KAPITOLA PRVÁ - Skúste sa zamyslieť
Zamysleli ste sa niekedy nad tým , koľko udalostí sa Vám denne premelie hlavou , koľko osôb stretnete , alebo s kým ste dnes viedli sympatickú diskusiu ? Ako ste si ráno vypočuli dobrú hudbu , uvarili dobré kafé , prečítali dnešné noviny a vydali sa do práce , alebo do školy ? Ďalší z tých stereotypných dňov , ktoré ale aj tak majú niečo do seba . Dávame si otázku , čo ? Už len dobrá hudba z rána , čerstvá sprcha , alebo chutné raňajky Vám z upršaného dňa prichytajú nádherný deň v ktorom problémy budú pre Vás hračkou , osoby , ktoré stretnete s dobrou náladou , alebo pri veciach na ktoré keď si zmyslíte Vám môžu okoreniť deň , aby sa stal peknejším . Vaše myšlienky sa zmenia na pozitívnu realitu a šťastie sa s Vámi ťahá po celý deň . Ako to ? Prestali ste hľadieť na problémy , ale tie ste vymenili za naplánovanie si grilovačky s partiou . Návštevu u doktora ste si spríjemnili dobrou muzikou cez Vašu mp3 , alebo ste si len tak povedali - Dnes je pekne , bude pekne celý deň . Zbytočnosti ste zahodili za hlavu a prešli ste do bezstresovej situácie , kde je zrazu deň pekný . Neviem , či ste ma správne pochopili . Zoberme si príklad prvý .
Vstanete o pár minút neskôr . Príde stres . Musíte spraviť raňajky , osprchovať sa , ustlať postel , rýchlo utekať do práce , pri čom mimochodom zabudnete zamknúť dvere , alebo si zabudnete doma kľúče od auta . V práci to nervom hrá na kartu a deň nám postupne padá ako domček z karát . Pokým vy prídete nešťastný domov , utiekli Vám pekné chvíľe v parku s priateľom / priateľkou , alebo posedenie pri pive s partiou . Prečo ? Lebo ste sa nadviazali na negatívnu energiu a riešili ste priveľa vecí unáhlene a zbytočne . Ľudia zbytočne riešia veci zbytočné , zbytočne hystérčia , robia paniku . Zbytočne na všetko nadávajú . Potom čo je ešte pre nich zbytočné , položíme si otázku , všetko ?
Skúsme si predstaviť verziu číslo dva .
Budík , ktorý nám akosi tiež zaspal zazvonil o 20 minút neskôr . No vy ste mali pekný sen , takže sa s tým nejako nezaoberáte . Práca je ďaleko od domu , ale včera boli cesty poloprázdne . Možno budú aj dnes . Je predsa pekný deň . Svieti slnko, prečo stresovať ? Zavoláte , že budete meškať . Samozrejme sa nič nestalo . Ste ospravedlnený a môžte vkľude ísť do práce , alebo školy . Prečo to všetko tak vychádza ? Tušíte ? Je to vo Vás . To , že ste neriešili zbytočnosti a nenamýšlali ste si , ako to všetko negatívne dopadne , tým ste si vsugerovali , že je všetko fajn . A naozaj to tak bolo . Chápete ma ?
Človek sa denne stretne so stovkami problémov , preto sa nedokáže sústrediť na tie pekné veci . Ale dá sa to ? Dá ! To je Vaša priorita . Dokázať si , že všetko sa dá , keď sa chce . Veriť si a dať do toho dňa maximum energie . To je to , o čo sa tu snažím písať a čo chcem , aby ste vyskúšali aj Vy . Mať podobný názor na život , aký mám ja . Skúsim Vám ho opísať .
KAPITOLA DRUHÁ - Žijem pre jediný dôvod
... Pokračovanie mám v PC ...
Iba som sem napísal názov druhej kapitoly .
Empatik .