Jozef Tiso a Slovensky stat

Diskusie na politické témy...

Bola poprava Dr. Tisa spravna?

Ano
159
30%
Nie
290
55%
Nezaujima ma to
75
14%

Celkom hlasov: 524

Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Jozef Tiso a Slovensky stat

Príspevok od používateľa Stoporko »

A pokiaľ Hughito myslel "aké iné masakry v našej histórii" : vyhladenie Inkov, Májov, Aztékov. Prakticky totálna decimácia indiánov v sev. Amerike. A pri pohľade do učebníc dejepisu nie je problém pokračovať.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja sa pýtam, ktoré organizácie a kde konkrétne hlásajú to, že sme vinní za to, čo sa stalo napr. Židom počas druhej svetovej vojny, atď.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

hughito napísal:Ja sa pýtam, ktoré organizácie a kde konkrétne hlásajú to, že sme vinní za to, čo sa stalo napr. Židom počas druhej svetovej vojny, atď.
distancovanie sa od pravneho nastupnictva po prvej sr
zaplatenie odskodneho pozostalym pocas dzurindovej vlady je de facto priznanim viny
je to trocha schizofrenicke, nie?
a to na co sa pytas, to musis hladat medzi riadkami u takych ako butora, kamenec, delet, hrib, tyzden, meseznikov, butorova, ai sorosom plateni degenerati.
hughito
Redeemer
Redeemer

distancovanie sa od pravneho nastupnictva po prvej sr
Heh, to má úplne iné dôvody.
zaplatenie odskodneho pozostalym pocas dzurindovej vlady je de facto priznanim viny
Takisto to je niečo iné.
a to na co sa pytas, to musis hladat medzi riadkami u takych ako butora, kamenec, delet, hrib, tyzden, meseznikov, butorova, ai sorosom plateni degenerati.
Medzi riadkami si každý môže nájsť to, čo chce. Z tých, čo si vymenoval, poznám bližšie tvorbu iba Kamenca, ale ten takisto netvrdí to, o čom sa bavíme. Takisto z Hríba nemám zrovna ten pocit.

Takže, máte tu veľkohubé vyhlásenia, ale keď sa vás človek spýta priamo, tak už je problém dať aspoň jeden riadny príklad, ale tak máš + aspoň za snahu, krija.

Netvrdím, že sa nenájdu jedinci, ktorí majú takýto názor, ale čo sa týka tých rôznych "pseudohumanistických" organizácií, skôr mám pocit, že sa apeluje na to, aby sa na tieto dejiny nezabudlo, aby sme si ich pripomínali a hlavne sa z nich poučili. Na tom nevidím nič zlého, je to morálne úplne tam, kde má. Ak tam niekto číta medzi riadkami to, že MY dnes (teda napr. ja, ty krija + iní) sme vinní za to, čo sa stalo Židom, tak to je už jeho boj.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nechcelo sa mi hladat, ale toto mi prave prislo do rany:

http://hnonline.sk/slovensko/c1-5209401 ... ensky-stat

medzi riadkami to je tak, ze nejaky mumak mi tu bude zakazovat hovorit, tie dobre veci, ktore sa v nasej historii stali a to bez ohladu na dobu v ktorej sa stali. ja patrim k tym, ktori neopominaju to zle, ale zakazovat mi hovorit, alebo pisat o tom dobrom, samozrejme to plati aj naopak, ze ak chcem pisat o zlom a niekto mi to bude zakazovat je trestom za nieco, co vykonali nasi predkovia.

a toto menovani robia, dokonca si to zakonom aj specatili.

ad ine dovody a nieco ine. nabuduce uved prosim ta, ake a preco ine. myslim si, ze v takom polsku pilsudskeho rezim nezakopali pod ciernu zem, a ani v madarsku horthyho. alebo: "Čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi."?
hughito
Redeemer
Redeemer

Pozri, to je názor "mumáka," ktorý napr. ja vôbec nezdieľam. Ja som sa pýtal na organizáciu, ktorá priamo hovorí o našej vine, ale tak, už to nechám tak.

