Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
martinsos
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa martinsos »

Mňa dorazilo v tej diskusií toto :D Milý navážači do Rómov..

Pozrite sa . Mnohí z týchto Rómov inak povedané Cigánov by aj rado pracovalo ale ťažko si hľadajú prácu, lebo veľa zamestnávateľov je rasistov a preto o rómov nemajú záujem. Teda preto sú mnohí Rómovia nezamestnaní lebo rasistickí zamestnávatelia ich nechcú zamestnať. Čiže problém vidím u rasistických predsudkoch zamestnávateľov. Pán Šulík vďaka za skvelé umelecké dielo.

a ešte toto, a zamestnavatelia su raszýsti! Skusenost hovori za vsetko, vacsina ciganov su taki, aki su.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

seth: ja si tlak dvihat nechcem, takto v lete to moze byt nebezpecne :)
martin: dufam, ze to je nejaky troll, lebo inak mi je toho cloveka uprimne luto :)

//autoeditácia príspevku (14 Júl 2011, 13:34)
Zas Malacky, nazor si utvori kazdy sam: http://www.cas.sk/clanok/202234/romov-p ... kerou.html
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Dosť dobrý príspevok v diskusii :)

INZERÁT (keďže armáda predáva tanky)

Kúpim tri T-72M2.
Zn.: Poriešim MA.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No neviem ci by ten tank este pred prvym vystrelom neskoncil v zbernych surovinach :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

seth82 napísal:Dosť dobrý príspevok v diskusii :)

INZERÁT (keďže armáda predáva tanky)

Kúpim tri T-72M2.
Zn.: Poriešim MA.
Nie že dosť dobrý, ale dosť primitívny.

Takisto ako všetky podobné nonsensy od úbožiakov, ktoré vôbec niečo také dokážu vypotiť.

Čo sa týka tej práce a pracovných príležitostí, resp. to, že ak je človek cigán, tú robotu si zoženie ešte ťažšie na takom východnom Slovensku, ste tu strašne zosmiešnili, čím ste s dostali na úroveň toho človeka, čo písal ten príspevok (on to zase videl tiež len z jednej strany).

Je veľmi zaujímavý jav, že najväčší problem s cigánmi je na východnom Slovensko, kde je celkový problém s prácou, menej pracovných príležitostí atď. Ale tak, určite to bude len tým, že cigáni nechcú pracovať, že sú od prírody "zlí" a navyše smrdia, aj keď sa umyjú. :roll:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Nieže sa rozplačeš. Trocha humoru nezaškodí. A mimochodom - účel svätí prostriedky, čítal si ten článok, ktorý sem zaslal GothaR? Ak by si bol tým človekom, ktorému cigáni v MA znepríjemňujú život, určite by si iné "nonsensy" nešíril a ver, že takých ľudí je na východe X. Vrátane mojej rodiny, vrátane celého nášho mestečka a celého jeho okolia.

To o tej robote sme tu už X krát prediskutovali a to, čo píšeš, je iba tvoje vlastné presvedčenie, nie však prax. A vieš ako funguje prirodzený výber trhu? Samozrejme tak, že keďže je na východe dostatok ľudí, ktorí hľadajú prácu a VEDIA čítať, písať, počítať, majú základné hygienické návyky a vedia rozprávať, tak v očiach zamestnávateľa si asi radšej vyberie takých, alebo nie? ČIA je to prosím ťa chyba, že cigáni nemajú také vzdelanie ako tí, ktorí ich prevyšujú? Hádam len nie naša? Majú LEPŠIE podmienky na vzdelanie ako my, pretože dostávajú kopu vecí zadarmo, príspevky na jedlo, na učebné pomôcky, školy zadarmo, dokonca ich vyučujú v ich vlastnom pajazyku - čia je to chyba?

