S nadhľadom sa dá zobrať nejaký vtip, niečo na ten spôsob, nie to, ako niekto vypisuje takéto veci do fóra, ak sa niekto hlása k Harmanovi a oslavuje ho za hrdinu, ak niekto spomína nejaký plyn alebo strieľanie na margo tohto problému. To už ako vtip naozaj neberiem, ak ty áno, tak v tomto sa jednoducho nezhodneme.
Nepopieram, nezveličujem - ani ja ani ty nemáme štatistiky na tieto veci. Ja som len načrtol otázku, prečo je zrovna na východe tých tzv. neprispôsobivých cigánov toľko, prečo nie na strednom alebo západnom Slovensku. Prečo napr. aj v Čechách problémy s cigánmi hlavne v celkovo slabších sociálnych územiach.
AK vie cigán čítať, písať (HA HA HA, LOL), tak už som ti vysvetlil X krát, že na východe ľudia nemajú dôvod ho poslať dpč iba preto, lebo je cigán, ty máš totiž voči nám predsudky, pretože veríš, že to tak je, napriek absolútne nulovej skúsenosti s tým, čo sa na východe deje.
Tu nejde len o východ, ale celkovo. Samozrejme, že ten dôvod je: to, že je cigán. Však také názory počúvam často: zamestnáš cigána kopať kanály a ukradne ti aj ten krompáč, atď. Takéto názory reálne existujú a také iste názory môže mať potencionálny zamestnávateľ + to, čo dennodenne vidí v telke, o cigánoch z Malackách a už to je. Cigána nezoberie, aj napriek tomu, že spĺňa požiadavky. Toto sa podľa teba nemôže stať ?
Nestaval som sa do pozície guru. Prosím, nezačni mi tu konštruovať ako istí iní diskutéri. Moja fundovanosť je minimálne o sto percent vyššia, ako tá tvoja, HLAVNE čo sa týka situácie na východe. Skús ma presvedčiť o opaku a upozorňujem vopred, že kdejaké nasprostasté antropologické štúdie, prieskumy a iné sprostosti ma nezaujímajú. Ty žiaľ totiž nevieš pochopiť, že žiješ medzi inými cigánmi, takými, ktorí sú zjavne prispôsobení dostatočne na to, aby ťa pravidelne nenasierali.
Však to ja nikde nepopieram, ani sa nestaviam do pozície nejakého odborníka na východoslovenských cigánov, len ma zaujíma, ako si napr. môžeš dovoliť tvrdiť toto: AK vie cigán čítať, písať (HA HA HA, LOL), tak už som ti vysvetlil X krát, že na východe ľudia nemajú dôvod ho poslať dpč iba preto, lebo je cigán, ty máš totiž voči nám predsudky, pretože veríš, že to tak je, napriek absolútne nulovej skúsenosti s tým, čo sa na východe deje.
Ak by to tak bolo, ako píšeš, tak by si musel byť prítomný na každom jednom pracovnom pohovore, čo sa kedy stal.
Takže nechaj si svoje nezmysly o tvojich cigánoch, lebo mňa nimi nepresvedčíš, pretože ja a desiatky tisíc ďalších ľudí na východe majú skúsenosti úplne iné a určite si ich nevymýšľajú.
Tu sa dopúšťaš konštrukcie ty, lebo ja som nikde a vôbec celkovo v tejto téme nikdy nepopieral skúsenosti iných ľudí, ani z východu, ani z Arktídy, a celkovo som sa teraz snažil navodiť inú otázku, ako priame skúsenosti s cigánmi - a to = vplýva možnosť zamestnanosti v danom regióne na to, aké sú následné problémy s cigánmi ? A ak áno, prečo to tak je ?