človek napr. zvyknutý na istý štandard, ktorý zrazu skončí (napr. rozchod), tak ten deficit je po istom čase cítiť a potom sa zmenia aj podmienky.
1. len sa vyspis? cize co das chalanovi, ktory ta bude naozaj milovat? tiez sa s nim len vyspis?
a co by som mu mala dat? moje uz davno stratene panenstvo?
sorry, ale tieto krestanske reci.... ja nie som schopna uz na to ani nic povedat, toto je len zasmiatiahodne, ako su ludia niekedy uplne zbytocne zasadovi, az je to trapne..
......
btw, dakujem za karmu a mily komentar, mudro povedane
a co by som mu mala dat? moje uz davno stratene panenstvo?
......
btw, dakujem za karmu a mily komentar, mudro povedane
hughito
ak tym myslis deficit sexu po rozchode, pre mna osobne je to len dalsi argument, preco telesna intimita patri do manzelstva.
preco su ludia pazravi a chcu co najvyssi standard? potom sa im rozpadne vztah a su zacykleni v kolotoci, lebo su "zvyknuti na isty standard". komu niet rady, tomu niet pomoci.
ak tym myslis deficit sexu po rozchode, pre mna osobne je to len dalsi argument, preco telesna intimita patri do manzelstva.
preco su ludia pazravi a chcu co najvyssi standard? potom sa im rozpadne vztah a su zacykleni v kolotoci, lebo su "zvyknuti na isty standard". komu niet rady, tomu niet pomoci.
Aha takže každý, kto si váži sám seba natoľko aby nechrápal s každým, je kresťanský fanatik?Zaujímavý obranný mechanizmus 
No ja manželstvo nejak neplánujem, čiže to by som si moc nepomohol. Takisto som nepísal o žiadnom najvyššom štandarde ani o tom, že som teraz na úrovni nejakého nadržaného pubertiaka, ktorý nevie čo so sebou. Skôr som to myslel tak, že keby sa mi teraz vyskytla príležitosť a nebodaj by tam ešte bol nejaký alkohol, tak by som tieto "morálne" veci asi moc neriešil. Predsa len, sex je aj pud.
zeky napísal:Aha takže každý, kto si váži sám seba natoľko aby nechrápal s každým, je kresťanský fanatik?Zaujímavý obranný mechanizmus
ak by som spala s kazdym, tak by sa to dalo porovnat s poctom obyvatelov nejakej mensej dediny
//autoeditácia príspevku (29 Máj 2011, 18:22)
hughito napísal:No ja manželstvo nejak neplánujem, čiže to by som si moc nepomohol. Takisto som nepísal o žiadnom najvyššom štandarde ani o tom, že som teraz na úrovni nejakého nadržaného pubertiaka, ktorý nevie čo so sebou. Skôr som to myslel tak, že keby sa mi teraz vyskytla príležitosť a nebodaj by tam ešte bol nejaký alkohol, tak by som tieto "morálne" veci asi moc neriešil. Predsa len, sex je aj pud.
presne ako hovoris.. mimo toho, sex formuje postavu a zlepsuje psychiku
Tak ale nie, sex zdravý je, o tom niet pochýb. 
nejde o panenstvo, ale o uctu k sebe a buducemu partnerovi. clovek nemusi byt krestan, aby opovrhol pouzitou handrou. musim to napisat tak skaredo, nech sa vyjadri taky Peter (sorry, neber to osobne), ktory ti odporucil "chrapat s kym chces", ci by si take dievca dokazal vazit.JST napísal:1. len sa vyspis? cize co das chalanovi, ktory ta bude naozaj milovat? tiez sa s nim len vyspis?
a co by som mu mala dat? moje uz davno stratene panenstvo?sorry, ale tieto krestanske reci.... ja nie som schopna uz na to ani nic povedat, toto je len zasmiatiahodne, ako su ludia niekedy uplne zbytocne zasadovi, az je to trapne..
zasady su ti teraz vtipne a pripadaju ti nepotrebne, lebo sa citis ziadana a uzivas si. ale ti "zbytocne zasadovi" si raz vyberu vsetko aj s urokmi, zatial co z teba sa moze stat obycajna troska. nie pre panenstvo, ale pre naruseny citovy zivot.
hughito napísal:Tak ale nie, sex zdravý je, o tom niet pochýb.
hej, len smutne na tom je to, ze ak to ma rada zena, tak je k***a, ak to robi chlap, je pan
Vieš čo radšej to ani nechcem vedieť, nechaj si to pre seba
Mňa nemusíš o ničom presviedčať, ani ja ťa nepresviedčam.Mám vlastný názor ďakujem.Vieš diskusie na Internete sú práve o tom ako sa prezentuješ a podľa toho ťa aj ľudia hodnotia, keďže reálne ťa nepoznajú.Môj názor si môžem asi logicky sformovať len podľa toho čo si prečítam tu.S kým chrápeš je tvoja vec už som ti to povedal.Mňa to nemá čo trápiť netýka sa ma to.
