Hnedá voda v bazéne
Hnedá voda v bazéne
Zdravíčko neviete poradiť čo by som mal dať do bazena keď mi hnedne voda.Vodu mame mestsku.Bazén má cca.4q vody.Chlór aj vločkovač som dával ale nepomohlo a nechcem zasa toho veľa kupovať a zbytočne.Filtrácia je kartušová.Za každú radu budem vďačný
-
PAuLi3
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Hnedá voda v bazéne
vymenit filtraciu za pieskovu, ta kartusova filtracia je len na okrasu, ja som na zaciatku taktiez mal jednu sezonu kartusovu filtraciu, no bazen musel byt vypusteny do jedneho mesiaca, pretoze sa nedal vycistit, potom sme kupili pieskovu a voda je cistucka priehladna, davam tam uz len algicid proti riasam a chlorove tablety a raz za 2 tyzdne meram pH a to je vsetko a voda je cista po dobu 4 mesiacov, potom ku koncu septembra sa uz vylieva, kedze je to konec letnej sezony. takze urcite zainvestovat do pieskovej filtracie, je to sice trosku drahsia zalezitost, ale teraz mas akcie v kazdych obchodoch a da sa zohnat za 100€ +- + piesok (v baumaxe 6,5€ 25 kg vrece) a maso cistotu postarane, casom sa ti peniaze vratia, pretoze uz do toho nebudes musiet davat kopu chemikalii na vycistenie
PS: co som cital tak hneda voda ma za nasledok velke mnozstvo zeleza vo vode, odporuca sa pripravok mineral plus a nepretrzite filtrovanie
PS: co som cital tak hneda voda ma za nasledok velke mnozstvo zeleza vo vode, odporuca sa pripravok mineral plus a nepretrzite filtrovanie
-
hojko
Site Admin
Nenakakal ti niekto do bazena v noci??? 
-
PAuLi3
Darca
hojko aj keby mu tam niekto nakakal, tak pochybujem, ze by sa to hovn* rozlozilo po celom bazene a nasledne ho na hnedo aj zafarabilo 
PS: i ked keby tam mal nejaky silny roztok chloru, nikdy nevies
PS: i ked keby tam mal nejaky silny roztok chloru, nikdy nevies
Toto okamžite napadlo aj mňa. Možno to hovno nebolo pevného skupenstva, ale sračkového, takže sa to pekne rozložilo a preto tá hnedosť.hojko napísal:Nenakakal ti niekto do bazena v noci???
-
hojko
Site Admin
Hadam by offtopicu uz aj stacilo 
No pajzáci sa vyjašili jej jak malo stačí detskej radosti
PAuLi3 --) )Dakujem za radu porozprávam sa zo ženou a niečo vymyslíme.
PAuLi3 --) )Dakujem za radu porozprávam sa zo ženou a niečo vymyslíme.
Ked by nepomohla nova filtracia tak tam nalej savo...
-
PAuLi3
Darca
to pri kartusovej filtracii neodporucam, pretoze mu voda zozltne a bude ju filtrovat min. 2 tyzdne, aby mu ako tak vybledla
v tomto musim oponovat, tiez mam len kartusovu filtraciu, pouzivam savo do bazenov a voda je v pohode vobec nieje zlta
Skusim to savo a ake množstvo asi na 4000l vody ?
prvykrat daj 160ml, potom podla potreby 80 ml
re:ccimo Ďakujem skusím
//autoeditácia príspevku (12 Júl 2011, 15:30)
Ty vole to savo ti normálne zabralo díkes
//autoeditácia príspevku (12 Júl 2011, 15:30)
Ty vole to savo ti normálne zabralo díkes
Aj nabudúce 
Rada by som sa spýtala pár vecí ohladom vody v bazéne...ale nechcem zakladať novú tému, tak dúfam že to môžem hodiť sem...
Chcela by som sa spýtať, akú chémiu mám nakúpiť keď idem kupovať nový bazén a voda bude studničná..... ďakujem za odpovede.....
