Pravicovy zlepenec 06/2010-03/2012

Diskusie na politické témy...
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Pravicovy zlepenec 2010-201x

Príspevok od používateľa slay »

Pravá asi je, ale nie je na nej nič.

//autoeditácia príspevku (09 Nov 2010, 9:53)
Náhoda to nebola :?

http://www.sme.sk/c/5630812/v-pondelok- ... valka.html
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

slay,
pre tento krát s Tebou súhlasím..... Valko sa pohyboval vo rôznych kruhoch..... asi toho vedel až moc.... a tak ho zobral čert....
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Neviem, kam som to mal zaradiť, ale keďže sa to tu už nadhodilo, tak nemôžem sem nedať reakciu sedláka Packu:
Ján Packa, bývalý policajný prezident:
"Za mojich časov sa nestrieľali ani vagabundi, nie to ešte potentáti."
...tyvole...nie som násilnícky typ, ale mať ho tak po ruke, tak ho vyfliaskam oceľovou kozubovou lopatkou - je jasné, že sa nestrieľali, pretože sa nemali prečo, keďže tí im umožňovali robiť si čo len chceli. Packa sa vyjadril ako posledný odkundes, ako to už v podstate poznám z jeho návštevy u nás v Krompachoch, keď jeho namyslené ego priam vyžarovalo a parkoval si, kde len chcel, písal som o tom aj článok. Dúfam, že takí ako on sa už v živote k moci nedostanú.

//autoeditácia príspevku (12 Nov 2010, 10:34)
http://korzar.sme.sk/c/5635605/kosicke- ... zerov.html
Hahaaha, Miškov niekomu riadne šliapol na krk. Hajzli akýsi, vraj "Proces odsúhlasenia potrebný na prípadné zverejnenie požadovaných údajov si vyžaduje istý čas" - no LOL. Štátny podnik, platený z našich daní, z našich peňazí a oni si ešte dovolia ísť proti. Zároveň nechápem niektorých, ktorí tvrdia, že je to zverejnenie osobných údajov - meno, stranícka príslušnosť a plat predsa nie sú porovnateľné s rodným číslom alebo číslom pasu. Ihneď upraviť legislatívu a zverejniť všetko a to nie len vo VSE, ale aj v STV a SRo.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Viete o rozkrádaní na úradoch? Napíšte nám, vyzýva Mikloš

Ministerstvo financií žiada verejnosť o pomoc pri odhaľovaní plytvania a navrhovaní možných úspor vo verejných rozpočtoch.

BRATISLAVA. „Verejné financie sú peniaze ľudí, preto nás zaujímajú návrhy a postrehy občanov, ktoré pomôžu s týmito peniazmi nakladať rozumnejšie,“ povedal minister Ivan Mikloš.

Výdavky verejných financií dosiahnu v budúcom roku takmer 27 miliárd eur. Ako uviedol hovorca ministra financií Martin Jaroš, rezort financií sa snaží a bude sa snažiť, aby sa peniaze daňovníkov využívali čo najefektívnejšie.

„Naším cieľom je, aby štát nerobil činnosti, ktoré robiť nemusí. A aby tie, ktoré robiť musí, robil pri čo možno najnižších nákladoch. Nech ľudia cez verejné financie neplatia zbytočne viac, ako je potrebné,“ dodal Mikloš.

Bežní občania a podnikatelia poznajú zo života konkrétne prípady plytvania verejnými zdrojmi. Ministerstvo financií preto chce spojiť ich skúsenosti a svoje možnosti.

Na stránke ministerstva je umiestnený jednoduchý formulár, kde možno nápady a návrhy na úspory odoslať. Rezort sa bude každým podnetom seriózne zaoberať a pravidelne bude verejnosť informovať o výsledkoch tohto snaženia, dodal hovorca.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/5640085/viete ... z15LrFJdzU

:lol: Ivan The King :king: , po druhý krát.. už si buduje image, asi pôjde v budúcnosti vyššie než na ministra. Ale dobre dobre, v pohode.

