* najpv neviem, ci som to nemal dat nahodou do ''poradna pri kupe'', ale budis
* piste sem iba ludia, ktori mate skutocny zaujem mi pomoct, nie chlopotiny - neoverene informacie od teenagerov. o to nestojim
* piste sem, iba ak viete odpovedat na vsetky otazky
dakujem pekne
Chcem si kupit dsl modem-router(modem+router v jednom) linksys wag 120 n. docital som sa, ze existuje aj verzia -E1.
1, existuju aj ine verzie ? Napr. mi niekto povedal, ze udajne je aj -EE verzia.
2, v com sa lisia jednotlive verzie od zakladneho modelu ?
Na slovensku t-com dsl internet ide/podporuje cez annex B.
3, ktora verzia (zakladny model nevynimajuc) ma annex B - teda mi ten internet aj pojde ?
3.5, co znamena v praxi pojem "annex A/B" - vo fungovani - v prejave - vo vysledku cinnosti + a tiez ako sa to prejavi fyzicky (ina, nova suciastka) ?
4, co si myslite: preco firma, ktora to vyrobila, na svojich strankach nema ine verzie nikde spomenute, ze existuju a tiez preco nema ziadnu podporu pre tie modely ? mam na mysli firmware, manual, iny SW
4.5, ako si budem firmware aktualizovat ?
5, aky stary je zakladny model a ake stare su ostatne modely ? tzn. odkedy sa vyrabaju. ja nechcem staru masinu. (nesmie mat viac ako 2 roky )
Mam doma stary linksys router: WRT 54 G v2.2 Rozmyslam, ze ak ho uz mam, ci mi nestaci iba kupit nejaky modem - a do modemu dam telefonny dsl kabel RJ-11 a od modemu do routra RJ-45. A tym padom budem mat aj wifi (vysielanie routra), aj cez kabel priamo do pocitaca (cez jeden zo 4 portov na routri).- spojenie router - pc ( tiez kabel RJ-45 )
6, je to mozne takto to vyriesit ? robieva sa to ?
6.5, udajne mi WRT 54 G v2.2 nepodporuje DSL, bude to fungovat celkovo ?
Ja som povodne chcel nejaky-modem router do 50 €, od najkvalitnejsich vyrobcov (zyxel, linksys, d-link, belkin) s tym, ze pristroj bude mat v sebe co najpodrobnejsie mozne expertne nastavenia. Teda ze to nebude user friendly, ale zlozite.
- mal som zaujem o vselijake funkcie, aby sa tam dalo nastavit...
Ale kedze d-link ma modely stare, belkin nema modem-routre, zyxel ma modem-routre od nakych 60-70 €, jediny mi vysiel hore spominany. Podla mna je user friendly, ale je to 50 € tak nic ine mi neostava.
A nepoznam nikoho, kto by vlastnil tieto znacky, aby som nazrel dovnutra a zistil ci su podrobne.
- ak by ste mali napad, ako to zistit, dajte mi vediet prosim cez sukromnu spravu
hladam_POMOC_expertov - vyber routra
-
Master_Blaster
Medium Expert
Re: hladam_POMOC_expertov - dolezite
1. Vies pouzivat google a oficialne fora vyrobcu (pripadne support) ?
2. Na tie vrchne otazky ti odpovedat nebudem pretoze ti nebudem tlmocit to co si najdem na internete a nemam prehlad v DSL technologiach - sorry, mozno sa najde niekto iny
3. Ku tej 6- podla mna pre teba najidealnejsie riesenie (financne), 54G je jedna z najvydarenejsich serii (novym linksysom uz az tak neverim), ako moze ethernet router nepodporovat DSL? Ved do modemu ide telefonny kabel, z modemu ethernetovy...tomu celkom nerozumiem
4. Ku tym dalsim, odporucim ti ostat pri linksyse, niektore nove bezia na linuxe, pripadne tam nahras openWRT/ddWRT a nemas sa coho bat, mas k dispozicii pekny shell, s inymi znackami ti neporadim, ale ja by som ich nekupoval(aj ked sa do nich tiez da napchat nejaky linux).
2. Na tie vrchne otazky ti odpovedat nebudem pretoze ti nebudem tlmocit to co si najdem na internete a nemam prehlad v DSL technologiach - sorry, mozno sa najde niekto iny
3. Ku tej 6- podla mna pre teba najidealnejsie riesenie (financne), 54G je jedna z najvydarenejsich serii (novym linksysom uz az tak neverim), ako moze ethernet router nepodporovat DSL? Ved do modemu ide telefonny kabel, z modemu ethernetovy...tomu celkom nerozumiem
4. Ku tym dalsim, odporucim ti ostat pri linksyse, niektore nove bezia na linuxe, pripadne tam nahras openWRT/ddWRT a nemas sa coho bat, mas k dispozicii pekny shell, s inymi znackami ti neporadim, ale ja by som ich nekupoval(aj ked sa do nich tiez da napchat nejaky linux).
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: hladam_POMOC_expertov - dolezite
a ja ti odporúčam premenovať si tému na niečo čo je výstižné a napovedá o obsahu problematiky, lebo inak z dôležitého vznikne zamknuté