Problémy s GK
Problémy s GK
Dobrý deň. Obraciam sa na Vás s prosbou o pomoc. Mám v PC grafickú kartu Nvidia GeForce FX 5200 RAM 256MB. Min. 1x do týždňa mi pri zapnutí PC repro zapípa a obrazovka zostane tmavá, hoci PC naštartuje. Pomôže len vybrať grafickú kartu, opäť ju vložiť do MB a potom zasa týždeň ide bez problémov. Neviem, čo môže byť závadou. Nepomôže odpojiť monitor, pomôže len vybrať grafickú kartu a opäť ju vložiť do PC. THX
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problémy s GK
Skús tvoju grafiku v inej doske a v tvojej doske inú grafiku. Vylučovacia metóda.
pri takejto "novej" grafickej karte by som zvolil vylučovaciu metódu typu vylúčiť grafickú kartu. vypada to skôr na chybu grafickej karty. ale môžeš skusiť ako povedal thommas
skontroluj, či je dobre usadená v slote.
Karta je v slote dobre osadená. Skúška v inom PC je dosť problematická, pretože po vytiahnutí zo slotu a opätovnom vložení opäť funguje bez problémov. Toto sa objavuje nepravideľne tak asi 1x za týždeň. Ďalej sa mi stáva, že po štarte PC sa na obrazovke objavia farebné fľaky. Po reštarte PC zniznú a všetko funguje normálne. Preto uvažujem o problémoch s GK. Už som vyskúšal aj nainštaľovať najnovší ovládač, ale nepomohlo to. Screan by som mohol poslať, až sa chyba objaví.
čudné, lebo problémy s driverom, prehrievaním a pod, by nečakali týždeň. stačí že máš mierne prehnutú MB - vtedy sú kontakty pinov MB slotu a karty skrátené a vplyvom rezonancie sa tá vzdialenosť zase oddiali a je problém.
skús poslať to foto, zaujímalo by ma to.
a ak ti to urobí znova, nevyberaj ju, len ju skús jemne dotlačiť do slotu - samozrejme pri odpojenom 230VAC kábli, alebo s vypínačom na zdroji v polohe "0".
ps
ešte som zabudol: chladič GK máš pasívny, alebo aj s vetrákom?
skús poslať to foto, zaujímalo by ma to.
a ak ti to urobí znova, nevyberaj ju, len ju skús jemne dotlačiť do slotu - samozrejme pri odpojenom 230VAC kábli, alebo s vypínačom na zdroji v polohe "0".
ps
ešte som zabudol: chladič GK máš pasívny, alebo aj s vetrákom?
Chladič je pasívny. Myslím si, že keby bola MB prehnutá robilo by mi to od začiatku. Mne to robí asi 3 mesiace a PC s osadenou kartou mám 5 rokov. S MB som nerobil nič. Skúsim uvoľniť MB. Skúšal som aj dotlačenie do slotu, ale nepomohlo. Pomohlo len vybratie karty zo slotu a opätovné zasunutie.
MB - pokiaľ je usadená na tých samoaretačných umelohmotných divoch techniky, ktoré jej poskytujú určitú vôľu (namiesto poctivého prišróbovania) sa môže prehnúť vplyvom tepla v skrini - napriek jej sendvičovej konštrukcii. no netvrdím, že ti tam nesedí, len môj odhad takto na diaľku. kvôli tomu, že problém rieši vysunutie/zasunutie do slotu, čo sa deje pod vyšším tlakom ako obvykle. mrkni ešte, či nie je v slote nejaký bordel - vyfúknuť stlačeným vzduchom. zober školskú gumu najvyššej tvrdosti a "vygumuj" konektor na GK z obidvoch strán - zvyšné odrobinky gumy otri v flanelom navlhčeným v etylalkohole alebo ešte lepšie v isopropanole (spray na čistenie dps).
ak to bude robiť naďalej, skús otestovať inú GK v tvojom PC - viem - problematické.
prípadne daj dolu veľmi opatrne passiv, vyčisti kontaktné plochy GPU a passivu od starej pasty a nanes novú, tenkú vrstvu.
ale neviem, či ti takáto anabáza stojí za záchranu tej archívnej 5200-ky. to je tvoje rozhodnutie.
ak to bude robiť naďalej, skús otestovať inú GK v tvojom PC - viem - problematické.
prípadne daj dolu veľmi opatrne passiv, vyčisti kontaktné plochy GPU a passivu od starej pasty a nanes novú, tenkú vrstvu.
ale neviem, či ti takáto anabáza stojí za záchranu tej archívnej 5200-ky. to je tvoje rozhodnutie.
MB - pokiaľ je usadená na tých samoaretačných umelohmotných divoch techniky, ktoré jej poskytujú určitú vôľu (namiesto poctivého prišróbovania) sa môže prehnúť vplyvom tepla v skrini - napriek jej sendvičovej konštrukcii. no netvrdím, že ti tam nesedí, len môj odhad takto na diaľku. kvôli tomu, že problém rieši vysunutie/zasunutie do slotu, čo sa deje pod vyšším tlakom ako obvykle. mrkni ešte, či nie je v slote nejaký bordel - vyfúknuť stlačeným vzduchom. zober školskú gumu najvyššej tvrdosti a "vygumuj" konektor na GK z obidvoch strán - zvyšné odrobinky gumy otri v flanelom navlhčeným v etylalkohole alebo ešte lepšie v isopropanole (spray na čistenie dps).