Čo sa týka ÚPN, ja tam nevidím nejaké velebenie. Ešte treba rozlíšiť dve veci: povedať pozitíva, ktoré určite boli (akurát som dočítal knihu "Muž, ktorý sa vzoprel Hitlerovi" od Jozefa Vrbu, človeka, ktorý Tisa dôverne poznal a bol jeho blízky priateľ), je jedna vec, velebiť Slovenskú republiku z rokov 1939-1945 je podľa mňa vec druhá a to už ide proti srsti.

Čo sa týka toho trestu: aj prejavy nacizmu sú väčšinou zakázané, to je proste vec spoločenskej dohody. S tým tiež nesúhlasím.
nadl
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nadl »

hughito napísal:Pozri, to je názor "mumáka," ktorý napr. ja vôbec nezdieľam. Ja som sa pýtal na organizáciu, ktorá priamo hovorí o našej vine, ale tak, už to nechám tak.

Čo sa týka ÚPN, ja tam nevidím nejaké velebenie. Ešte treba rozlíšiť dve veci: povedať pozitíva, ktoré určite boli (akurát som dočítal knihu "Muž, ktorý sa vzoprel Hitlerovi" od Jozefa Vrbu, človeka, ktorý Tisa dôverne poznal a bol jeho blízky priateľ), je jedna vec, velebiť Slovenskú republiku z rokov 1939-1945 je podľa mňa vec druhá a to už ide proti srsti.

Čo sa týka toho trestu: aj prejavy nacizmu sú väčšinou zakázané, to je proste vec spoločenskej dohody. S tým tiež nesúhlasím.
Nedá mi aby som nezreagoval na obhajobu Monsinóra Dr. Jozefa Tisu. Aký dôvod mám? Počuval som reláciu Narkóze, ako tam vyplakávala TIRPÁčKA ako Slováci odviedli všekých židov do koncetračného tábora z Rimanskej Soboty. Len velká škoda ze tam nebýval zajac, učite by si privonal ciklónu B a vyletelby komínom.No aby som to dal na pravú mieru, Rimavská Sobota pripadla Hitlerovmu pucákovi Hotymu po Viedenskej Arbitráži v Novebri 1938. Tak že Slovici nemohli poslať žiadneho žida do koncetračného Tábora. Že židov odvlikli maďari počas Druhej Svetovej Vojny ktorá sa začala
1939 roku. Ja skutku nechápem či tá moderátorka Narkozi mala aj s Redaktoroma Šefredaktorom piliny v hlave ,zakú reláciu ovysielať to je dehonetovanie Slovenského Štátu a Patriotov Slovenska. :smt098 :smt098 :smt098 :smt098 :smt098 :smt098 :smt098 :smt098 :smt098
hughito
Redeemer
Redeemer

Máš na to nejaký odkaz ?
nadl
Medium Star
Medium Star

hughito napísal:Máš na to nejaký odkaz ?
No tak to je ale vtipne máš na to dôkaz?! Skúsil som to poľadať Narkoze žial nenašiel so to bol by som to dal na yourtube aj s patričným komentárom :D :D :D
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Uff dlho som tu nebol, nejako nemám čas ale dám do pľacu aspoň jeden článoček z aktualít, neviem či už som ho tu nedával ak hej tak sa ospravedlňujem.

Transporty Židov zo Slovenska

Deportácie Židov

Prvá Slovenská republika zaviedla prísne rasové zákony týkajúce sa Židov (židovský kódex) 9. septembra 1941. Zákon sa vzťahoval na Židov nie na základe ich náboženskej príslušnosti, ale na základe rasového (národnostného) pôvodu. Týkal sa tiež zmiešaných manželstiev a polovičných Židov, čím bol ešte prísnejší ako nacistické Norimberské zákony. Od Židov, ktorých pozbavil majetku a občianskych práv, sa vyžadovalo aby nosili žltú 6-cípu hviezdu. Všetci vo veku od 16-60 rokov boli povinní nútene pracovať.Neskôr odobril slovenský snem deportácie Židov z územia Slovenska zákonom č. 68/1942.