Ale neodpustím si pri tejto príležitosti

//autoeditácia príspevku (01 Dec 2010, 17:24)

Júúúú :lol: no to som teda nečakala, som z toho úplne šoknutá. Stačí jedna návšteva kmotra Šoroša a div sa svete.. najprv úspech za humnami v Hamerike a potom aj hľa na Slovensku.
:wink:

http://hnonline.sk/c3-48400210-k02000_d ... ia-najviac
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Sulík: Vianočné príspevky nebudú, štát nie je Ježiško

http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/ekonom ... ml#comment
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No tragédia. A nemá pravdu? Štát nemá peniaze, ďakujme Mečiarovi, Mikimu, SNS a SMERu, že ho zadĺžili.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

tehla napísal:Sulík: Vianočné príspevky nebudú, štát nie je Ježiško

http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/ekonom ... ml#comment
No aspoň stranícke kumpáni budú mať vianočné príspevky, čo fakturujú štátu z daňových rajov, spolustraníkovia cyklistu.

Keby bolo tak, ako si to myslia sulík alebo mikloš tak by dôchodky úplne aj zrušili. Veď nech trhový mechanizmus všetko vyrieši, schopný a šikovný prežije a ostatní majú smolu.

Ten zlepenec by bolo už predvčerom neskoro, keby skončili. No nič, nech dovládnu, aspoň to bude poriadne ponaučenie všetkým, že aká veľká chyba bola ich voliť.

Sulík je ozajstná špina. Nie som dôchodca, ale tí sú najviacej závislí na dôchodkoch, čo môže spraviť taký 70 ročný, odkiaľ má zohnať peniaze? Zamestnať sa alebo kradnúť? Ale čo to zaujíma sulíka, čím skorej zdochnú dôchodcovia, tým menej im treba platiť a tým je problém vyriešený. A môžu vypisovať ďalšie tendre na miliardové informačné systémy v sociálnej poisťovi, výsledkom čo je, že sociálnej poisťovni trvá výpočet starobného dôchodku tak 9 mesiacov. No ale čo chcete za pár miliárd, 9 mesiacov na výpočet je férový čas. Asi všetko ešte počítajú na papieri s ceruzkou.

Hlavne teraz, že plyn pôjde hore, možno o desiatky percent a s tým samozrejme všetko ostatné, veď je to prvotná surovina na mnoho vecí.

Takto vyzerá informačný systém sociálnej poisťovne za niekoľko miliárd SKK: :lol:
Prílohy
informacny.system.socialnej.poistovi.za.miliardu.jpg
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Cesar napísal:Hlavne teraz, že plyn pôjde hore, možno o desiatky percent a s tým samozrejme všetko ostatné, veď je to prvotná surovina na mnoho vecí.
ak pojde hore, tak za to predsa mozu smeraci :)
zisti si, kto je predseda uradu ;-)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

To budeš márne vysvetľovať. Fanboiz SMERu večne pi**** na to, že terajšia vláda večne spomína kradnutie SMERu, ale na to, že ceny určite nerastú iba bez príčiny, už žiaľ nedovidia a už vôbec nie na dôvody rastu cien, DPH, zrušenia príspevkov a podobne. Oni by totiž radi žili aj najbližších 60 generácií na dlh, štýlom "po mne hoci aj potopa".
Cesar
Addict
Addict

Na Slovesnku je caa 1,3 mil. dôchodcov a tie vianočné príspevky boli sa mi zdá 60 eur a neviem či to nedostávali len tí, čo boli v starobnom dôchodku, ale nech to dostanú všetci aj invalidi a pod, tak to by bolo

78 000 000 eur a celkové vydavky štátneho ropočtu budu caa
16 000 000 000 eur

to je len 0,19% z výdavkov rozpočtu. Veľké spasenie to zrejme nebude ale treba šetriť. Zaujímavé je že prenájom nehnuteľnosti za 4 roky v Košiciach za

6 650 000 eur je zase len také drobné, ktoré vyhodí štát do vzduchu, veď ináč je x budov, ktoré vlastní štát alebo štátne firmy, organizacie, vuc, samospravy a pod kde by DRSR mohlo sídliť.

