Psíčkari

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Psíčkari

Príspevok od používateľa begbeee »

Pod dojmom návrhu úpravy zákona o poľovníctve a veľmi zvláštnej mediálnej kampani, ktorú rozpútalo SME som sa rozhodol založiť tému.
Iveta Haulíková: Žijeme v zvrhlej krajine poľovníkov
Na poľovačke zomierajú aj ľudia
Poľovníci zastrelia ročne tisíce psov

Aký je váš názor na túto problematiku?
hwip
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Psíčkari

Príspevok od používateľa hwip »

Ten zákon je asi najhorší, aký sa kedy za podobné roky zaviedol. Ja keď chodím to svojou sučkou a sused dole je poľvník, tŕpnem od strachu, lebo ten sused nás nemá veľmi v láske. Stal sa aj prípad, že deti mali NA VODIDLE psa, a poľovník im pohrozil, že ho zastrelí(nie som si istí, či ho nezastrelil naozaj) skrátka a dobre, poľovníci majú dnes priveľkú voľnosť
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

moj nazor?? mam 8 kilovu sucku ktora nedokaze chytit ani zajaca. ak by mi ju nejaky ko*ot zastrelil, a ja by som zistil kto to je, prisaham, podpalim mu barak. ket bude spat.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ten zákon má svoje muchy, ale vo všeobecnosti s ním súhlasím. Pes ako zdomácnené zviera jednoducho nemá v lese čo hľadať. Okrem toho, že plaší zver, už niekoľkokrát sa mi stalo, že v lese som narazil na zatúlaného psa a nie vždy sa správal priateľsky. To by sa napr. pri divokom zvierati, ktoré má prirodzenú plachosť nestalo. Môj názor je, že kto chce s psom do lesa, nech ho vedie pekne a zodpovedne na vôdzke a je po probléme. Taký pes nebude vadiť žiadnemu poľovníkovi.
A že sa poľovníci občas nejakým spôsobom pomýlia so zverou tak s tým sa veľa IMO nespraví ani pri maximálnej snahe.
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Na konci našej záhrady (cca 150 metrov od vchodu do domu) začína les...Nedávno jeden tiežpoľovník zastrelil susedovi psa (malý pes do 10 kg s obojkom), ktorý behal za domom po roli (do 100 m od domu)...Ten istý "človek" strieľa zver doma z balkóna - býva na "samote" kúsok od nás, za domom asi 500 m pasienky, kde sa pasie zver a ďalej už len les (kilometre)...O tom, že jazdí autom do lesa (čo je u "bežných smrteľníkov" považované za trestný čin) ani nemusím hovoriť - strelí, sadne do auta a ide dohľadať...
Nikto ma nepresvedčí, že väčšina poľovníkov sú ochľastovia, ktorí zabíjajú, aby si niečo dokázali (áno, poznám aj výnimky, ale v porovnaní s tými, ktorí to spĺňajú je to zanedbateľné)
Muffi
Addict
Addict

konyk87 - To ale nie je problém v zákone, ale v ľuďoch.
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

Vobec s tym nesuhlasim. Ako ten pes plasi zver ? Este som nevidel psa, ktory by behal po lese a nahanal tam srnky.Tiez, kedysi patrilo do prirody a ohanat sa splasenim tak s tym namna nechodte. To, ze sa pes niekomu zatula sa tiez stane. Ale ani v takom pripade by som to nedal zastrelit. Ak ma pes obojok, stitok od veterinara a neni agresivny, ze kludne by sa dal odviezt za majitelom tak preco to strielat ?Moj pes je tiez ako sialeny, ked sme v lese. Beha hore dole, citi vela pachov a preto ho nosim na dlhom voditku. A uz sa mi stalo, ze smejd polovnik my nanho mieril, az ked ma kreten uvidel ako nanho mavam s voditkom tak dal pokoj. A to som nebol ani v lese ( betonova cesta vedla lesa) . Niektori polovnici v tom maju asi aj oblubu strielat nevinne psy, len tak pre zabavu. Este ked vidi majitela, ktory je par metrov od psa, tak najprv upozornim a nie prv zastrelit a obhajovat sa trapnym zakonom, ze tam nemam so psom na volno pustenim co robit.
Chcel by som vidiet ako by reagoval polovnik v civile, ktory by isiel so svojim polovnickym psom na prechazdku do lesa a iny polovnik by mu ho zastrelil.
Dost vela polovnikov nema vsetkych 5 pokope. Pravidelne testiky, skusky alebo uz neviem co, zaviest pre nich by tiez nebolo od veci.
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

Strieľanie psov "poľovníkmi" nie je nič nového. Nám zastrelili začiatkom 90tych rokov poľovníci psa pár metrov od nášho plota. Poľovník psa poznal, vedel komu patrí, my sme boli tiež poblíž, videl aj nás. Tak mi povedzte prečo? Masírujú si vlastné ego a robia cvičné streľby na živé terče.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

legalne drzanou zbranou potom treba toho polovnika zastrelit
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No keby mi poľovník niečo také spravil, tak by som potom spravil ja niečo jemu. A určite by sa mu to nepáčilo. Lebo teda zastreliť psa, ktorého poznám, pri plote a navyše ak sú majitelia na blízku, tak to je fakt na ranu do hlavu. A nie jednu.

