Psíčkari
Re: Psíčkari
Ak si prečítaš môj prvý príspevok v tejto téme, tak sa dá ľahko dovtípiť, že od neho to vyhrážanie je...Ten človek je proste vymetený blb, na ktorého presne sedí popis "starý ožran, ktorý strieľa na každý pohyb aj naslepo" - kamarátovi sa raz stalo, že bol v lese a starý strieľal z balkóna jeho smerom...
Aby som ešte doplnil...občas sa stane, že usmrtenie túlavého psa je nutné (viac krát som videl túlať sa takých po roliach vedľa domu), ale nech neterorizujú slušných ľudí, ktorí nič zlé nerobia a nestrieľajú psov, čo niekomu očividne patria a odbehnú 50 metrov od domu (my, ani susedia nemáme oplotený dvor a pes nemôže byť celý deň zavretý vo voliére)...a v neposlednom rade, nech si strážia aj svojich psov - minulý rok nám 2 poľovnícke psy (ušli) roztrhali 2 mačky a ďalšie 2 zdochli krátko na to, že sa po tomto "zážitku" báli chodiť po zemi (len po stromoch a keď raz za čas zišli na zem, tak sa celé triasli)...
Aby som ešte doplnil...občas sa stane, že usmrtenie túlavého psa je nutné (viac krát som videl túlať sa takých po roliach vedľa domu), ale nech neterorizujú slušných ľudí, ktorí nič zlé nerobia a nestrieľajú psov, čo niekomu očividne patria a odbehnú 50 metrov od domu (my, ani susedia nemáme oplotený dvor a pes nemôže byť celý deň zavretý vo voliére)...a v neposlednom rade, nech si strážia aj svojich psov - minulý rok nám 2 poľovnícke psy (ušli) roztrhali 2 mačky a ďalšie 2 zdochli krátko na to, že sa po tomto "zážitku" báli chodiť po zemi (len po stromoch a keď raz za čas zišli na zem, tak sa celé triasli)...
Prečo by tam nemal čo robiť ?
Bol by poslaný do riti.
....no, volne pusteny pes nema v lese co robit a pokial ho niekto picne, tak je to iba a jedine chyba majitela (mal si psa zabezpecit, za predpokladu, že sa nejedna o jeho vlastny les....) Aj keď sam vlastnim havina, vidím to takto.... Pretoze dvakrát som uz mal tu cest byt napadnuty volne pustenym psom - uz som to spominal v inych temach.... Pokial je pes zastreleny na voditku, viděl by som to na utok na vlastny zivot (dajme tomu by som potom vypovedal, ze nimrod na mňa mieril puskou....) ktory, ma donutil sa branit....
Za trocha kostrbatu formulaciu sa ospravedlnujem, ale na dotykovej obrazovke noveho mobilu sa mi píše dost tazko....
Za trocha kostrbatu formulaciu sa ospravedlnujem, ale na dotykovej obrazovke noveho mobilu sa mi píše dost tazko....
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
pes má byť na vôdzke vždy, keď s ním ide majiteľ mimo bydliska nezávisle na plemene.
Keď už psa pustím tak iba vtedy, keď ma poslúcha ako švajčiarske tissoty a keď mám istotu, že za každej situácie ho dokážem odvolať.
Nenávidím voľne pustených psov a ich pribrzdených majiteľov, ktorí vykríkajú na svojho psa z 50 metrov "ku mne" pričom pes ich má na háku a argumentujú "nebojte sa, on nič nespraví", "on sa chce iba hrať", "to je fenka", ...
Takých ľudí mi ľúto neni, nech im psia zastrelia. Môžu si za to sami.
Keď už psa pustím tak iba vtedy, keď ma poslúcha ako švajčiarske tissoty a keď mám istotu, že za každej situácie ho dokážem odvolať.
Nenávidím voľne pustených psov a ich pribrzdených majiteľov, ktorí vykríkajú na svojho psa z 50 metrov "ku mne" pričom pes ich má na háku a argumentujú "nebojte sa, on nič nespraví", "on sa chce iba hrať", "to je fenka", ...
