byvale priatelky...

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
lilla
Novice
Novice

byvale priatelky...

Príspevok od používateľa lilla »

vadia vam byvale priatelky resp.byvali priatelia vasich terajsich lasok? respektujete to,ak sa s nimi nadalej stretavaju,aj napriek tomu,ze si to neprajete?...ja osobne mam taky mensi problem :? sme spolu s priatelom velmi stastni,mame nadherny vztah,ale...byva v rovnakom meste ako jeho byvala priatelka :? v tom by nebol taky problem, problem je skor v tom,ze maju spolocnych kamaratov,chodia spolu na rovnake akcie(chaty,opekacky,oslavy,atd) dokonca su spolu cez vikendy v rovnakom podniku..mne to vadi aj napriek tomu,ze mu uplne doverujem ( ona bola jeho prvym dievcatom,jedinym,ktoru okrem mna lubil...prenho uz ona nic neznamena,ale ona ho aj po rozchode stale lubi :( je podla vas spravne a mam pravo mu zakazat stretavat sa nadalej s nou? aj ked viem,ze jemu jeho kamaratov zakazat nemozem?...ale ja ju nemozem ani vystat,ked vidim,ako stale nanho pozera...velmi sa bojim,ze by sa nieco mohlo medzi nimi stat (zenske vedia byt v tomto riadne potvory :D ) neviem ako to mam riesit..iba kvoli nej sa stale hadame :? :( vopred dakujem za rady :)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: byvale priatelky...

Príspevok od používateľa jarda.j »

Nerieš to. Žiarlivosť je choroba, a ňou si zničíš aj tento vzťah. :)
Linnhe
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Linnhe »

Ak priatelovi veris, nemal by to byt problem, ak aj nanho pozera, mozes byt pysna, ze mas takeho chlapa :)
Hovori sa, ze zakazane ovocie najlepsie chuti a ked mu to zakazes, budes ty ta zla a ona bude ta dobra, uvedom si to.
Prekusni sa cez to, ak na nu nezacne aj on pozerat pekne, je vsetko v poriadku. Chodi s tebou, nie s nou.

//hlavne sa kvoli nej nehadajte, lebo to, ze sa kvoli nej hadate urcite zacinas ty a chlapi to neznasaju, ked dievca takto ziarli a stale vytahuje tu istu vec. Predstav si, ako by si sa citila, keby ti on zakazal stretavat s nejakym kamaratom, ktory ta vobec nepritahuje, len za to, ze sa na teba nejako pozera... Nepacilo by sa ti to.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

presne ako si napísala - kamarátov a kamarátky mu nemôžeš zakázať. Ak medzi nimi nič nie je, sú iba kamaráti. Že žiarliš je prirodzený prejav toho, že ho máš rada a musíš mu nechať aj voľnosť aby sa stretával s ľuďmi ktorých má rád (nie ľúbi) on aj keď ti jeho priatelia a priateľky nevyhovujú
lilla
Novice
Novice

Linnhe- on mi zakazuje sa stretavat s byvalymi a pride mi to trochu nespravodlive,ze on moze a ja nie( aj ked mi moji byvali vobec nechybaju a nemam chut ich ani vidiet) mala som predtym 2 vztahy a oba sa skoncili rovnako- verila som im,nemala som problem pustat ich von s kamaratmi na disky a podobne,az kym tu moju doveru nevyuzili natolko,ze si nasli ine :? preto sa trochu obavam,nechcem sa zase rovnako sklamat...ani tu jeho byvalu som nejak neriesila, az kym som nezacala k nemu chodit na vikendy a sama nevidela to,ako sa ona sprava :( myslim,ze ona ho nelubi,je skor nim posadnuta :(
Linnhe
Expert
Expert

On ti zakazuje stretavat sa s byvalymi? To je trochu nefer, ty mu dovolis ti nieco zakazat? Chapem, ze ty sa s nimi nepotrebujes stretavat, ale tu by slo o princip. Moj priatel mi s kamaratmi na ktorych ziarli vobec nezakazuje stretavat a to mi pride uplne super, preto som sa ja citila previnilo, ked mi vadilo, ze ide von s byvalou ale ty by si mu mala povedat, co si o tom myslis. Nie hadat sa s nim, ale povedat mu to. Nepride mi fer, ze jeden z vas moze a druhy nemoze.

