PC alebo win?
PC alebo win?
Zdravim, chcel by som sa spytat... uz dlhsiu dobu mam problemy s PC hocikedy len tak zamrzne (na tak 1-2 minuty ako kedy) potom normalne funguje dalej, ked ho ale potom restartujem vyhodi mi tu tabulku ze musim vlozit instalacne CD resp DVD (mam Win 7) a musim da Opravit, ked to ale spravim nic mi neopravi... proste musim potom nechat vypnuty PC nejakych 10 - 15 min az potom sa normalne zapne a pusti ma do Windowsu, skusal som uz inu verziu Win 7 dva krat som preinstaloval a stale to mrzne a pise potom ze mam dat opravit ked zapinam PC... neviete kde by mohla byt chyba? Grafika, zdroj, procesor alebo predsa Win, bios? To mrznutie je nepravidelne, niekedy hned po zapnuti, niekedy pri surfovani, pri hrani, hocikedy niekedy ide pekne... Dakujem Vam za odpovede...
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: PC alebo win?
Skontroluj disk cez HD Tune a daj screeny.
Sprav hlavne Error Scan. A nedávaj Quick, ale nechaj ten klasický. Trvá to dosť dlho, tak sa nezlakni.
OK, dal som, to moze byt aj do vecera?... a inak ono to mrzne napr aj ked ten test ide, zamrzne na minutu a pokracuje, teraz mi to napr mrzlo kazdych 10 sekund takto... a ked som dal otestovat vykon pc cez win, tak mi to nespravilo pisalo daku chybu processor neviem co po anglicky to bolo...
//autoeditácia príspevku (28 Jún 2011, 15:12)
mrzne to stale castejsie a castejsie... kedysi len obcas... teraz neviem ci ho nebudem musiet vypnut, lebo mrzne fakt strasne casto krat po sebe, v priebehu 3 minut teraz 5 krat zamrzol... a hned ako ho vypnem, uz ho nezapnem zase musim cakat chvilu... som rozmyslal, ci nieco so zdrojom, chladenie alebo neviem fakt...
//autoeditácia príspevku (28 Jún 2011, 15:12)
mrzne to stale castejsie a castejsie... kedysi len obcas... teraz neviem ci ho nebudem musiet vypnut, lebo mrzne fakt strasne casto krat po sebe, v priebehu 3 minut teraz 5 krat zamrzol... a hned ako ho vypnem, uz ho nezapnem zase musim cakat chvilu... som rozmyslal, ci nieco so zdrojom, chladenie alebo neviem fakt...
Mne robí svoj 500gb disk okolo hodinky. Čiže tebe bude ten 1tB robiť asi o niečo dlhšie, a ak ti to takto mrzne, tak ani neviem či sa dočkáš. Mimochodom, už sa objavili nejaké poškodené (červené) dieliky.?
preslo asi 8 policok a vsetky boli zelene a potom zamrzol uplne musel som dat restart... ja fakt neviem co moze byt s tym
No ja to vidím najskôr na HDD. Aj HDTune hlási pri Error Counte status warning. Nemáš možnosť zapojiť iný HDD, či sa problém bude opakovať?
Skus vytiahnut a zastrcit datovy kabel, nepomoze vymen kabel, nepomoze zalohuj data a reklamuj disk.Jedná sa o počet prenosových chýb UDMA, ktoré zaznamenala elektronika pri kontrolnej rutine. UltraDMA je spôsob prenosu dát, pri ktorom sa procesor nemusí starať o ovládanie disku. Jednoducho odošle, alebo požiada o dáta a disk vykoná všetko potrebné. V súčasných PC sa iný spôsob ani nepoužíva. Pri UDMA prenose sa vytvára kontrolný súčet (CRC), ktorý sa vytvorí na strane príjemcu i odosielateľa z prenášaných dát. Následne sa oba súčty porovnajú a pri odlišnosti sa prenos musí opakovať. Chyby pri prenose vznikajú vďaka zalomeným vodičom, zarušenému prostrediu, či chybám elektroniky.
tie policka boli len zelene... skusim spytat od kamosa, ci nema disk, ze by som to tam vyskusal teda... ale je to hrozne nepravidelne, na obed ked som pisal, ze tak strasne mrzne, tak napr teraz v noci uz vobec nezamrzlo ani raz a to som na PC cez 3 hodiny... nechapem tej nepravidelnosti... a skusim este ten kabel vytiahnut a naspak dat... nemyslite, ze to moze byt napr aj v dakom procesore?
Procesor je skoro najnepravdepodobnejší problém v tvojom prípade. Imho to bude diskom, ak to bude robiť aj s iným HDD, treba hľadať problém inde - napríklad aj v tom CPU. Aj keď som sa nestretol s tým, že by procesor robil takýto problém.
nemyslel si procese? akože nejaký program čo máš spustený, že robí šarapatu? lebo procesorom to asi nebude... nie že by som s tomu rozume, ale toto mi prišlo ozaj divné...Kamenar18 napísal:nemyslite, ze to moze byt napr aj v dakom procesore?
