Zbytočne riešiť veci zbytočné ... PÍŠEM KNIHU ( ukážka )

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Empatik
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Zbytočne riešiť veci zbytočné ... PÍŠEM KNIHU ( ukážka )

Príspevok od používateľa Empatik »

Zdravím Vás . Asi pred mesiacom som začal písať knihu s názvom Zbytočne riešiť veci zbytočné ... . Rozhodol som sa , že sem pridám nejakú tú ukážku , len čisto kvôli kritike a úsudku , čo by si o nej ľudia mali myslieť . Ďakujem . :)

KAPITOLA PRVÁ - Skúste sa zamyslieť

Zamysleli ste sa niekedy nad tým , koľko udalostí sa Vám denne premelie hlavou , koľko osôb stretnete , alebo s kým ste dnes viedli sympatickú diskusiu ? Ako ste si ráno vypočuli dobrú hudbu , uvarili dobré kafé , prečítali dnešné noviny a vydali sa do práce , alebo do školy ? Ďalší z tých stereotypných dňov , ktoré ale aj tak majú niečo do seba . Dávame si otázku , čo ? Už len dobrá hudba z rána , čerstvá sprcha , alebo chutné raňajky Vám z upršaného dňa prichytajú nádherný deň v ktorom problémy budú pre Vás hračkou , osoby , ktoré stretnete s dobrou náladou , alebo pri veciach na ktoré keď si zmyslíte Vám môžu okoreniť deň , aby sa stal peknejším . Vaše myšlienky sa zmenia na pozitívnu realitu a šťastie sa s Vámi ťahá po celý deň . Ako to ? Prestali ste hľadieť na problémy , ale tie ste vymenili za naplánovanie si grilovačky s partiou . Návštevu u doktora ste si spríjemnili dobrou muzikou cez Vašu mp3 , alebo ste si len tak povedali - Dnes je pekne , bude pekne celý deň . Zbytočnosti ste zahodili za hlavu a prešli ste do bezstresovej situácie , kde je zrazu deň pekný . Neviem , či ste ma správne pochopili . Zoberme si príklad prvý .
Vstanete o pár minút neskôr . Príde stres . Musíte spraviť raňajky , osprchovať sa , ustlať postel , rýchlo utekať do práce , pri čom mimochodom zabudnete zamknúť dvere , alebo si zabudnete doma kľúče od auta . V práci to nervom hrá na kartu a deň nám postupne padá ako domček z karát . Pokým vy prídete nešťastný domov , utiekli Vám pekné chvíľe v parku s priateľom / priateľkou , alebo posedenie pri pive s partiou . Prečo ? Lebo ste sa nadviazali na negatívnu energiu a riešili ste priveľa vecí unáhlene a zbytočne . Ľudia zbytočne riešia veci zbytočné , zbytočne hystérčia , robia paniku . Zbytočne na všetko nadávajú . Potom čo je ešte pre nich zbytočné , položíme si otázku , všetko ?
Skúsme si predstaviť verziu číslo dva .
Budík , ktorý nám akosi tiež zaspal zazvonil o 20 minút neskôr . No vy ste mali pekný sen , takže sa s tým nejako nezaoberáte . Práca je ďaleko od domu , ale včera boli cesty poloprázdne . Možno budú aj dnes . Je predsa pekný deň . Svieti slnko, prečo stresovať ? Zavoláte , že budete meškať . Samozrejme sa nič nestalo . Ste ospravedlnený a môžte vkľude ísť do práce , alebo školy . Prečo to všetko tak vychádza ? Tušíte ? Je to vo Vás . To , že ste neriešili zbytočnosti a nenamýšlali ste si , ako to všetko negatívne dopadne , tým ste si vsugerovali , že je všetko fajn . A naozaj to tak bolo . Chápete ma ?
Človek sa denne stretne so stovkami problémov , preto sa nedokáže sústrediť na tie pekné veci . Ale dá sa to ? Dá ! To je Vaša priorita . Dokázať si , že všetko sa dá , keď sa chce . Veriť si a dať do toho dňa maximum energie . To je to , o čo sa tu snažím písať a čo chcem , aby ste vyskúšali aj Vy . Mať podobný názor na život , aký mám ja . Skúsim Vám ho opísať .

KAPITOLA DRUHÁ - Žijem pre jediný dôvod

... Pokračovanie mám v PC ...

Iba som sem napísal názov druhej kapitoly .

