spojka v krizovatkach
-
Antichrist
Medium Star
spojka v krizovatkach
zdravim.zacinam si robit vodicak tak sa chcem spytat ze ked stojim v krizovatke ci treba mat vytlacenu spojku alebo napr ked som v kolone.dakujem xD
//autoeditácia príspevku (24 Jún 2011, 8:37)
takze ked idem do krizovatky vytlacim spojku pribrzdim kolko potrebujem..hodim si neutral, spojku a brzdu pustim a potom si tam hodim 1?
//autoeditácia príspevku (24 Jún 2011, 8:37)
takze ked idem do krizovatky vytlacim spojku pribrzdim kolko potrebujem..hodim si neutral, spojku a brzdu pustim a potom si tam hodim 1?
Re: spojka v krizovatkach
na krizovatke najprv zastanes (podla toho ci mas dobry vyhlad) vytlacis spojku, zaradis jednotku a ides
Ja som ten predchadzajuci prispevok zmazal, pretoze som sa tam trochu sekol
Ja davam neutral, je to pohodlnejsie a ziadne diely sa vtedy zbytocne nenamahaju. Ked mas vytlacenu spojku, tak ju musis drzat nohou a aj ked sa v spojke nic nehybe, tak sa tam mozno namaha nejaka pruzina alebo nieco, no to nemam overene 
PS: pri brzdeni nedavaj automaticky aj spojku, tu pouzi iba ked ti velmi klesnu otacky motora alebo ked nechces brzdit motorom a chces sa "dogulat" do krizovatky.
PS: pri brzdeni nedavaj automaticky aj spojku, tu pouzi iba ked ti velmi klesnu otacky motora alebo ked nechces brzdit motorom a chces sa "dogulat" do krizovatky.
pri vytlacenej spojke je prítlačné ložisko v zábere a skracuje sa jeho životnosť. Potom začne hučať a vymena je dost narocna....
-
mato951
Star
- Kontaktovať používateľa:
Ja si tiež teraz robím vodičák a keď idem už na križovatku a je tam STOPKA tak si vyhodím rychlosť a dojdem ku nej zastávím. Keď je tam DAJ PREDNOSŤ tak si dám do dvojky alebo jednotky podľa toho ako vidím autá buď za veľku trávu alebo... ale večšinov nechavám v dvojke.
A v kolóne keď som tak nikdy nestojím na spojke ale si vyhadzujem rýchlosť a potom jednotka pohnem sa keď zase musím zastaviť tak vyradím rýchlosť
A v kolóne keď som tak nikdy nestojím na spojke ale si vyhadzujem rýchlosť a potom jednotka pohnem sa keď zase musím zastaviť tak vyradím rýchlosť
Ale to by sa malo hybat iba ked sa hybe prevodovka, co sa pri stojacom aute nedeje. Teda tak som to pochopil jaccimo napísal:pri vytlacenej spojke je prítlačné ložisko v zábere a skracuje sa jeho životnosť. Potom začne hučať a vymena je dost narocna....
-
Antichrist
Medium Star
takze ked si dam neutral spojku a brzdu pustim?xD jednotku si hodim potom ked uz budem moct ist ist
Ano, ale brzdu nepustaj ked budes stat na sikmej krizovatke 
-
mato951
Star
Alebo daj si radšej ručnu a ked ti bude zaberať spojka tak odbrzdíš a ideš 
Tak nás to učili a kládli dôraz, aby sme si vyraďovali najmä na svetelných (samozrejme záleží od situácie)...
Vtip je v tom, že ak vyjdeš do pár sekúnd tak samozrejme nevyradím (kuknem, aha, po týchto dvoch môžem), ale ak sa práve začala točiť svetelná po mojom príchode a strávim tam minútu-dve, tak vyradiť a je to aj pohodlnejšie.
BTW: ako behá teraz ten seriál videoautoškola na sme.sk s tým rely jazdcom, tak on hovoril, že spojka sa vytláča len v dvoch prípadoch: keď radíš a keď chceš úplne zastaviť. O státí reč nebola
Vtip je v tom, že ak vyjdeš do pár sekúnd tak samozrejme nevyradím (kuknem, aha, po týchto dvoch môžem), ale ak sa práve začala točiť svetelná po mojom príchode a strávim tam minútu-dve, tak vyradiť a je to aj pohodlnejšie.
