Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
bezne maju fotaky uzavierku max 30s. U zrkadloviek (a asi aj mirrorless, no u kompaktov neviem) je moznost bulb snimania - tj po "neobmedzene" dlhu dobu.
Potreboval by som poradiť pri kúpe fotoaparátu.
Cena i s pamäťovou kartou (aspoň 16GB) do 150€ (160).
Ideálne na baterky, nie akumulátor a výhodou by bolo i HD video, ale nie je podmienkou.
Radšej uprednostním niečo kvalitnejšie spracovaním (aby ten fotoaparát vydržal nejaké tie roky) a so slabšími parametrami, pred niečím síce parametrovo výkonnejším, no do kvality spracovania horším.
Ďakujem
PS. Rovno i link na nejaký overený eshop, kde tento fotoaparát sa dá kúpiť.
Cena i s pamäťovou kartou (aspoň 16GB) do 150€ (160).
Ideálne na baterky, nie akumulátor a výhodou by bolo i HD video, ale nie je podmienkou.
Radšej uprednostním niečo kvalitnejšie spracovaním (aby ten fotoaparát vydržal nejaké tie roky) a so slabšími parametrami, pred niečím síce parametrovo výkonnejším, no do kvality spracovania horším.
Ďakujem
PS. Rovno i link na nejaký overený eshop, kde tento fotoaparát sa dá kúpiť.
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
nechcem byt drzy ale myslim ze tvoj nick napoveda o prispevku velazhulo napísal: Cena i s pamäťovou kartou (aspoň 16GB) do 150€ (160).
len samotna 16 gb karta stoji 50 az 150 eur(zalezi ci SD alebo CF)
nejako sa rozmáha trend "mať všetko do 150€" ... ľudia, uvedomte si, že fotografia je drahý koníček... a ak to nechcete ako koníček ale len na "rodinné foto" - aj tak sa oplatí si trochu priplatiť... doteraz som totiž nevidel fotoaparát, čo by za málo peňazí robil veľa muziky...
karta moze byt aj lacna, nepotrebuje ultra mega najrychlejsiu
22e
http://www.alza.sk/kingston-secure-digi ... 231860.htm
22e
http://www.alza.sk/kingston-secure-digi ... 231860.htm
chlapec10 môj nick do toho nezaťahuj. Nesúď ľudí kým ich nepoznáš (a len pre teba. V živote som nič nehúlil.)
Maki chápem ťa, aj ja viem, že sa oplatí si priplatiť. Lenže je to pre sestru a tá aktuálne nemá veľa peňazí a potrebuje ten foťák, lebo ochádza za týždeň do zahraničia.
i-Cube to pochopil. Presne nepotrebujem židnu extra kartu. Stačí aj taká.
Budem rád ak teda niečo poradíte.
Maki chápem ťa, aj ja viem, že sa oplatí si priplatiť. Lenže je to pre sestru a tá aktuálne nemá veľa peňazí a potrebuje ten foťák, lebo ochádza za týždeň do zahraničia.
i-Cube to pochopil. Presne nepotrebujem židnu extra kartu. Stačí aj taká.
Budem rád ak teda niečo poradíte.
-
jin
VIP
Uf, BULB budeš pri kompaktoch hľadať márne. Čo som skúsil rýchlo naklikať, tak som maximum našiel pri OLYMPUS XZ-1. Ten má režim bulb, no je limitovaný na 16s, čo je na BULB málo... Pri proste nemôžeš robiť také dlhé expo, ako si predstavuješ, sú limitované rozmermy snímača.jackb napísal:a ktory z tych odporucanych ma moznost nechat otvorenu uzavierku "extremne" dlho? (tak ako ked sa foti pohyb hviezd, v jaskyni sa to pouziva pri postupnom nasvecovani domov) lebo neviem ako sa to vola odborne aby som si to nasiel sam
zhulo: Skús si prečítať prvý príspevok v téme, je aktualizovaný a myslím, že Ti zodpovie všetky otázky. Kartu nájdeš na najnákupe.
dakujem, dakujem.
nakoniec budem mat http://www.megapixel.cz/pentax-optio-wg-1 s GPS
nakoniec budem mat http://www.megapixel.cz/pentax-optio-wg-1 s GPS
Rozmýšľam kúpiť si nový foťák, mám len klasický digitálny. Chcela by som o stupeň lepší,
pozeral som Fujifilm FinePix S1600 a Nikon Coolpix L120, ktorý je lepší?
