Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilovanie

Príspevok od používateľa ColdRain »

tieto srandičky su podla mna seriozne uplne najtazsie a najvycerpavajucejsie cviky ake sa daju s cinkou robit a to aj prihliadnuc na drep
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

O tom niet pochýb, veď je to úplne logické, keďže je to vlastne spojenie viacerých komplexných cvikov dohromady. Výraz "srandičky" nebol použitý za účelom dehonestácie obdobných cvikov.
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

dobre, tak este si to dam nejako dohromady a zacnem podla vas ...len ta mrtvola sa mi nepaci, dokonca co som cital, neviem ci nie aj tu tak vraj sa treba mrtvym tahom vyhybat, myslim tym skoliotikov ale mozno to nie je pravda neviem

Len ma este trosku tankuje ten moj navyk do bicyklovania, nedokazem vydrzat ani jeden den sa aspon 5km na nom prebehnut ...tiez by som v posilovni chcel cvicit nohy ale ked kazdy den bicyklujem tak to mi asi bude nanic...
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Byciklovanie ti nik nezakazuje. Ako aerobna cinnost to nie je zle.
Ohladom MT - nemusis nakladat "obrovske" vahy. Chces chrbat spevnit, tak si nakladaj prirodzene vahy. Zacni trebars aj s prazdnou tycou a na zaciatok si daj zalezat na technike. Postupom casu prihadzuj vahu, zbytocne sa nepresiluj. MT ti viac precvici chrbat, ako tyzden byciklovania.
Osobne by som ti odporucil aj drepy. Pokial si vsak nikdy nedrepoval s velkou cinkou (v predu, v zadu), tak sa najpr predtym porad so skusenejsimi borcami.
To co ty chces a potrebujes je fitness, nie hardcore bodybuilding.
rockonhustla
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa rockonhustla »

damiamarl napísal:dobre, tak este si to dam nejako dohromady a zacnem podla vas ...len ta mrtvola sa mi nepaci, dokonca co som cital, neviem ci nie aj tu tak vraj sa treba mrtvym tahom vyhybat, myslim tym skoliotikov ale mozno to nie je pravda neviem

Len ma este trosku tankuje ten moj navyk do bicyklovania, nedokazem vydrzat ani jeden den sa aspon 5km na nom prebehnut ...tiez by som v posilovni chcel cvicit nohy ale ked kazdy den bicyklujem tak to mi asi bude nanic...
Nechapem preco miesas hrusky s jablkami a porovnavas aerobne a anaerobne cvicenie.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

kali520 napísal: A este pre zbytok osadnestva na fore (skor tych skusenejsich) taku zaujimavost na zlepsenie mrtvoli kedze tu minule coldrain daval ten trening s uterakom. Poslednu dobu ficim dost na spieracskych treningoch, robim vseliake nadohdy trhy a podobny dobroty, takze teraz dost casto ficim na niecom takomto
na tuto techniku sa lepsie pozera :smt047
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

lmao! necakane :lol:
hughito
Redeemer
Redeemer

damiamarl: Mŕtvolu pokojne cvič, ale len s min. váhou a nech ti niekto vo fitku presne ukáže, ako sa to má cvičiť. Ide o to, aby si to robil technicky dokonale, potom si určite nemáš ako ublížiť a môže ti to len prospieť.
damiamarl
Light Professional
Light Professional

tak mŕtvy ťach som už robil, keď mi povedali že "to ako keď sa chceš vys*ať a je vysoka tráva..." hneď som vedel ako to robiť :D

rockonhustla: ja nemiešam nič len ma tak zaujíma že či to že keď idem do posilovni cvičiť nohy a hneď na to po pár hodinách bicyklovať či mi to nenarušuje regeneráciu alebo niečo podobne ..?