Ale radšej draho platiť nájomné ako využiť niečo nadbytočné ako budovu STV a pod. Radšej aj to treba predať za drobné a potom platiť za to vysoké nájomné, hlavne straníckym kolegom do daňových rajov.
beardie napísal: ak pojde hore, tak za to predsa mozu smeraci :)
zisti si, kto je predseda uradu ;-)
Jednoduchšie je sa stále vyhovárať ako niečo robiť. Výmena predsedu nie je možná? Zmena zákona nie je možná? Je. Tak kde je problém, že to nechcú riešiť alebo im to vyhovuje takto? Načo by aj s tým niečo robili, keď ani nechcú a aspoň je to dobrý fackovací panák od hranola.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

preco by s tym mali nieco robit? preco by mali odvolavat nejakeho cloveka? len preto, ze je smerak? ved im to vyhovuje
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Fico je vynikajuci ziak, pocas 4 rokoch dokonale vykradol svojich politickych partnerov (HZDS, SNS), naucil sa ich politicke techniky a dokonale ich olupil o volicov. No a ten ficov "vianocny bonus", je v skutocnosti meciarova praktika. Meciar kedysi za svojej vlady robil presne to iste, ludom daval takto okato rozne bonusy, prispevky...hral sa na stedreho a potom tie peniaze hned od ludi pekne zase naspat potichu vytiahol zvysenim roznych dani a odvodov a inych platieb. V konecnom dosledku sa stavalo, ze ludia boli spokojni, lebo dostali super bonus, "zadarmo" nieco od statu...a nakoniec bol aj Meciar spokojny, lebo od ludi po tichu vybral viac ako im dal.
Fico to ale tuto meciarovu taktiku este vylepsil...on sa totiz vobec neunuval rozmyslat nad tym, odkial tie peniaze za vianocny bonus naberie naspat do rozpoctu...on proste ludom rozdal, ludia mu tlieskali, popularita stupala, ved predsa par eur na vianocne darceky sa kazdemu dochodcovi zide...lenze ludia si neuvedomili, ze realne v statnej pokladnici tie peniaze neboli (hlavne ked bola kriza a ekonomika v recesii), ze si Fico zobral pozicku, vsetkych ludi zadlzil...a za niekolko rokov, ludia nielenze budu musiet vratit tie peniaze za vianocny bonus, ale dokonca budu musiet splatit aj tucne uroky bankarom, kedze islo o pozicku...dochodcom to je ale jedno, za tych par rokov tu uz aj tak nebudu, a dlhy nasho statu budu platit ich deti a vnucata...a Fico urcite nema svoje peniazky schovane na Slovensku...

tak deti, rozpravka na dobru noc o Ficovi sa skoncila, nabuduce mozem povedat aj tu druhu..."O tom ako Fico Janovi drahe karty pobral" (narodnu, madarsku)...
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

seth82
Napísal: 04 Jún 2011, 22:47
No tragédia. A nemá pravdu? Štát nemá peniaze, ďakujme Mečiarovi, Mikimu, SNS a SMERu, že ho zadĺžili.
Aká to náhoda že sa tie vlády striedajú tak aby sa mohla jedna na druhú vyhovárať, že to práve ona nás zadĺžila, pravdupovediac Dzurindovi prišlo vhod že sa Fico dostal k moci, inak by nevedel vysvetliť prečo aj po jeho reformách je štát na tom horšie a horšie. Ja by som doprial SDKU, SMK, alebo HID, KDH vládnuť aj večne. To by bol myslím dostatočný trest pre ich voličov z ktorých by sa stali bezdomovci a sociálne prípady.

