PC a Dreambox
PC a Dreambox
dobrý deň potreboval by som poradiť ako prepojím pc a dreambox cez router (Zyxel NBG-417N ) lebo sa snažím a stále neviem nastaviť správne ip adresy alebo ja už neviem v čom je problém... Veľmi budem vďačný keď my dakto pomôže.
Re: PC a Dreambox
Na DM (aspon pod new enigmou, ale ine image to budu mat podobne) : menu > nastavenia > system > siet
tam si nastav vsetko co potrebujes (najma ci ip bude automaticky pridelena alebo nie). Ale najskor si nastav router (DHPC on/off). Pre DM je lepsie ak mu das ip napevno. A nasledne sa pripojis z pc cez telnet/ftp/www zalezi co potrebujes.
Pokial s tym mas nejaky problem tak povol DHPC, nechaj nech DM dostane IP. Potom vlez do nastaveni a tuto IP mu zadaj na pevno. Ostatne IPcky, ako brana, maska, dns...uz budes mat predvyplnene, co ti znacne ulahci konfiguraciu.
tam si nastav vsetko co potrebujes (najma ci ip bude automaticky pridelena alebo nie). Ale najskor si nastav router (DHPC on/off). Pre DM je lepsie ak mu das ip napevno. A nasledne sa pripojis z pc cez telnet/ftp/www zalezi co potrebujes.
Pokial s tym mas nejaky problem tak povol DHPC, nechaj nech DM dostane IP. Potom vlez do nastaveni a tuto IP mu zadaj na pevno. Ostatne IPcky, ako brana, maska, dns...uz budes mat predvyplnene, co ti znacne ulahci konfiguraciu.
No problem je v tom Dreambox je 7020 pod Nemessis najnovsim aky je na 7020 ale ked mu IP zadam na pevno tak ho neviem vobec najst a ked mu povolim DHCP tak sa my objavi aspon v routri ale dalej sa neviem pohnut ani cez ping ani cez ip na dreambox normalne cez prehliadac sa neviem dostat ukazuje sa my len v routri.
To je dost zvlastne. Test siete v DM si skusal, resp ide ti tam siet/net? Ze ci je problem len v tom, ze cez lan ho z pc nevidis, alebo ti na DM nejde vobec siet.
To ako spravim ten test siete v DM? Viem aj pre mna je to divne lebo pred tym my to fungovalo len som isiel cez iny router a cez ineho operatora siete.
Bud v menu kde sa nastavuje siet, ak je tam nejaky test, resp skusit stiahnut nejaky plugin, addon... Nemessis som nepouzival/nepouzivam tak ti nepoviem, ze kde presne mas ist.