Keby som niečo trepal nevšímajte si to, veď zato sa pýtam :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Narúša.
damiamarl
Light Professional
Light Professional

No a práve preto by som mal asi to bicyklovanie troška obmedziť nie?
Aspoň ja to robím tak že cez leto bicyklujem po lete nohy cvičím vo fitku
Sú nejaké cviky ktoré by som mal kvôli chrbtici určite vynechať?
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

chcel by som sa vás skúsených cvičencov čo už máte za sebou HST či je toto dobre zostavený tréning. A ak nie tak čo by trebalo zmeniť?
http://treningoveplany.zaciatocnici.sk/ ... -plan-hst/
hughito
Redeemer
Redeemer

Filipito: Podstatné je to, že prvé dva týždne 2 x 15, ptm 2 x 10 a potom 2 x 5. Takže tie 1 x niečo a pod. nerob vždy choď tak.

Zahliadol som tam aj akési kliky, pod. nezmysly určite nerob. Ak kliky, tak na bradlách (triceps).

Proste precvič: cecky, chrbet, ramená, tricák, bicák, nohy + lýtka, brucho, trapézy, predlaktia (tieto posledné 4 stačia ako doplnky dvakrát do týždňa).

Inak, mám taký zlý pocit, že som ti sem ten princíp už písal, ale tak: proste určíš si tréning A (pondelok) a tréning B (streda). Určíš si max. váhy, ktoré dáš ešte sám, ale len tak tak. Čiže napr. na cecky dáš 2 x 15 benchpress max. 50 kg, tak pondelok začneš so 40 kg. Piatok prihodíš na 45 kg a stredu 50 kg - dosiahneš to maximum. To sú cecky v rámci A tréningu. V rámci B tréningu si dáš napr. negatívne tlaky s jednoručkami. Čiže - opäť maximum, napr. 20 kg jednoručky na 2 x 15. Začneš stredu so 16 kg, pondelok 18 kg a piatok dosiahneš 20 kg, maximum (tým aj ukončíš prvé 2 týždne).

To je celé - teraz k tvojej otázke - na henten paplán sa vyprdni, zostáv si sám tréning A a B a nahoď ho sem na skontrolovanie. Rada: snaž sa zaraďovať čo najviac komplexné cviky s voľnou váhou, žiadne j3bnuté mašiny.
Filipito
Darca
Darca

mne si HST asi nevysvetľoval, končím akurát splity po ktorých je vidieť fakt pekne výsledky. po 6 týždňoch 4kg hore, myslím že celkom fajn :) tak preto pozerám čo by som dal na prázdniny...
tento tréning na ronnie.cz je už lepší? http://kulturistika.ronnie.cz/c-2725-tr ... a-hst.html
Na celý plán asi dosť znalosti ešte nemám tak preto sa radšej chcem aspoň inšpirovať niečim na nete a poprípade tam niečo upraviť
hughito
Redeemer
Redeemer

Je, lebo tam sa tradične nevyskytujú blbosti, ale pokojne si ten tréning môžeš zostaviť sám, veď stačí len vybrať cviky do tréningu A a potom do tréningu B.

Ak más nejaké iné nejasnosti ohľadom tréningu, pýtaj sa.
Filipito
Darca
Darca

hlavne to, akým tréningom viem nahradiť mŕtvolu, momentálne ma tréner neaku súťaž a tak neni v posilke a počúvať tých típkov z posilky sa mi moc nechce, keďže 3 krát mi poradili a 3 krát blbo...
hughito
Redeemer
Redeemer

Určite rob príťahy s VČ v predklone. Potom, ak dávaš zhyby, tie môžeš zaradiť aj neskôr, ak by si nedával zrovna 2 x 15.

No a ďalej napr. príťahy s jednoručkami na lavičke alebo teda aj nejaké príťahy v sede na mašine (tam je viacero variant), ak sa už nedá čo iné.
Filipito
Darca
Darca

Posilovanie

Nic mi nerobi neaky problem ale este neviem spravnu techniku na tie mrtvoly. Pritahy kladky a pritahy velkej cinky robim a pekne pri nich citim chrbat, taky fajn pocit. Btw co je lepsie na triceps? Tricepsova kladka, feancuzske tlaky alebo pullover?
hughito
Redeemer
Redeemer

Pullover je skôr na cecky, ale tak idú tam aj tricepsy.

Na triceps rob kliky na bradlách, francúzske tlaky alebo tlaky s úzkym úchopom.
Napísať odpoveď