Fotografia - vaše fotky
Re: Fotografia - vaše fotky
ja nie som ziadny umelec... s tou travou mas pravdu... ale inak je pekna 
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
divny WB, a podla mna podexponovana... takisto mi vadi ta rozostrena trava co je vpredu fotky + roh altanku
Mne sa na nej paci vsetko okrem tej strechy vlavo, aj ked by som este mozno trochu upravil farby a expoziciu, ale nic vyrazne 
+ auto "odchadza" zo zaberu = menej priestoru pred ako za.
Nebyt tej travy, strechy a tohoto, tak by slo po prislusnom vyvazeni o celkom fajn zaber, takto je to jednak farbami mrtve, jednak kompozicne nevydarene. Ale tu je vidno, ako vie aj obycajny zaber ozvlastnit iny uhol pohladu, nez sme bezne zvyknuti
Nebyt tej travy, strechy a tohoto, tak by slo po prislusnom vyvazeni o celkom fajn zaber, takto je to jednak farbami mrtve, jednak kompozicne nevydarene. Ale tu je vidno, ako vie aj obycajny zaber ozvlastnit iny uhol pohladu, nez sme bezne zvyknuti
-
jin
VIP
Fuxxo: Škoda, že toto sa už v PS nedá napraviť. Je to mierne podexponované, rozostrená tráva v popredí je rušivá rovnako, ako roh chaty vľavo. Celé by som to hodil do +1,5-2EV a tiež by som sa troška vyhral s BWčkom, aby to nepôsobilo tak mdlo. Zaujímavo by sa dalo vyhrať aj s kontrastom - niektoré miesta na off-roade sú úplne bez kresby. Všimol som si, že na aute sú kvapky vody - to ponúka zaujímavý priestor na hrajkanie sa so svetlom. Mať tak na mieste svoje strobist nádobíčko dalo by sa s tým veľmi pekne pohrať 
-
hojko
Site Admin
Zatmenie mesiaca pre inspiraciu: http://www.sme.sk/c/5939151/zatmenie-mesiaca.html
fotil niekto zatmenie mesiaca?
-
masterdead
SysAdmin
Ja som sa o to pokusal http://www.hojko.com/post1668019.html#p1668019
Imho takychto centrovanych makro kvietkov nafotim plnu rit.
-
jamesiq
Medium Star
Tak sa skus pochvalit aj ty 
-
masterdead
SysAdmin
Mne tento close-up nesedi. Prve dve su dost k lavemu okraju pritlacene, to mi pripada ze obrazok bol zle orezany. Na tom poslednom si mohol toho chrobacika odhodit, troska to tam kazi.
radsej makro ako mesiac, ktory foti kazdy ako blesky, cecky, auta...
u mna dobre aj ked vytknut by sa tam dalo viac veci... ale zaujalo...
pekne
u mna dobre aj ked vytknut by sa tam dalo viac veci... ale zaujalo...
pekne
-
hojko
Site Admin
Prve dve foto kvetov sa mi vobec nepacia, divny rozmer orezania (hadam aj stvorec) a pride mi to cele ako neostre, resp. je to zamerane len na stred kvetu, ktory je dost maly a zvysok posobi nezaostrene. Tretia foto je relativne OK, avsak skoda toho dreva vlavo. Na stvrtej mi pride prepalena biela v spodnej casti kvetu (tam pri stonke druheho kvetu), vrchna cast nad chrobakom/muchou je prilis tmava, navyse aj v tomto pripade mi pride cela fotka nezaostrena.
KLM mne sa ta posledna najviac paci.... a aby som len nepisal tak pridam aj ja nejaku
klm - prva fotka je farebne zaujimava, stvorec by bol tiez ok pri centrovanom zabere, no nebal by som sa tu viac vyplnit zaber aj za tu cenu, ze orezes lupene (tj bola by len zlto-oranzova fotka)
druha fotka - mozno to co v prvom pripade, opat pekne sfarbenie lupenov, len to viac kreativnejsie domysliet.
tretia fotka - kombozicne by bola zaujimava, ale opat - keby. Keby nebola farebne tak mdla, keby tam nezavadzalo to drevo a puk. A keby nemala oschnute lupene.
stvrta fotka - hadam ani nemusela byt. Kompozicne nezaujimave a prazdne, opat velmi mdle pozadie. Nebyt toho chrobaka, poviem ze uplne bez zivota, ale asi by bolo lepsie, keby tam ani ten nebol
Acer01 - podla zaberu usudzujem, ze mas zrkadlo v rukach len chvilu a tak ta dostavaju do kolien fotky s malym DOF. Kompozicia nikde, farby nezive, cele je to akosi prazdne.. Keby tu chcel zboku prilietat nejaky 5cm srsen, aby to ozivil (sice by zaber nijako nevylepsil, ale aspon by ho cimsi ozvlastnil
)
Kvetiny su mozno otrepane, ale su vdacny objekt pre fotenie - neutecu. Vies odfotit 20 zaberov, experimentovat, vies si pripadne vhodne naaranzovat, natocit. Ide ti predsa o dobry zaber, tak tomu prisposob fotografovany objekt (ked budes fotit modelku pre casopis, tiez bude nalicena, pekne oblecena...). A v neposlednom rade - aj neprilis vydarenemu zaberu, sa da vo velkej miere pomoct postprocesom - pokial nefotis vela zaberov a mas cas sa im venovat, tak fot do RAW. S tym sa uz da pohrat.
druha fotka - mozno to co v prvom pripade, opat pekne sfarbenie lupenov, len to viac kreativnejsie domysliet.
tretia fotka - kombozicne by bola zaujimava, ale opat - keby. Keby nebola farebne tak mdla, keby tam nezavadzalo to drevo a puk. A keby nemala oschnute lupene.
stvrta fotka - hadam ani nemusela byt. Kompozicne nezaujimave a prazdne, opat velmi mdle pozadie. Nebyt toho chrobaka, poviem ze uplne bez zivota, ale asi by bolo lepsie, keby tam ani ten nebol
Acer01 - podla zaberu usudzujem, ze mas zrkadlo v rukach len chvilu a tak ta dostavaju do kolien fotky s malym DOF. Kompozicia nikde, farby nezive, cele je to akosi prazdne.. Keby tu chcel zboku prilietat nejaky 5cm srsen, aby to ozivil (sice by zaber nijako nevylepsil, ale aspon by ho cimsi ozvlastnil
Kvetiny su mozno otrepane, ale su vdacny objekt pre fotenie - neutecu. Vies odfotit 20 zaberov, experimentovat, vies si pripadne vhodne naaranzovat, natocit. Ide ti predsa o dobry zaber, tak tomu prisposob fotografovany objekt (ked budes fotit modelku pre casopis, tiez bude nalicena, pekne oblecena...). A v neposlednom rade - aj neprilis vydarenemu zaberu, sa da vo velkej miere pomoct postprocesom - pokial nefotis vela zaberov a mas cas sa im venovat, tak fot do RAW. S tym sa uz da pohrat.
-
masterdead
SysAdmin
Tak aby tu neboli len cecky, auta a mesiac, prikladam fotky z dnesneho pokusu o strobist.
//1000 prispevok!
//1000 prispevok!
masterdead tá prvá sa mi páči -ale možno keby na nej kľačí a obidvoma rukami objíma steblá...