Roaccutane
-
ledenaster
Medium Professional
Re: Roaccutane
Dnes mi predpisala kozna tento liek, krv mam v pohode, ale mam inu otazku. Budem ho brat cca pol roka ale chcel by som vedet ako je to ked ho budem brat a prilezitostne sa ozerem (raz za mesiac) a este by som chcel vedet ako je to s posilnovanim. Chcem posilovat doma kazdy den viacmenej s vlastnou vahou. Mozem posilnovat a chlastat ked budem tento liek brat?
-
DjBass
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Je na tebe, či si chceš viac uškodiť alebo nie. Roaccutane dosť zaťažuje pečeň a určite vieš, že alkohol na ňu tiež nevplýva najlepšie. Tu máš o tom napísané niečo viac. Počas liečby by si sa mal vyhýbať nadmernej fyzickej záťaži, no ak to nebudeš preháňať, nemal by s tým byť problém. U mňa to zo začiatku bolo celkom dobré, no teraz sa mi zo dňa na deň spraví hocikde svalovka, dosť ma bolí chrbát, kĺby a veľa toho robiť nevládzem.
-
Janette
Expert
Roaccutane uzivam uz uspesne 5 mesiacov a 20 dni
) Zozaciatku nic, ale potom pomaly, pomalicky - akne sa mi prestalo robit, ostali len cervene flaky, ktore sa vzdy daju zakryt make-upom, ale plet uz mam hladku 
Nepriaznive ucinky:
-suche pery, .. ak som si nedala mast, tak som ich do 1 dna mala popukane do krvi.
-sucha nosna dutina - sem tam mi praskne nejaka cievka v nose a vyfukavam krv ... ale to len sem tam.
-Davnejsie som mala uraz - poranene koleno a tuto zimu som citila vacsi tlak resp. bolest na tom poranenom mieste ako kedysi ... Mozno to je chladnejsou zimou, mozno cimsi inym. Neviem.
-suche hrdlo, snazim sa dodrziavat pitny rezim, pijem viac nez dost, ale kazde rano, ked sa prebudim, tak mam hnusne suche az bolave hrdlo.
-vypadavanie vlasov, lupiny .. Uzivam liek uz po 2x, ... a aj pri predoslej liecbe sa to vyskytlo.
-bolest chrbta
Co sa tyka alkoholu -Nepila som vobec, (neratam 1 pohar medoviny, co som mala cez Vianoce). Nestoji mi to za to. Roaccutane som brala uz davnejsie, ale musela som prerusit liecbu po 4 mesiacoch, lebo doktorka bola neochotna a mala extremne zly pristup a spravanie ku pacientom. Teraz som v Cechach, (bydlisko mam v KE), dochadzam kazde 2-3 mesiace na pecenove testy a urcite nechcem spravit nic, co by sposobilo, ze musim zas prestat uzivat lieky.
Nepriaznive ucinky:
-suche pery, .. ak som si nedala mast, tak som ich do 1 dna mala popukane do krvi.
-sucha nosna dutina - sem tam mi praskne nejaka cievka v nose a vyfukavam krv ... ale to len sem tam.
-Davnejsie som mala uraz - poranene koleno a tuto zimu som citila vacsi tlak resp. bolest na tom poranenom mieste ako kedysi ... Mozno to je chladnejsou zimou, mozno cimsi inym. Neviem.
-suche hrdlo, snazim sa dodrziavat pitny rezim, pijem viac nez dost, ale kazde rano, ked sa prebudim, tak mam hnusne suche az bolave hrdlo.
-vypadavanie vlasov, lupiny .. Uzivam liek uz po 2x, ... a aj pri predoslej liecbe sa to vyskytlo.
-bolest chrbta
Co sa tyka alkoholu -Nepila som vobec, (neratam 1 pohar medoviny, co som mala cez Vianoce). Nestoji mi to za to. Roaccutane som brala uz davnejsie, ale musela som prerusit liecbu po 4 mesiacoch, lebo doktorka bola neochotna a mala extremne zly pristup a spravanie ku pacientom. Teraz som v Cechach, (bydlisko mam v KE), dochadzam kazde 2-3 mesiace na pecenove testy a urcite nechcem spravit nic, co by sposobilo, ze musim zas prestat uzivat lieky.
