Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
Urcite ano,kedze D5100 nema vlastny motor, takze ostri objektiv... ale na tvojom mieste by som isiel do nejakej predajne a tam si to vyskusal.. kolko ludi tolko chuti, niekomu to vadi a niekomu nie....
Ak Ti ide hlavne o videá, tak Ti doporučujem kúpiť kameru... ak Ti ide aj o fotenie, tak s D5100 by si nemal spraviť chybu, čo sa týka fotiek. Ja ju mám zatiaľ len pár týždňov a aj to som ešte veľa nenafotil, bo nebol čas ani príležitosť, ale tých pár testovacích fotiek bolo super v porovnaní s ultrazoomom za 350€. Dnes moju D5100ku čaká zaťažkávacia skúška v podobe jednej rodinnej grilovačky, tak možno večer/zajtra dám viac info...
Pre Teba najväčšou "muchou" D5100ky bude ten spomínaný hluk zaostrovacieho motorčeka vo videách... keďže mikrofón je dosť citlivý a sníma aj hluk objektívu. Ak sa mi niečo dnes podarí natočiť, Ti to potom pošlem..
Pre Teba najväčšou "muchou" D5100ky bude ten spomínaný hluk zaostrovacieho motorčeka vo videách... keďže mikrofón je dosť citlivý a sníma aj hluk objektívu. Ak sa mi niečo dnes podarí natočiť, Ti to potom pošlem..
af pri videách je blbosť, nejaký hluk pri af by som teda neriešil
-
TheSandsOfTime
Light Expert
jj AF pri videách je blbosť, ja sa pýtam hlavne hypoteticky
chcem o tom vedieť čo najviac, lebo niekedy aj ten AF sa zíde..
a čo sa týka tej kamery... pozeral som, že veľa filmov točili aj s foťákmi, tak keď to pužívajú profesionáli, tak si myslím, že to nie je zlý nápad... mimochodom, ja mám kameru Sony HDR-XR500VE, ale tú predávam, lebo si chcem kúpiť práve Nikon D5100... je to slušná kamerka, ale veľmi mi vadí aj hlavne formát AVCHD (.m2ts). D5100 má .mov.
Podľa mňa je to skôr sila zvyku a vkusu... tak si myslím, že by som si možno aj na trošku iný spôsob točenia časom zvykol.
Tak ja teda neviem... kvalitou je Nikon D5100 lepší ako kamera Sony HDR-XR500VE..
na kamere čo mám sa mi nepáči zaostrovanie, tam MUSÍM mať autofocus, lebo bez neho to nejde a častokrát ma to tak vytočí že mám chuť tú kameru oplieskať o stenu
ďalej sa mi nepáči formát, ktorý vytvára. Veľmi málo programov ho dokáže bez problémov a plynule prehrať a upraviť. Ďalej sa mi nepáči fotenie... nekvalitné fotky... veľakrát okrem točenia aj fotím a tie fotky nie sú bohvie čo...
je tu dosť tých dôvodov, ktoré ma nútia kúpiť si D5100-ku...
Preto chcem vedieť, či má Nikon D5100 nejakú obrovskú muchu, nejaký problém, alebo čokoľvek, čo by mi mohlo vadiť a ďalej, prečo by ste mi radšej odporučili kameru ako foťák na točenie? Nejaký dobrý dôvod
Vďaka
a čo sa týka tej kamery... pozeral som, že veľa filmov točili aj s foťákmi, tak keď to pužívajú profesionáli, tak si myslím, že to nie je zlý nápad... mimochodom, ja mám kameru Sony HDR-XR500VE, ale tú predávam, lebo si chcem kúpiť práve Nikon D5100... je to slušná kamerka, ale veľmi mi vadí aj hlavne formát AVCHD (.m2ts). D5100 má .mov.
Podľa mňa je to skôr sila zvyku a vkusu... tak si myslím, že by som si možno aj na trošku iný spôsob točenia časom zvykol.
