potrhane väzivo v kolene
-
RoQa
Darca
- Kontaktovať používateľa:
potrhane väzivo v kolene
Mam nasledovný problém. V škole som hral futbal a kolenami sme sa dosť silno zrazili s kamaratom. Koleno ma dosť bolelo a pocas vyucovania mi aj napuchlo. Potom som siel na chirurgiu a tam mi z neho tahali krv a lekar povedal ze mam pravdepodobne vyvrtnuty väz v kolene alebo natrhnuty ci nieco take. Môzte mi prosim poradit kto nieco take uz mal alebo aspon nieco podobne ,ze ako dlho mu trvala liecba a ci ostali nejake trvale nasledky. 
-
RoQa
Darca
idem teraz na nejaky zakrok s kamerou ci s cim ale lekar ma podozrenie na predny krizny väz to je to ? -ale to len spominal. Citujem lekarsku spravu:Vyvrtnutie a natiahnutie postihujúce (fibularny),(laterálny),(medialny) pobočný väz kolena + naplň pr. kolena - postranne väzy pevné,manévre na menisky nepriekazné, punkcia 40ml krvi 
-
bolek
Guru
Kamoske sa podobna nehoda stala pri baskete. Hned ju odviezli do nemocnice, vsetci si mysleli, ze to bude meniskus alebo nieco podobne, ked zistili, ze je to predny krizovy vaz, tak boli totalne v soku, bo na zaciatku vobec nemali podozrenie, ze by to mohol byt prave on. Teraz sa chysta na plastiku a povedali jej, ze sa to moze liecit az 8 mesiacov a co bude dalej, tak to nevie. Basket hrava profesionalne, takze sa chce urcite k nemu vratit, ale uz nevie, ci bude moct pokracovat na takejto profesionalnej urovni.
Joxxo napisal :
moj brat mal to iste stalo sa mu to v poslednom zapase v sezone.hral futbal.kvoli tomu nebol mesiac v skole.bolo to cca rok dozadu.
Kód: Vybrať všetko
Mam nasledovný problém. V škole som hral futbal a kolenami sme sa dosť silno zrazili s kamaratom. Koleno ma dosť bolelo a pocas vyucovania mi aj napuchlo. Potom som siel na chirurgiu a tam mi z neho tahali krv a lekar povedal ze mam pravdepodobne vyvrtnuty väz v kolene alebo natrhnuty ci nieco take. Môzte mi prosim poradit kto nieco take uz mal alebo aspon nieco podobne ,ze ako dlho mu trvala liecba a ci ostali nejake trvale nasledky.-
Pantagruel
Star
Re: potrhane väzivo v kolene
A bol si aj na operáci či máš iba urtezu a obväz?
-
guess.whoo
Redeemer
Ja som mal nieco podobne, len som mal este aj zlomenu kost pod kolenom. rekonvalescencia bola rok, s tym, ze minimalne dalsich 6 mesiacov sportovat len zlahka.
cize v tvojom pripade sa nemusis bat, ze budes musiet nosievat bandaz do konca zivota. o rok si na to ani nespomenies. len ked ti lekar povie, ze je to uz OK, neprehanaj to a chod na to zlahka
cize v tvojom pripade sa nemusis bat, ze budes musiet nosievat bandaz do konca zivota. o rok si na to ani nespomenies. len ked ti lekar povie, ze je to uz OK, neprehanaj to a chod na to zlahka
na mna nemate
ja som mal rozlomene jablcko, potrhane skoro vsetko co sa dalo, 4 dni sadra, 8 tyzdnov pevna otreza 6 tyzdnov ohybna 2 mesiace rehabilitacie, po roku sa to zopakovalo (zle sa zrastlo svalstvo, jablcko vyskocilo von horny kus nohy ostal 5 cm od spodneho) zasa sadra ortezy rehabky... po roku a pol zasa a to ma poslali na operaciu kde skratili svaly odvtedy je to nastastie v poriadku
-
guess.whoo
Redeemer
a to sa ti pri akej cinnosti stalo? :O
-
Point
Professional
tak keby sa ti zlomilo jablcko tak len tak lahko nechodis..a ze 4 dni sadra? ja som mal zlomeny clenok a sadru som mal 2 mesiace..a to bola obycajna dvojita zlomenina
point: neviem ako to je, sadru som mal fakt len 4 dni potom mi dali ortezu.
guess: som spadol, a tak dost nestastne na bok na nohu
guess: som spadol, a tak dost nestastne na bok na nohu
potrhane väzivo v kolene
Väzy v kolenach sa nedokážu obnoviť , teda ak ho máš natrhnuty , tak sa ti raz pretrhne celkom. Toto je aj môj prípad
-
guess.whoo
Redeemer
obnovit nie, ale zrast sa zrastu
doktor hovoril, ze som mal stastie ze som mal 12 rokov, inak by som siel rovno na operacku
-
Qerten
Medium Star
v sobotu sa mi stalo niečo (podobné?) na futbale, kde som nejak divne preniesol váhu na ľavú nohu a ono sa mi to koleno akoby vykĺbilo ale v priebehu sekundy (ako som váhu preniesol na druhú nohu) sa mi to napravilo, teraz ma to (dosť!) pobolieva pri chôdzi alebo pri určitej polohe nohy, opuchnuté to nemám.. snáď to nič zlé nebude