ani na skolach tak neZALEZI vsetko je to o protekciach a vplyvnych ludoch
j*batelne zenske to maju jednoduchsie staci sa im doobre vydat a su zavodou
Ja chodím tiež po horách a čo ?Retne napísal:chodia po horach a
to si presne myslim o mojich byvalych spoluziackach z gympla... do triedy si nosili cajnik, robili si vsejilake caje, chodia po horach a po koncertoch alternativnych kapiel... chvalia sa ze su uz Bc. len co budu robit po 5. rocniknu to ma velmi zaujima...nordkapp_pb napísal: ... takze kto je volnomyslienkar a vypocitavo studuje filozofiu, nemoze cakat, ze sa onho trh pobije
Niekto mi prehovoril z duse. Tatko/mamko biznisakov mam plnu byvalu studijnu skupinu. Na urade som sa bol registrovat kvoli platbe do poistovne na par dni a stretol som tam 8 znamych z VS, len za tu chvilku. No nieco hrozne. Robotu sice mam, ale v Bratislave, kam sa mi moc nechcefaktor_xx napísal:Aký význam má vysoká škola, keď väčšina absolventov skončí na úrade práce bez práce a to malé drvivé percento úspešných absolventov, ktorí spravia školu, sa zamestná v tatkových a mamkiných robotách....kde je spravodlivosť? Veď to je choré už toto...
//tema premenovana
No z mojho pohladu su skoly velmi zle, aj ked zaujimal som sa iba o ekonomicke, tak neviem presne charakterizovat ako su na tom ine skoly ale pozri si medzinarodne hodnotenia a uvidis ze su daleko za zapadom. Ked niekto nema na skolu tak si moze zarabat popri skole, dostat socialne stipendium a dalsie stipendia a tak dalej. Ved bakalar na priklad v Anglicku je taky ze mas par hodin do tyzdna, aj to neni tam povinna dochadzka a velakrat ani skusky, len odovzdat essays, alebo skupinovu pracu, tak nie je problem s casom, aby niekto pracoval. Som realista a viem ze vela ludi bude nadalej studovat na zbytocnych vysokych skolach (nehovorim o vsetkych na Slovensku ) s komunistickym systemom (vacsina na Slovensku). A este jedna vec ze niekto som videl ze tretina absolventov nasich podla teba nie az tak zlych vysokych skol je nezamestnanych. To nie je len kvoli trhu prace ale aj vdaka tej urovni na univerzitach, aj tak je to zlozite ta presviedcat, musel by si aspon 1 semester byt v Anglicku, Holandsku, Svedsku alebo inych vyspelych krajinach so skolstvom, ktore je respektovane ovela viac firmami. Aj na Slovensku sa da vystudovat perspektivny obor ako informatika, farmaceutika alebo niektore technicke obory na univerzite, ale aj perspektivny obor na najlepsej univerzite na Slovensku je stale vyucovany zastaralym sposobom a uci sa tam vela zbytocnych veci so slabou pripravou do praxe a to nehovorim o neobjektivite (zalezi koho dostanes na skusku alebo ako vychadzas s profakmi), to sa neda ani porovnat s top 100 (ani top 500) univerzitami na svete. Zazil som studium aj v Cesku aj v Anglicku a preto mozem porovnavat, aj v Anglicku sa mi vela veci nepaci ale v Prahe to bola katastrofa ked nad tym spatne rozmyslam a som celkom rad ze som nepredlzoval studium ako niektori kamarati, tak si viem predstavit ako to funguje na Slovensku (hovorím hlavne o ekonomických vysokých školách). Aky ma vyznam sa srat s (niektorymi) profakmi a ucit sa vela zbytocnych veci 5 alebo viac rokov ak nemas poriadne uplatnenie? Viem ze vela ludi nepojde do zahranicia ale ked si vyberu studium na vysokej skole so slabym rankingom v neperspektivnom obore, tak nech neplacu ze nemaju pracu na Slovensku a na koniec aj tak idu do toho Anglicka umyvat riady a podobne. To tam mohli ist radsej rovno pracovat a studovat (nenavratna studentska pozicka je poskytnuta statom) a mali by aspon titul z Anglicka (alebo inej krajiny), ovela lepsiu Anglictinu (alebo iný jazyk) a vyhodu oproti ostatnym.icefiresr napísal:Jasne, a 90 percent ludi sa odstahuje za studiom do zahranicia. Zasa bud trosku realista, studovat v zahranici a zaroven si hradit to studium tam, ako aj ubytko, stravu a podobne, je naozaj tazke, nielen casovo. Preto aj vacsina ludi studuje na Slovensku. Skoly nie su zasa az tak zle, zla je situacia na trhu prace.
Ved prave su na podobne nizkej urovni a 30 percent absolventov je nezamestnanych, tak to fakt je super uplatnenie. Ty si informatik alebo si z Blavy?beardie napísal:uplatnenie zase nie je az take problematicke, kedze 99 % ludi studuje na slovenskych/ceskych skolach, tak su na podobnej urovni, staci byt len o nieco lepsi a mas o robotu postarane, treba byt skratka lepsi a nemusi to byt ani o vela
ved prave, staci byt len o nieco lepsi a pracu masrockonhustla napísal:Nechapem ako mozes povedat ze ked je 30 percent nezamestnanost absolventov znamena to nie az tak problematicke uplatnenie v praxi
To su len odhady, presne cisla priamo od ministerstva su tu a tie maju priemer cca 10%: http://www.minedu.sk/index.php?lang=sk&rootId=7638rockonhustla napísal: Na niektorych weboch.
Povedz to nejakej babe na urade prace co studovala nejaky zbytocny humanisticky obor na Slovensku ze staci byt lepsi a byt informatik
Tie tvoje cisla nie su moc aktualne, myslim si ze dnes je to urcite viac ako 10 percent a aj tak to nic nemeni na tom co som hovoril.GothaR napísal: To su len odhady, presne cisla priamo od ministerstva su tu a tie maju priemer cca 10%: http://www.minedu.sk/index.php?lang=sk&rootId=7638
V poriadkuGothaR napísal:Podla mna to bude do 3ch mesiacov po ukonceni statnic rovnake, teraz je ten napor samozrejme vacsi, pretoze kopa ludi konci a zacinaju si hladat pracu. Suhlasim, ze to na tvojich tvrdeniach nic nemeni, ale nemam rad demagogiu, preto som chcel tie percenta uviest na pravu mieru