PC a Dreambox

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
rozo
Light Expert
Light Expert

PC a Dreambox

Príspevok od používateľa rozo »

dobrý deň potreboval by som poradiť ako prepojím pc a dreambox cez router (Zyxel NBG-417N ) lebo sa snažím a stále neviem nastaviť správne ip adresy alebo ja už neviem v čom je problém... Veľmi budem vďačný keď my dakto pomôže.
sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: PC a Dreambox

Príspevok od používateľa sundevil »

Na DM (aspon pod new enigmou, ale ine image to budu mat podobne) : menu > nastavenia > system > siet
tam si nastav vsetko co potrebujes (najma ci ip bude automaticky pridelena alebo nie). Ale najskor si nastav router (DHPC on/off). Pre DM je lepsie ak mu das ip napevno. A nasledne sa pripojis z pc cez telnet/ftp/www zalezi co potrebujes.
Pokial s tym mas nejaky problem tak povol DHPC, nechaj nech DM dostane IP. Potom vlez do nastaveni a tuto IP mu zadaj na pevno. Ostatne IPcky, ako brana, maska, dns...uz budes mat predvyplnene, co ti znacne ulahci konfiguraciu.
rozo
Light Expert
Light Expert

No problem je v tom Dreambox je 7020 pod Nemessis najnovsim aky je na 7020 ale ked mu IP zadam na pevno tak ho neviem vobec najst a ked mu povolim DHCP tak sa my objavi aspon v routri ale dalej sa neviem pohnut ani cez ping ani cez ip na dreambox normalne cez prehliadac sa neviem dostat ukazuje sa my len v routri.
sundevil
VIP
VIP

To je dost zvlastne. Test siete v DM si skusal, resp ide ti tam siet/net? Ze ci je problem len v tom, ze cez lan ho z pc nevidis, alebo ti na DM nejde vobec siet.
rozo
Light Expert
Light Expert

To ako spravim ten test siete v DM? Viem aj pre mna je to divne lebo pred tym my to fungovalo len som isiel cez iny router a cez ineho operatora siete.
sundevil
VIP
VIP

Bud v menu kde sa nastavuje siet, ak je tam nejaky test, resp skusit stiahnut nejaky plugin, addon... Nemessis som nepouzival/nepouzivam tak ti nepoviem, ze kde presne mas ist.
Napísať odpoveď