Matoa, to je dosť nepravdepodobné, keďže písal že to robí aj po preinštalovaní OS. Alebo?
dva, resp teraz mam uz treti krat preinstalovany windows a robi problemy stale, ale ako vravim strasne nepravidelne je to... niekedy nemozem ani zapnut win, alebo mrzne kazdych 10 sekund, niekedy v pohode to ide... a o tych nainstalovanych programoch... neviem ja si instalujem fakt len tie zakaldne programy, antivir este, winrar, winamp a toto nic viac... skusim prehodit ten disk... pytal som sa aj na ten zdroj, ci to je somarina? to len koli tomu, ze ked to mrzne a vypnem ho na 15 minut cca, tak potom uz ide v pohode... ze ci to nieco nie je s chladenim, alebo neviem fakt no... skusim ten disk prehodit a uvidime
Skus vytiahnut a zastrcit datovy kabel, nepomoze vymen kabel, nepomoze zalohuj data a reklamuj disk.Kamenar18 napísal:dva, resp teraz mam uz treti krat preinstalovany windows a robi problemy stale, ale ako vravim strasne nepravidelne je to... niekedy nemozem ani zapnut win, alebo mrzne kazdych 10 sekund, niekedy v pohode to ide... a o tych nainstalovanych programoch... neviem ja si instalujem fakt len tie zakaldne programy, antivir este, winrar, winamp a toto nic viac... skusim prehodit ten disk... pytal som sa aj na ten zdroj, ci to je somarina? to len koli tomu, ze ked to mrzne a vypnem ho na 15 minut cca, tak potom uz ide v pohode... ze ci to nieco nie je s chladenim, alebo neviem fakt no... skusim ten disk prehodit a uvidime
aha... tak to som asi prehliadol, nečítal som to velmi pozorne...Hensym napísal:Matoa, to je dosť nepravdepodobné, keďže písal že to robí aj po preinštalovaní OS. Alebo?
tak kamenár. odhliadnuc od doterajších poradeníčok na tvoju otázku, mám dojem, že ak chceš niečo riešiť, bolo by záhodno napísať verziu svojho nt systému. absolútne by nebolo na škodu popísať aj použitý hardware: mama deska, grafika, pamete, zdroj a prípadne aj procesor. nech sa tu ľudia majú od čoho odpichnúť a nevypisujú tu .....
čo sa týka verzie systému stačí dať súčasne klávesy win + r (alebo myškou start - run) a do príkazového riadka napísať winver
toto okno sem potom pastnúť.
ohľadom hw - spustiť device manager - obdobným postupom, len vpísať
devmgmt.msc
čo sa týka verzie systému stačí dať súčasne klávesy win + r (alebo myškou start - run) a do príkazového riadka napísať winver
devmgmt.msc
Takze je to jedna z styroch veci. Najpravdepodobnejsie HDD, chipset, kabel a CPU. Vasny HDD, poskodeny chipset (teplotou), poskodeny kabel (obcas zle zapise), Poskodene CPU. ak je to ATA kabel, davam jeho ako kandidata c.1Takze je to jedna z styroch veci. Najpravdepodobnejsie HDD, chipset, kabel a CPU. Vasny HDD, poskodeny chipset (teplotou), poskodeny kabel (obcas zle zapise), Poskodene CPU. ak je to ATA kabel, davam jeho ako kandidata c.1
Win som uz spominal... Windows 7 Ultimate SP 1lokkju napísal:tak kamenár. odhliadnuc od doterajších poradeníčok na tvoju otázku, mám dojem, že ak chceš niečo riešiť, bolo by záhodno napísať verziu svojho nt systému. absolútne by nebolo na škodu popísať aj použitý hardware: mama deska, grafika, pamete, zdroj a prípadne aj procesor. nech sa tu ľudia majú od čoho odpichnúť a nevypisujú tu .....
devmgmt.msc
NVDIA GeForce GTS 250
AMD Athlon(tm) X4 630 Processor 2,8 GHz
WDC ATA 1000 GB
môže to byť hdd kábel - skús nový.
môže sa ti hdd prehrievať premiestniť ho na vzdušnejšiu pozíciu v bay, prípadne namontovať pod neho vetrák.
môže to byť poškodená časť platne hdd (klepli hlavy o ňu) - spustiť checkdisk z inštalačného cd win.
môže sa ti hdd prehrievať premiestniť ho na vzdušnejšiu pozíciu v bay, prípadne namontovať pod neho vetrák.
môže to byť poškodená časť platne hdd (klepli hlavy o ňu) - spustiť checkdisk z inštalačného cd win.