Úroveň súdneho a právneho systému na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Úroveň súdneho a právneho systému na Slovensku

Príspevok od používateľa Pinhead »

Určite je to ale lepšia, ako tá tragédia čo predvádzali minule s týmto Mellom.... Najprv pustiť, potom vzápätí za 3 sekundy zase chytiť.... To mi príde ako výsmech spravodlivosti a tlak zhora niekoho vo väzbe držať čo najdlhšie.... Buď človeka riadne pustiť, alebo ho odsúdiť.... A že týchto podozrivých púšťajú pre "procesné chyby"???? Dobre, ale otázka potom stojí tak, kto tú "procesnú chybu" spôsobil.... By sa zaviedla plná zodpovednosť úradníkov za ich konanie (nielen v justícii, ale v štátnom aparáte celkovo), tak som presvedčený o tom, že by k takýmto chybám prestalo dochádzať....
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

http://www.sme.sk/c/5901610/prokuratura ... group.html

kto tu trepal o kvalite naseho sudneho systemu? jaaaj, anderson, uz sa dlho neukazal
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

No to je ešte nič. Ale v prípade Mello zjavne nik neodstúpi napriek pochybeniu :) http://www.sme.sk/c/5904643/sudca-pre-k ... covat.html
igorovic
Expert
Expert

Príspevok od používateľa igorovic »

vrah na slobode.... kulkači zatkli nadavača ...http://www.sme.sk/c/5909897/muz-listom- ... klaci.html :o
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

uz asi tyzden stare, ale predsa:
http://zilina.sme.sk/c/5905509/popradsk ... necne.html
som zvedavy, kolko by za 17g kokainu a ilegalne drzanu zbran dostal normalny clovek...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

V takmer jedenásť rokov sa ťahajúcom procese ....
Ako ten čas letí :lol:
Hughito má pravdu asi sa odsťahujem na Island
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja už neviem či sa mám smiať, alebo plakať, veď toto je absolútny výsmech všetkým "normálnym" ľuďom. Absolútna arogancia moci a pľuvance do tváre nám všetkým.

Keby tak chytili mňa, tak ešte v ten deň som v nejakej vyšetrovačke a von sa už nedostanem..
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Sudca je asi nejaký pikér a díler.... Ale možno taký smiešny trest dostal za to, že bol hlavným zásobovačom na (nielen) Sulíkových kokaínových večierkoch....
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

v roku 1998 bol Sulik este davno hajde...

ale aspon vidiet, ze pan sudca sa vyzna v zakonoch, snazil sa to nenapadne uhrat tak, ze akoze jeho syn mal tie drogy a zbran, alebo niekto na tom internate a on isiel len proti nim zakrocit, zobral im to, chystal sa to ist oznamit na policii a akurat vtedy ho cistou nahodou zastavili policajti a nasli mu drogy...a kedze sa jedna o blizku osobu, tak urcite vyuzil status a odmietol vypovedat, kedze by mohol sposobit trestne stihanie blizkej osobe..tak to nenapadne takto uhral do outu...a zaroven aj poprel svoju vinu...

kazdemu normalnemu clovekovi musi byt jasne, ze ked ma niekto pri sebe tolko skladaciek drogy a nelegalnu pistol...tak s najvyssou pravdepodobnostou isiel predavat, cize bol dealer a zbran mal na to, keby sa nieco "zvrtlo"...
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Najväčšia sranda je ale to že ďalej bude môcť vykonávať funkciu sudcu, keďže bol odsúdení len nepodmienečne.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

ephramko napísal:kazdemu normalnemu clovekovi musi byt jasne, ze ked ma niekto pri sebe tolko skladaciek drogy a nelegalnu pistol...tak s najvyssou pravdepodobnostou isiel predavat, cize bol dealer a zbran mal na to, keby sa nieco "zvrtlo"...
praveze nie, 18g a sniperka skor znie ako pekny vikend na horskej chate...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

virus - tým pekným víkendom myslíš rovno posledný víkend v živote? Či organizáciu večierku v spojitosti s nelegálnym ozbrojovaním a streľbou mimo strelnice?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja by som skôr tipoval to druhé.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

AHAHAHA, klep! po prstoch.

Šaškovia z neohrozenej, nedotknuteľnej, apolitickej, nestrannej a najlepšej prokuratúry dostali konečne po prstoch.
http://www.sme.sk/c/5920075/kritici-koa ... zmeni.html

Najviac sa mi však páči, ako prskajú spôsobom "vy o práve nič neviete, tak čo sa do toho miešate", no LOL. Za zmienku stojí príspevok z diskusií na SME, ktorý mieril na jedného z takéhoto "elitistu", ktorý tam všetkým vycapil, že už má advokátske skúšky za sebou (príspevok neupravujem, nechce sa mi):