Prosím ťa, hughito, prestaň ma nasierať tvojimi nefundovanými príspevkami, keď nemáš absolútne žiadne poňatie, že ako je to žiť na východe, kde je cigánska populácia určite vyššia, ako v mieste, kde žiješ ty. (viem, že si raz spomenul, že to nie je BA, ale východ to nie je určite).
hughito
Redeemer
Redeemer

Trocha humoru ? To je humor ? To je primitivizmus a okrem toho, že ten človek, čo takéto veci hlása by to samozrejme nikdy nespravil, lebo na to nemá gule, tak je to navyše aj primitív.

Vlastné presvedčenie a nie prax. Ty máš svoje tvrdenia čím podložené ? Akou fundovanosťou ? Nebuď smiešny.

Ty úplne popieraš takú zjavnú vec, ktorá tu existuje a vo veľkej miere - rasizmus, stereotypy, predsudky voči cigánom. Vy to tu vlastne popierate všetci, lebo, samozrejme, nič také neexistuje a nikdy neexistovalo.

Ja som narážal na prípad, kedy ten cigán vie čítať, písať a má všetko to, čo si tam tak krásne vypísal, ale narazí na to, že je cigán. To sa akože nedeje ? Chceš mi povedať, že sa to nedeje ? Že to sa nemôže stať ? Pri tom, čo počúvam hovoriť ľudí na margo cigánov - a to tu, kde bývam ja a nie je tu zďaleka taká zlá situácia ?
Prosím ťa, hughito, prestaň ma nasierať tvojimi nefundovanými príspevkami, keď nemáš absolútne žiadne poňatie, že ako je to žiť na východe, kde je cigánska populácia určite vyššia, ako v mieste, kde žiješ ty. (viem, že si raz spomenul, že to nie je BA, ale východ to nie je určite).
Prosím ťa prestaň sa tu ty stavať do pozície guru a navyšovať si svoju imaginárnu fundovanosť na túto tému. Žijem na mieste, kde je cigánov dosť, som s nimi denne, vídam ich, v autobuse, momentálne aj v robote, proste všade. Doteraz som vedľa jednej mladej cigánky sedel na zaškolovaní na brigáde (ktorá mimochodom svojej kamoške spomínala, že mala na predchádzajúce SŠ problém s tým, že istí jedinci mali problém s tým, že je "čierna"). Pritom samozrejme úplne normálna baba, takisto jej matka cigánka robí v danej fabrike, dokonca viackrát vyhlásená za pracovníčku mesiaca.

Takže si nechaj tieto tútorské nezmysly pre blbečkov do iných tém, ja to o to nemám záujem.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme, pre teba je to primitivizmus, pretože to neberieš s nadhľadom. Moje presvedčenie pochádza z mojich skúseností, skúseností mojej rodiny, každodenným stretom s cigánskou "kultúrou" na východe, bývalí spolužiaci, potom "spoluobčania". Prax mi príde celkom dostačujúca na podporu fundovanosti.

Ja popieram niekde rasizmus a stereotypy? Zasa sa dostávame do našej obľúbenej hry? Nie, ja ich nepopieram, ale tak isto ich ani nezveličujem, čo zasa robíš pravidelne ty. Tak, ako si to spravil aj v predchádzajúcom príspevku. Pretože ty by si (obrazne, samozrejme) veľmi rád pripisoval ich chyby nám, pričom pravda je na presne opačnom konci.

AK vie cigán čítať, písať (HA HA HA, LOL), tak už som ti vysvetlil X krát, že na východe ľudia nemajú dôvod ho poslať dpč iba preto, lebo je cigán, ty máš totiž voči nám predsudky, pretože veríš, že to tak je, napriek absolútne nulovej skúsenosti s tým, čo sa na východe deje.

Nestaval som sa do pozície guru. Prosím, nezačni mi tu konštruovať ako istí iní diskutéri. Moja fundovanosť je minimálne o sto percent vyššia, ako tá tvoja, HLAVNE čo sa týka situácie na východe. Skús ma presvedčiť o opaku a upozorňujem vopred, že kdejaké nasprostasté antropologické štúdie, prieskumy a iné sprostosti ma nezaujímajú. Ty žiaľ totiž nevieš pochopiť, že žiješ medzi inými cigánmi, takými, ktorí sú zjavne prispôsobení dostatočne na to, aby ťa pravidelne nenasierali.