Občas vezmem svojich psov na prechádzku na pole. Sú to polia kde sa pestuje pšenica atď. Psov tam vodia skutočne často, je tam dobrý výhľad keďže ide o pole. Raz si takto kráčam, psa som mal pusteného na voľno, kde sa vzal tu sa vzal poľovník na bicykli, začal dávať dole z ramena pušku, nechápal som, lebo som bol cca 10 m od psa, a keď videl psa musel vidieť aj mňa. Pes bol odomňa cca spomínaných 10 m, poľovník mieril zo vzdialenosti asi 150m, pušku dal dole až vo chvíli, keď som privoval psa a ten si sadol k mojej nohe. Nechcem si ani predstaviť, čo by sa stalo, keby ho neprivolám. Nikoho neohrozoval. Venčiť tam chodia skutočne všetci, dokonca sused, ktorý má chovnú stanicu a po zastrelení jeho miláčika, ktorý má celú skriňu plnú trofejí z výstav by mu tú pušku asi strčil dakam.
Lenže chudák pes nemôže zato, že jeho majiteľ má v hlave miesto mozgu brzdovú kvapalinupitbullko napísal: Nenávidím voľne pustených psov a ich pribrzdených majiteľov, ktorí vykríkajú na svojho psa z 50 metrov "ku mne" pričom pes ich má na háku a argumentujú "nebojte sa, on nič nespraví", "on sa chce iba hrať", "to je fenka", ...
Podla mna je to jeden z nahorsich zakonov. mam AM a v lese je stale na voditku, uz sa mi par polovnikov vyhrazalo ze z nej bude koberec. Tak som si kupil este aj reflexne voditko, aby nas bolo vidiet aj v tme. Ale stale sa bojim ze ked bezi navolno na luke a nahodou zdrhne do lesa, ze uz najdem len pozostatok 
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Niekto tu argumentoval tým, že chudáci poľovníci, musia zo svojho cvakať tisíce eur, aby mohli v zime prikrmovať... tak prečo do kelu v zime a ani v lete nenachádzam v krmelcoch seno? Po horách sa už túlam nejeden rok a nájsť zakŕmený krmelec je pomerne ťažké. Tak isto k opitým srnojebom (tých ľudí odmietam nazvať poľovníkom) - prečo v lese narážam najčastejšie na nich? To tí dobrí poľovníci, ktorí kŕmia zver, starajú sa o ňu a nemajú poľovníctvo len pre zvyšovanie svojho ega, sedia stále doma na zadku alebo je ich tak málo? Keď mi poľovník skoro zrazí džípom na lúke dieťa pri táborovej hre, tak šlo len o jeho osobné zlyhanie. Keď ma poľovník vyháňa z lesa (bez udania dôvodu), ide tiež len o osobné zlyhanie... to v poľovných združeniach zlyháva väčšina manšaftu? O tom, že je poľovníctvo jeden obrovský rodinkársky kšeft a nováčik sa do PZ prakticky nedostane, je na inú tému. Súčasne ma vytočilo do nepríčetna, keď som sa bavil s jedným poľovníkom na zálesáckom fóre a tvrdil mi, že poľovníci sa starajú len o zver, pričom na lese ako takom im vôbec nezáleží (vraj to nie je jeho súkromný názor, ale všeobecný fakt). To akože WTF? Dá sa starať o zver bez starania sa o to, kde žije? To je ako by som si kúpil rolce-royce a bolo mi jedno, či ho zaparkujem v tip-top garáži alebo uprostred cigánskej osady. Však to je na hlavu. To, že srnojebi strieľajú psov na vodítku - vyplýva to z toho, že sú nepostihnuteľní. Zavolať na opitého poľovníka políciu - jednak nie je vždy možné nahlásiť im GPS súradnice, jednak dosť pochybujem, že by ich v teréne dokázali reálne použiť a súčasne nemám právo poľovníka legitimovať (ani on povinnosť sa mi predstaviť) a ani ho do príchodu zelených zadržať. Takže on sa spije jak prasa, ide si do lesa zapukať (aj tu zaznelo: "nič sme neulovili, tak si strelím po šiškách a nahlásim, že to bola mačka" - spraví to niekto s Ačkovým preukazom, tak má na krku všeobecné ohrozovanie a podobne!) a neexistuje reálna možnosť ako ho za jeho činy potrestať. Preto sa ani nečudujem, že poľovníci majú tak blízky vzťah s politikmi - obe skupiny sú do značnej miery voči legislatíve imúnne - vrana k vrane sadá + navyše poľovníctvo sa, ako tak sledujem v lese, opäť vracia do čias stredoveku - z poľovníkov sa opäť stávajú "správci revíru" kam si chodia hradní páni loviť zver.
