Ukrajina - nakupy
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ukrajina - nakupy
terezanovakova: Samozrejme, ze sa da pouzit aj debetna karta, potrebujes vsak mat nastaveny limit pre platby cez internet a karta potrebuje CCV2 kod (maly trojciselny kod na zadnej strany karty vpravo od podpisu). Ak ti platba nepojde, tak sa prihlas na internet banking a zvys si limit pre platby cez internet (niektore banky to maju nastavene na 0, takze bez zmeny kartu na takuto platbu nepouzijes).
Nevie niekto či naozaj platí na Ukrajine zákon, že pri rozliatí nafty na zem na benzínke je pokuta 30€, keď vás uvidí policajt? 
-
spojka13
Darca
prečo by si rozlieval? neni to take hrozne, na vašine čerpačiek maš manikov čo ti tankuju, takže nemaj strach
-
qwerty-xyz
napisem ti male tajomstvo, na ukrajine platia take zakony ake ti policajti povedia.
ked rozlejes a uvidi to policajt a bude ti chciet dat pokutu tak ti da. Kamosov stopli na NEEXISTUJUCICH stopkach, davali pokutu zato ze prekrocili rychlost, znacka o rychlosti vsak nikde nebola, zato ze sli pomalsie ako je dana rychlost a tak podobne.
Nebudte ludia debili, kto chodi na ukrajinu, riadte sa vseobecnymi pravidlami,ktore pre nu platia a bude vsetko dobre.
Nebudte ludia debili, kto chodi na ukrajinu, riadte sa vseobecnymi pravidlami,ktore pre nu platia a bude vsetko dobre.
-
spojka13
Darca
ano oni budu pokutovat takych ktori sa daju pokutovat... ja sa snimi vždy dohodnem...
Tak ja len preto, že minule čo sme boli tak oco to pretankoval a trochu sa vylialo na zem a hneď pumpár tam začal robiť cirkus, že či vieme aká je nafta nebezpečná a podobné somariny. Povedal, že mu máme dať 1€ a vypadnúť preč, lebo keď nás uvidí policajt tak dostaneme spomínanú pokutu.
Nejde mi tu samozrejme o nič, je to len čisto pre zaujímavosť. 
-
spojka13
Darca
nj. všade len € chcu, za kvapku nafty, za močenie 5OO m od cesty, za prejdenie cesty mimo prechod(žiaden prechod neexistuje min. 5km od hraničneho prechodu ubla...) ukrajine vladnu € a nie $ ako bolo tomu donedavna...
-
Fabo
Hardcore addict
Hmm, a podla MZV plati zas toto:
Dopravná polícia na Ukrajine (DAI) nie je podľa platnej právnej úpravy na Ukrajine oprávnená riešiť dopravné priestupky na mieste v blokovom konaní a môže páchateľa priestupku poslať na administratívne prejednanie (v niektorých prípadoch dochádza i k zadržaniu vodičského oprávnenia). Uvedený postup v mnohých prípadoch vedie ku korupčnému správaniu sa príslušníkov dopravnej polície Ukrajiny, ktorí požadujú za priestupok sumu cca od 10,- UAH až do 50,- UAH podľa závažnosti priestupku.
takze pri podozrivej pokute by som asi zavolal na konzulat...
Dopravná polícia na Ukrajine (DAI) nie je podľa platnej právnej úpravy na Ukrajine oprávnená riešiť dopravné priestupky na mieste v blokovom konaní a môže páchateľa priestupku poslať na administratívne prejednanie (v niektorých prípadoch dochádza i k zadržaniu vodičského oprávnenia). Uvedený postup v mnohých prípadoch vedie ku korupčnému správaniu sa príslušníkov dopravnej polície Ukrajiny, ktorí požadujú za priestupok sumu cca od 10,- UAH až do 50,- UAH podľa závažnosti priestupku.
takze pri podozrivej pokute by som asi zavolal na konzulat...
pred ukrajincami volať na konzulát? už ťa vidím 
-
qwerty-xyz
-
spojka13
Darca
nebudeš chciet zaplatit, budu trvat na tom aby si šiel snimi na satnicu, alebo zaplať... stači povedat, že pôjdeš snimi, nech ti niečo dokažu, zavolaš pravnika, a pod... takže netreba mat pred nimi strach... ešte som nepočul aby niekto dostal za pokutu aj neaky blok... a ten konzulat je strašne prehnana vec... to už by muselo byt velmo zle a to už by som tolko zaplatil 5€ každemu učastnikovi jednania
zavolas na konzulat; povedat, ze pojdes s nimi, nech ti nieco dokazu; zavolas pravnika... chlapci, vy ste niekedy ukrajinu aspon na mape videli?
-
spojka13
Darca
qwerty? bol si niekedy na ukraine? či si len počul o nej? alebo ked si bol tak mi to pripada, že si len sedel v aute a jednym očkom si to sledoval a spravil si si nazor, ja ked som bol doma, tak na UA som bol dost často, niekedy aj dvakrat do tyždna... a ver že viem dobre ako to tam chodi...
ja som tam bol asi dvakrát a určite by som právnikov, konzulát a pod nevolal kvôli 5 eurovým pokutám a nerobil z toho halo ako keby sa jednalo o vraždu...
ja na ukrajinu chodim kazdy polrok uz poslednych 5 rokov a zatial som nemal ziadny problem ani s policajtmi ani s colnikmi
ja si skor myslim, ze aj keby si im volat chcel tak proste... chciet nestaciFilipito napísal:ja som tam bol asi dvakrát a určite by som právnikov, konzulát a pod nevolal kvôli 5 eurovým pokutám a nerobil z toho halo ako keby sa jednalo o vraždu...