Teraz zasa bude vládnuť SMer, ktorý jedno vraví, iné robí. Niekedy mám pocit, že sa opozícia a koalícia navzájom veľmi potrebujú.
Teda nie je to len pocit, je to fakt. A tie umelé hádky medzi SMER-om a zlepencom sú už dosť trápne, samá nuda, stereotyp.

Je to nastavené dokonale, jedno obdobie vládne zlepenec, ktorý ľudí proti sebe sám zmobilizuje a potom vládne Smer ktorý tiež zmobilizuje protistranu. Takto sa striedajú dvaja hráči, ktorým ide o to isté.
Samozrejme myslím o "dobro tohto národa a všetkých občanov tejto krajiny."
Radšej som nenapísal prídavné meno slovenského lebo to by bol nacizmus a určite by to mohlo niekoho vyprovokovať ako v prípade hymny a vlajky slovenskej na školách.
Cesar
Addict
Addict

Vždy sa vyhovára na takéto "drobné" ako sú tie príspevky dôchodcom. To je 80 mil eur/rok a štátny dlh za rok narástol o 3 000 mil eur a celkovo je 30 000 mil eur. Tie príspevky sú len kvapkou v mori ale oni vykresľujú, že štát je po uši v dlhoch kvôli príspevkom dôchodcom a nie je to tak. Z celkového nárastu dlhu je to len 2,6%.

To ani nehovoriac o tom, že v roku 2010 bola sociálna poisťovňa v pluse 400 mil. eur. -> http://www.socpoist.sk/hospodarenie/554s
Celkové príjmy boli väčšie ako výdavky o 400 mil eur a tie príspevky sú caa 80 mil eur. Tak nech mi nehovoria, že štát musel zobrať úver 80 mil aj keď bola sp v pluse 400 mil eur, ktoré aj previedli do ďalšieho roka...

No ale blbčekovia uveria, že štát sa zadlžil o stovky miliárd kvôli dôchodcom a TO sa bude splácať aj v roku 3000. No ale keď to hovorí sulík, matovič alebo iný retardovaný tzv politik tak to tak musí byť.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

IvanSK: Vieš akokoľvek (grafom, štúdiou, čímkoľvek) dokázať, že štát bol na tom po Dzurindovi horšie? Prosím, nesnaž sa ma presvedčiť "všehojivým" argumentom "Dzurinda rozpredal strategické podniky", pretože na túto tému sa mi už fakt nechce zaboha diskutovať.

Ja by som zasa doprial všetkým Slovákom, aby Fico so SNS vládli večne. Jedni väčší zlodeji, ako druhí, pričom jeden subjekt sa hrá na sociálneho ľudomila a ďalší zasa na superSlováka milujúceho svoju vlasť, pričom už po nej niekoľko krát poriadne podupal.

A áno, blíži sa to k tomu, že bude zasa vládnuť SMER. Dobre vám tak. A možno je to tak ako píšeš, asi budem na tom celkom dobre, že budem politicky nezávislý od hocakého štátu a budem mať všetko na salámke. AK budem v budúcich voľbách voliť, tak to bude Matovičova strana.

Cesar: Nik nevykresľoval, že štát je po uši v dlhoch kvôli príspevkom dôchodcom. Vieš mi ukázať tych "blbečkov", ktorí tu, alebo niekde inde niečo také tvrdili, alebo je to iba tvoj osobný fantastický výplod? Je potrebné šetriť na všeličom, keď už SMER S.R.O. so ZlodejSNS rozkradli aj to, čo sa nedalo. Skús to konečne pochopiť, že babka k babce...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ivan:
Teraz zasa bude vládnuť SMer, ktorý jedno vraví, iné robí. Niekedy mám pocit, že sa opozícia a koalícia navzájom veľmi potrebujú.
Tak toto si vystihol úplne presne. Oni sa potrebujú navzájom, aby sa mohlo kydať, aby sa mohlo balamutiť, nadávať, osočovať, obviňovať :arrow: a pod týmto rúškom sa aj tak nakoniec iba hrabú pre seba, jedni aj druhí. V podstate je úplne jedno, kto je v opozícii, kto utvorí koalíciu, dôležitý je hrant, ktorý je tam stále.
Cesar
Addict
Addict