Empatik .
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Zbytočne riešiť veci zbytočné ... PÍŠEM KNIHU ( ukážka )

Príspevok od používateľa MIRV »

Žeby druhý Secret len so zlou interpunkciou?
Empatik
Medium Star
Medium Star

Je tam určite nejaký náznak aj Tajomstva , ale asi si nepochopil správnu pointu tej myšlienky :)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

ja ti neviem. V celku dobré, ale ja takéto kvázi motivačné brainwashingy počúvam od môjho šéfa každú chvíľu. Už som takýchto textov a brožúr prečítal dosť a toto sa mi zdá ako slabšia verzia.

Pri takýchto snahách o knihu, ma vie najviac naštvať neznalosť gramatiky a teda u teba hlavne interpunkčné znamienka. Može byť text akokoľvek dobrý, ale keď vidím, že pred každou čiarkou, bodkou, atď. máš medzeru, tak to nevyzerá dobre. A to nehovorím o chýbajúcich čiarkach. Nič v zlom, ale popracuj na tom :)

A čo je to za stupňovanie, že "peknejší"? Hádam krajší, nie?
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

V práci to nervom hrá na kartu a deň nám postupne padá ako domček z karát
Tato veta vyznieva dost blbo, kedze dvakrat prirovnavas situacie ku kartam. Este by som doplnil, ze sa zvykne hovorit do karát a nie na kartu...

Kazdopadne gramatika/interpunkcie to pri vydavani knihy kontroluju predpokladam... ale urcite davat medzeru len za bodkou, ciarkou atd.
prečo to všetko tak vychádza ? Tušíte ? Je to vo Vás . To , že ste neriešili zbytočnosti a nenamýšlali ste si , ako to všetko negatívne dopadne , tým ste si vsugerovali , že je všetko fajn . A naozaj to tak bolo . Chápete ma ?
Minule v TV bezal nejaky program kde bola "vestica" a vyjadrovala sa presne takto chaotikcky - dlhe zlozite vety, skoro bez hlavy a paty, ale ona to vymyslala z prvej ruky, ty mas cas to vsetko pekne zkomponovat... Osobne by som knihu s takymito vetami necital.
Empatik
Medium Star
Medium Star

Ďakujem za každý jeden názor a cením si ho . Musím na tom popracovať . Dúfam , že nikto nenamietal na gramatiku , lebo myslím , že v tom chyby nemám , až na tie znamienka a medzeri medzi bodkami . Neviem , som tak naučený a budem to musieť pozmeniť .
To s tou vetou a kartami som si vôbec neuvedomil , vážne to vyznelo blbo . Ale túto ukážku som poslal ľudom , ktorí radi čitajú knihy a pochválili to , tu už je to o niečom inom , ale som aj rád , pretože pri ľuďoch , ktorí majú s tým skúsenosti sa to lepšie dá porovnávať . Ďakujem .
KaptMichal
King
King

A kto ti povedal, že mi knihy radi nečítame? :P
Empatik
Medium Star
Medium Star

Radi ich len čítajú , nehľadia na maličkosti a detaily , tak som to chcel napísať . :-)
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

Jazyk a jeho pravidlá v ktorom je kniha napísaná je detail? To je ÚPLNÝ ZÁKLAD. Ak chceš písať a robíš také chyby, tak to okamžite pokazí prvý dojem a si za dementa...kto boli tí tvoji známi čítajúci knihy?
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Celkovo dnesna generacia skolopovinnych cita knihy malo, ak vobec. Aj odtial pramenia perly ako "mi knihy radi necitame":)
K ukazke - nemam co dodat. Ked je dlhsi text, ktory obsahuje more chyb (napr ako ta spominana interpunkcia), viac sa sustredim na ne, nez na obsah - kedze ma to rusi a neviem sa sustredit, nedocital som to.
Empatik
Medium Star
Medium Star

Nedokážem pochopiť , prečo tu stále riešite tu interpunkciu . To sa pred finálnou verziou dá do poriadku , toto má byť ako ukážka a úsek z knihy a nemajú sa tu riešiť veci ako je interpunkcia . Mňa zaujalo napríklad to , keď ma niekto opravil v tom , ako som napísal tú vetu . Domček z karát a podobne a nie nejaká interpunkcia . Ja som sem tú knihu neprišiel vydať .
Mimochodom , Tí známi boli kamaráti a jeden z nich bol môj bývalí učiteľ anglického jazyka . Nehľadali chyby v gramatike , ktoré tam nemám , iba nejaké insterpunkcie , ktoré tam určite vo finálnej podobe nebudú , ale povedal mi svoj názor na ten obsah .
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

ale pokiaľ to je rušivé? ako zlý dabing vo filme? opäť si písal so zlou interpunkciu...
Empatik
Medium Star
Medium Star