OK, ten alkohol ma az tak netrapi, alkoholik som neni. Skor ma trapi to cvicenie. Ale co uz... Aspon priberem nech som neni chudy... Ale mam este jednu otazku co sa tochto tyka... Ked sa kozna pytala mami kolko mam kg tak mama jej povedala ze mam 60 a na zaklade toho mi predpisala 20 mg denne... Problem je ale ten ze mam 69 kg.... Myslite ze by sa zmenila nejak davka? 20 mg vychadza na jednu tabletku...
-
Mek
Addict
Tiez som bral jednu tabletku a to som vazil 74 kg. Takze neries nic...
-
Janette
Expert
mmm .. no neviem .. ono to zavisi aj od toho, ake mas to akne.
Ja mam teraz cca 52kg, pred liecbou asi 55 a brala som prve 4 mesiace 2x denne tabletku 20mg = 40mg na den. Po 4 mesiacoch, ked sa mi to zmiernilo resp. uplne zmizlo, tak mi upravila na 1 tabletku 20mg denne.
Ja mam teraz cca 52kg, pred liecbou asi 55 a brala som prve 4 mesiace 2x denne tabletku 20mg = 40mg na den. Po 4 mesiacoch, ked sa mi to zmiernilo resp. uplne zmizlo, tak mi upravila na 1 tabletku 20mg denne.
-
DjBass
Darca
A ty si nebol s mamou u doktorky, že to hovorila ona za teba? Musíš chodiť na pravidelné kontroly, tak jej to povieš nabudúce. Ak doktorka uvidí, že sa sa ti to nelepší, tak ti možno tú dávku zvýši aj sama. Ja som na začiatku mal 79kg, podľa čoho mi prepísala 2x20mg denne (0,5g/kg denne). To som bral prvý mesiac, tvár sa mi pomaly začala upravovať a už som nemal skoro žiadnu vyrážku. Teraz beriem 2x10mg denne pri mojich 73kg. Na jednej strane sa mi zmiernili bolesti, no na druhej sa mi akné začalo zhoršovať.
Teraz som v štádiu, kedy sa mi akné veľmi pomaličky lepší, takže ostáva len dúfať...
Btw, Janette = Janterka?
//Janette: tak potom považuj moju otázku za bezpredmetnú.
Teraz som v štádiu, kedy sa mi akné veľmi pomaličky lepší, takže ostáva len dúfať...
Btw, Janette = Janterka?
//Janette: tak potom považuj moju otázku za bezpredmetnú.
Nie, ja som tam nebol... Mama jej nadiktovala omylom zlu vahu... Ale pojdem tam o tyzden kvoli kuriemu oku tak sa jej na to spytam
-
Janette
Expert
No teraz som zmatena. Nech je to ktokolvek-cokolvek, nie som to jaDjBass napísal: Btw, Janette = Janterka?
-
DjBass
Darca
Napíšem nejaké moje poznatky, ktoré by možno niekoho zaujímali... Roaccutane som po dvoch mesiacoch užívania musel vysadiť kvôli zvýšeným pečeňovým testom (ALT=0,80), čo nebolo až také hrozné. Kožu som ešte nemal celkom čistú, no doktorka mi povedala, že už mi ho nemôže predpísať. Myslel som si, že po vysadení lieku bude všetko OK a pečeňové hodnoty sa opäť vrátia do normálu, no to som chcel asi veľa. Obvodná mi predpísala Flavobion, ktorý som bral dva týždne, po dobratí som išiel opäť na odber krvi a ostal som nemilo prekvapený, hodnota ALT sa mi ešte zvýšila na hodnotu 0,84. Poslala ma na ultrazvuk, ale všetko bolo OK. Počas dobu ďalšieho mesiaca som užíval Flavobion a Lipovitan. Dúfal som, že výsledky budú lepšie, no hodnota ALT sa mi ešte viac zvýšila... na 1,11! Obvodná mi povedala, že iné lieky mi predpísať nemôže, tak ma poslala na gastro, kde som dnes bol. Tam mi doktorka povedala, že to môžu spôsobovať mikróby, ktoré mohli napadnúť moje telo a dala mi na to nejaké 4 lieky... (Biopron9, Medoflucon, Zentel a Liv52), ktoré mi možno pomôžu. Ak mi to nezaberie, možno budem musieť ísť na endoskopiu, čo nie je najpríjemnejšie. Kožu mám síce teraz čistú (ešte mám nejaké jazvy po vyrážkach, no pomaly miznú), ale zamýšľam sa, či mi to za tie problémy stálo... Jedno viem určite, druhýkrát by som už Roaccutane nebral, keďže má dosť nepríjemné vedľajšie účinky...