seth82 napísal:...
To by som ešte aj bral, že treba šetriť ale tie príspevky dôchodcom sú len drobným oproti ostatným položkám rozpočtu a sociálna poisťovňa nehospodári s deficitom, takže peniaze by sa na to bez problémov v SP našli (šát ani SP nemusí zobrať úver, nič, zdroje na to sú) tak otázka je, že prečo to chcú zrušiť? Aby SP zostali peniaze na ďalšie tunelovanie? Radšej si objednajú nový informačný systém ktorý bude ešte viac na nič ako to čo majú a ešte drahšie? Asi na tie peniaze už nejaký straník brúsi zuby. :D

Dôchodcov je ináč dosť a takto si vybavia aby ich žiaden dôchodca nevolil, ďalší klinec do rakvy tejto vlády a hranol môže otvárať šampanské ako prevalcuje aj sám celé politické spektrum v ďalších voľbách.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ako som už napísal vyššie, babka k babce, budú kapce. A áno, dôchodcovia sú síce veľkou volebnou silou, avšak stavím moju budúcu zbierku skalpov na to, že 98 percent z nich volilo a volí SMER, HZDS, SNS a podobné zlodejiny. Určite nebudú voliť pravicové subjekty. Hranol v nasledujúcich voľbách uspeje, či by tie príspevky zrušili, alebo nie. To je už bohužiaľ krutá realita. A ja to Slovákom prajem.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Cesar napísal:Keby bolo tak, ako si to myslia sulík alebo mikloš tak by dôchodky úplne aj zrušili. Veď nech trhový mechanizmus všetko vyrieši, schopný a šikovný prežije a ostatní majú smolu.
Keby bolo podla nich, možno by začali presadzovať dobrovoľne eutanazie pre nepracujucich dôchodcov a spustili nejaku medialnu kampaň, alebo pochod, aby v nich vzbudili pocit viny za to, že ešte vôbec žiju. A Sulik by tam za ručičku možno dotiahol aj svojho syna ako na pochod gejov a lesieb.

Sulik je hajzel, aj so svojim ministrom – kade chodia sa chvalia svojim zarobkom, a nakoniec zoberu dôchodcom, ktori cely život pracovali par euro na vianočne prispevky. Mimochodom beardie – raz si sa tu so mnou naťahoval, že prehanam (ohladom buduceho znižovania materskych)– neviem či sa pamätaš, tak mam pre teba spravu, že tu matersku už znižili – mam info od kamošky, ktora ma male dieťa. Prioritou je postaviť bytovky pre romov samozrejme, čo tam po nejakych bielych detiskach.

A samozrejme, aby som nezabudol dodať, môže za to smer, tak podme zas do temy Antifico. A nikto nespominajte predaj štatneho majetku SR a strategickych podnikov na sučiastky, aby ste nahodou nerozrušili Setha82

Zatiaľ u nas nefunguje – kde sa dvaja biju, treti vyhrava, u nas funguje „kde sa dvaja v uvodzovkach biju, vyhrava raz jeden raz druhy a Slovensko prehrava.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Môže za to AJ SMER. Nie iba SMER. O strategických podnikoch ti tu nejdem nič vysvetľovať, pretože to považujem za úplnú zbytočnosť, pretože ty to budeš donekonečna používať ako argument a o opaku ťa nepresvedčím.

S tvojou poslednou vetou doslova a do písmena súhlasím. Slovensko prehráva, prehrávalo a podľa preferencií aj prehrávať bude.
Napísať odpoveď