Zo Slovenska boli deportácie vykonané v troch etapách.

1. etapa: marec až apríl 1942, deportovaní boli práceschopní muži a ženy, slobodní, bez rodinných príslušníkov vo veku 16 až 35 rokov v celkovom počte asi 17 000 osôb.
2. etapa: apríl až august 1942, rodiny a rodinní príslušníci z prvých transportov v počte asi 35 000 osôb.
3. etapa: september až október 1944, slovenské rodiny po Slovenskom národnom povstaní v počte asi 13 692 osôb.

Deportácie boli vykonávané zo sústreďovacích stredísk, ktoré boli vytvorené v týchto slovenských mestách:
Bratislava - počet odtransportovaných osôb 1 969.
Poprad - počet odtransportovaných osôb 3 000.
Sereď - počet odtransportovaných osôb 9 021.
Žilina - počet odtransportovaných osôb 12 702.

a v týchto dnes slovenských mestách patriacich vtedy do Maďarska:
Dunajská Streda (vtedy územie Maďarska) - počet odtransportovaných osôb 8 000.
Komárno (vtedy územie Maďarska) - počet odtransportovaných osôb 8 000.
Košice (vtedy územie Maďarska) - počet odtransportovaných osôb 12 000.
Levice (vtedy územie Maďarska) - počet odtransportovaných osôb 4 000.
Nové Zámky (vtedy územie Maďarska) - počet odtransportovaných osôb 7 000.

Celkovo bolo z územia dnešného (nie vtedajšieho) Slovenska deportovaných 65 692 osôb. Podľa údajov repatriačných úradov sa z nich vrátilo v roku 1945 celkovo 348 osôb.

http://www.aktuality.sk/clanok/174955/j ... eho-statu/

Koľko bolo židov odvezených z vtedajšieho Slovenska? Alebo aktuality klamú?

Ešte jedna vec aj keby tieto údaje boli nesprávne, prečo sa všade operuje územím dnešného SLOVENSKA?
Ak vtedy mal štát také územie aké mal, nemožno dnes operovať súčasným stavom. Ak je človek objektívny a nezavádza či nesnaží sa schválne popliesť čitateľa, nebude sčítavať židov, ktorí žili a boli odtransportovaní na vtedajšom Slovensku, ktoré bolo tuším o 1/4 menšie ako to dnešné s židmi ktorí žili v Častiach Slovenska vtedy patriacich pod Maďarsko od roku 1938.

Celkovo to nevrhá dobré svetlo na slovenskú historiografiu a historikov.

Ja skutku nechápem či tá moderátorka Narkozi mala aj s Redaktoroma Šefredaktorom piliny v hlave ,zakú reláciu ovysielať to je dehonetovanie Slovenského Štátu a Patriotov Slovenska
Vôbec nemala piliny!!! To sa robí naschvál!!! A nielen v tej relácii!! Tu zavisí len od postrehu a vedomostí poslucháča!! Ty si vedel že R. Sobota pripadla Maďarsku ale predstav si koľko Slovákov o tom netuší!!!. A to je presne to čo robia vždy. Klamú a sledujú či sa ich klamstvo príjme alebo sa im nevydarí a ľudí, ktorí niečo vedia neokabátia. Tých relácií bolo viac než dosť aj o mestách na južnom Slovensku kde tiež priamo hovorili o Slovákoch ako odvážali židov. Aj na Stv 2 minule išla o tom relácia, len som oči vypliešťal. Nakoniec pamätné tabuľe židom ktorých odviezli napr. z Košíc tiež nehovoria o tom kto ten zločin vykonal, teda automaticky to pripadá na nás. Na nešťastie, na Sloevnsku je ešte dosť ľudí, ktorý o období 1SR nič nevedia a tak sa tu tým hajzlíkom z médii darí cigániť.

Musím ale oceniť tvoj prístup vidno, že si rozmýšľal svojou hlavou pri pozerní tej relácie.
nadl
Medium Star
Medium Star

IvanSk napísal:Uff dlho som tu nebol, nejako nemám čas ale dám do pľacu aspoň jeden článoček z aktualít, neviem či už som ho tu nedával ak hej tak sa ospravedlňujem.