A prosim ta, vysvetli mi - zacala k nemu chodit na vikendy? Tomu nerozumiem. Akoze ona sama? Alebo s kamaratmi? V tvojej pritomnosti? Ty sa s nou poznas? Este jedna otazka: On vie, ze ona je nim posadnuta? Lebo ako spravny chlap, ak by onho mala zaujem, mal by s nou prerusit kontakt kvoli tomu, ze ma vztah a lubi ta.
lilla
Novice
Novice

Nezakazuje mi to priamo,ale ked mu poviem,ze sa mi nepaci,ze ide von a viem,ze tam bude aj ona...tak mi zacne vycitat,ze mu to zakazujem..ak mu pripomeniem,dobre fajn chod,tak aj ja teda idem tam kde je moj byvaly... zacne si vymyslat,ze mu to robim naschval atd...hned na nom vidim,ze si to nepraje...nie ona k nemu chodi na vikendy,ale ja...byvame od seba dost daleko,takze sa stretavame po menej..a na zaciatku vztahu som sa k nemu nechcela hned trepat na vikend,kvoli jeho rodicom a tak....s nou osobnbe sa nepoznam,poznam sa s jej sestrou,vlastne poznam sa so vsetkymi jeho a jej kamaratmi,len s nou nie...asi nemala za potreby sa so mnou zoznamit..vlastne sa mi ako keby vyhybala..vzdy ked sme spolu v bare,tak pride taka vysmiata a ked si vsimne,ze som tam s nim,tak hned odide prec...ano,on vie o jej citoch..sam sa mi priznal,ze pred par mesiacmi mu vyznavala lasku..a myslim si,ze kazdy normalny clovek to na nej hned vidi :?
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Zakazovať mu to síce nemôžeš, ale zas snáď chápe tvojím obavám.

Hold je blbé, že ona ho ešte miluje, ale ak mu veríš a vieš, že sa môžeš na neho spoľahnúť, tak sa toľko neboj, lebo by si ho mohla svojou žiarlivosťou dohnať k niečomu. Ale ak ťa miluje, tak mu môže byť ex ukradnutá. A jednak veď ty tam bývaš s nimi tiež, takže nie sú sami.

On ti zakazuje stretávať sa s niekým? A to mu toleruješ? Teda, ak ty mu nič nezakazuješ, nemá ani on tebe čo zakazovať, vzťah nie je o porovnávaní moci- kto z koho. Obaja majú byť rovnocenní.

A ex je pre niečo ex. Ty si tá súčasná ;)

//autoeditácia príspevku (07 Jún 2011, 14:11)
No. a teda keď ona mu vyznala lásku, tak on čo na to? Lebo to je to podstatné, že aby on jej dal jasne najavo, že nič nebude a že ľúbi len teba. Proste aby pochopila, že má hľadať inde a tu už nemá šancu. Alebo ak jej proste nič na to nepovedal, tak si ona bude robiť zbytočné nádeje a jemu to možno aj zvyšuje ego, že sa oňho "bijú"
lilla
Novice
Novice

nebyvame spolu...byvame od seba asi tak 100km :( vzdy maju nejake akcie,hlavne tie chaty...ja nemozem byt stale s nim kvoli skole,dialke...a obava tam je,pre mna velmi velka..alkohol a podobne veci,aj ked clovek neviem ako miluje,stat sa moze hocico :( podla mna to nema riesenie,len musis zit nadalej s tym,ze sa nic nestane :( dohodli sme sa spolocne,ze moze chodit von pokial tam nebude ona,ale to nie je mozne,lebo ona je vsade tam,kde je on :(
Linnhe
Expert
Expert

Akoze ona mu vyznala lasku a on sa s nou nadalej stretava? Ved to je uplne divne, neviem... Byvate od seba tak daleko a este aj tie chaty. Uplne rozumiem, ze sa bojis a ze ti vadi, ved komu by to nevadilo. Kazdopadne, skus take nieco, ze sa stretnete spolu s nou, ze nech ta zoznami s nou on. Aj ked ju asi budes chciet zabit, tak jej ukaz, ze tvoj priatel je len a len tvoj a v jej pritomnosti sa k nemu spravaj uplne specialne. A aj jemu sa to mozno bude pacit :)
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ithory »

chlapec si rad nechava mastit ego:D on sam ju v tom podporuje, nechce ju, ale lichoti mu ze je pre nu stale atraktivny ..
zuzanuska
Professional
Professional

No, to inak mal urobiť- predstaviť vás. Keď už poznáš tam jeho partiu a ju nie, tak je divné, že ti ju nepredstavil. Bolo by to vlastne také ukázanie, že ty si jeho priateľka a že proste všetko je vyriešené, teda že nemá s ňou nič nedoriešené a nebojí sa predstaviť ti ju.

