Stoporko - Napísal som to na základe toho, že ateista (aj keď dobrý) odmietol Boha a Ježiša uznať za svoj život, čiže ho odmietol aj pri poslednom súde - pôjde do pekla, alebo mu tam stačí povedať "Prepáč, nevedel som, že to je naozaj pravda" ? Pochybujem... keďže sa vraví, že blahoslavení tí, čo nevideli a uverili
Nezdá sa ti divné, že tí čo veria v Alaha sú tak isto presvedčení, že ich viera je správna ? (tak isto, ako si presvedčený ty)
Z toho, keď sa tak zamyslím, mi vyplýva, že len jedna zo všetkých vierovyznaní je skutočná (ak vôbec) A, že to je práve kresťanstvo je malá šanca...
Hughito - veriaci zistia, že nemali pravdu, pretože žiadna duša do neba nepôjde...

A keby to pravda bola, tak by zistili ateisti, že veriaci pravdu majú, pretože by skončili v pekle, nie ?
Tehla - Možno nato právo nemáme, ale aj tak druhých súdime... (v stredoveku a dokonca aj dnes) A to sa nemusí týkať len z hľadiska cirkvi... Pre cirkev je priorita ísť do neba, pretože sa pekla boja, ako čert kríža... Ja ako ateista nič podobne nepripúšťam preto, sa ani nemám čoho báť... No, ak je reč o cirkvi tak k tomu patrí aj peklo, (Veď to peklo je len strašiak, vďaka ktorému sa ľudia boja... Či myslíš, žeby niekto veril, keď vie, že pôjde do neba?) Čiže na reč o pekle príde skôr či neskôr...
Prečo sa veriaci vždy odhovárajú na bibliu ? Veď tu tiež písal len človek

Poprípade na "Lebo boh to tak povedal"
// Jop Stoporko - Ja mám nádej a viem, že svoj život nežijem nadarmo. Ja za odmenu pokladám úspech, ktorý som dosiahol v živote nie po smrti. Uvedomujem si, že žijem len raz a preto nečakám, že MOŽNO raz budem spasený...
Pre niekoho je zmysel živote viera (idú za mníchov etc.) Pre niekoho je zmyslom živote sedieť a brať prídavky. Každý ma iný zmysel a nemožno tvrdiť, že ateisti ho na základe toho, že neveria v boha nemajú
/// Viem, že je to dlhý príspevok, tak obdiv tomu, kto ho prečíta

Ale, keď tak nad tým rozmýšľam zdá sa mi, že čím ďalej tým menej ľudí verí (naozaj verí) v boha.
Robil som taký prieskum

a väčšina ľudí (80%) predovšetkým moja veková kategória vraveli, že v boha neveria, ale "čo ak" to naozaj existuje, aby neskončili v pekle (čiže bojkovia)
+ Najznámejší kostol vo Francúzsku (tuším je zasvätený panny Márie) je plný len vďaka cudzincom, ktorí prišli ako turisti. Francúza by sme tam ťažko našli