Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilovanie
ako idu na pullover tricepsy?
aspoň ja som to tak niekde čítal že to je aj cvik na tricepsi, vždy som pri ňom cítil aj trocha tricepsi
ja robim tie francuzske tlaky a som s nimi spokojny
a prikladam este nieco o pullover
Triceps sa tam zapája a teoreticky sa to dá ťahať aj vyslovene ním. Mierne sa to podobá fr. tlaku. Ale inak je to cvik na hruď, čiže treba myslieť na cecky a prepájať ich. To je základ: vždy keď sa cvičí nejaká partia, treba na ňu myslieť, preciťovať to, predstavovať si, ako ten sval pracuje.
Pullover je primarne na hrudnik a z casti na chrbat. Triceps je zatazovany sekundarne.
Co som zhliadol na tom videu ma celkom prekvapilo. Pri PO by mal byt laket pevny a uhol medzi predlaktim a ramenom by mal byt co najviac staly.
Aj ja som vzdy citil triceps pri PO, ale nikdy som ho nezaradoval ako cvick na to urceny. Na triceps su ine komplexne cviky, ktore ich precvicia v celom rozsahu - velka tyc na uzko, FRA tlaky, tricepsovy klik, tricepsovy tlak s jednoruckou, kickback a bradla (ci v predklone (cecky), zaklone (triceps)).
Co som zhliadol na tom videu ma celkom prekvapilo. Pri PO by mal byt laket pevny a uhol medzi predlaktim a ramenom by mal byt co najviac staly.
Aj ja som vzdy citil triceps pri PO, ale nikdy som ho nezaradoval ako cvick na to urceny. Na triceps su ine komplexne cviky, ktore ich precvicia v celom rozsahu - velka tyc na uzko, FRA tlaky, tricepsovy klik, tricepsovy tlak s jednoruckou, kickback a bradla (ci v predklone (cecky), zaklone (triceps)).
Presne tak. Pri mnohých cvikoch určených na niečo sa zapájajú aj ostatné svaly, ale ide o primárnosť.
Ešte jednu vec sa chcem opýtať.
Chcem sa stravovať zdravo a tak ako pri budovaní svalov treba.
Chcel by som vedieť vaše rady, keď si chcem spraviť desiatu do školy, čo by som si mal pripraviť, čo na večeru a podobne.
Alebo neexistuje toto niekde rozpísané? Chcel by som aby sme aspoň približne takto stravovali aj doma. Mal som z Muscle & Fitness jeden dobrý plagát kde bolo rozpísané stravovanie (čo jesť ráno, naobed, na desiatu, na večeru ...) no škoda že neviem kde som ho dal, niečo takéto nepoznáte?
Chcem sa stravovať zdravo a tak ako pri budovaní svalov treba.
Chcel by som vedieť vaše rady, keď si chcem spraviť desiatu do školy, čo by som si mal pripraviť, čo na večeru a podobne.
Alebo neexistuje toto niekde rozpísané? Chcel by som aby sme aspoň približne takto stravovali aj doma. Mal som z Muscle & Fitness jeden dobrý plagát kde bolo rozpísané stravovanie (čo jesť ráno, naobed, na desiatu, na večeru ...) no škoda že neviem kde som ho dal, niečo takéto nepoznáte?
thx, poštudujem
Ja ked cvicim riadne pullover,tak dost citim na druhy den hlavne kridla ... triceps absolutne vobec,ruky mas mat pomaly az vystrete,lakte mas drzat stale v rovnakej polohe ... taaaakze a podla mna je najlepsi cvik na triceps Francuzsky tlak,ja ho robim v leze na lavicke,skusal som aj v stoji ale viacej mi vyhovuje v leze ... A kluky na bradlach su tiez krute ... Ja som bol teraz za doktorom s kolenom a mam poskodeny meniskus vonakjsi aj chrupavku,tak mi zakazal drepy
najdolezitejsi cvic ....
nebral si žiadnu klbovku preventívne?
//autoeditácia príspevku (11 Jún 2011, 23:38)
tak ja by som sa ešte rád niečo popýtal o tom HST.
Je jedno v akom poradí budem precvičovať partie?
tj ci je jedno keď prvý cvik bude na cecky, druhý triceps napr alebo či to má presne stanovený popis.
a druha otázka ako presne sa cvičí 3-4 týždeň a 5-6?
tj ci je jedno keď prvý cvik bude na cecky, druhý triceps napr alebo či to má presne stanovený popis.
Skús najprv tie viackĺbové cviky ako drep, bench, MT atď., ale potom to pokojne aj nejako povymieňaj, aby si telo nezvyklo na nejaký stály postup
bude to šok pre svaly
dobre pre teba.
Čiže napr. 2 týždne dodržuj nejakú postupnosť, potom to prehádž.
3-4 a týždeň sa cvičí 2 x 10 a posledné dva 2 x 5. Princíp rovnaký.
Čiže napr. 2 týždne dodržuj nejakú postupnosť, potom to prehádž.
3-4 a týždeň sa cvičí 2 x 10 a posledné dva 2 x 5. Princíp rovnaký.
čiže aj 3-4 a 5-6 sa prihadzuje váha? alebo sa cvičí už potom s maximálkami?
-
evilbanana
Medium Star
čav ak chceš ešte HST mám parádny link sám som išiel HST objemovku pribral som cca 10 kg za celý HST čo je dosť nakoľko som to niekedy aj flákalFilipito napísal:nebral si žiadnu klbovku preventívne?
Alebo na tuto
Inak k tomu HST, cely jeho princip pozostava z linearnej periodizacii, ak sa chape co znamena tento pojem nemyslim si ze sa nejak musi riesit ten trening a ist podla rozpisu
Viac o periodizacii tu http://www.osvalech.cz/c-237-periodizace.html
Co myslite, ma vobec posilovanie zmysel, ak niekto nedodrziava zasady spravneho stravovania?
-
evilbanana
Medium Star
Je dôležité prečo to robíš ak chceš nabrať silu tak neriešiš stravu možno trocha pochudneš ak telu nedodáš čo potrebuje ale musíš veďieť čo chceš ty ak rysovať budeš mať inú stravu ako v objemovke... a nejde len o stravu ale aj o regenáraciu
Tak v každom prípade je to nejaký pohyb, tie svaly sa precvičujú, je to prospešné. Samozrejme, ak tá strava nie je taká, aká by mala byť, tak tie výsledky sú horšie. Ak by bola strava úplne katastrofálna, tak výsledky tomu budú zodpovedať.Ing. FijoK napísal:Co myslite, ma vobec posilovanie zmysel, ak niekto nedodrziava zasady spravneho stravovania?
posilovanie ano, kulturistika (aj ked super amaterska) nie
sila porastie aj bez presnej stravy, ale svaly nikdy
sila porastie aj bez presnej stravy, ale svaly nikdy
Ak berieš posilňovanie len relaxačne, tak stravu nemusíš mať poriadnu, ale musíš počítať s tým, že výsledky nebudú také, aké budú mať ostatný s lepšou stravou.
A zmysle to má. Aj bez poriadnej stravy, spravíš v pohode výsledky.
A zmysle to má. Aj bez poriadnej stravy, spravíš v pohode výsledky.