blokovanie pozadovanych web stranok
blokovanie pozadovanych web stranok
Zdravim pani, potreboval by som trosku poradit. Vypomaham v jednej skole robit spravcu siete (viac menej za pan Boh zaplat, aby skola neplatila drahych spravcov).. maju na mna poziadavku blokovat na PC niektore web stranky ako FB, pokec a podobne... ako by ste to riesili? Vlastny server nemaju, rozmyslal som nad nejakym routerom ktory by sa vlozil na zaciatok siete a v nom by som zablokoval pristup k podobnym strankam ale menej financne narocne by bolo asi nainstalovat na kazdy PC kde maju byt stranky blokovane , nejaky program. Co vy na to ? Uvazujem spravne? Pripadne poradte ak mate nieco odskusane
Vdaka za rady zatial 
Re: blokovanie pozadovanych web stranok
Ak sa to nedá centrálne (ak komunikácia nejde cez nejaký jeden hlavný router, čert vie, ako sú tam posieťované pc), tak v každom jednom kompe upraviť súbor hosts a študentom zrušiť admin práva.. http://www.hojko.com/zablokovat-pokec-sk-t77873.html

ved to je presne to co potrebujem, paradicka, ziadne investicie, ziadne zbytocne programy
Dakujem BRM
davam ti like 
Router je na toto nič moc
pretože cez prvý proxyserver sa na ten fb aj tak dostanem
potom treba aj tie proxy weby blokovať
skúšal som to na našej sieti v triede 
inak ked sme uz takto rozbehnuty
ake pouzivate programy na zalohu a akym sposobom zalohujete? ciastocna alebo celkova zaloha? Lebo mam k dispozicii na zalohu obmedzene mnozstvo GB (asi 8 GB) a tam sa tazko robia zazraky
pouzival som davnejsie ghost ten klasicky dosovy co sa nabootuje ale neviem z akeho dovodu s nim maju tie PC problem , tak skusam acronisc true image ale ziadna slava 
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
keď chceš riešiť nový problém, založ si novú tému alebo pohľadaj či taká neexistuje. V opačnom prípade vznikajú situácie, keď sa v téme o blokovaní stránok rieši zálohovanie, a niekto čo hľadá odpoveď na svoju otázku to ani za svet nenájde
no dobre dobre sorry 
-
chicken1
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
pokial ale spravuje viacero PC (aj moj pripad) riesit to cez host a zrusit administratorske prava bude zabava na par dni. Osobne to chcem riesit routrom, ale neviem aky je na to vhodny.
V podstate ide o blokovanie vsetkeho, okrem vyvolenych webstranok... riesil niekto podobny problem?
preco by som rusil admin ucty ? ja len zamedzim studentom pristup k instalovaniu a podobnemu zahlcovaniu systemu kravinami tym, ze im vytvorim student. obmedzene ucty cize nebudu moc instalovat a samozrejme admin ucet bude pre nich tabu
+-20 PC to mas za hodinku ako nic samozrejme ked ich naraz nastartujes 
pripadne ak ti ide len o filtrovanie tych stranok uzitocnejsie ako hosts vo win je blokovat rozsahy adries tychto stranok
azet
213.215.107.254
213.215.107.222
facebook
66.220.144.0/20
69.63.176.0/20
204.15.20.0/22
este ta upozornim ze problem ti budu robit webproxy, tie sa blokovat nedaju, a da sa cez ne pripojit na FB
azet
213.215.107.254
213.215.107.222
66.220.144.0/20
69.63.176.0/20
204.15.20.0/22
este ta upozornim ze problem ti budu robit webproxy, tie sa blokovat nedaju, a da sa cez ne pripojit na FB
pockaj , ako myslis blokovat vo win tieto adresy? o tych proxy viem, to je stary znamy problem, pripadne keby bol nejaky sposob (okrem instalacie programu) aby blokovalo aj slova alebo text v url adrese.. napr: anonym proxy a podobne mam doma jedno pc ktore som rozmyslal vlozit ako server s linuxom a tam to vsetko krasne odfiltrovat, ale ked som sa s takym niecim bavil naposledy zozralo mi to asi vsetok volny cas a mam este druhu pracu, cize to neprichadza do uvahy