-
jin
VIP
Vezmi si L120. V porovnaní so S1600kou je to ako keby si porovnávala...dajme tomu Škodu Felicia a nový Renault Laguna...simson77 napísal:Rozmýšľam kúpiť si nový foťák, mám len klasický digitálny. Chcela by som o stupeň lepší,
Zdravím, do fotoaparátov sa bohvieako nevyznám, ale chcel by som si kúpiť dáky poriadny do maximálne 250€. Nemusí byť zrkadlovaka. Poradte dáky pls solídny alebo ako sa medzi nimi mám orientovať. Dik.
Diky, pomohlo mi to. Už dlhšie som poškuloval po Nikon Coolpix L120. Aký je v ňom rozdiel od FUJIFILM FINEPIX S4000HD? Ani na jedného som nenašiel dáku poriadnu recenziu. Sú to dobré foťáky pre človeka čo chce fotiť veľa po akciách s priateľmi, ale nemusia byť tie fotky dáke super úžasné?
Tazko povedat, pre niekoho su super uzasne aj rozmazane "zabery" z diskoteky, "odfotene" jeho super mobilnym telefonom.
Keby som k takým ľudom patril tak sem nepíšem o radu ale vytiahnem si mobil z vrecka a idem. A na diskotékach určite fotiť nebudem, skôr exteriér.
-
jin
VIP
Recenzie na L120 a recenzia na S4000HD. Ak sa Ti to nechce študovať poviem Ti rovno záver. Ak chceš fotiť akcie s kamarátmi musíš sa zmieriť s tým, že budeš neustále používať interný blesk, alebo budeš kopať ISO do prdele tak silno, že to bude zašumené jak sviňa... Čo sa dá pokladať za nie super úžasné fotografie. (?)
A ak Ti mám uľahčiť výber, tak zober NIKON.
A ak Ti mám uľahčiť výber, tak zober NIKON.
Recenziami sa neprelúskam, kedže moja angličtina nieje nato stavaná
Takže chceš povedať, že to nie je bohvieaká kúpa? Ten Nikon sa mi pri tejto cenovej relácii zdal najprijatelnejšia voľba, alebo vieš o niečom lepšom? Dám si poradiť.....Nie super úžasné fotky považujem také čo sa nesnažia o umeleckosť a podobne ak ma chápeš.
Takže, stary digitalny foťak už dosluhuje a preto rozmýšlam nad niečim novým , mam možnosť mať tieto foťáky za dobru cenu , aspon si to myslím
za 120€
Fujifilm Fuji FinePix S1000fd 10.0MP
Kodak EasyShare ZD710 7.4MP
za 140€
Fujifilm Fuji FinePix S5800 8.0MP
Fujifilm S5800 10X optical zoom,telephoto lens, 640*480,30fps video
foťak bude služiť na normalne fotky : dovolenky atd. žiadne profesionalne foťenie a takže chcem len nech su pekne čiste fotky a nech to ma aj nejaku kvalitu ked to hodim na velku plazmu
do fotoaparátov sa nevyznam a popravde ani nemám čas študovať niekde nejake recenzie a čítať čo kde a ako , jednoducho teraz nato fakt nemam čas a potrebujem čo najskôr nejaky foťak , samožrejme ak je niečo lepšie ako som napísal tu do 140€ tak budem rád
za 120€
Fujifilm Fuji FinePix S1000fd 10.0MP
Kodak EasyShare ZD710 7.4MP
za 140€
Fujifilm Fuji FinePix S5800 8.0MP
Fujifilm S5800 10X optical zoom,telephoto lens, 640*480,30fps video
foťak bude služiť na normalne fotky : dovolenky atd. žiadne profesionalne foťenie a takže chcem len nech su pekne čiste fotky a nech to ma aj nejaku kvalitu ked to hodim na velku plazmu
do fotoaparátov sa nevyznam a popravde ani nemám čas študovať niekde nejake recenzie a čítať čo kde a ako , jednoducho teraz nato fakt nemam čas a potrebujem čo najskôr nejaky foťak , samožrejme ak je niečo lepšie ako som napísal tu do 140€ tak budem rád
No zdá sa že som troška prestrelil, keď som si skontroloval financie na tento účel vyhradené a budem musieť sa uspokojiť s lepšou verziou niečoho takéhoto: Canon powershot sx130 is. Dáka rada ako by sa mohla tá "lepšia verzia" volať.?
-
jin
VIP
SX130IS je úplne v pohode. Bohate Ti bude stačiť.ejo6 napísal:No zdá sa že som troška prestrelil, keď som si skontroloval financie na tento účel vyhradené a budem musieť sa uspokojiť s lepšou verziou niečoho takéhoto: Canon powershot sx130 is. Dáka rada ako by sa mohla tá "lepšia verzia" volať.?
Zaxman: Fúúha, z hentoho, fakt úprimne netuším, zrejme tú Fujinu...