Neviem sa rozhodnut
-
Barbara1208
Novice
Neviem sa rozhodnut
Ahojte, som prijata na Pravnicku fakultu UPJS v KE aj na Pravnicku fakultu UK v BA, ja som z Kosic a mam dilemu kam teraz, nemate niekto skusenosti s tymito skolami?Ktora je lepsia a ci sa mi vobec oplati odist z KE ked su skoly na priblizne rovnakej urovni, za kazde informacie budem vdacna :)dakujem!
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Neviem sa rozhodnut
UK bola minulý rok v rankingu ako prvá, kým UPJS tretia ak ti to pri rozhodovaní nejako pomôže (http://www.arra.sk/ranking-2010)Barbara1208 napísal:Ahojte, som prijata na Pravnicku fakultu UPJS v KE aj na Pravnicku fakultu UK v BA, ja som z Kosic a mam dilemu kam teraz, nemate niekto skusenosti s tymito skolami?Ktora je lepsia a ci sa mi vobec oplati odist z KE ked su skoly na priblizne rovnakej urovni, za kazde informacie budem vdacna :)dakujem!
a na rozhodovanie pri výbere VŠ je tu táto téma: http://www.hojko.com/aka-vysoka-skola-t8353.html
-
Barbara1208
Novice
Dakujem za odpoved, to som si nasla aj ja ale aj napriek tomus a neviem rozhodnut, predsa len studium v BA stoji peniaze, ved len intrak je dost drahy a ci sa to teda oplati investovat do toho.Ci je to fakt ze lepsia skola ako v KE.LEbo v tomto hodnoteni to nejako neviem posudit ze v com je lepsia alebo co ma bratsilavska co kosicka nema.
ja by som teda určite necestoval na druhý koniec Slovenska keby som mal školu v meste kde bývam
BA je určite lepšia, nehovoriac o tom, že samotný intrák je veľka škola života (hovorí rodený blavák, ktorý tu aj študuje
), ak nato máš pod do BA, keby to malo znamenat, ze budete jest suche rozky, prezijes aj v KE, vela spravi to, ci chces ostat po skole v KE alebo premyslas nad usadenim sa v hlavnom meste, lebo ak ano, urcite sa bude lepsie v CV vynimat bratislavska skola
-
Barbara1208
Novice
TAk urcite co sa tyka potom pracovnych ponuk tak BA je v tomto neporovnatelna s KE, a to je asi najvacsia vyhoda ze po skonceni studia v BA sa tam asi skor uplatnim ako tu. Ale aj naprik tomu by ma zaujimala uroven tychto skol, ci mi pravo v BA ponuka viac ako v KE.
Neviem, ako sú na tom obe školy kvalitou, ale v BA budeš mať určite viac možností.. čo sa týka prípadných brigád popri škole, nejakých stáží, prípadného zamestnania po škole.. viac otvorené dvere do Viedne, Prahy... a neviem čo ešte. Dvaja moji bývalí spolužiaci odišli z KE študovať právo do BA a dnes - niekoľko rokov po skončení školy - si tam žijú ako prasce v žite.
Samozrejme.. ak Ti to nevychádza finančne tak asi bude lepšie ostať v KE, sused ju absolvoval a dnes je sudcom v Prešove. Závisí od finančnej situácie a šikovnosti.. prípadne na vôli odísť z domu. Mne sa nikam ísť nechcelo, VŠ som mal 15min vychádzkovou chôdzou od domu..

Samozrejme.. ak Ti to nevychádza finančne tak asi bude lepšie ostať v KE, sused ju absolvoval a dnes je sudcom v Prešove. Závisí od finančnej situácie a šikovnosti.. prípadne na vôli odísť z domu. Mne sa nikam ísť nechcelo, VŠ som mal 15min vychádzkovou chôdzou od domu..
-
Barbara1208
Novice
Som na tom podobne
...ale nemala by som problem odist ak by to malo pre mna nejaky vyznam, pretoze vytrapit sa tam 5 rokov a ostat v tej istej situacii ako keby som skolu dokoncila tu tak to sa mi skustocne nevyplati.Neviem, s Bratislavou nemam take skusenosti co sa tyka prilezitosti a ponuk na brigady popri skole(ktore by som stopercentne potrebovala) ako aj prilezitosti na zamestannie po ukonceni skoly, nakolko som tam bola jediny krat a to na prijimackach.
Vela uz ti toho povedali. UK v BA ma lepsie meno a kvalitou je na tom o čosi lepsie ako v KE. Je logické pokial do BA nechodis, ze tam nemas ziadne znamosti ani nič podobne. Ver mi ze za tych 5 rokov štúdia spoznáš velmi vela ludí, naberies nove kontakty, znamosti, kamaratov, nikdy nevieš koho stretneš a to ti moze v konecnom dosledku pomoct rozbehnut sa co moze byt v BA velka vyhoda, nakolko je tam omnoho viac pracovnych moznosti ako v KE.
Vsetko vsak zalezi od teba. Tym ze zostanes v KE nic nepokazis ale zaroven ani nevyhras. To iste sa moze stat aj v pripade BA ale povedal by som ze tam bude ta "sanca na vyhru" (rozumej lepsie moznosti popri škole, pracovne prilezitosti...) podstatne vyššia.
Life is change
Vsetko vsak zalezi od teba. Tym ze zostanes v KE nic nepokazis ale zaroven ani nevyhras. To iste sa moze stat aj v pripade BA ale povedal by som ze tam bude ta "sanca na vyhru" (rozumej lepsie moznosti popri škole, pracovne prilezitosti...) podstatne vyššia.
Life is change