//autoeditácia príspevku (28 Jún 2011, 12:35)
"Haulíková v rozhovore tvrdila, že ústava občanom garantuje právo na majetok a jeho ochranu. Odstrelom mačky alebo psa vraj poľovníci toto právo narúšajú.
Ak to naozaj povedala, je to zaujímavé. Ústava totiž zaručuje aj vlastníctvo pozemku, s čím je spojený aj výkon práv a povinností. A ak poľovník majiteľovi pozemku platí za prenájom, tak je jasné, že ona jeho právo poruší hneď, ako tam vojde so svojím psom. Za ten pozemok totiž nič neplatila. Vstúpila na cudzí pozemok a hotovo.
Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5956013/imrich-suba ... z1QZ8XZ7oa
"
Odkedy je u nás zakázaný vstup do lesov, ktoré sú v súkromnom vlastníctve, no nie sú oplotené????????? Pán riaditeľ si (ako aj vo viacerých častiach toho rozhovoru) vymýšľa. A takíto ľudia rozhodujú o starostlivosti o zver. (ktorá je podľa jeho slov premnožená a preto ju treba strieľať - a súčasne strieľať aj dravce ktoré by ju zredukovali, aby neublížili človeku
)
//autoeditácia príspevku (28 Jún 2011, 12:35)
"Haulíková v rozhovore tvrdila, že ústava občanom garantuje právo na majetok a jeho ochranu. Odstrelom mačky alebo psa vraj poľovníci toto právo narúšajú.
Ak to naozaj povedala, je to zaujímavé. Ústava totiž zaručuje aj vlastníctvo pozemku, s čím je spojený aj výkon práv a povinností. A ak poľovník majiteľovi pozemku platí za prenájom, tak je jasné, že ona jeho právo poruší hneď, ako tam vojde so svojím psom. Za ten pozemok totiž nič neplatila. Vstúpila na cudzí pozemok a hotovo.
Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5956013/imrich-suba ... z1QZ8XZ7oa
"
Odkedy je u nás zakázaný vstup do lesov, ktoré sú v súkromnom vlastníctve, no nie sú oplotené????????? Pán riaditeľ si (ako aj vo viacerých častiach toho rozhovoru) vymýšľa. A takíto ľudia rozhodujú o starostlivosti o zver. (ktorá je podľa jeho slov premnožená a preto ju treba strieľať - a súčasne strieľať aj dravce ktoré by ju zredukovali, aby neublížili človeku
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
O takom prípade, že by poľovník zastrelil psa niekomu, kto si ho drží na vôdzke som teda ešte nepočul.
Rovnako ako to, že by niekoho vyháňal z lesa. Za predpokladu, že to nieje jeho súkromný revír - tým pádom riadne označený, oplotený.
Ono všetko záleží na konkrétnych združeniach. Niektoré musia platiť za prenájom revírov viacej, niektoré menej. Záleží na hospodárovi, čo všetko bude členom tolerovať, čo nie. Záleží na šikovnosti združenia, či si nasuší dosť sena na zimu, či si zoženie kukuricu, ...
U nás má každý poľovník svoj krmelec + sú spoločné. Čiže krmelec je vizitkou poľovníka. Ono sa to dá na úrovni združenia pekne držať len záleží na hospodárovi a ľuďoch.
Počet členov združenia záleží na výmere poľovných revírov združenia, čo má logiku. No a v podstate sa uvoľní miesto až keď niekto prestane poľovať, vylúčia ho alebo umrie. A to môže trvať roky.
Streľba mimo strelnice? Zase len a len o ľuďoch. Myslím, že nie je taký držiteľ ZP, ktorý by strieľal iba na strelnici. Väčšina mojich streleckých výjazdov je práve mimo strelnice. Avšak vždy idem mimo civilizáciu kde už ani muchy nelietajú, vždy strieľam proti svahu alebo v údolí. No a keby prišiel verejný činiteľ, tak ma práve ohrozoval veľký čierny pes, ktorý ma napádal - bol som v krajnej núdzi a preto bolo počuť opakovanú streľbu, žiaľ som ho netrafil a ušiel.
