Neviem sa rozhodnut

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Barbara1208
Novice
Novice

Neviem sa rozhodnut

Príspevok od používateľa Barbara1208 »

Ahojte, som prijata na Pravnicku fakultu UPJS v KE aj na Pravnicku fakultu UK v BA, ja som z Kosic a mam dilemu kam teraz, nemate niekto skusenosti s tymito skolami?Ktora je lepsia a ci sa mi vobec oplati odist z KE ked su skoly na priblizne rovnakej urovni, za kazde informacie budem vdacna :)dakujem!
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Neviem sa rozhodnut

Príspevok od používateľa audiotrack »

Barbara1208 napísal:Ahojte, som prijata na Pravnicku fakultu UPJS v KE aj na Pravnicku fakultu UK v BA, ja som z Kosic a mam dilemu kam teraz, nemate niekto skusenosti s tymito skolami?Ktora je lepsia a ci sa mi vobec oplati odist z KE ked su skoly na priblizne rovnakej urovni, za kazde informacie budem vdacna :)dakujem!
UK bola minulý rok v rankingu ako prvá, kým UPJS tretia ak ti to pri rozhodovaní nejako pomôže (http://www.arra.sk/ranking-2010)

a na rozhodovanie pri výbere VŠ je tu táto téma: http://www.hojko.com/aka-vysoka-skola-t8353.html
Prílohy
pravo.jpg
Barbara1208
Novice
Novice

Dakujem za odpoved, to som si nasla aj ja ale aj napriek tomus a neviem rozhodnut, predsa len studium v BA stoji peniaze, ved len intrak je dost drahy a ci sa to teda oplati investovat do toho.Ci je to fakt ze lepsia skola ako v KE.LEbo v tomto hodnoteni to nejako neviem posudit ze v com je lepsia alebo co ma bratsilavska co kosicka nema.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

ja by som teda určite necestoval na druhý koniec Slovenska keby som mal školu v meste kde bývam
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

BA je určite lepšia, nehovoriac o tom, že samotný intrák je veľka škola života (hovorí rodený blavák, ktorý tu aj študuje :D ), ak nato máš pod do BA, keby to malo znamenat, ze budete jest suche rozky, prezijes aj v KE, vela spravi to, ci chces ostat po skole v KE alebo premyslas nad usadenim sa v hlavnom meste, lebo ak ano, urcite sa bude lepsie v CV vynimat bratislavska skola
Barbara1208
Novice
Novice

TAk urcite co sa tyka potom pracovnych ponuk tak BA je v tomto neporovnatelna s KE, a to je asi najvacsia vyhoda ze po skonceni studia v BA sa tam asi skor uplatnim ako tu. Ale aj naprik tomu by ma zaujimala uroven tychto skol, ci mi pravo v BA ponuka viac ako v KE.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Neviem, ako sú na tom obe školy kvalitou, ale v BA budeš mať určite viac možností.. čo sa týka prípadných brigád popri škole, nejakých stáží, prípadného zamestnania po škole.. viac otvorené dvere do Viedne, Prahy... a neviem čo ešte. Dvaja moji bývalí spolužiaci odišli z KE študovať právo do BA a dnes - niekoľko rokov po skončení školy - si tam žijú ako prasce v žite.

Samozrejme.. ak Ti to nevychádza finančne tak asi bude lepšie ostať v KE, sused ju absolvoval a dnes je sudcom v Prešove. Závisí od finančnej situácie a šikovnosti.. prípadne na vôli odísť z domu. Mne sa nikam ísť nechcelo, VŠ som mal 15min vychádzkovou chôdzou od domu..

;)
Barbara1208
Novice
Novice

Som na tom podobne :)...ale nemala by som problem odist ak by to malo pre mna nejaky vyznam, pretoze vytrapit sa tam 5 rokov a ostat v tej istej situacii ako keby som skolu dokoncila tu tak to sa mi skustocne nevyplati.Neviem, s Bratislavou nemam take skusenosti co sa tyka prilezitosti a ponuk na brigady popri skole(ktore by som stopercentne potrebovala) ako aj prilezitosti na zamestannie po ukonceni skoly, nakolko som tam bola jediny krat a to na prijimackach.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Vela uz ti toho povedali. UK v BA ma lepsie meno a kvalitou je na tom o čosi lepsie ako v KE. Je logické pokial do BA nechodis, ze tam nemas ziadne znamosti ani nič podobne. Ver mi ze za tych 5 rokov štúdia spoznáš velmi vela ludí, naberies nove kontakty, znamosti, kamaratov, nikdy nevieš koho stretneš a to ti moze v konecnom dosledku pomoct rozbehnut sa co moze byt v BA velka vyhoda, nakolko je tam omnoho viac pracovnych moznosti ako v KE.

Vsetko vsak zalezi od teba. Tym ze zostanes v KE nic nepokazis ale zaroven ani nevyhras. To iste sa moze stat aj v pripade BA ale povedal by som ze tam bude ta "sanca na vyhru" (rozumej lepsie moznosti popri škole, pracovne prilezitosti...) podstatne vyššia.

Life is change :wink:
Napísať odpoveď