Koľko bolo židov odvezených z vtedajšieho Slovenska? Alebo aktuality klamú?

Ešte jedna vec aj keby tieto údaje boli nesprávne, prečo sa všade operuje územím dnešného SLOVENSKA?
Ak vtedy mal štát také územie aké mal, nemožno dnes operovať súčasným stavom. Ak je človek objektívny a nezavádza či nesnaží sa schválne popliesť čitateľa, nebude sčítavať židov, ktorí žili a boli odtransportovaní na vtedajšom Slovensku, ktoré bolo tuším o 1/4 menšie ako to dnešné s židmi ktorí žili v Častiach Slovenska vtedy patriacich pod Maďarsko od roku 1938.

Celkovo to nevrhá dobré svetlo na slovenskú historiografiu a historikov.

Vôbec nemala piliny!!! To sa robí naschvál!!! A nielen v tej relácii!! Tu zavisí len od postrehu a vedomostí poslucháča!! Ty si vedel že R. Sobota pripadla Maďarsku ale predstav si koľko Slovákov o tom netuší!!!. A to je presne to čo robia vždy. Klamú a sledujú či sa ich klamstvo príjme alebo sa im nevydarí a ľudí, ktorí niečo vedia neokabátia. Tých relácií bolo viac než dosť aj o mestách na južnom Slovensku kde tiež priamo hovorili o Slovákoch ako odvážali židov. Aj na Stv 2 minule išla o tom relácia, len som oči vypliešťal. Nakoniec pamätné tabuľe židom ktorých odviezli napr. z Košíc tiež nehovoria o tom kto ten zločin vykonal, teda automaticky to pripadá na nás. Na nešťastie, na Sloevnsku je ešte dosť ľudí, ktorý o období 1SR nič nevedia a tak sa tu tým hajzlíkom z médii darí cigániť.

Musím ale oceniť tvoj prístup vidno, že si rozmýšľal svojou hlavou pri pozerní tej relácie.
Je skutočne chváli hodné že nie som sám na Slovensku ktorý ma prečítanú historiu našeho Slovenského národa, dík ti IVAN :oops: :oops:
hughito
Redeemer
Redeemer

V čase od 25. marca do 20. októbra 1942 bolo z územia slovenského štátu násilne deportovaných do nacistických vyhladzovacích táborov 57 628 židovských osôb. // SNA, fond MV, kartón 262, 12266/42.

Materiály Národného súdu uvádzajú číslo 57 839 deportovaných ľudí. Ministerstvo dopravy zase vykázalo, že v rámci transportov železnice prepravili 57 752 osôb.

Kamenec: Po stopách tragédie

Ďalej: Dňa 14. januára 1943 vyhotovilo Ministerstvo dopravy SR výkaz o priebehu "Akcie Da," teda o transportoch na slovenských železniciach v roku 1942. OD 25. marca do 20. októbra vyviezli slovenské železnice za hranice 57 transportov s 57 752 Židmi.

Mlynárik: Dějiny Židů na Slovensku

Ďalej vieme, že od vypuknutia Povstania sa obnovili transporty a bolo vyvezených ďalších 13 500 Židov (aj keď tu sa už údaje rôznia, keďže neexistujú presné štatistiky, lebo dokumenty boli zničené na konci vojny v Terezíne v ČR).

Nižňanský: Židovská komunita na Slovensku 1938 - 1945

Celkovo zahynulo v nacistických koncentračných táboroch asi 68 000 až 71 000 Židov deportovaných z územia vojnového štátu a ďalších asi 30 000 zo slovenských území obsadených Maďarskom. // Rothkirchen, L., Slovkia. in Laqueur, W., 2001, The holocaust encyclopedia. Yale University Press, Londýn, s. 595-600