Takže nechaj si svoje nezmysly o tvojich cigánoch, lebo mňa nimi nepresvedčíš, pretože ja a desiatky tisíc ďalších ľudí na východe majú skúsenosti úplne iné a určite si ich nevymýšľajú.

HOWGH.
hughito
Redeemer
Redeemer

S nadhľadom sa dá zobrať nejaký vtip, niečo na ten spôsob, nie to, ako niekto vypisuje takéto veci do fóra, ak sa niekto hlása k Harmanovi a oslavuje ho za hrdinu, ak niekto spomína nejaký plyn alebo strieľanie na margo tohto problému. To už ako vtip naozaj neberiem, ak ty áno, tak v tomto sa jednoducho nezhodneme.

Nepopieram, nezveličujem - ani ja ani ty nemáme štatistiky na tieto veci. Ja som len načrtol otázku, prečo je zrovna na východe tých tzv. neprispôsobivých cigánov toľko, prečo nie na strednom alebo západnom Slovensku. Prečo napr. aj v Čechách problémy s cigánmi hlavne v celkovo slabších sociálnych územiach.
AK vie cigán čítať, písať (HA HA HA, LOL), tak už som ti vysvetlil X krát, že na východe ľudia nemajú dôvod ho poslať dpč iba preto, lebo je cigán, ty máš totiž voči nám predsudky, pretože veríš, že to tak je, napriek absolútne nulovej skúsenosti s tým, čo sa na východe deje.
Tu nejde len o východ, ale celkovo. Samozrejme, že ten dôvod je: to, že je cigán. Však také názory počúvam často: zamestnáš cigána kopať kanály a ukradne ti aj ten krompáč, atď. Takéto názory reálne existujú a také iste názory môže mať potencionálny zamestnávateľ + to, čo dennodenne vidí v telke, o cigánoch z Malackách a už to je. Cigána nezoberie, aj napriek tomu, že spĺňa požiadavky. Toto sa podľa teba nemôže stať ?
Nestaval som sa do pozície guru. Prosím, nezačni mi tu konštruovať ako istí iní diskutéri. Moja fundovanosť je minimálne o sto percent vyššia, ako tá tvoja, HLAVNE čo sa týka situácie na východe. Skús ma presvedčiť o opaku a upozorňujem vopred, že kdejaké nasprostasté antropologické štúdie, prieskumy a iné sprostosti ma nezaujímajú. Ty žiaľ totiž nevieš pochopiť, že žiješ medzi inými cigánmi, takými, ktorí sú zjavne prispôsobení dostatočne na to, aby ťa pravidelne nenasierali.
Však to ja nikde nepopieram, ani sa nestaviam do pozície nejakého odborníka na východoslovenských cigánov, len ma zaujíma, ako si napr. môžeš dovoliť tvrdiť toto: AK vie cigán čítať, písať (HA HA HA, LOL), tak už som ti vysvetlil X krát, že na východe ľudia nemajú dôvod ho poslať dpč iba preto, lebo je cigán, ty máš totiž voči nám predsudky, pretože veríš, že to tak je, napriek absolútne nulovej skúsenosti s tým, čo sa na východe deje.

Ak by to tak bolo, ako píšeš, tak by si musel byť prítomný na každom jednom pracovnom pohovore, čo sa kedy stal.
Takže nechaj si svoje nezmysly o tvojich cigánoch, lebo mňa nimi nepresvedčíš, pretože ja a desiatky tisíc ďalších ľudí na východe majú skúsenosti úplne iné a určite si ich nevymýšľajú.
Tu sa dopúšťaš konštrukcie ty, lebo ja som nikde a vôbec celkovo v tejto téme nikdy nepopieral skúsenosti iných ľudí, ani z východu, ani z Arktídy, a celkovo som sa teraz snažil navodiť inú otázku, ako priame skúsenosti s cigánmi - a to = vplýva možnosť zamestnanosti v danom regióne na to, aké sú následné problémy s cigánmi ? A ak áno, prečo to tak je ?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Je mi jedno, či to ty ako vtip neberieš, ja to ako vtip beriem. Takže nie, na tom sa nezhodneme.