Tak ja teda neviem... kvalitou je Nikon D5100 lepší ako kamera Sony HDR-XR500VE..
na kamere čo mám sa mi nepáči zaostrovanie, tam MUSÍM mať autofocus, lebo bez neho to nejde a častokrát ma to tak vytočí že mám chuť tú kameru oplieskať o stenu
je tu dosť tých dôvodov, ktoré ma nútia kúpiť si D5100-ku...
Preto chcem vedieť, či má Nikon D5100 nejakú obrovskú muchu, nejaký problém, alebo čokoľvek, čo by mi mohlo vadiť a ďalej, prečo by ste mi radšej odporučili kameru ako foťák na točenie? Nejaký dobrý dôvod
Vďaka
Podľa mňa pohodlnejšia manipulácia. Dnes som skúsil natočiť nejaké video.. a teda mal som čo robiť, aby som tú váhu udržal v ruke s čo najmenšími otrasmi... nedajbože som chcel zazoomovať, prípadne ručne zaostriť. Predsa len kamera je viac stavaná na pohyb, vieš ju obsluhovať aj jednou rukou, má iné rozloženie hmotnosti ako foťák.
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Zatazkavacia skuska? mozno tak postekleniebrm napísal:Dnes moju D5100ku čaká zaťažkávacia skúška v podobe jednej rodinnej grilovačky, tak možno večer/zajtra dám viac info...
co sa tyka much, tak urcite vyklapaci display, neviem ako pri 5100 ale 5000 bola jedna z najservisovanejsich nikonov nakolko display neni v tele na pevno, a tym padom je nachylenjsi k poskodeniam a porucham
-
TheSandsOfTime
Light Expert
aha... a nejaké ďalšie muchy ako expozícia, zoom, focus - nejake problemy s tym spojene, manipulácia... ozaj a trasie sa obraz pri optike 18-105mm VR?
A este jedna vec? JE DOBRY TENTO FOTAK AJ NA TOCENIE FILMOV? Robim amaterske filmy a chcem vediet, ci je vhodny
prosim odpovedat na vs. otazky
Dik..
A este jedna vec? JE DOBRY TENTO FOTAK AJ NA TOCENIE FILMOV? Robim amaterske filmy a chcem vediet, ci je vhodny
prosim odpovedat na vs. otazky
-
chlapec10
Addict
he? expozicia a focus? ake problemy s tym mozu byt, to by sa fotak nemohol predavat keby to blblo,TheSandsOfTime napísal:aha... a nejaké ďalšie muchy ako expozícia, zoom, focus - nejake problemy s tym spojene, manipulácia...
Zoom? to nema s fotakom absolutne nic spolocne
??? obraz sa trasie ked sa ti trasu ruky a je jedno pri akom objektive, ale VR je stabilizaciaozaj a trasie sa obraz pri optike 18-105mm VR?
si v zlej teme, tu ti ludia odpovedat najlepsie k fotkem video je tu okrajova zalezitost...A este jedna vec? JE DOBRY TENTO FOTAK AJ NA TOCENIE FILMOV? Robim amaterske filmy a chcem vediet, ci je vhodny![]()
-
TheSandsOfTime
Light Expert
hm... ale aj tak ďakujem... našiel som záujemcu na svoju kameru a stále neviem práve tú základnú vec... či to je vhodné na točenie... ale aj tak vám všetkým ďakujem... dodali ste mi nejaké informácie...
a čo sa týka toho zoom a to
.. ja som foťák ešte nikdy nemal tak neviem presne, čo má foťák a čo nie
ale myslím, že to je celkom slušný, nazvime to, "upgrade"
a čo sa týka toho zoom a to
-
jin
VIP
TheSandsOfTime: Poviem Ti tak - telo fotoaparátu a objektív je pri točení zrkadlovkou asi tak len 40% úspechu. Všetko ostatné je na tom, ako presne dokážeš manuálne ostriť, aké máš dodatočné vybavenie (ext. monitory, flycam, statívy, svetlá, mike) a v neposlednom rade - ako to celé dokážeš skĺbiť.