No páni, takto sa veci majú, opravte si vaše vedomosti. Tých zdrojov by som sem mohol nahrnúť ešte oveľa viac, ale už sa mi nechce. :) :wink:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:Pozri, to je názor "mumáka," ktorý napr. ja vôbec nezdieľam. Ja som sa pýtal na organizáciu, ktorá priamo hovorí o našej vine, ale tak, už to nechám tak.
a preco sa schovavat za pravnicku osobu? predsa nik a nic nemoze v tej ktorej organizacii hovorit a konat za nu ako clovek, ci ludia.
hughito napísal:No páni, takto sa veci majú, opravte si vaše vedomosti. Tých zdrojov by som sem mohol nahrnúť ešte oveľa viac, ale už sa mi nechce.
daj pocty deportovanych zo vsetkych vtedy slovenskych miest (konkretne) z tvojich zdrojov.

PS tiez stranka MV:

http://www.sscit.net/Auto/NF_MVSR/?f=Holocaust
hughito
Redeemer
Redeemer

a preco sa schovavat za pravnicku osobu? predsa nik a nic nemoze v tej ktorej organizacii hovorit a konat za nu ako clovek, ci ludia.
Už neviem o čom kecáš, ja som vám jasne požiadal o to, aby ste mi sem napísali tú danú "pseudohumanistickú" organizáciu, ktorá také niečo tvrdí. Ostatní zbabelci nezareagovali nijako a ty ako ich apologét si mal nejaké pokusy, ale teda riadna bieda.

A k tomu druhému: to si snáď robíš srandu ? Že stránka MV a údaje z wikipedie. LOL. Načo tu citujem oficiálne údaje z roku 1943, keď ma ty odbavíš wikipédiou..

K tvojej ďalšej otázke: deportovaní Židia prechádzali cez 5 koncentračných stredísk, ktoré boli v Bratislave na Patrónke, v Žiline, v Novákoch, v Seredi a v Poprade. No a tam ich dovážali z celého územia vtedajšej Slovenskej republiky. Židia z Košíc a ostatných miest na územiach, ktoré boli po Viedenskej arbitráži pripojené k Maďarsku tam nemôžu byť započítaní (v tom čísle 58 000), lebo to by bolo číslo ďaleko vyššie. Pozri si počty Židov na týchto územiach: http://www.upn.gov.sk/pocty-zidov-juzne-slovensko/

Kua, nejde mi skener - keď ho spojazdním, ešte sem niečo nahodím ohľadne ďalších zdrojov podporujúcich moje tvrdenia.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito, co je na tom take zlozite? predsa jasne ti tu nieco pisem. ty sa tu snazis kluckovat a pises o nejakej organizacii, co je uplne irelevantne, lebo za nu sa nevyjadruje ziadna macka ani pes. organizacia to su ludia, chapes to, alebo to mam skusit inak?

vsak nemoze byt ani problemom uviest to, ze odkial, z ktoreho mesta bolo kolko zidov transportovanych :-)

ja som ta nemal v plane ani v umysle odbavovat nejakou wiki. to si pochopil zle. vsak som jasne napisal, citujem: "tiez stranka MV". je to stranka MV, alebo nie je? maju na svojej stranke nieco s cim sa zhoduju? no pravdepodobne ano.

inak ani vypis rozsudku narodneho sudu neupresnuje uzemie slovenska terminom "vtedajsie", co zodpoveda komunistickym praktikam a istej forme megalomanstva, ked sa to hodi.