BTW: ako behá teraz ten seriál videoautoškola na sme.sk s tým rely jazdcom, tak on hovoril, že spojka sa vytláča len v dvoch prípadoch: keď radíš a keď chceš úplne zastaviť. O státí reč nebola
-
Antichrist
Medium Star
no to viem
a este jedna vec ked stojim v krizovatke a mam hodenu jednotku tak treba aj brzdu drzat?xDD
AK máš hodenú jednotku a stojíš, tak bez spojky to nepôjde, resp v spolupráci s tou brzdou bez spojky ti zdochne.
-
Antichrist
Medium Star
takze ked stojim na jednotke, spojku mam vytlacenu a ked sa mi bude dat ist tak plyn a bod zaberu?
Taketo zakladne veci ta naucia pri prvej jazde, tu je podla mna zbytocne rozoberat to.
presne tak, toto sa pytaj instruktora ved si za to platis, kazde auto ma bod zaberu inde, napr. ja na mazdach najprv pustam spojku a potom pridavam plyn, lebo mazdy maju zaber aj na konci, ale na mojom nissane zase najprv pridavam plyn a potom pustam spojku lebo mi zabera hned na zaciatku
ked stojis na sikmej svetelnej krizovatke tak nemachruj, vyhod rychlost a vytiahni rucnu brzdu, vsetko je to o skusenostiach, je lepsie si vyskusat ako 15x o tom citat
ked stojis na sikmej svetelnej krizovatke tak nemachruj, vyhod rychlost a vytiahni rucnu brzdu, vsetko je to o skusenostiach, je lepsie si vyskusat ako 15x o tom citat
-
Hellboy248
Guru wannabe
blizim sa ku krizovatke, hodim neutral, pozrem, pripadne spomalim ak treba a ked mozem hodim nejaky stupen a idem dalej ..zbytocne drzat stlacenu spojku je ko*ot
Spojka nie je prave najlacnejsia zalezitost, ak chytis typ auta kde musi ist von koli tomu cely motor, sam to uz doma nespravis (ovsem ak nemas zrucnosti a najstroje v garazi)
Moja spojka nevyzerala zle, ale nevytlacena suchotala ako by si tahal polystyren o stenu.. a nemal som chut trcat niekde v nedelu v cudzom meste..
Moja spojka nevyzerala zle, ale nevytlacena suchotala ako by si tahal polystyren o stenu.. a nemal som chut trcat niekde v nedelu v cudzom meste..
Tak ma napadlo.
Do každej zákruty brzdievam motorom, zvyk. Nieje to prílišná záťaž na spojku (zodranie etc), kedže nepoužívam medziplyn (to by už nebolo brzdenie
)?
Nerozumiem sa tomu, takže pre istotu
Do každej zákruty brzdievam motorom, zvyk. Nieje to prílišná záťaž na spojku (zodranie etc), kedže nepoužívam medziplyn (to by už nebolo brzdenie
Nerozumiem sa tomu, takže pre istotu
Mňa by skôr zaujímalo iné...
Zatiaľ jazdím na starom šrote, kde sa ešte oplatí dávať neutrál, lebo to šetrí palivo (na rozdiel od nových vozidiel). A tu je ten vtip:
ak idem ostrejšiu zákrutu na neutrály, vôbec, ale vôbec sa necítim isto.. Hm?
Zatiaľ jazdím na starom šrote, kde sa ešte oplatí dávať neutrál, lebo to šetrí palivo (na rozdiel od nových vozidiel). A tu je ten vtip:
ak idem ostrejšiu zákrutu na neutrály, vôbec, ale vôbec sa necítim isto.. Hm?
tu sa ti nuka otazka ci je pre teba prednejsia bezpecnost alebo spotreba, co myslis kolko paliva usetris tym, ze v zakrute vyradis do neutralu? je to uplne zanedbatelne mnozstvo + necitis sa bezpecne