kecy, kecy, kecy - doslova až
sračky plynúce z úst demagógov.
absolútny počet potratov... hrozivé čísla. ale koľko z nich bolo vykonaných kvôli ťažkému poškodeniu plodu? koľko z nich bolo vykonaných kvôli komplikáciách nezlúčiteľných so životom matky? koľko z nich bolo vykonaných z dôvodu oplodnenia matky pri znásilnení? koľko z ních bolo vykonaných z dôvodu že matka bola psychicky neschopná vychovávať dieťa? koľko z nich bolo vykonaných na vlastnú žiadosť matky, ktorá proste nechcela mať dieťa z nejakého iného - nesebeckého, alebo sebeckého dôvodu typu kariéra či vlastná pohodlnosť?
moja manželka (respektíve MY) sme pred mesiacom zažili samovoľný potrat - okrem psychickej ujmy na oboch rodičoch sme okrem iného aj prispeli do tejto trápnej štatistiky, nahrávajúcej do karát "jaskynným kresťanom" a pro-life aktivistom.
až po tom ako moja manželka potratila sa jej rôzne kolegyne či známe vyspovedali, že mali kedysi (nedobrovoľný) potrat... krutá, no v živote ženy istým spôsobom prirodzená vec... zistil som, že snáď 40-60% žien v našom okolí malo kedysi potrat. túto smutnú štatistiku zneužívajú muži v sukniach, no-liferi, duševní mrzáci neschopní žiť realitu (mimo múrov kláštorov a strán "údajne svätých" kníh) takú ako je, na vykreslenie respektíve na zdeformovanie skutočnosti číslami vykonaných počtov potratov.
žiadna z týchto postovaných štatistík nehovorí objektívne o príčinách potratov, vôbec nehovoriac o potratoch ktoré boli "želané" matkou z dôvodov, ktoré by sa bez nadsádzky mohli označiť ako "sebecké" - alebo z pohľadu spoločnosti či medicíny ako "neodvrátiteľné", či "nevyhnutné".
každému kto používa tieto smutné štatistiky ako pro-life argument či ako argument vykresľujúci nadradenosť kresťanských ideí nad ateizmom treba len nasrať do úst - keďže nič iné ako sračky z nich nevychádzajú... áno, možno som ovplyvnený traumou ktorú sme prežili pred cca 6 týždňami ale cítim že mám pravdu, JA mám pravdu - nie tí úbohí ujovia v sukniach ktorí pri rozhrešení zamávajú rukami a vedia absolútne hovno o skutočnom živote mimo múrov kostola.
//autoeditácia príspevku (25 Jún 2011, 10:42)
Najhorší bol z tohto hľadiska rok 1988, keď na jedno narodené dieťa pripadlo viac ako 0,7 potratu.
tuto krásne vidno, ako sa dá zneužiť chyba v štatistike. pozrime sa na toto:
Problém sledovania mimomaternicových tehotenstiev sa od roku 1958 rieši takto:
- v rokoch 1958 až 1986 sa mimomaternicové tehotenstvá neevidovali v potratoch,
- v rokoch 1987 až 1989 boli mimomaternicové tehotenstvá zahrnuté do skupiny UPT,
- od roku 1990 až 1996 boli mimomaternicové tehotenstvá zahrnuté len v počte potratov spolu.
skok v štatistikách pre ten rok (ktorý napríklad v prvom grafe jasne vidno) mohlo byť zapríčinené práve evidovaním mimomaternicových tehotenstiev v rámci umelých prerušení, pričom dovtedy evidované neboli vôbec.
okrem toho, pozeral som si štatistiku pre ten desivý rok '88. narodilo sa okolo 90000 detí, umelých prerušení bolo cca 40000 - a to neni 70% ako sa píše v tej pro-life brožúrke. bububu, 40000 potratov, aj tak je to veľa! lenže koľko z tých detí by sa narodilo zdravých, resp. matka podstúpila potrat z dôvodu že bola diagnostikovaná vývojová chyba plodu a lekári jej
odporučili umelé prerušenie tehotenstva? koľko z tých detí by sa bolo vôbec dožilo pôrodu? koľko z nich by sa dožilo produktívneho veku? toto sa v štatistikách nepíše. mimochodom, neviem prečo sa pro-liferi zamerali práve na 1988, keďže v rámci štatistiky boli aj horšie roky.
taktiež sa v pro-life štatistikách neopisuje
vývoj počtu potratov, ktorý stále klesá a momentálne je vôbec historicky najnižší. okrem zlepšujúcej sa zdravotnej starostlivosti to pripisujem aj dobrej dostupnosti rôznej antikoncepcie a sexuálnej osvete - čož sú dve veci o ktorých konzervatívni kresťania nechcú počuť.