Chester5 napísal:Musím povedať, že v mojom okolí sa skoršie stretávam z verziou ->
"Čo si o tom myslíte? Idete po ulici a vidíte partu 12-13 ročných DIEVČAT opitých ako ....?"
Naposledy v deň vysvedčenia...Decká sa dovalili z lesa, kde boli zapíjať a oslavovať (tipujem max 7. ročník ZŠ)...jediný kto tam bol spráskaný jak sviňa bolo dievča, ktoré pomaly ani na nohách stáť nevedelo.
To preto, lebo baby nevedia piť a majú skôr tendenciu sa ožrať do nemoty, hlavne v takýchto nízkych vekoch.
Ja som prvýkrát pil v 14, dokopy asi 3xkrát v tomto veku. V 15 sa to rozbehlo vo veľkom, chlastačky boli dosť často, rôzne koncerty, byty, festivaly, proste, alkoholovalo sa dosť. Čím som starší, tým menej pijem. Teraz pijem tak 5-6 krát do roka. CCA.
Cigarety som skúša hádam v 11-12, ale to ma nikdy nechytilo, nefajčil som nikdy (akurát jedno obdobie, že zapáliť si, keď som bol pod vplyvom, ale aj to skončilo rýchlo).
Rodičia sa dozvedeli prvýkrát niekedy v 15, že som pil. Alebo v 16 ? Neviem. Každopádne, nijak extra to neriešili, lebo nemali morálne právo mi to zakázať, keďže sami začínali v takom nejakom veku (a to bolo pred 25 rokmi) - tým chcem rovno naraziť na to, že aj v minulosti sa pilo, fajčilo, skúšalo a takisto v nízkom veku. Za komunistov sa to dokonca vraj ani nijak extra neriešilo (čo sa týka pitia mladistvých).
Ja by som to nijak extra neriešil, lebo to je proste súčasť spoločnosti a života. A keď tak nejak, tak pozitívne, určite nie negatívne-represívne. Proste poukazovať na negatíva, robiť kampane (školské) atď., aj keď to môže mať niekedy opačný účinok.