Presne tak. Ani ja a ani ty nemáme štatistiky. Problémom je však tvoj prístup - celý čas a dookola opakuješ, že ty bývaš v prostredí, kde cigáni problémy nerobia - OK, beriem, chápem to a verím ti. TY však nevieš po celý ten čas pochopiť to, že situácia na východe je taká, aká je a furt keď tu niekto niečo o kradnúcich, smrdiacich a kriminálnych cigánoch z východu napíše, ty automaticky vyrukuješ s tým, že "ty bývaš tam, kde je ich dosť a žiadne problémy s tým nie sú." To nie je argument.

Samozrejme, aj v prípade prijímania cigánov ma ideš presviedčať o tom, čomu ty veríš aj napriek tomu, že ja to mám z praxe. A tam je zakopaný pes - ty proste veríš, že je to tak, že ak postavím cigána a bieleho vedľa seba s rovnakými skillz, tak si zamestnávateľ jednoznačne vyberie bieleho, lebo je to tak a všetci máme predsudky a ty si o tom proste presvedčený. Škoda len, že to je iba tvoj pocit, pričom je to ďaleko od reality. SKús si to uvedomiť - ak je cigán zaradený do normálneho života, tebou opísaná nenávisť voči cigánom sa určite nebude týkať jeho, skôr naopak, prekvapí, poteší, že je svetielkom v tme. Nepíšem, že sa to nemôže stať, ale určite sa to nestáva tak, ako to ty opisuješ. A už vôbec nie tak pravidelne.

Ako môžem tvrdiť to, čo som tvrdil? Pretože ja poznám celkom dosť zamestnávateľov z východu a viem, ako sa k tomu pristupuje. Poznám aj názor lokálnej väčšiny (pozor, zopakujem, netvrdím, že sa to, čo ty opisuješ, stať nemôže, ale tak isto sa to môže stať hocikde inde) a viem, ako vo všeobecnosti reaguje na to, čo som spomínal (o čom ty, priznaj si, nemôžeš vedieť nič, pretože na východe nebývaš). Práve preto si to môžem dovoliť tvrdiť. Na základe čoho si môžeš ty dovoliť mi v týchto veciach odporovať?

Skúsenosti iných nepopieraš, ale popieraš všetko negatívne, čo z tých skúseností vzišlo :3
hughito
Redeemer
Redeemer

Zaujímavé je, že sám napíšeš, že štatistiku nemáme (ani mať nemôžeme) a potom na základe svojich skúseností s pár zamestnávateľmi a názormi akejsi lokálnej väčšiny ideš so 100% istotu vyhlasať nejaké tvrdenie.

Zaujímavé je aj to, že napíšeš:

Kód: Vybrať všetko

TY však nevieš po celý ten čas pochopiť to, že situácia na východe je taká, aká je a furt keď tu niekto niečo o kradnúcich, smrdiacich a kriminálnych cigánoch z východu
a potom

ak je cigán zaradený do normálneho života, tebou opísaná nenávisť voči cigánom sa určite nebude týkať jeho, skôr naopak, prekvapí, poteší, že je svetielkom v tme. 
Samozrejme, nenávisť opadne, ale ten predsudok či stereotyp spôsobený tým hore, ostať môže.

A inak - ja som sa nikde nevyjadroval k početnosti "tohto," takže neviem odkiaľ to máš =

Nepíšem, že sa to nemôže stať, ale určite sa to nestáva tak, ako to ty opisuješ. A už vôbec nie tak pravidelne. 
Celkovo som sa k tomu vyjadroval iba neurčito a hypoteticky - ako možnosť.
Skúsenosti iných nepopieraš, ale popieraš všetko negatívne, čo z tých skúseností vzišlo
A ako prosím ťa ?