Je ti čisto symptomatické, že sa to dotklo tej tvojej ostentatívnej povahy vášho kvázi elitárskeho statusu, akejsi právnickej elitárskej nadradensti, vášho arogantného postoja - keď nie si právnik, tak nám do toho nefušuj. Zmyslom tej retroaktivity nie je nič iné, ako rozprášiť tú vašu rodinku, v tomto prípade doslova. Ak sa kredity dotknú spätne aj empiricky etablovanej učiteľky s dvadsaťpäť ročnou praxou, tak aj novopečenej učiteľky, (inak kredity sú blbosť), ak sa musí zdravotná sestra kontinuálne vzdelávať a byť preskúšaná, o doktorských atestáciách ani nehovoriac, tak prečo nie vy? Tá retroaktivita je len stiahnutie na rovnakú štartovaciu čiaru, nič viac. A v dnešnej dobe, vychádzajúc z každodenného života, aj z vlastnej skúsenosti, sú právnici najčastejšími porušovateľmi práva na Slovensku. Tie vaše hysterické reakcie pri každom ozvaní sa "laickej neprávnickej verejnosti" sú až trápne. Neviem si predstaviť fyzika, alebo fyzikálnu alebo matematickú vedeckú obec, ktorá by zosmiešňovala nejakú hypotézu, s hlavou a pätou, premisu s racionálnym základom, ako ju apriori odmietne len preto, že dotyčný nemá príslušné vzdelanie. Môj brat je dlhoročným advokátom, a dávno pred takmer dvadsiatimi rokmi som si od neho požičal knihu od amerického právnika, spoločníka najznámejšej právnickej firmy v USA, ktorá sa zameriaval na portfólio klientov z radov najznámejších amerických športovcov. V tej dobe napísal, že USA má skoro rovnaký počet právnicky vzdelaných ľudí, ako zbytok sveta, a že to je choré, a že tam vlastne prevláda práve ten pohľad, ak si právnik, tak si naj. Je vás moc aj na tom malom Slovensku. A trochu pokory, jurisdikcia guru.

Tento príspevok celkom vystihuje správanie sa poniektorých (väčšiny) právnikov na Slovensku, najviac ma však teší to, že konečne niekto tresne (aspoň naivne dúfam) po paprčiach čakateľom na posty, rodinkárstvu a podobnej selekcii.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

No akurát som to počul v rádiu a prišiel som sem s očakávaním čo tu napíšeš. Mne sa nepáči, že budú kreovaný aj cez poslancov. Politizácia prokuratúry je nežiadúca dosť vidíme problém vo voľbe generálneho prokurátora tak sa problém podľa mňa iba nafúkne. Ďalej "Prokuratúra bude môcť zo závažných dôvodov odmietnuť zverejnenie právoplatného uznesenia, ak by to mohlo zmariť, alebo sťažiť dosiahnutie účelu trestného stíhania." tutovka, že sa výnimka stane pravidlom. Sa mi to nezdá ak voľba prokurátorov tak možno cez senát ústavného súdu alebo najvyšší súd určite nie skrz politikov aj keď iba z polovice pričom si musíš uvedomiť že tá druhá polovica ktorú tvorí rada prokurátorov je zvolená už predtým poslancami.

A ten komentár ktorý si postol. Ehm čo tam furt melie o tej retroaktivite ? A mimochodom USA má taký počet právnicky vzdelaných ľudí najskôr asi aj pre arbitrárne spory a v tomto prípade netreba právnicke vzdelanie chápať doslova.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Je mi to jedno, že bude kreovaný AJ cez poslancov. A vieš prečo? Pretože teraz je transparentnosť prokuratúry 0,0. Teraz, keď je tam takáto trhlina, je to aspoň malé percento, horšie ako teraz to predsa už byť nemôže, teda aspoň podľa môjho názoru.

Prokuratúra je už dávno spolitizovaná (bola vôbec niekedy nestranná?), kecy o tom, ako sa spolitizuje, sú iba mlátením prázdnej slamy a ten, kto to tvrdí, nemá zjavne lepší argument proti schváleným zmenám.

Ja nevidím zverejňovanie právoplatných rozhodnutí ako nevýhodu, ak si vezmem zmenu "zverejňovanie právoplatných uznesení prokurátora, ktorými sa skončilo trestné stíhanie, ako aj právoplatné rozhodnutia disciplinárnych komisií na internete" - je to obrovský krok vpred namiesto ničoho, teda ak to označím nejakou sumou pozitívnosti s istou hodnotou, to možné zneužívanie pravidla, ktoré spomínaš ty, takčitak upravuje rovnicu na "suma pozitív mínus to, čo môže nastať zneužitím tebou vyznačeného pravidla" - teda, furt je to viac pozitívum oproti tomu, čo tam bolo doteraz (teda nič).

Mne sa nezdá celá voľba a výber prokurátorov - viem, aké sú tam rodinkárske levely (v žiadnom odvetví u nás niečo také neexistuje, ani len v zdravotníctve), práve preto sa mi novela páči.

A ten komentár - nesúhlasím so všetkým, akurát sa mi ho nechcelo upravovať (ako som to už poznamenal aj pred jeho pastovaním).

//autoeditácia príspevku (24 Jún 2011, 17:44)
To len aby sa nezabudlo, akú skvelú prácu naši výpalníci na súdoch vykonávajú, ešte sa im málilo a dostanú bonus http://www.sme.sk/c/5951034/na-vyssie-p ... liony.html
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Treba sudcom znížiť platy, určite sa hneď zvýši úroveň súdnictva a určite klesne aj korupcia. :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

platy sa znizovali vsetkym ustavnym cinitelom, sudcovia nebudu vynimkami
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Sudcovia ale patria pod Súdnu moc a majú garantované platy. Im nemôže len tak niekto "šahať" na platy. Podľa mňa Ústavný súd nezmení rozhodnutie a prikáže vláde im platy ponechať v takej výške v akej ich mali predtým. A sudcovia nie sú ústavní činitelia.
Napísať odpoveď