//Inak k tým pohlaviam premňa je to rovnaké či to robí žena či chlap.
//Inak k tým pohlaviam premňa je to rovnaké či to robí žena či chlap.
kathleen: Zas ja chápem, čo sa snažíš povedať a určite máš aj pravdu. Možno aj tu platí tá "zlatá stredná cesta." Samozrejme, keď nejaká(ý) rozdáva svoje telo každý piatok na diskotéke na hajzloch, od ideálneho stavu to má ďaleko. Napr. keby som mal mať vzťah s takouto nejakou babou - tak neviem, či by som to akceptoval. Asi nie.
JST: Heh, to sú tie klasické sexistické stereotypy.
JST: Heh, to sú tie klasické sexistické stereotypy.
JST
sex ma rad kazdy clovek, je dobry a zdravy pre psychiku, fyziku a co ja viem co vsetko. o tom sa nikto nehada. a neviem, preco tu frustrovane pleties rozdiel medzi muzom a zenou, rovnaky postoj som mala voci Petrovi.
hughito
ide hlavne o to, ze dievca ma 17, tak by mohlo trochu pribrzdit s tymi odvaznymi recami, aj ked su to mozno povacsine iba reci
sex ma rad kazdy clovek, je dobry a zdravy pre psychiku, fyziku a co ja viem co vsetko. o tom sa nikto nehada. a neviem, preco tu frustrovane pleties rozdiel medzi muzom a zenou, rovnaky postoj som mala voci Petrovi.
hughito
ide hlavne o to, ze dievca ma 17, tak by mohlo trochu pribrzdit s tymi odvaznymi recami, aj ked su to mozno povacsine iba reci
zeky
ale ja nekritizujem zasadovost, ale tu prehnanu
ak by som nebola zasadova ja, tak by som naozaj spala s kazdym. ide o to, ze vztahy proste nevychadzaju, tak snad odo mna nebudes ocakavat, aby som teraz cakala do neviem kedy, ked budem mat nejaku 100% istotu, ze toto sa podari a az s tymto budem moct spavat
btw, k tej "handre" zatial som sa nestretla s tym, ze by to niekomu prekazalo. mozno, ze ak by som spala s nejakymi 15timi, tak to asi hej, neodvravam
( inak, baba ti moze povedat, ze spala s jednym, pritom to mohlo byt aj 20, tak vies
)viem, ze ti teda nejde o to panenstvo, ale musim sa vyjadrit aj k tomu, som rada, ze panna nie som, nechcela by som teraz mat take stresy ako vtedy, toto su veci, ktore zase vy nepoznate..
ale ja nekritizujem zasadovost, ale tu prehnanu
btw, k tej "handre" zatial som sa nestretla s tym, ze by to niekomu prekazalo. mozno, ze ak by som spala s nejakymi 15timi, tak to asi hej, neodvravam
Tak zrejme by sa minulosť ani radšej moc riešiť nemala (aj z toho pohľadu, že sa môže ľahko dostať ku klamstvám a celkovo to je skôr nepríjemné), ale o niektorých sa vyslovene vie.
Nejak sa tu trochu zvrtla debata, pri ktorej vlastne niet víťazov.
No, dodala by som k tomu už asi len toľko, že ty ho máš rada a on to v podstate využíva. nezdá sa ti? resp. Nevadí ti to?
Ono, ok, jednorázovka by bola, keby je obom jasné, že ide len o sex a nič viac. Ale ty si písala, že ho máš rada. Nesľubuješ si od toho niečo viac?
No, dodala by som k tomu už asi len toľko, že ty ho máš rada a on to v podstate využíva. nezdá sa ti? resp. Nevadí ti to?
Ono, ok, jednorázovka by bola, keby je obom jasné, že ide len o sex a nič viac. Ale ty si písala, že ho máš rada. Nesľubuješ si od toho niečo viac?