Chcela by som sa spýtať, akú chémiu mám nakúpiť keď idem kupovať nový bazén a voda bude studničná..... ďakujem za odpovede.....
-
viper1993
Medium Professional
Na zaciatok je pri studnicnej vode dolezite kupit si tester na tvrdost vody(najlepsie kvapkovy, pasiky su blbost) aby si sa vyvarovala vodnemu kamenu. Z vlastnej skusenosti viem ze nie je sranda ho davat dole ked ho mas v celom bazene po stenach(aj ked zalezi aky velky mas bazen). Testerom odmeras tvrdost a podla potreby ju upravis zmakcovacom(dat ho tam radsej aj viac lebo fakt to nie je bohvieco davat dole ten kamen
).
Dalej budes potrebovat tester na pH(a ak budes mat chlorovy bazen tak aj na chlor) ktory treba aj pri normalnej vode no pri studnicnej o to viac. Podla hodnoty pH si kupis bud pripravok pH- alebo pH+, idealna hodnota pH je 7,4. Pravdepodobne budes potrebovat pH znizit a na to odporucam kupit radsej kanister kyseliny chlorovodikovej kedze pravdepodobne budes musiet znizovat castejsie a je to niekolko nasobne lacnejsie ako vsemozne pripravky ktore vlastne obsahuju to iste.
Dalej ak budes robit dezinfekciu chlorom ako vo vacsine bazenov tak odporucam tablety Chlor Trio ktore obsahuju tri zlozky - chlor na dezinfekciu, vlockovac na vyzrazanie micro necistot a nejaky algicid proti riasam. Ako doplnok k tomuto mozno este samotny vlockovac keby sa ti z nejakeho dovodu zakali voda.
Ale pamataj ze najdolezitejsia zo vsetkeho je kvalitna pieskova filtracia. Osobne si myslim ze tie kartusove sa filtraciou ani nedaju nazvat.
Dalej budes potrebovat tester na pH(a ak budes mat chlorovy bazen tak aj na chlor) ktory treba aj pri normalnej vode no pri studnicnej o to viac. Podla hodnoty pH si kupis bud pripravok pH- alebo pH+, idealna hodnota pH je 7,4. Pravdepodobne budes potrebovat pH znizit a na to odporucam kupit radsej kanister kyseliny chlorovodikovej kedze pravdepodobne budes musiet znizovat castejsie a je to niekolko nasobne lacnejsie ako vsemozne pripravky ktore vlastne obsahuju to iste.
Dalej ak budes robit dezinfekciu chlorom ako vo vacsine bazenov tak odporucam tablety Chlor Trio ktore obsahuju tri zlozky - chlor na dezinfekciu, vlockovac na vyzrazanie micro necistot a nejaky algicid proti riasam. Ako doplnok k tomuto mozno este samotny vlockovac keby sa ti z nejakeho dovodu zakali voda.
Ale pamataj ze najdolezitejsia zo vsetkeho je kvalitna pieskova filtracia. Osobne si myslim ze tie kartusove sa filtraciou ani nedaju nazvat.
no,pozrime sa aká krásna odpoveď...Ďakujem veľmi pekne... čiže stačí toto kúpiť čo si napísal ?
Ten bazén nebude veľký max priemer +- 4m...čiže len taký záhradný nadzemný...a pieskovú filtráciu som si dala ako podmienku... už som o kartušovej čo to prečítala, (
)
Ten bazén nebude veľký max priemer +- 4m...čiže len taký záhradný nadzemný...a pieskovú filtráciu som si dala ako podmienku... už som o kartušovej čo to prečítala, (
-
viper1993
Medium Professional
Ano, ako zaklad ktory treba mat by ti mali hentie veci stacit. Ked sa vyskytne nejaky specificky problem s vodou tak sa to uz potom riesi kupou pripravku na ten konkretny problem cize to je zbytocne kupovat dopredu.
V bazene mame male "cerviky" a nejaky hnedy humus, neviete co by to mohlo byt?
komare ?