potrhane väzivo v kolene

O športe...
RoQa
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

potrhane väzivo v kolene

Príspevok od používateľa RoQa »

Mam nasledovný problém. V škole som hral futbal a kolenami sme sa dosť silno zrazili s kamaratom. Koleno ma dosť bolelo a pocas vyucovania mi aj napuchlo. Potom som siel na chirurgiu a tam mi z neho tahali krv a lekar povedal ze mam pravdepodobne vyvrtnuty väz v kolene alebo natrhnuty ci nieco take. Môzte mi prosim poradit kto nieco take uz mal alebo aspon nieco podobne ,ze ako dlho mu trvala liecba a ci ostali nejake trvale nasledky. :(
Drago
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Drago »

chlapce natrhnute vazivo je to najhorsie co sa ti moze stat, lutujem ta :? . Urcite ta bude ocakavat viac ako polrocna rekonvalescencia, ak to doliecis pekne a nebudes sa surit hned do sportovania, tak trvale nasledky by ti zostat nemali
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

ak krížový väz tak počítaj aj s plastikou a šanca na trvalé a dokonalé vyliečenie sa znižuje rapídne.
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

idem teraz na nejaky zakrok s kamerou ci s cim ale lekar ma podozrenie na predny krizny väz to je to ? -ale to len spominal. Citujem lekarsku spravu:Vyvrtnutie a natiahnutie postihujúce (fibularny),(laterálny),(medialny) pobočný väz kolena + naplň pr. kolena - postranne väzy pevné,manévre na menisky nepriekazné, punkcia 40ml krvi :cry:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Kamoske sa podobna nehoda stala pri baskete. Hned ju odviezli do nemocnice, vsetci si mysleli, ze to bude meniskus alebo nieco podobne, ked zistili, ze je to predny krizovy vaz, tak boli totalne v soku, bo na zaciatku vobec nemali podozrenie, ze by to mohol byt prave on. Teraz sa chysta na plastiku a povedali jej, ze sa to moze liecit az 8 mesiacov a co bude dalej, tak to nevie. Basket hrava profesionalne, takze sa chce urcite k nemu vratit, ale uz nevie, ci bude moct pokracovat na takejto profesionalnej urovni.
yayo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa yayo »

Joxxo napisal :

Kód: Vybrať všetko

Mam nasledovný problém. V škole som hral futbal a kolenami sme sa dosť silno zrazili s kamaratom. Koleno ma dosť bolelo a pocas vyucovania mi aj napuchlo. Potom som siel na chirurgiu a tam mi z neho tahali krv a lekar povedal ze mam pravdepodobne vyvrtnuty väz v kolene alebo natrhnuty ci nieco take. Môzte mi prosim poradit kto nieco take uz mal alebo aspon nieco podobne ,ze ako dlho mu trvala liecba a ci ostali nejake trvale nasledky.
moj brat mal to iste stalo sa mu to v poslednom zapase v sezone.hral futbal.kvoli tomu nebol mesiac v skole.bolo to cca rok dozadu.
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

nooo je to vazne zranenie, bude to asi dlha doba liecenia , ale myslim ze ti nemusia ostat trvale nasledky , lebo toto ma aj vela futbalistov a hraju dalej. dnes vedia spravit chyrurgovia skoro vsetko. drzim palce a zelam skore uzdravenie
Pantagruel
Star
Star

Príspevok od používateľa Pantagruel »

Moj otec bol profesionalnym sportovcom, kvoli tomuto zraneniu skoncil s karierou...Najhorsie co sa ti mohlo stat, ak budes skusat sportovat po vylieceni, nos na koleno bandaz :)
recberko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa recberko »

jj bez tej bandáže po operácii ani krok.. skvelý vynález , veľmi potrebný
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No tak doktor zistil ,že ten väz je pretrhnutý ale iba do polovice tým pádom je nádej ak nebudem mať cca 1-2roky žiadne zranenia ,že sa mi to zrastie a vráti úplne do pôvodneho stavu. Šťastie v nešťastí. :roll: Thanks all // Bandáž 4EWER
tomkomat
Novice
Novice

Re: potrhane väzivo v kolene

Príspevok od používateľa tomkomat »

A bol si aj na operáci či máš iba urtezu a obväz?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

Ja som mal nieco podobne, len som mal este aj zlomenu kost pod kolenom. rekonvalescencia bola rok, s tym, ze minimalne dalsich 6 mesiacov sportovat len zlahka.
cize v tvojom pripade sa nemusis bat, ze budes musiet nosievat bandaz do konca zivota. o rok si na to ani nespomenies. len ked ti lekar povie, ze je to uz OK, neprehanaj to a chod na to zlahka ;)
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

na mna nemate :D ja som mal rozlomene jablcko, potrhane skoro vsetko co sa dalo, 4 dni sadra, 8 tyzdnov pevna otreza 6 tyzdnov ohybna 2 mesiace rehabilitacie, po roku sa to zopakovalo (zle sa zrastlo svalstvo, jablcko vyskocilo von horny kus nohy ostal 5 cm od spodneho) zasa sadra ortezy rehabky... po roku a pol zasa a to ma poslali na operaciu kde skratili svaly odvtedy je to nastastie v poriadku
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

a to sa ti pri akej cinnosti stalo? :O
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

tak keby sa ti zlomilo jablcko tak len tak lahko nechodis..a ze 4 dni sadra? ja som mal zlomeny clenok a sadru som mal 2 mesiace..a to bola obycajna dvojita zlomenina
110mat110
Light Professional
Light Professional

point: neviem ako to je, sadru som mal fakt len 4 dni potom mi dali ortezu.
guess: som spadol, a tak dost nestastne na bok na nohu
peeeto
Amateur
Amateur

potrhane väzivo v kolene

Príspevok od používateľa peeeto »

Väzy v kolenach sa nedokážu obnoviť , teda ak ho máš natrhnuty , tak sa ti raz pretrhne celkom. Toto je aj môj prípad
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

obnovit nie, ale zrast sa zrastu
110mat110
Light Professional
Light Professional

doktor hovoril, ze som mal stastie ze som mal 12 rokov, inak by som siel rovno na operacku
Qerten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Qerten »

v sobotu sa mi stalo niečo (podobné?) na futbale, kde som nejak divne preniesol váhu na ľavú nohu a ono sa mi to koleno akoby vykĺbilo ale v priebehu sekundy (ako som váhu preniesol na druhú nohu) sa mi to napravilo, teraz ma to (dosť!) pobolieva pri chôdzi alebo pri určitej polohe nohy, opuchnuté to nemám.. snáď to nič zlé nebude :/
Napísať odpoveď