Určite nechcem hádzať všetkých poľovníkov do jedného vreca, ale venujem im pesničku:
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

K tej "mediálnej kampani" ktorú rozpútalo SME - písal som to aj na FB, napíšem to aj sem. To, že na poľovačke zomierajú ľudia - nič nové, strieľa sa tam a keď je človek nepozorný, buď zastrelí, alebo je zastrelený. Tak isto zomrie kopa ľudí na ulici, keď ich zrazí auto - buď nedáva pozor a zrazí niekoho, alebo nedáva pozor a je zrazený. K tým psom : 200m od posledného domu je málo. Tak blízko by som dokonca zakázal VOBEC strielať, maximálne nejakú škodnú zver. Psíčkarom doporučujem psovi uviazať červenú šatku okolo krku - tak to robí veľa mojich kamarátov, jeden z nich má dokonca československého vlčiaka či ako sa to volá, ktorý vyzerá ako vlk. Chodí s ním do hory, na bežky, na turistiku, ale vždy má červenú šatku na krku.
Ku SME a mediálnej kampani : vrhajú zlé svetlo na poľovníctvo. Prečo nenapíšu, že svedomitý poľovníci prikrmujú zver v zime, keď je meter snehu v hore a oni sa musia trepať s plnými vrecami sena (ktoré si inak vlastnoručne nakosia v lete a usušia) a že to prikrmovanie stojí nejaké peniaze - ročne sa na to dá niekoľko tisíc. Poľovačka je potom už len výsledný efekt, tlmenie zveri, aby sa udržala populácia a nepremnožili sa, ako napríklad zákonom chránený medveď, ktorý sa prechádza po dedinách a kým sa vybavia papiere na odstrel, tak to pár týždňov trvá.
Toľko k poľovníctvu. Všetci vidia len to, že sa loví, že je to "pre zábavu", ale koľko práce je za tým, to nevidí nikto. Je to premyslený systém, plán chovu a lovu, ktorý sa vypracováva ročne a presne sa vie, koľko čoho sa má odstreliť. To, že poľovníci zastrelia tisíce psov a mačiek - uvediem príklad zo života. Ide sa na poľovačku, nič sa nevidí, takže sa ani nič nezastrelí, tak poľovník vystrelí na šišku borovice a do knihy napíše " strieľal na túlavú mačku", prípadne keď som si bol streliť z guľovnice - 4 rany napísané ako "strieľal na túlavú mačku". Teraz ich neobhajujem, viem, že je veľa takých, ktorí naozaj psa zastrelia 10 metrov od Vás. Sú aj takí, ktorí sa nesprávajú tak, ako im to právo poľovníka prikazuje. Veľa som ich videl opitých, ale s tým sa nenarobí nič. Znovu by som to porovnal s opitými vodičmi.

PRE KARMA PEOPLE : ku každému "+ - karmovaniu" pripíšte to, čo sa Vám nepáči a môžeme podiskutovať. Doporučujem prečítať si všetko, čo som napísal a vyjadrite sa až potom.

Niesom poľovník, ale mám k tomu blízko. Poľovníctvo som absolvoval ako predmet na strednej škole, zúčastnil som sa pár poľovačiek, a dokonca aj pár brigád. Takže tak :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Muffi napísal: A že sa poľovníci občas nejakým spôsobom pomýlia so zverou tak s tým sa veľa IMO nespraví ani pri maximálnej snahe.
Tak taky clovek by nemal drzat zbrojny pas a povolenie k strelbe.A vobec nepatri do lesa, ked si pomyli zver so psom, tak raz si pomyli aj cloveka so zverou a to uz je dost zle nie? Preco by mali strielat po vsetkom co sa pohne? Ved to je hlupost, ved sa budeme vsetci bat chodit do lesa, a raz sa niekto z nas uz nevrati, lebo si nas polovnik pomylil....clovek ktory ma strelnu zbran by mal prejst testom, nechapem ci im tie psycho testy davaju prejst za uplatok alebo co, ale nezda sa mi aby vsetci na to mali mozog....nejaku vyrovnanost v hlave a zhodnotenie situacie...ved predsa nemoze strielat na slepo do frasa.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No ja tvrdím, že ak niekomu zastrelí psa dobreže nie na dvore, na vôdzke a pod. alebo nedajboh je podozrenie, že je opitý, stačí zavolať políciu, pretože držiteľ zbrojného pasu a poľovník porušil zákon. Dôvod na zmenu zákona nevidím.