a ani tie mesta som si nepytal len tak. v tom zozname chybaju vsetky, odkial boli transportovane tzv rodinne transporty. trnava, topolcany, nitra... :-)
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Ani len netuším kto založil túto tému a je mi to úprimne jedno, lebo vidím, že je to tu proste samí odborník. Nemci by nás tak, či tak zrovnali počas druhej svetovej. Hej boli opevnenia dakde v západnej časti Čiech, ale nedali by sme to. Miesto toho si tu všetci obtierate ústa o Tisa. Preboha a čo mal robiť ??? Vyhlásiť absolútnu vojnu Nemecku ? Aj tak by deportovali Nemci židov, rómv, slovákov, navyše by po nich zostala len spúšť spôsobená delami a bombardovaním. Sa Vám teraz ľahko rozpráva, ale povedzte, čo mal urobiť ? Mal ísť do absolútnej vojny ??? Minimálne pätina z Vás, čo tu teraz kecáte, by sa nenarodila keby to urobí. Čo si nejdete obtierať radšej ústa o krajiny, ktoré podpísali Mníchovskú dohodu (Veľká Británia, Francúzsko, Taliansko, Nemecko)? Čo si nejdete obtierať huby o Poľsko a Maďarsko kvôli Viedenskej arbitráži? Kristušát, stalo sa to pred 60timi rokmi. Agresorom sme neboli. Škoda, že nie je 1938, každú do ruky pušku a môžete si to namieriť proti nemeckej mašinerii. By som sa pozrel, ako by ste vy rozhodli na mieste Jozefa Tisa. A potom by Vás ešte prišli "osloboditelia" obesiť. Vy tu ešte máte tú drzosť považovať Veľkú Britániu, Francúzsko, bývalé ZSSR za osloboditeľov ? Štáty, ktoré nás hodili "Orlovy" aby si zachránili svoje zadky ??? Štáty, ktoré mysleli len na seba. Ale bolo to pred 60timi rokmi tak, čo to tu stále riešite, odpustite a zabudnite. Ak ste odpustili Veľkej Británii, Francúzsku, bývalému ZSSR, Maďarsku, Poľsku, alebo čo i len jednému z týchto štátov. Nemáte sa právo hnevať na Jozefa Tisa a Slovenský štát.
hughito
Redeemer
Redeemer

Prepáč, ale neuveriteľne od veci príspevok. :|

//autoeditácia príspevku (20 Jún 2011, 19:32)
krija:
hughito, co je na tom take zlozite? predsa jasne ti tu nieco pisem. ty sa tu snazis kluckovat a pises o nejakej organizacii, co je uplne irelevantne, lebo za nu sa nevyjadruje ziadna macka ani pes. organizacia to su ludia, chapes to, alebo to mam skusit inak?
Ja kľučkujem ? Robíš si srandu ? O organizácií hovorili "tvoji" súputníci, takže tento termín som sem nezaviedol ja.

Čo sa týka tých dôkazov: vieš nejak dokázať, že Národný súd zámerne nadhodnocuje ? Ako je možné, že sa k tomuto číslu priznal aj Wisliceny (58 000) ? A transporty organizovala Slovenská republika, Wisliceny sa realizoval na Slovenskej republike, takže mi stále nie je jasné, prečo by sa tam mali započítavať Židia z Maďarska (hoc šlo o slovenských Židov). Samozrejme, je to nezmysel.

Takže si to zopakujeme: Podľa Správy o akcii Dávid, ktorú vypracovalo 14. oddelenie Ministerstva vnútra bolo za hranice Slovenska vypravených 57 transportov, z toho 38 smerovalo do Lublina (veľmi dôležitá časť, ozrejmím neskôr) a zvyšok do Osvienčima. Pozri: SNA, fond NS, Tn ľud 17/46 Anton Vašek, mikrofilm 1011, Kamenec, I.: Po stopách tragédie, c.d., tiež Snem slovenskej republiky a jeho postoj k problémom židovského obyvateľstva na Slovensku v rokoch 1939-1945. In: Historický časopis, 17, 1969, 3, s. 329-360. Lipscher, L.: Židia v slovenskom štáte 1939-1945, c.d., Fatranová G.: K deportáciám slovenských Židov v roku 1942. In: Slovenskí Židia. Banská Bystrica 1991., Hilberg, R.: Die Vernichtung, c.d., zv.2,. Porovnaj: Korherr, R: Die Endlosung der Judenfrage. Statisticher Bericht (Geheime Reichsache), 23.3. 1943. In: BA, NS 19/1570, ako aj NG-45193 a ďalšie pramene.

Áno, máš pravdu, tzv. rodinné transporty odchádzali napr. aj z Trnavy a iných miest, avšak nikde v literatúre nenájdeš spomenuté napr. Košice alebo iné mestá, ktoré patrili v danej dobe Maďarsku. Lebo tento počet (necelých 58 000) sa týka čisto Židov vyvezených zo vtedajšieho slovenského územia.

