Hitman nechápem tomu to: "Napríklad na nete som mal problém nájsť, ktorá struna sa kde pripne na gitare" Ako to myslíš ? To budeš ty dávať struny na gitaru ? (Pretože predpokladám, že ich tam už budeš mať, čiže to ťa trápiť nemusí) Ak nie, tak by som to dal niekomu, kto by mi ich tam dal... Pre začiatočníka to môže byť ťažké aj keď ich dávaš podľa hrubky (najhrubšiu úplne hore a čím nižšie, tým tenšia struna, čiže dole bude na najtenšia)
Nauč sa radšej, ako sa struny volajú
No a s tými akordmi som mal problém aj ja

Na rozdiel od tabov nebrnkáš ani po všetkých a ani len po tých, ktoré držíš...
Napr. Akord "C" brnkáš po všetkých (pritom držíš len 4 struny) Akord "D" brnkáš len po posledných štyroch (pritom držíš len posledné 3 struny) Tuším, že je to podľa niečoho rozdelené, ale to teraz vôbec nerieš

Nestane sa nič, aj keby si brnkal vždy po všetkých, časom dostaneš rytmus do rúk a budeš brnkať po tých, čo máš a ani nebudeš vedieť ako
Na začiatok si vyber najzákladnejšie akordy a nauč sa medzi nimi rýchlo a čisto prechytávať. Chytíš akord C a brnkni zhora dole po všetkých, ak zneje čisto chyť ďalší a zase, až pokiaľ to nebudeš robiť automaticky pekne čisto....
To je podľa mňa na začiatok, ale je tu veľa iných ľudí, čo vedia hrať lepšie, takže nech oni poradia a ty si vyber... Najjednoduchšie by bola, ak by si sa prihlásil na Zušku, kde by ťa naučili aj teóriu, ktorá je tiež viac menej dôležitá...