blokovanie pozadovanych web stranok

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
mischo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

blokovanie pozadovanych web stranok

Príspevok od používateľa mischo »

Zdravim pani, potreboval by som trosku poradit. Vypomaham v jednej skole robit spravcu siete (viac menej za pan Boh zaplat, aby skola neplatila drahych spravcov).. maju na mna poziadavku blokovat na PC niektore web stranky ako FB, pokec a podobne... ako by ste to riesili? Vlastny server nemaju, rozmyslal som nad nejakym routerom ktory by sa vlozil na zaciatok siete a v nom by som zablokoval pristup k podobnym strankam ale menej financne narocne by bolo asi nainstalovat na kazdy PC kde maju byt stranky blokovane , nejaky program. Co vy na to ? Uvazujem spravne? Pripadne poradte ak mate nieco odskusane :) Vdaka za rady zatial :)
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: blokovanie pozadovanych web stranok

Príspevok od používateľa brm »

Ak sa to nedá centrálne (ak komunikácia nejde cez nejaký jeden hlavný router, čert vie, ako sú tam posieťované pc), tak v každom jednom kompe upraviť súbor hosts a študentom zrušiť admin práva.. http://www.hojko.com/zablokovat-pokec-sk-t77873.html

:)
mischo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

ved to je presne to co potrebujem, paradicka, ziadne investicie, ziadne zbytocne programy :) Dakujem BRM :) davam ti like :D
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Router je na toto nič moc :) pretože cez prvý proxyserver sa na ten fb aj tak dostanem :) potom treba aj tie proxy weby blokovať :) skúšal som to na našej sieti v triede :)
mischo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

inak ked sme uz takto rozbehnuty :D ake pouzivate programy na zalohu a akym sposobom zalohujete? ciastocna alebo celkova zaloha? Lebo mam k dispozicii na zalohu obmedzene mnozstvo GB (asi 8 GB) a tam sa tazko robia zazraky :( pouzival som davnejsie ghost ten klasicky dosovy co sa nabootuje ale neviem z akeho dovodu s nim maju tie PC problem , tak skusam acronisc true image ale ziadna slava :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

keď chceš riešiť nový problém, založ si novú tému alebo pohľadaj či taká neexistuje. V opačnom prípade vznikajú situácie, keď sa v téme o blokovaní stránok rieši zálohovanie, a niekto čo hľadá odpoveď na svoju otázku to ani za svet nenájde
mischo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

no dobre dobre sorry :)
chicken1
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chicken1 »

pokial ale spravuje viacero PC (aj moj pripad) riesit to cez host a zrusit administratorske prava bude zabava na par dni. Osobne to chcem riesit routrom, ale neviem aky je na to vhodny. :? V podstate ide o blokovanie vsetkeho, okrem vyvolenych webstranok... riesil niekto podobny problem?
mischo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

preco by som rusil admin ucty ? ja len zamedzim studentom pristup k instalovaniu a podobnemu zahlcovaniu systemu kravinami tym, ze im vytvorim student. obmedzene ucty cize nebudu moc instalovat a samozrejme admin ucet bude pre nich tabu :wink: +-20 PC to mas za hodinku ako nic samozrejme ked ich naraz nastartujes :D
alafangla
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa alafangla »

pripadne ak ti ide len o filtrovanie tych stranok uzitocnejsie ako hosts vo win je blokovat rozsahy adries tychto stranok

azet
213.215.107.254
213.215.107.222

facebook
66.220.144.0/20
69.63.176.0/20
204.15.20.0/22

este ta upozornim ze problem ti budu robit webproxy, tie sa blokovat nedaju, a da sa cez ne pripojit na FB
mischo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

pockaj , ako myslis blokovat vo win tieto adresy? o tych proxy viem, to je stary znamy problem, pripadne keby bol nejaky sposob (okrem instalacie programu) aby blokovalo aj slova alebo text v url adrese.. napr: anonym proxy a podobne mam doma jedno pc ktore som rozmyslal vlozit ako server s linuxom a tam to vsetko krasne odfiltrovat, ale ked som sa s takym niecim bavil naposledy zozralo mi to asi vsetok volny cas a mam este druhu pracu, cize to neprichadza do uvahy :)
Napísať odpoveď