No a alkohol a zbrane sú dve nezlučiteľné veci. Žiaľ, realita je iná.
Rovnako ako to, že by niekoho vyháňal z lesa. Za predpokladu, že to nieje jeho súkromný revír - tým pádom riadne označený, oplotený.
Tak k takémuto bludu nemám čo napísať. To nemohol povedať zdravý človek.Stoporko napísal:Súčasne ma vytočilo do nepríčetna, keď som sa bavil s jedným poľovníkom na zálesáckom fóre a tvrdil mi, že poľovníci sa starajú len o zver, pričom na lese ako takom im vôbec nezáleží (vraj to nie je jeho súkromný názor, ale všeobecný fakt).
Ono všetko záleží na konkrétnych združeniach. Niektoré musia platiť za prenájom revírov viacej, niektoré menej. Záleží na hospodárovi, čo všetko bude členom tolerovať, čo nie. Záleží na šikovnosti združenia, či si nasuší dosť sena na zimu, či si zoženie kukuricu, ...
U nás má každý poľovník svoj krmelec + sú spoločné. Čiže krmelec je vizitkou poľovníka. Ono sa to dá na úrovni združenia pekne držať len záleží na hospodárovi a ľuďoch.
Počet členov združenia záleží na výmere poľovných revírov združenia, čo má logiku. No a v podstate sa uvoľní miesto až keď niekto prestane poľovať, vylúčia ho alebo umrie. A to môže trvať roky.
Streľba mimo strelnice? Zase len a len o ľuďoch. Myslím, že nie je taký držiteľ ZP, ktorý by strieľal iba na strelnici. Väčšina mojich streleckých výjazdov je práve mimo strelnice. Avšak vždy idem mimo civilizáciu kde už ani muchy nelietajú, vždy strieľam proti svahu alebo v údolí. No a keby prišiel verejný činiteľ, tak ma práve ohrozoval veľký čierny pes, ktorý ma napádal - bol som v krajnej núdzi a preto bolo počuť opakovanú streľbu, žiaľ som ho netrafil a ušiel.
No a alkohol a zbrane sú dve nezlučiteľné veci. Žiaľ, realita je iná.
-
Stoporko
VIP
Pitbulko - to, že tá vec ohľadom starania sa o zver je blud viem, len som fakt nechápal, ako mi to suverénne tvrdil 
Mňa z lesa vyháňali (neoplotený les). A raz na lúku vybehol chlapík s autom, že majú v blízkom lese poľovačku a skoro zrazil jedno dieťa (pričom tá poľovačka nebola ohlásená - to sme si overili). Holt, debili sú všade, škoda že medzi poľovníkmi na nich narážam viac než na tých slušných.
Alkohol a zbrane sú nezlúčiteľné, to je jasné. No u poľovníkov a politikov je práve problém, že zákon je tam akosi nevymožiteľný. Tí druhí sú pred ním chránení imunitou a tí prví (poľovníci), sú pred zákonom chránení samotnými zákonmi a prístupom polície. Jednak - ako ich na miesto činu zavolať? (GPS súradnice? Budú sa trepať po poľných cestách, prípadne kus cesty peši? Pochybujem.) A zároveň - ako zabrániť srnojebovi v úteku? Okrem toho - nemôžem mu dať fúkať, takže sa bude jednať len o podozrenie, že je podnapitý.
Mňa z lesa vyháňali (neoplotený les). A raz na lúku vybehol chlapík s autom, že majú v blízkom lese poľovačku a skoro zrazil jedno dieťa (pričom tá poľovačka nebola ohlásená - to sme si overili). Holt, debili sú všade, škoda že medzi poľovníkmi na nich narážam viac než na tých slušných.
