To je ako argument? amatermi tu je 99% ludi, a myslim ze keby by si tu fotku orezal, co mozes aj teraz, rok po odfoteni, by si dost zvysil vysledokRayiner napísal:Veď som ešte len amatér.
Fotografia - vaše fotky
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotografia - vaše fotky
Ked si to myslíte
Photoshop v pc mám, môžem začať! 
Už len vedieť s ním narábať nie ? 
-
hojko
Site Admin
masterdead: Na speede som fotil preto, lebo som fotil viacmenej tenis, takze zhodou okolnosti som neprepinal medzi tym ci som fotil stojacu loptu alebo zapas. Nemozem si pomoct, ale paci sa mi to pohodlnejsie ako fotit na manualnom rezime alebo napriklad na poloautomatike s prioritou casu, tu moze niekto tvrdit, ze nevyuzivam potencial zrkadlovky, ale co uz. Pri pocasi, ktore sa menilo pocas vcerajsieho dna (oblacno, jasno, polojasno, zase zatiahnute...) som to proste nastavil na rezim sportu a o nic ine som sa nestaral. Spravne si poznamenal, ze som fotil zo stolicky, vsak to vidiet aj na fotkach, ze su vsetky z jedneho pohladu, teda aspon tie co som nafotil. Mam par foto, kde som sa premiestnil za zakladnu ciaru, do rohu..., ale nic zaujimave tam nebolo. Co sa tyka cakania na viac antuky, ktora by padala z topanky, tak to je opat problem, pretoze antuka bola strasne sucha a jemna, takze nemalo poriadne co odpadavat z topanok, okrem toho ostrit v pohybe na nohy, tak na to by som veru potreboval navod
Beriem vsak kritiku a mozno si do buducna nieco z toho vezmem.
-
chlapec10
Addict
@hojko
nie som si isty, ale myslim ze tvoj fotak by mal mat AF-C 3D ostrenie, co znamena, ze ked zaostris na jeden bod, v tvojom pripade topanky, tak dokym budes drzat spust polostalcenu, tak bude sledovat tie topanky po celom hladaciku, a drzat ich co najviac v focuse
nie som si isty, ale myslim ze tvoj fotak by mal mat AF-C 3D ostrenie, co znamena, ze ked zaostris na jeden bod, v tvojom pripade topanky, tak dokym budes drzat spust polostalcenu, tak bude sledovat tie topanky po celom hladaciku, a drzat ich co najviac v focuse
Takže po úprave, predchádzajúca verzia na druhej strane.
// ešte jedna verzia
// ešte jedna verzia
je to take mrtve, vela tam toho nevidlo + zvacsi si podpis : )
Snažil som sa hlavne odstrániť tie chyby ako otlačky + tie bodky na fotografii ktoré spôsobili najskôr kvapky, neskôr skúsim cvaknúť podľa návodu ktorí sem dal jin. Určite to bude lepší výsledok. 
-
jin
VIP
Prvá fotka sa mi zdá byť lepšia, ako druhá, každopádne ten pohár mi príde furt nejaký ušmatlaný - skús ho ešte troška vyšúchať. A prosím odfoť aj setup, ako to fotíš, nakoľko sa mi tie zdroje svetla zdajú byť stále príliš konkrétne a uprav si horizont, máš to trocha nakrivo.Maro. napísal:Snažil som sa hlavne odstrániť tie chyby ako otlačky + tie bodky na fotografii ktoré spôsobili najskôr kvapky, neskôr skúsim cvaknúť podľa návodu ktorí sem dal jin. Určite to bude lepší výsledok.
Ako povedal i-Cube, zdá sa to byť troška "mŕtve" skús odfotiť väčšiu časť toho pohára, prípadne z iného uhla a vniesť tam viac plošného svetla.
Zajtra skúsim ďalšie pokusy, tak hodím potom foto ako to mám všetko nasvietené a hlavne dám pozor na otlačky. 
-
hojko
Site Admin
chlapec10: Ano, Nikon D5000 ma na manualnom a poloautomatickych rezimoch moznost nastavenia AF-C a 3D.
-
chlapec10
Addict
tak potom skus to 3d a fotak ti bude sam nahanat nohy, nemusis ty 
maly je krutas
bohovsky model 
-
chlapec10
Addict
Tak teda aj pridam nejake zvieratko 
Pekná cica 
-
hojko
Site Admin
Je to sice pekna mala macka, zaostrene niekde medzi oci, podla mna vsak taka obycajna fotka. Cez vikend spravim aj ja nejake malej macky 
-
chlapec10
Addict
smelo do toho 
ono, toto bolo jedine mile stvorenie ktore som stretol pri reportazi v malackach co ma sused tu "neprisposobivu rodinu tmavej pleti"
ono, toto bolo jedine mile stvorenie ktore som stretol pri reportazi v malackach co ma sused tu "neprisposobivu rodinu tmavej pleti"
-
jamesiq
Medium Star
Nebal si sa ich fotit? 
-
chlapec10
Addict
aj kamenom som dostal
ale co ti poviem, je to moj job, a som od toho plateny