Myslíš, že ak si vypije, tak nevie, čo robí?

tak nech on príde na víkend za tebou, tam určite jeho ex nebude ;)
lilla
Novice
Novice

s tym zoznamenim neviem.. vzdy ked nas vidi spolu,tak ona odide..su to uz roky odkedy nie su spolu...hovorila mu,ze velmi lutuje ich rochod a nikdy nespoznala takeho chlapca aky je on a ak by sa nerozisli,teraz by boli urcite manzelia :(..od vtedy je sama
Linnhe
Expert
Expert

Myslim si, ze tvoj chalan s tym dost hazarduje. Ma teba, ale kedze ta ma takpovediac "istu" tak sa zahrava s nou ako napisal ithory. Daj mu najavo, ze nie si hracka. Spytaj sa ho, ze ci by mu bolo priemne, keby tebe niekto vyznaval lasku, stretavala by si sa s nim a ani by si ich dvoch nepredstavila.

Na tvojom mieste by som zvazila, ci je to voci tebe korektne, co robi tvoj priatel.
lilla
Novice
Novice

ithory-asi mas pravdu :) vzdy mu zalezi na tom,aby dobre vyzeral ...:D zuzanuska- ak s tym nebude suhlasit,tak sa hoci aj sama s nou zoznamim a mozno z nas nakoniec budu najlepsie kamosky :D :D a k tomu pitiu,tak vtedy mi najviac vyznava lasku :)

//autoeditácia príspevku (07 Jún 2011, 14:43)
keby som bola nim,tak sa s nou urcite o vsetkom porozpravam...pokial viem,tak vtedy ako mu vyznavala lasku,tak bol ticho a jedine co na to povedal bolo,ze je neskoro...aj na to som sa hnevala,ze jej vobec nespomenul mna,to sme uz spolu chodili :-( lenze on mi na to stale povie,ze preco ju riesim,ked ona ho vobec nezaujima...mozno to vsetko prehanam,ale konecne mam normalny vazny vztah a stale su kvoli nej len problemy...:?
zuzanuska
Professional
Professional

vyznáva lásku, keď má vypité, no ozaj že charakter.

a keď nemá vypité, tak potom sa k tebe už toľko nemá?

a súhlas, že mu to mastí ego. keby skúsiš ty pokukovať po jeho kamarátovi, to by sa mu zrejme nepáčilo.

častá otázka- koľko má chlapec rokov?

//autoeditácia príspevku (07 Jún 2011, 14:45)
No ale že ťa zatajil, to je divné.

daj na svoj inštinkt, pohovorte si o tom ešte, ale zas nie aby ste to stále naťahovali. proste mu povedz, čo tebe vadí, potom nech sa on vyjadrí a dohodnite sa nejak. lebo ak sa to bude ťahať pridlho, môže vám to len uškodiť
Linnhe
Expert
Expert

Zuzka, presne to mi napadlo, ze brutalna romantika.

Neviem, ja by som sa s nou nezoznamovala sama, skus ho poprosit nech ta s nou zoznami on. vysvetli mu, ze sa budes citit lepsie.
lilla
Novice
Novice

vyznava mi lasku aj inokedy..on je uplne iny ako boli ti predtym...iba mna vzal k nim domov a predstavil ma rodine..s jeho rodicmi sa rozprava o nas,o nasej svadbe a buducnosti...verim mu,ze ma lubi...ja skor neverim jej :( snazim sa to tak nebrat a verit mu uplne,ale neviem,nejak to este nedokazem...bojim sa,ze spravi chybu a bude koniec..lebo ja neveru nikdy neodpustim :? ma 24
zuzanuska
Professional
Professional

A keď ju on predstaví tej ex, tak to bude už také oficiálne, že aby vedela, že nemá šancu a toto je jeho priateľka a je s ňou šťastný a môže sa ňou pýšiť. Teda aby to nevyzeralo, že sa za ňu hanbí alebo čo.

//autoeditácia príspevku (07 Jún 2011, 14:51)
zase neustálym upodozrievaním by si mohla spraviť chybu aj ty a teda že by si ho tak obmedzovala, že by si povedal, že bez teba by mu bolo lepšie.

ale vzťah je o budovaní a dôvere.

Jej veriť, nemusíš. že "spoznať svojho nepriateľa", teda predstaviť by ti ju mohol, aby tým dal najavo, že ona je už pasé a ty si budúcnosť
Linnhe
Expert
Expert

Ano, presne tak. Podla mna aj on by mal urobit nejake to gesto.
Ked neveris jej, to nevadi, takisto keby teba niekto chcel a ty jeho nie, tak by si si s nim nezacala, takisto ani on si nezacne. A na neveru nemysli, porozpravaj sa s nim a potom uvidis, lebo takto to asi nevyriesis, ked to tu budeme dookola preberat. Potom daj vediet, ako ste sa dohodli, good luck.
Napísať odpoveď