Alkohol a zbrane sú nezlúčiteľné, to je jasné. No u poľovníkov a politikov je práve problém, že zákon je tam akosi nevymožiteľný. Tí druhí sú pred ním chránení imunitou a tí prví (poľovníci), sú pred zákonom chránení samotnými zákonmi a prístupom polície. Jednak - ako ich na miesto činu zavolať? (GPS súradnice? Budú sa trepať po poľných cestách, prípadne kus cesty peši? Pochybujem.) A zároveň - ako zabrániť srnojebovi v úteku? Okrem toho - nemôžem mu dať fúkať, takže sa bude jednať len o podozrenie, že je podnapitý.
-
pitbullko
Light Star
Stoporko to je aj u držiteľov A - čiek, ktorí nosia zbraň a vieš, že ju majú pri sebe. Rovnako ich nemôžeš zadržať ani im dať fúkať aj keď vieš, že sú napití. Aj keď predsa len niekde v mesta je tá postihnuteľnosť podstatne väčšia.
Súhlasím, v lese je to prakticky bez šance, pokiaľ nezaspí s puškou na pleci.
Takí vždy boli aj budú.
K+ za srnojeba
Súhlasím, v lese je to prakticky bez šance, pokiaľ nezaspí s puškou na pleci.
Takí vždy boli aj budú.
K+ za srnojeba
-
KaptMichal
King
No ja mám na poľovníkov svoj názor odvtedy čo sa na naše letisko dorútili z vetrieskou, že idú sčítavať zajace a išli hlava nehlava v 200 metrových odstupoch cez dráhu, lietadla pristávali a keď sme im slušne povedali, že sú na letisku a nemajú tam čo pobehovať tak nás poslali doslovne do pi*e... Mám dojem, že väčšina z nich sú ožrani s puškou a preto ten zákon považujem za prinajlepšom divný.
Na druhej strane obec by mala mať páky na túlavé psy, lebo sú to potencionálne nebezpečné zvieratá...
Na druhej strane obec by mala mať páky na túlavé psy, lebo sú to potencionálne nebezpečné zvieratá...
ani nehovor... v okolí, kde býva starká, si nejaký zbohatlík, ktorý tam odmalička vyrastal, pokúpil polia, všetko si to ohradil a stavia tam nejaký ranč či čo... šak to by bolo v pohode... ale niesom si istý či to tam je naozaj, ale ako to má oplotené tak má ešte jednu ohradu pár metrov zvnútra, ktoré je akoby "bludisko" kadial sa zver dostane dnu, ale von nie... takisto aj na inom konci, kadial starký chodieva na vinice, videl starký "bránu" cez ktorú sa dnu dostaneš ale von nie... a neviem prečo to tak je, ale ževraj zver, ktorú má vnútri na ohradených pozemkoch, mu patrí... takže takto si "zbiera" zver + ešte tie ktoré tam mal počas oplocovania, keďže ževraj mu aj tie patria, neviem akým zázrakom, možno to je v nejakom zákone, neviem, nečítal som. No a už keď tam má bársčo také čo sa už aj strielať dá, tak potom len pozerám ako všeliaké mercedesy a bmwčka a terenne autá chodia po dedine a okolí a zastanú hocikde a obzerajú si to tam... ja nemôžem povedať, že sú to tí, čo tam chodia strielať, ale "domáci" z dediny tvrdia, že chodievajú... a dokonca nieje problém, že svoje stanovisko zaujmú tak, že strielajú na dedinu, som zvedavý kedy niekoho omylom trafia, alebo vykonajú niečo iné... a nedajbože keď vidím pri plote jeleňa, ozaj pekného, a idem si ho odfotiť, alebo sa len pozrieť a náhodou ide majitel okolo tak z kilometra huláka, že čo tam robím, že to nieje moje, mám ísť preč a bárčo vykrikuje.. to ani z cesty sa nemôžem pozrieť na jeho pozemok? pokial viem, tak to nieje nelegálne pozerať sa niekam...Stoporko napísal:. Preto sa ani nečudujem, že poľovníci majú tak blízky vzťah s politikmi - obe skupiny sú do značnej miery voči legislatíve imúnne - vrana k vrane sadá + navyše poľovníctvo sa, ako tak sledujem v lese, opäť vracia do čias stredoveku - z poľovníkov sa opäť stávajú "správci revíru" kam si chodia hradní páni loviť zver.
ale to je trocha odveci od psíčkarov....
