Alkohol a deti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Rayiner
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Alkohol a deti

Príspevok od používateľa Rayiner »

Čo si o tom myslíte? Idete po ulici a vidíte partu 12-13 ročných chlapcov opitých ako ....
Ty sa len pozrieš na seba a povieš si, bolo toto aj za mojim čias? Nie, nebolo...Je jasné, že to nie je normálne.A najlepšie na tom je že tí chlapci si ešte ako "frajery" dajú na sociálnu sieť Fotku s alkoholickým nápojom.V tomto prípade nepomáha vôbec nič.Ani polícia ani rodičia.
Čo si o tom myslíte vy? :?

// Pre darcu K :minus: .
Keď si do prdele taký frajer prečo sa aj nepodpíšeš? Mám rád týchto hrdinov čo ti do komentáru napíšu takú "zmysluplnú" vetu že až a nepodpíšu sa.
Sempron
Medium Expert
Medium Expert

Re: Alkohol a deti

Príspevok od používateľa Sempron »

nadrbané deti sú vyje*** hovno !
Rayiner
Light Professional
Light Professional

Ty to vidíš z takejto perspektívy.Gratulujem ;-)
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Dať im fúkať, zobrať rodičom prídavky... ak by to nepomohlo, tak do reedukačného centra, aby pochopili že keď prídu medzi skutočných "pánov pasťáku" tak budú sekať dobrotu, a budú sa modliť aby ich tam zasa nešupli...
cumilko
Star
Star

Príspevok od používateľa cumilko »

Ono dá sa na to pozrieť takto sú to deti ktoré dostali bud volnú ruku od rodičov alebo rodičia ich vôbec neriešia (podla mňa to býva skôr to druhé) ak zlyhá výchova stávajú sa takéto veci tie decká (áno aj ja som 14 ročné decko ale svoj názor na to mám a aj sám pijem príležitostne ale nikdy tak že neviem čo zo sebou. (poznám svoju hranicu.)) nevedia kedy prestať, chcú byť "dospelé" pretože keď pijú myslia si že sú dospelý, nič viac v tom neni to isté aj s cigaretami každý 13 ročný soplák(paradox 14 ročný povie na 13 ročného sopliak :D) v ruke ciga v druhej tvrdé a ide si svoju "dospelácku lajnu"
Rayiner
Light Professional
Light Professional

Len problém je ten.Že oni si hľadajú stále nové a nové miesta kde sa dá "chlastať" bez toho aby ich našli Rodičia,policajti alebo učiteľia.
A áno, bolo by to dobré keby že to tak je.Lenže problém je ten, keď napríklad učiteľia veďia že ten a ten žiak pije a a robí hlúposti neriešia to.Ale ako náhle dobrý, učenliví žiak spraví nejakú hlúposť ide to na políciu a od tiaľ hned k rodičom.

//autoeditácia príspevku (05 Júl 2011, 23:03)
cumilko : Ja mám 15 ;-)
j@ro
Star
Star

Príspevok od používateľa j@ro »

Mladost je aj o skusani novych veci a ziskavani aj negativnych skusenosti. Pokial to rodicom danych osob neprekaza a nepokusaju sa riadit auto, nevidim v ich spravani ziadny problem. Neraz cestou s domov takychto "oslavencov" stretnem, pousmejem sa a idem dalej. Pokial by slo o moje deti, upozornil by som ich na negativne dosledky, zdoraznil aby nechali doma auto, ale rozhodnutie by som prenechal na nich.

/edit

@Rayiner - Pokial ziak nie je nadrbany pocas vyucovania, tak nevidim dovod aby zasahovali ucitelia.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:| ved na to boli tabletky nie ? ... kokos dat v bare s usmevom kazdemu do vodky a problem permanently solved . . .
Rayiner
Light Professional
Light Professional

Yeah, som rád že sa do mojej diskusie dostal aj legendárný qwerty.
A... aké tabletky? :D
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Mária panna sem bude chodiť na vtipy :)

Nechápem prečo o tom píšeš na diskusné fórum.
Keď ťa to tak trápi, tak s tým niečo urob. Sranda že ťa nezaujíma ako sa k alkoholu dostali.

@kafiatko: Dať im vraj fúkať. Tak to je lol. Máš pocit že by sa niekto s alkoholom pretŕčal pred policajtom? Ja mám 22 a keď ideme piť nejakú domácu či vodku aby sme ušetrili, nepopíjame pred stanicou... Rieši sa to od veku vekov. Ja si stále myslím že je to prostredím a výchovou.

Nech sa ožierajú, seba ničia. Mňa rozhodne nie.
Rayiner
Light Professional
Light Professional

Máš pravdu.Je to všeobecná diskusia.Diskusia o tom ako by ste to vyriešili alebo aký je váš názor.A ako sa dostali k alkoholu...Myslím že sa určite niekto 18 ročný + nájde kto im ho donesie/vyrieši :)
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Tak vidíš. Niekoho ako ty to serie a niekto iný to dokonca podporuje.
Nekonečný kolotoč... Ale tak píšte si.
Chesterka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Chesterka »