Teraz k údaju z wikipedie, ktorý spôsobil celý tento rozruch:

Kód: Vybrať všetko

Len do koncentračného tábora Auschwitz bolo z územia dnešného (nie vtedajšieho) Slovenska deportovaných 65 692 osôb. Podľa údajov repatriačných úradov sa z nich vrátilo v roku 1945 celkovo 348 osôb.
:arrow: Kraus, O. a Kulka, E.: Továrna na smrt - Dokument o Osvětimi - Birkenau, Naše vojsko Praha, 1964, s.281

To môže byť pravda, chyták je však v tom, že my sme nevyvážali Židov len do Auschwitzu, ale hlavne do Lublina.

Na wiki sa ďalej píše (už správne):

Kód: Vybrať všetko

Celkovo bolo z územia vtedajšieho Slovenska deportovaných 68 000 až 71 000 Židov. Spolu s osobami deportovanými z území obsadených Maďarskom ich počet môže dosahovať až 100 000 ľudí, teda asi 75 % ich predvojnového počtu.
:arrow: Rothkirchen, L., Slovkia. in Laqueur, W., 2001, The holocaust encyclopedia. Yale University Press, Londýn, s. 595-600

Čiže, problém vznikol v tom, že nejaký debil to pozbieral a pozliepal z wikipédie tak, že sám nevedel ako a vytvoril z toho zavádzajúcu správu, ktorá sa objavila ako dodatok k článku na aktualitách.

Čo ma však prekvapuje je to, že taký veľký znalec histórie ako IvanSk a aj ty, krija, ste sa toho hneď chytili a tvárili ste sa, ako keby ste objavili koliesko.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

COTHW : toto pre tých "odborníkov" nieje argument, pretože sedliacky rozum, logika a vlastne nič racionálne neakcpetujú, ale tie krásne drísty komunistickej propagandy, a takisto dnešnej a českej ano ;-) Z jednoduchých a jasných vecí sa zvyknú robiť komplikované, keď niekto nechce aby vyšla najavo pravda, taks a to spravilo aj teraz. Čo si napísal by hneď každému bolo jasné, ale vymyslelo sa kadečo aby to pravda nebola. Súhlasím s tebou!
hughito
Redeemer
Redeemer

Ide o to, že COTHW tu otvoril stupídnym príspevok otázky, ktoré sa tu už x-krát riešili. Príspevok je stupídny aj preto, lebo je smerovaný na "niekoho," opäť akýsi neidentifikovateľný objekt, podobne ako tá pseudohumanistická organizácia, čo hovorí o našej vine.

Ak však napr. reagoval na mňa, môže to dodatočne adresovať a ja sa veľmi rád vyjadrím, aj keď by sa jednalo o duplikáty.

A Kapt.Michal, reči o nejakej propagande si nechaj niekam inam, nemáš poňatia o čom píšeš - a keď máš, tak konkretizuj a uvádzaj príklady.
nadl
Medium Star
Medium Star

hughito napísal:Ide o to, že COTHW tu otvoril stupídnym príspevok otázky, ktoré sa tu už x-krát riešili. Príspevok je stupídny aj preto, lebo je smerovaný na "niekoho," opäť akýsi neidentifikovateľný objekt, podobne ako tá pseudohumanistická organizácia, čo hovorí o našej vine.

Ak však napr. reagoval na mňa, môže to dodatočne adresovať a ja sa veľmi rád vyjadrím, aj keď by sa jednalo o duplikáty.

A Kapt.Michal, reči o nejakej propagande si nechaj niekam inam, nemáš poňatia o čom píšeš - a keď máš, tak konkretizuj a uvádzaj príklady.
Keď píšeš o tom koliečku určite si ho sám ojavil a nie SUMERI. Čoje najlepšie kasať sa že všetko vieš. U teba je zaslepenosť skutočnosť ktorú ovládaš najlepšie :D :D :D
Napísať odpoveď