tak aby som nebol od veci....
strýko bol polovník... potom mal chvílu "pauzu" kôli rodinným problém, ale teraz sa k tomu znova vracia....
pred pauzou mal psa, počas pauzy mu zdochol, tak som s ním (ako psom) chodieval von ale nikdy sa mi nestalo, že by ma niekto upozorňoval... a pritom som ho mal pusteného celý čas, okrem toho pokial sme išli preč z dediny a keď sme vošli do dediny... ale vtedy som si to neuvedomoval, ale ako dlhšie nechodil so strýkom na polovačky, tak trochu aj prestal poslúchať, a to že by som ho mal mať na vodítku, som si uvedomil, až keď raz ponaháňal kačicu
teraz je u starkej druhý, to taký orech len aby starká mala psa, ale s tým velmi von nechodíme, lebo neposlúcha, pretože ho nemá kto vycvičiť, a starká sa o to nezaujíma... ale v poslednej dobe s ním brat chodí von ale len na vodítku, tak ak by toho psa niekto zastrelil na tom vodítku, tak asi by musel byť dobre slepý alebo opitý, lebo to ten pes ide tak maximálne meter od toho kto s ním ide...
a u druhej starkej máme zasa takého dosť agresívneho, ten iba na vodítku.. pamatám si raz, že keď ušišel tak nikto z dediny ani do obchodu nešiel... takže to by som sa ani nečudoval keby že ujde že by ho zastrelili... lebo keby takého psa stretnem ja, tak asi by mi nebolo všetko jedno...
a čo keby mi niekto zastrelil psa? no určite by som nebol rád, ako pokial by to bol taký pes agresívny ako som aj vyššie spomínal, že by mi ušiel, tak by som asi nič nepovedal... lebo som si zato mohol sám... ale pokial nejaký by s astalo, že na vodítku, tak nvm... to je ťažko o otm... záležalo by kde by to bolo... lebo ak v okolí kde býva starká, tak tam nieje vela možností, kto to bol... asi by som ich obehal s pýtal sa prečo, ak by sa priznali... ibaže by to boli tí "polovníci" čo chodia na tie ohradené pozemky polovať... to by som bol račej ticho, lebo ešte by som aj ja zle dopadol....
Mám známeho vyššie postaveného v polovníckom zväze (neviem či je funkcionár, ale je dlhé vášnivý polovník, zároveň abstinent a milovník zvere, ktorý práve patrí k tým, čo tie krmelce plnia...), viem ako to chodí na polovačkách, viem akých je90% polovníkov,, viem ako prebiehajú polovačky našich politikov (aj) preto si po prečítaní tohto rozhovoru dovolím povedať, že tento pán je populistický demagóg a egocentrický a povýšenecký ko*ot...my polovníci, najlepší na svete, čo dáme prvé a posledné prírode a hnusné psy ktorých jediným cielom je vyhladiť všetko živé čo sa v lese pohne...faktom ostáva, že redaktor(aj ked sme nemám rád) ho položil, nemal argumenty a strácal sa, dostal možnosť diskutovať a nezvládol to, prehral, lebo jediné čo mal nemohol povedať a to je jeho názor "ja som polovník a viem to lepšie ako vy všetci, práve preto, že som polovník"
precital som si ten clanok, pekne ho sprdol. Sice vytrhnem veci z kontextu, ale dufam ze pochopite:
A to pisem ako majitel Aljasskeho malamuta, ktory ma sklony k nahananiu zvery a ignoracii majitela. takze viem ocom tocim
podla tohto tvrdenia polovnik nema moralne pravo zabit mi psa, ked ja vypalim psenicne pole nezhabu mi zapalovac, ale daju mi nahradit skodu. Preco potom ked moj pes zabije bazanta zastrelia ho. Mne nerobi problem si uznat chybu a zaplatit skodu"Polovnik je ako polnohospodar, stara sa o zver a ma pravo ju aj zabit"
A to je chyba psa, alebo psickara? je to chyba policie, a toho, ze polovnicke rodinkarstvo konci za plotom polovnickeho klubu. Keby to bolo vazne policia sa tym zaobera."Nehnevajte sa, ale veď my tých majiteľov psov ani nevieme chytiť, respektíve ak ich aj chytíme a dáme na priestupkové konanie, nič sa nevyrieši."