Podľa súčasného znenia zákona je majiteľ psa taktiež povinný zabezpečiť psa proti úniku, čiže argument o nejakom zabehnutí neberiem. Pes kdekoľvek mimo pozemku majiteľa a miestach na to určených (napr. cvičisko) sa nemá čo pohybovať voľne bez vôdzky. Pre majiteľa je to možno člen rodiny, pre náhodného okoloidúceho je nejaké oňuchávanie a vyskakovanie s argumentom "veď sa chce len hrať" obťažovanie.

Čo sa týka lesa, pes je v ňom škodná pretože zabíja bez ohľadu na potreby, t.j. aj keď nie je hladný. Mačka obdobne, je nebezpečná najmä pre menšie druhy zvery a hniezdiace vtáctvo.
Prílohy
túlavý pes
túlavý pes
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

zbor ozbrojenych alkoholikov a psickari su najvacsia verbez, ktoru moze clovek v lese stretnut :-)

jedni sa po par panakoch hraju na spasitelov lesa a vymahacov akychsi pofidernych prav lesa a lesnej zveri a druhi su nezodpovedni idioti, ktori nechaju svoje psy pobehovat kade sa im zalubi bez dohladu a kontroly :-) takze preco strielat zabehnute psy, ked mozeme strielat polovnikov a majitelov psov ? :-D
Muffi
Addict
Addict

Muffi napísal:A že sa poľovníci občas nejakým spôsobom pomýlia so zverou tak s tým sa veľa IMO nespraví ani pri maximálnej snahe.
Lub0$ - touto vetou, som narážal na tento článok, ktorý tu postol begbeee v prvom príspevku - http://www.sme.sk/c/5951048/na-polovack ... ludia.html.
Poľovníci rozhodne nemajú strieľať po všetkom, čo sa pohne. Takmer všetky prípady, keď sa poľovníci navzájom postrelia sú zlyhania jednotlivcov a konkrétnych jedincov, nie poľovíckej profesie ako takej. Takto ľudia zvyknú nadávať aj na policajtov, lekárov, zubárov a čo ja viem koho ešte. Ale tak ako u policajtov sa nájdu mnohí s ľudským prístupom, tak isto sa nájdu aj v radách poľovníkov.

Keď sme už pri tom, tento článok má od objektívneho pohľadu na vec taktiež dosť ďaleko.
V hmle strieľali na moje dcéry, pretože si mysleli, že sú tam diviaky,“ vraví šéf Lesochranárskeho združenia Vlk.
Šéf VLK-árov dáva rozhovor o tom, či sú poľovníci nebezpeční, to je akoby ste sa vegetariána pýtali na nezdravé vlastnosti bravčového. :roll:

K psom a mačkám v revíroch som sa už vyjadril, tieto zvieratá do lesa nepatria a poľovníkom nijako nezazlievam, že keď v revíri zbadajú zatúlaného psa, strieľajú.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

NEZNÁMY napísal:takže, keď idem so psom do lesa, kde za celý rok stretnem tak 3-5 ľudí (chodím tadiaľ minimálne 3x do týždňa), tak si nemôžem pustiť psa, ktorý nikdy nikomu neublížil, pobehuje do 15 metrov (naháňa loptičku a podobne) odomňa a keď zbadá cudzích ľudí, tak sa otočí a uteká za mnou? veru, máš pravdu - takýto pes ohrozuje zver a ľudí v lese a už nie je bezpečné sa tadiaľ potulovať bez nabitej zbrane a v prípade akéhokoľvek pohybu ho okamžite zastreliť...ďakujem za objasnenie...
Tvoj pes ti pred tým pobehovaním prezradil, že keď nájde napr. schovanú mladú srnu, tak ju nepooňucháva tak, že sa k nej matka už nikdy nevráti?
Muffi
Addict
Addict

Ak sa niekomu chce čítať, tu je pohľad z opačnej strany oproti článkom SME.
http://nicmimoriadne.blogspot.com/2011/ ... encii.html
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Muffi napísal:Ak sa niekomu chce čítať, tu je pohľad z opačnej strany oproti článkom SME.
http://nicmimoriadne.blogspot.com/2011/ ... encii.html
Výborne, skvelá argumentácia.
A teraz som zvedavý :aasmile11:
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

begbeee napísal:Tvoj pes ti pred tým pobehovaním prezradil, že keď nájde napr. schovanú mladú srnu, tak ju nepooňucháva tak, že sa k nej matka už nikdy nevráti?
Zhodou okolností sme pred cca rokom mladú srnu "stretli" (ležala v tráve asi 2 metre od nás) a pes sa na ňu len pozrel a obišiel ju oblúkom..

Navyše, keď je hubárska sezóna (vyššia šanca, že niekoho v lese stretneme), tak máme vždy psa na stopovačke (10 m dlhé vodítko) a vyššie spomenutý tiežpoľovník (ktorý bol vtedy v lese autom na hubách lebo sa mu ťažilo prejsť pol kilometra pešo z domu) sa nám vyhrážal, že tam s ním nemáme čo hľadať...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

To, že ťa upozornil, že tam s ním nemáš čo hľadať, nie je vyhrážanie.
Napísať odpoveď