hladam_POMOC_expertov - vyber routra

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Master_Blaster
Medium Expert
Medium Expert

hladam_POMOC_expertov - vyber routra

Príspevok od používateľa Master_Blaster »

* najpv neviem, ci som to nemal dat nahodou do ''poradna pri kupe'', ale budis

* piste sem iba ludia, ktori mate skutocny zaujem mi pomoct, nie chlopotiny - neoverene informacie od teenagerov. o to nestojim

* piste sem, iba ak viete odpovedat na vsetky otazky

dakujem pekne

Chcem si kupit dsl modem-router(modem+router v jednom) linksys wag 120 n. docital som sa, ze existuje aj verzia -E1.
1, existuju aj ine verzie ? Napr. mi niekto povedal, ze udajne je aj -EE verzia.

2, v com sa lisia jednotlive verzie od zakladneho modelu ?

Na slovensku t-com dsl internet ide/podporuje cez annex B.
3, ktora verzia (zakladny model nevynimajuc) ma annex B - teda mi ten internet aj pojde ?

3.5, co znamena v praxi pojem "annex A/B" - vo fungovani - v prejave - vo vysledku cinnosti + a tiez ako sa to prejavi fyzicky (ina, nova suciastka) ?

4, co si myslite: preco firma, ktora to vyrobila, na svojich strankach nema ine verzie nikde spomenute, ze existuju a tiez preco nema ziadnu podporu pre tie modely ? mam na mysli firmware, manual, iny SW

4.5, ako si budem firmware aktualizovat ?

5, aky stary je zakladny model a ake stare su ostatne modely ? tzn. odkedy sa vyrabaju. ja nechcem staru masinu. (nesmie mat viac ako 2 roky )

Mam doma stary linksys router: WRT 54 G v2.2 Rozmyslam, ze ak ho uz mam, ci mi nestaci iba kupit nejaky modem - a do modemu dam telefonny dsl kabel RJ-11 a od modemu do routra RJ-45. A tym padom budem mat aj wifi (vysielanie routra), aj cez kabel priamo do pocitaca (cez jeden zo 4 portov na routri).- spojenie router - pc ( tiez kabel RJ-45 )
6, je to mozne takto to vyriesit ? robieva sa to ?

6.5, udajne mi WRT 54 G v2.2 nepodporuje DSL, bude to fungovat celkovo ?

Ja som povodne chcel nejaky-modem router do 50 €, od najkvalitnejsich vyrobcov (zyxel, linksys, d-link, belkin) s tym, ze pristroj bude mat v sebe co najpodrobnejsie mozne expertne nastavenia. Teda ze to nebude user friendly, ale zlozite.
- mal som zaujem o vselijake funkcie, aby sa tam dalo nastavit...
Ale kedze d-link ma modely stare, belkin nema modem-routre, zyxel ma modem-routre od nakych 60-70 €, jediny mi vysiel hore spominany. Podla mna je user friendly, ale je to 50 € tak nic ine mi neostava.
A nepoznam nikoho, kto by vlastnil tieto znacky, aby som nazrel dovnutra a zistil ci su podrobne.
- ak by ste mali napad, ako to zistit, dajte mi vediet prosim cez sukromnu spravu
pershing
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: hladam_POMOC_expertov - dolezite

Príspevok od používateľa pershing »

1. Vies pouzivat google a oficialne fora vyrobcu (pripadne support) ?

2. Na tie vrchne otazky ti odpovedat nebudem pretoze ti nebudem tlmocit to co si najdem na internete a nemam prehlad v DSL technologiach - sorry, mozno sa najde niekto iny

3. Ku tej 6- podla mna pre teba najidealnejsie riesenie (financne), 54G je jedna z najvydarenejsich serii (novym linksysom uz az tak neverim), ako moze ethernet router nepodporovat DSL? Ved do modemu ide telefonny kabel, z modemu ethernetovy...tomu celkom nerozumiem

4. Ku tym dalsim, odporucim ti ostat pri linksyse, niektore nove bezia na linuxe, pripadne tam nahras openWRT/ddWRT a nemas sa coho bat, mas k dispozicii pekny shell, s inymi znackami ti neporadim, ale ja by som ich nekupoval(aj ked sa do nich tiez da napchat nejaky linux).
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: hladam_POMOC_expertov - dolezite

Príspevok od používateľa audiotrack »

a ja ti odporúčam premenovať si tému na niečo čo je výstižné a napovedá o obsahu problematiky, lebo inak z dôležitého vznikne zamknuté
Napísať odpoveď