Takto, ja pustam psa na poli tj majetok druzstva resp. sukromnych vlastnikov neviem presne ako to je. Potom to prechadza do luky ktora je majetok myslim ze obce, behaju tam srnky z blizkeho lesa a podla"kazdy pozemok niekomu patri..."
je to uz polovnicky revir, ja si toho niesom vedomi. O lese viem, kedze je majetkom urbariatu a je oznaceny tabulami. na ktorych mimochodom nieje nic o psoch (a to tam dali aj tabulku o zakaze jazdy na koni)."Poľovný revír je každé prírodné územie, uznané v rámci určitých hraníc, v ktorom žije zver."
A to pisem ako majitel Aljasskeho malamuta, ktory ma sklony k nahananiu zvery a ignoracii majitela. takze viem ocom tocim
Každý psíčkar sa obhajuje len ukazovaním prstom na poľovníka, lebo predsa on je ten zlý ujo s puškou čo mi ide streliť môjho Dunča. Potom, aby jeho slová nabrali na váhe, spomenie nejakú príhodu, z ktorej poľovník vždy vzíde ako ožran a maniak vyžívajúci sa v zabíjaní. Či už poľovníci takí sú alebo nie, čo to má spoločné s tým, že pes do lesa nepatrí? Ja a ešte niekoľkí tu uviedli racionálne dôvody, prečo tam nepatrí a ako protiargumenty vidím neustále len útočenie na poľovníkov, čo IMO nemá s témou veľa spoločné. Podľa niektorých príspevkov to dokonca vyzerá, že poľovníci doslova číhajú na možnosť odstreliť nejaké psisko akoby to pre nich bolo cennejšie než zlatý jeleň. Lenže málokto si prizná, aké nezodpovedné je vláčiť psa so sebou po horách bez vôdzky. Príspevok vyššie toto moje tvrdenie len potvrdzuje -
Koho z vás by potešilo stretnúť nie len v revíroch, ale hocikde voľne pobehovať psa takej veľkosti a žiadnou poslušnosťou? Ja osobne by som síce radšej strieľal slepými samotných idiotských majiteľov, keďže zviera za to ozaj nemôže, ale predpokladám, že to by spoločnosť brala ešte nehumánnejšie, než odstrel psov.
A znova zopakujem - pokiaľ niekto chce brať so sebou do lesa psa, nech ho má na vôdzke a problém vyriešený. Argumenty ako "utečie" a "utrhne sa" neberiem - pokiaľ majiteľ nie je schopný psa zvládnuť, nech ho neťahá tam, kde môže ohrozovať iné živočístvo a človeka.
Presne pre takýchto majiteľov takýchto psov plne podporujem tento zákon110mat110 napísal: A to pisem ako majitel Aljasskeho malamuta, ktory ma sklony k nahananiu zvery a ignoracii majitela. takze viem ocom tocim
A znova zopakujem - pokiaľ niekto chce brať so sebou do lesa psa, nech ho má na vôdzke a problém vyriešený. Argumenty ako "utečie" a "utrhne sa" neberiem - pokiaľ majiteľ nie je schopný psa zvládnuť, nech ho neťahá tam, kde môže ohrozovať iné živočístvo a človeka.
-
pitbullko
Light Star
110mat110 správny poľovník, ktorý každú voľnú chvíľu trávi v lese, stará sa či už o zver alebo les samotný má morálne právo zastreliť psa, ktorý sa voľne pohybuje v lese.
Rovnako ako ty máš morálne právo usmrtiť napr. líšku, ktorá ti bude vynášať sliepky z kurína.
Sám som mal psa, ktorý, dovolím si tvrdiť poslúchal na slovo. Ale nikdy som si nedovolil pustiť ho z vôdzky pri lese a tobôž nie v lese. Jedine na oplotenom cvičisku alebo na otvorených priestranstvách kde neboli široko ďaleko žiadne lesy ani ľudia - tým pádom ani poľovníci. V lese som ho mal výlučne na 10 metrovej stopovacej vôdzke.