(ps: viem o com hovorim, jedneho kamarata viezli colnici z uble do uzhorodu /telefonovat mu zakazali/, dalsi bol jednu noc v uteceneckom tabore...)
-
qwerty-xyz
spojka13,
--- jednym ockom som si spravil nazor, to ci som dakde bol alebo nebol ti tuna ani do SS pisat nebudem, som tiez z vychodu, ... domysli si to aj sam. Mimo ineho ide o vztahy, ked si tam chodil dvakrat do tyzdna tak ta asi poznali, ci nie ? . . . o ukrajine, vztahoch a ludoch co tam chodia by sa dalo veeeeelmi vela pisat, aj o hranici a podobne, a ked si tam bol vies urcite co mam na mysli . . . 
tak dnes som bol na ukrajine v užhorode na trhu, vyrazili sme o pol deviatej, okolo desiatej sme boli na hranici, boli sme asi 3. v rade, išlo to rýchlo, počasie vyšlo - až príliš, bolo teplo, dusno až sa nedalo vydržať, kto zháňa adidas tričká, kraťasy, alebo adidas, nike, puma botasky tak treba ísť teraz lebo vraj majú nový tovar a nevydrží im dlho
kurz bol 11,20/1€ dalo sa platit aj € - zaokruhlovali dole
je plno tovaru, obrovsky vyber, tricka, rifle, mikiny, zatial vsak iba vsetko leto, sem tam nieco na jesen, pri ceste s5 to uz bolo o niecom inom, na ukrajinskej strane plno aut, no na nase prekvapenie zdrziavali slovaci, kazde auto prehladavali, vsetko muselo ist von, myslel som si ze mi pojdu rozoberat auto, pretoze som mal podozrivy naraznik - trosku uvolneny, pretoze som mal ťukes
psik nič nenasiel tak sme mohli isť dalej
(hranica hodina a pol - slovenska strana
)
hehe, 1,5 hod na hranici cestou späť je ešte pohoda. Ja som stál už aj viac než 8 hodín, a to bola pakareň. Tovar na trhu je viacmenej stale rovnaký, samozrejme sa upravuje podľa sezony.
Pokuty sú samostatná kapitola. Miestni "milicionari" pokutuju ako sa im zachce, napriklad aj za znackou !odporúčanej! max. rýchlosti a dokonca este aj za križovatkou su schopní merat a pokutovat za jej prekrocenie (v mojom pripade o 3-4 km/h). Samozrejme ze ziadny dôkaz (fotku) o priestupku ani pokutový blocek som nikdy nevidel...
Inokedy ma zastavili, a ze ci som pil. Ja samozrejme ze nie. No a policajti ze ideme do nemocnice na odber krvi...tak im vravím že ok, aspon budem vediet kde je tu nemocnica. To im uz asi doslo ze sa ich ani nemocnice nezlaknem, tak ma poslali prec....Chodim tam už zhruba 5 rokov kazdý týždeň, občas aj častejšie, tak trocha poznám miestne pomery.e ideme do nemocnice na odber krvi...tak im vravím že ok, aspon budem vediet kde je tu nemocnica. To im uz asi doslo ze sa ich ani nemocnice nezlaknem, tak ma poslali prec....Chodim tam už zhruba 5 rokov kazdý týždeň, občas aj častejšie, tak trocha poznám miestne pomery.
p.s.:väčšinou zdržujú naši hraničiari. Ak aj stoja auta pred UA stranou, tak zvyčajne preto že sa už nemajú kam posúvať.
Pokuty sú samostatná kapitola. Miestni "milicionari" pokutuju ako sa im zachce, napriklad aj za znackou !odporúčanej! max. rýchlosti a dokonca este aj za križovatkou su schopní merat a pokutovat za jej prekrocenie (v mojom pripade o 3-4 km/h). Samozrejme ze ziadny dôkaz (fotku) o priestupku ani pokutový blocek som nikdy nevidel...
Inokedy ma zastavili, a ze ci som pil. Ja samozrejme ze nie. No a policajti ze ideme do nemocnice na odber krvi...tak im vravím že ok, aspon budem vediet kde je tu nemocnica. To im uz asi doslo ze sa ich ani nemocnice nezlaknem, tak ma poslali prec....Chodim tam už zhruba 5 rokov kazdý týždeň, občas aj častejšie, tak trocha poznám miestne pomery.e ideme do nemocnice na odber krvi...tak im vravím že ok, aspon budem vediet kde je tu nemocnica. To im uz asi doslo ze sa ich ani nemocnice nezlaknem, tak ma poslali prec....Chodim tam už zhruba 5 rokov kazdý týždeň, občas aj častejšie, tak trocha poznám miestne pomery.
p.s.:väčšinou zdržujú naši hraničiari. Ak aj stoja auta pred UA stranou, tak zvyčajne preto že sa už nemajú kam posúvať.