Takže pokiaľ zoberieš D5100 chybu určite nespravíš.
Takže pokiaľ zoberieš D5100 chybu určite nespravíš.
-
TheSandsOfTime
Light Expert
Ďakujem
tak si teda kúpim Nikon D5100 
Každopádne ešte pred finálnou kúpou si zbehni do nejakého obchodu vyskúšať filmovanie foťákom (nezabudni skúsiť zazoomovať, zaostriť) a s klasickou kamerou....
Čo sa týka fotiek na D5100, budeš spokojný, čo sa týka videa........ nebudeš mať taký komfort, ale...... možno si zvykneš.

Čo sa týka fotiek na D5100, budeš spokojný, čo sa týka videa........ nebudeš mať taký komfort, ale...... možno si zvykneš.
-
TheSandsOfTime
Light Expert
ok... moj kamos ma kamosa, ktory ten Nikon ma, tak ho skusim poprosit, ci by ho nemohol od neho pozicat ze by som to vyskusal... a ked nie tak to skusim v obchode
mam moznost si vybrat oudoorovy kompakt do 9000 ceskych korun. aky by ste mi poradili?
moja podmienka je hlavne neznicitelnost a odolnost voci vlhku a prachu. chcem aby prezil transport a fotenie v jaskyniach, ale aby to vedelo fotit aj makra ale aj panoramy.
moja podmienka je hlavne neznicitelnost a odolnost voci vlhku a prachu. chcem aby prezil transport a fotenie v jaskyniach, ale aby to vedelo fotit aj makra ale aj panoramy.
-
chlapec10
Addict
minule leto som to riesil a najlepsie vysiel lumix TS2/FT2
kupu nelutujem, odvtedy tusim uz prisiel aj nastupca, ale s tym nemam skusenosti
kupu nelutujem, odvtedy tusim uz prisiel aj nastupca, ale s tym nemam skusenosti
-
jin
VIP
Megapixel.cz má teraz dobrú ponuku.jackb napísal:mam moznost si vybrat oudoorovy kompakt do 9000 ceskych korun. aky by ste mi poradili?
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
alebo aj pentax http://www.megapixel.cz/pentax-optio-wg-1 pripadne verzia s gps.jin napísal:Megapixel.cz má teraz dobrú ponuku.
Zdravim, potreboval by som poradit s kupou noveho fotaku..
Podmienkou je cena tak do 300$ z nejakeho americkeho e-shopu. Ziadne extra super profi fotky na nom neplanujem, takisto ani photoshopovanie, klasika najma "turisticke" fotky - t.j. vsetko mozne...
http://www.bhphotovideo.com/c/product/7 ... amera.html
http://www.bhphotovideo.com/c/product/7 ... gital.html
Tieto tri mi boli narychlo odporucene.. Urcite sa nebranim inym tipom (kludne aj z ineho eshopu).. Prip. poradte na co mam pozerat.
Podmienkou je cena tak do 300$ z nejakeho americkeho e-shopu. Ziadne extra super profi fotky na nom neplanujem, takisto ani photoshopovanie, klasika najma "turisticke" fotky - t.j. vsetko mozne...
http://www.bhphotovideo.com/c/product/7 ... gital.html
Tieto tri mi boli narychlo odporucene.. Urcite sa nebranim inym tipom (kludne aj z ineho eshopu).. Prip. poradte na co mam pozerat.
a ktory z tych odporucanych ma moznost nechat otvorenu uzavierku "extremne" dlho? (tak ako ked sa foti pohyb hviezd, v jaskyni sa to pouziva pri postupnom nasvecovani domov) lebo neviem ako sa to vola odborne aby som si to nasiel sam