Keď pustíš psa, či už pri lese alebo v lese si nezodpovedný a dobrovoľne podstupuješ toto riziko a zároveň musíš byť pripravený znášať prípadné následky.
Je to jednoduché a stále to niektorí psíčkari nevedia pochopiť, radšej budú vyplakávať...
Rovnako ako ty máš morálne právo usmrtiť napr. líšku, ktorá ti bude vynášať sliepky z kurína.
Sám som mal psa, ktorý, dovolím si tvrdiť poslúchal na slovo. Ale nikdy som si nedovolil pustiť ho z vôdzky pri lese a tobôž nie v lese. Jedine na oplotenom cvičisku alebo na otvorených priestranstvách kde neboli široko ďaleko žiadne lesy ani ľudia - tým pádom ani poľovníci. V lese som ho mal výlučne na 10 metrovej stopovacej vôdzke.
Keď pustíš psa, či už pri lese alebo v lese si nezodpovedný a dobrovoľne podstupuješ toto riziko a zároveň musíš byť pripravený znášať prípadné následky.
Je to jednoduché a stále to niektorí psíčkari nevedia pochopiť, radšej budú vyplakávať...
suhlas...potom ale ma moralne pravo strielat na psa asi 10% polovnikov...polovnictvo vo svojej podstate nie je zle, ale na slovensku je to ako rakovina, nicim a nikym nekontrolovana temer absolutne nekontrolovatelna a uzavreta banda ko*ot ktori si myslia, ze su polobohovia lebo maju flintu a zelene sačko...a nech na mna nikto nejde s nejakou jednou dvomi prihodami, po rozpravaniach od samotneho polovnika, ktory je zo stavu slovenskeho polovnictva znechuteny este viac ako ja, by bolo nejake zastrelenie psa to najmenej, je fakt zazrak, ze sa este nikto nezabil sam nadrbany ked pocuvam ako sa na slovensku "poluje"pitbullko napísal:110mat110 správny poľovník, ktorý každú voľnú chvíľu trávi v lese, stará sa či už o zver alebo les samotný má morálne právo zastreliť psa, ktorý sa voľne pohybuje v lese.
-
Stoporko
VIP
pitbulko - ak je niekto správny poľovník, ktorý sa o les stará a trávi v ňom veľa času a hlavne, je to slušný a rozumný človek, tak nemám problém s tým, aby odstrelil zatúlaného psa, kľudne aj s obojkom - pretože taký človek bude vedieť posúdiť, či je ten pes schopný reálne spraviť škodu a či sa jedná o túlavého psa alebo o psa, ktorý len odbehol na 100m od majiteľa. Žiaľ, takých poľovníkov v lese veľmi nestretávam. Zatiaľ mám ale súkromne pocit, že v lesoch sú drvivá väčšina srnojebi a nie poľovníci. No možno mám len celý život v lese smolu na tých nesprávnych ľudí, keďže osobne poznám pár slušných poľovníkov, no tí sú z iného kraja.
-
pitbullko
Light Star
ColdRain aj Stoporko, máte pravdu. Aj v združení, ktoré je u nás ak by sa dalo fúkať na spoločnej poľovačke tak z 50 členov je razom 5.
Tiež sa mnohí nezúčastňujú na brigádach a napriek tomu dostanú povolenku na srnca a keď nedostanú, strelia si aj tak... Nikto tam nieje žiadnym spôsobom za nič sankcionovaný. To je však zle nastavený systém, zlá legislatíva.
Len som chcel poukázať na to, že aj mnohí psíčkari sú nezodpovední. Predsa nebudem púšťať psa tam, kde nemá čo robiť a kde môžem o neho prísť. Keď ho chcem vybehať idem s ním k vode, na cvičák, lúku...
Tiež sa mnohí nezúčastňujú na brigádach a napriek tomu dostanú povolenku na srnca a keď nedostanú, strelia si aj tak... Nikto tam nieje žiadnym spôsobom za nič sankcionovaný. To je však zle nastavený systém, zlá legislatíva.
Len som chcel poukázať na to, že aj mnohí psíčkari sú nezodpovední. Predsa nebudem púšťať psa tam, kde nemá čo robiť a kde môžem o neho prísť. Keď ho chcem vybehať idem s ním k vode, na cvičák, lúku...