Áno Filipito, ja viem. Ale ako hovorím, pri knihe to už bude iná vec. Neviem, ako to ovplyvniť, že tam vynechávam dva krát medzeru a podobne. Skúsim sa to nejakým spôsobom naučiť. Prečítal som si teraz ten úsek a s tým rušivým pocitom máš pravdu. Neje to ľahké, len tak písať.
Jake
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jake »

ono zase aj moc tych ciarok je zle... co ja viem ak to myslis z tou knihou vazne tak sa to pred vydanim dava nejakemu editorovi nie ? resp niesom si isty presne ci to je jeho robota, ale vzdy existuje nejaky clovek ktory ma na starosti korekciu knihy... ci ?
KaptMichal
King
King

Samozrejme, je tam jazykova, literarna, graficka uprava... Ale ked dojdes s takym "rukopisom" alebo ako sa to teraz vola do vydavatelstva tak si o tebe kadeco mozu pomysliet.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Jake ma pravdu, jasne ze by to malo byt co najlepsie gramaticky napisane, ale na vychytanie chyb su korektory, dokonca sa pohraju aj s stylistikou textu..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Empatik napísal:Nedokážem pochopiť , prečo tu stále riešite tu interpunkciu . To sa pred finálnou verziou dá do poriadku , toto má byť ako ukážka a úsek z knihy a nemajú sa tu riešiť veci ako je interpunkcia . Mňa zaujalo napríklad to , keď ma niekto opravil v tom , ako som napísal tú vetu . Domček z karát a podobne a nie nejaká interpunkcia . Ja som sem tú knihu neprišiel vydať .
Mimochodom , Tí známi boli kamaráti a jeden z nich bol môj bývalí učiteľ anglického jazyka . Nehľadali chyby v gramatike , ktoré tam nemám , iba nejaké insterpunkcie , ktoré tam určite vo finálnej podobe nebudú , ale povedal mi svoj názor na ten obsah .
Pozri, ludia ti tu len napisali, co im vadi. Mna dostal uz hned nazov, slang by tomu nevadil, ale vyvaruj sa takym frazam, potom to vyznieva, ze poznas dokopy 10 slov.
Tiez sa v texte nesnaz o nejake zvlastnosti, napriklad "V práci to nervom hrá na kartu", pretoze momentalne ti to nejde a ak bolo cielom vyvolat intelektualny dojem, tak sa to nepodarilo a ma to presne opacny efekt.
A pokial ide o obsah, toto sa hodi skor na blog, vela ludi pise blogy na pokracovanie a tam sa nizsia stylisticka uroven toleruje. Pred uverejnenim to vsak daj niekomu znalemu skontrolovat, aby ti tam opravil tie ciarky a ypsilony, ale stylistika ako taka by mala byt tvoja. A preco je to skor vhodne na blog? Pretoze podla mna neprinasas nic nove co by tu uz predtym nebolo a neviem si predstavit vydavatela, ktory by do toho vlozil nejake peniaze a tiez citatela, ktory by za to zaplatil.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

skús sa ozvať userovi v tejto téme. Myslím, že je to práve o tom http://www.hojko.com/vyuzivate-prilezit ... 60829.html
IkilledKenny
Novice
Novice

Príspevok od používateľa IkilledKenny »

suhlasim s nazorom, ze je to vhodnejsie ako blog a nie ako kniha. Osobne sa mi to citalo dost tazko, nebola tam ziadna nova myslienka ci postreh. Aj to "vyriesenie" problemu, ked zaspis do prace je moc povrchne...velmi globalizujes a zjednodusujes vsetko...pretoze predsa len, nie vsetci nadriadeni budu ok s tym, ze zavolas, ked budes meskat. Ako iste, mas pravdu v tom, ze sa vacsine ludi obcas stava, ze panikaria aj ked nemusia a robia z drobnosti velke problemy...ale osobne mi ta kapitola nic nedala a pravdu povediac druha ma uz ani nezaujima...
ale pokial Ta naozaj bavi tato tema, tak si zaloz blog, sleduj reakcie a ked sa to bude ludom pacit a budes mat uz aj viac skusenosti, potom mozes pouvazovat nad knihou :)
Napísať odpoveď