Musím povedať, že v mojom okolí sa skoršie stretávam z verziou ->
"Čo si o tom myslíte? Idete po ulici a vidíte partu 12-13 ročných DIEVČAT opitých ako ....?"
Naposledy v deň vysvedčenia...Decká sa dovalili z lesa, kde boli zapíjať a oslavovať (tipujem max 7. ročník ZŠ)...jediný kto tam bol spráskaný jak sviňa bolo dievča, ktoré pomaly ani na nohách stáť nevedelo. Ale osobne mi to je jedno...dnešná mladá generácia, teda prevažná väčšina, je čo sa týka alkoholu a vôbec strašne skazená (no tým samozrejme nehádžem všetkých do jedného vreca).
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

V dnešnej dobe sa netreba čudovať....deti robia deti, chlastajú ako dúha a v neposlednom rade po tom čo som včera videl na TV JoJ tak sú aj sprostí :!: Nie je možné aby maturant z dejepisu na otázku "Kto to boli sv. Cyril a Metod ?" odpovedal, boli to "významní reformátori", zaviedli "spisovný jazyk"....to kua kde sme, také sprosté deti (proste nedalo mi to tu nenapísať :D

a k tomu alkoholu: tiež som už pár krát videl ožraté viac dievčatá ako chalanov ale v podstate to je jedno.....Tiež nechápem, ako niekto kto sa ožerie dokáže sa s tým chváliť, zavesiť to na sociálnu sieť.....mám jedného kamoša, ktorý svoje alkoholické radovánky má potrebu zavesiť vždy na facebook a vôbec mu to nie je trápne a navyše si myslí, že aký on je hrdina....ja sa sám seba pýtam, či nie je náhodou dement, alebo áno :D ......nehovorím, že ja si občas nevypijem, ale u mňa to má skôr podobu decentného prípitku, nie aby ma nosili z mesta domov....
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Rayiner napísal:Čo si o tom myslíte? Idete po ulici a vidíte partu 12-13 ročných chlapcov opitých ako ....
Ty sa len pozrieš na seba a povieš si, bolo toto aj za mojim čias? Nie, nebolo...Je jasné, že to nie je normálne.A najlepšie na tom je že tí chlapci si ešte ako "frajery" dajú na sociálnu sieť Fotku s alkoholickým nápojom.V tomto prípade nepomáha vôbec nič.Ani polícia ani rodičia.
Čo si o tom myslíte vy? :?
Verzia 1: nulová kontrola a starostlivosť zo strany rodičov, deckám stúpa sebavedomie, myslia si, že sú strašne dospelé apod...
Verzia 2: Pred založením novej témy skúsim možnosť hľadať :arrow: http://www.hojko.com/co-si-myslite-o-fa ... it=alkohol V diskusii pokračujte prosím tu.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Vzdy to tak bolo, nemam rad ked to niekto spaja iba s touto dobou, len preto ze je to viac na ociach a veci su viac medializovane. Pilo sa a aj sa pit bude, ci skor sa dake dievcatko zgrcia tym skor prestane pit, alebo ako bolo povedane-prirodzeny vyber :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Chester5 napísal:Musím povedať, že v mojom okolí sa skoršie stretávam z verziou ->
"Čo si o tom myslíte? Idete po ulici a vidíte partu 12-13 ročných DIEVČAT opitých ako ....?"
Naposledy v deň vysvedčenia...Decká sa dovalili z lesa, kde boli zapíjať a oslavovať (tipujem max 7. ročník ZŠ)...jediný kto tam bol spráskaný jak sviňa bolo dievča, ktoré pomaly ani na nohách stáť nevedelo.
To preto, lebo baby nevedia piť a majú skôr tendenciu sa ožrať do nemoty, hlavne v takýchto nízkych vekoch.

Ja som prvýkrát pil v 14, dokopy asi 3xkrát v tomto veku. V 15 sa to rozbehlo vo veľkom, chlastačky boli dosť často, rôzne koncerty, byty, festivaly, proste, alkoholovalo sa dosť. Čím som starší, tým menej pijem. Teraz pijem tak 5-6 krát do roka. CCA.

Cigarety som skúša hádam v 11-12, ale to ma nikdy nechytilo, nefajčil som nikdy (akurát jedno obdobie, že zapáliť si, keď som bol pod vplyvom, ale aj to skončilo rýchlo).

Rodičia sa dozvedeli prvýkrát niekedy v 15, že som pil. Alebo v 16 ? Neviem. Každopádne, nijak extra to neriešili, lebo nemali morálne právo mi to zakázať, keďže sami začínali v takom nejakom veku (a to bolo pred 25 rokmi) - tým chcem rovno naraziť na to, že aj v minulosti sa pilo, fajčilo, skúšalo a takisto v nízkom veku. Za komunistov sa to dokonca vraj ani nijak extra neriešilo (čo sa týka pitia mladistvých).

Ja by som to nijak extra neriešil, lebo to je proste súčasť spoločnosti a života. A keď tak nejak, tak pozitívne, určite nie negatívne-represívne. Proste poukazovať na negatíva, robiť kampane (školské) atď., aj keď to môže mať niekedy opačný účinok. :)
jojo1996
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jojo1996 »

SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

zaviedol by som aj platby za osetrenie ozranov nie len za hospitalizaciu. Vsetci budu nadavat na zdravotnictvo ale tie stovky ozranov na pohotovostiach kazdy den zadarmo nikto nevidi. Smradlavi posrati, postati, ogrcani agresivni, treba ich zasivat, zaludky vyplachovat a for free. :evil:
ked nevedia pit nech nepiju..
nexficek
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa nexficek »

Prečo ti to tak vadi?
Napísať odpoveď