Sakra dufam, ze mna nic podobne necaka. Ale moja "uzasna" kozna mi nerobi testy krvi priebezne ale robila iba pred liecbou a za 2 mesiace mi urobi (za 2 mesiace to bude koniec 6-mesacnej liecby). Ale nejak nadseny som neni z toho roaccutanu. Cakal som, ze vyrazky zmiznu, no iba sa netvoria nove (ale tvar vyzera rovnako). Mozu to byt tie jazvy ale su stale rovnako zapalene. A inak som vo 4 mesiaci prave. Neviem ci som cakal zazraky ale nejak som sklamany
. BTW: od vikendu berem 40 mg (predtym 30 mg).
DjBass: Dakujem za tvoj poznatok, velmi ma potesil
. Kedze beriem roaccutane tak velmi ma zaujima ako to dopadlo u ostatnych co ho brali. A ty si mal aku davku?
DjBass: Dakujem za tvoj poznatok, velmi ma potesil
-
DjBass
Darca
O pár príspevkov vyššie som písal moje dávkovanie. Na tvojom mieste by som sa určite kožnej spýtal, prečo ti tie testy nerobí a či by to nebolo vhodné. Mne pred začatím liečby žiadne testy nerobila a keď som sa jej spýtal, či to nebolo potrebné začala kričať a vystrájať ako retardovaná, že ona nebude liečiť pacienta, ktorý jej neverí, že ona má červený diplom, ona vie čo robí a ja sa nemám zaujímať o to, čo bude ona robiť. Jedná sa o moje zdravie a moju liečbu, tak som tento argument nepochopil. Čo už, nie vždy natrafíme na dobrého lekára...
Jaj vlastne ano som slepy asiDjBass napísal:O pár príspevkov vyššie som písal moje dávkovanie.
Viem, ze nemozem citovat posledny prispevok ale to aby sa vedelo na co reagujem
No mne ich uz asi robit skor ako o 2 mesiace nebude. Mam lieky na 2 mesiace dopredu a nejak nemam dovod tam ist. Navyse v cakarni stravim take 2-3 hodinky co sa mi fakt neche
-
DjBass
Darca
No to by malo byť hlavne v tvojom záujme, vedieť, či nenastali nejaké problémy pri liečbe... Mne predpisovala tabletky každé dva týždne a stále som musel prísť na kontrolu, dopredu mi ich nikdy nedala.sano456 napísal: Navyse v cakarni stravim take 2-3 hodinky co sa mi fakt neche
Lenze ja som sa jej pytal pred tyzdnom ked som tam bol naposledy ze ci sa nebudu krvne testy robit a ona ma odpisala s tym, ze: " Ano budeme, na konci liecby"
. Tak to som uz nemal sancu na to reagovat.Navyse ja som nebol objednany a krvne testy robia medzi 7:00 - 8:00 a ja som prisiel do cakarne 7:15 a prijaty som bol 9:30 ... Takze krvne testy by mi neurobila tak ci tak... Neviem, mohol by som tam ist zas ale ja som chodil vzdy az ked mi dosli lieky takze neviem...
zdravim, otvaram staru temu...zaznamenali ste niekto pocas uzivania roaccutane-u bolesti hlavy? v pribalovom letaku sa pise, ze samotna bolest hlavy je bezny vedlajsi ucinok...avsak silna bolest hlavy v kombinacii s inymi vecami(zvracanie, nevolnost, ocne problemy) sa poklada za vlemi nebezpecne...liek uzivam zatial nejakych 10 dni a pocitujem miernu bolest hlavy, ktora ale zvykne trvat relativne dlho (pol dna) a potom zase zmyzne obcas sa zasa objavi, no bez inych vedlajsich ucinkov...je to len prisposobovanie sa tela liecbe?
u doktorky so smaozrejme bol, znizila mi davku na 1/2...no pri stave slovenskeho zdravotnictva sa radsej pytam
u doktorky so smaozrejme bol, znizila mi davku na 1/2...no pri stave slovenskeho zdravotnictva sa radsej pytam