A ešte k tomuto:
napíše, ty automaticky vyrukuješ s tým, že "ty bývaš tam, kde je ich dosť a žiadne problémy s tým nie sú." To nie je argument.
Kde som toto ako argument použil ? Maximálne vo zmysle, skúsenosť vs skúsenosť (nikdy nie ako negáciu skúsenosti iných, ktoré sa nezhodovali s mojimi), akurát, že ja som bol za svoju "pozitívnu" skúsenosť takmer ukrižovaní, lebo som nezapadol do schémy, ktorá sa tu razí. Aj to o niečom svedčí.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Moje skúsenosti "s pár zamestnávateľmi a názormi akejsi lokálnej väčšiny" sú stopercentne viac pravdivé a predstavujú aspoň nejakú vzorku reality, v porovnaní s tvojimi dojmami. Je to niečo ako porovnanie hocičoho a ničoho. Hocičo je furt viac, nech už je to čokoľvek. So stopercentnou istotou som nič nehlásal, pretože furt som napísal v zátvorke, že také prípady sa určite stávajú, TAK NETREP.

Skvelé, zistil si a znovu potvrdil pre seba, že tie predsudky predsa len máme. Teda ja ťa o opaku nepresvedčím, pretože si furt hudieš dookola to svoje. To, samozrejme, nemá zmysel.

V zvyšku na teba reagovať nebudem, pretože ma to už nebaví. Pogratuluj si, ja proste nevidím žiaden zmysel v diskusii s tebou, pretože si jednostranne zameraný a ja to nezmením. Nebudem o tom diskutovať preto, lebo toto je jediná téma, ktorá mi dokáže na tomto fóre nadvihnúť v reálnom živote tlak, keď sa tu niektorí white knights zastávajú cigánov, ktorí u nás BOHOVO veľa ľuďom znepríjemňujú život.
hughito
Redeemer
Redeemer

Práve preto si to môžem dovoliť tvrdiť
- stále je to len nejaká vzorka reality a určite významne malá ohľadom na celé východné Slovensko a všetkých ľudí, ktorí tam žijú.

Ďalej:

pretože furt som napísal v zátvorke, že také prípady sa určite stávajú
a potom :arrow:

Skvelé, zistil si a znovu potvrdil pre seba, že tie predsudky predsa len máme. Teda ja ťa o opaku nepresvedčím, pretože si furt hudieš dookola to svoje. To, samozrejme, nemá zmysel. 
Neodporuješ si trochu ? Však si jasne potvrdil, o čom som tu písal a následne napíšeš, že ja žijem v nejakých domnienkach, ktoré sú ničím nepodložené. No podložené sú tým, že stereotypy a rôzne predsudky proste existujú a určite sa vyskytujú aj v tejto sfére, čo si potvrdil aj ty.

+ opakovanie zdôrazňujem, že som sa nikde nevyjadril k nejakému množstvu/kvantite, v akom sa to deje, to si si proste vymyslel.
pretože si jednostranne zameraný a ja to nezmením.
Jednostranne zameraný na čo ? Ohľadom čoho som jednostranne zameraný ? Zato, že som položil do pléna otázku a preto, lebo dokážem na celý problém nahliadnuť viac kriticky ako 95% ľudí, čo do tejto témy prispievajú ?
zastávajú cigánov, ktorí u nás BOHOVO veľa ľuďom znepríjemňujú život.
No ešte napíš, že si zastávam tých cigánov, ktorí znepríjemňuj ľuďom život a bude dokonané tvoje dielo.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

hughita treba zobrat na exkurziu po niektorych osadach na vychode slovenska . . . a potom mu naordinovat silne antidepresiva, aby sa nezastrelil ked to uvidi
hughito
Redeemer
Redeemer

qwerty-xyz napísal:hughita treba zobrat na exkurziu po niektorych osadach na vychode slovenska . . . a potom mu naordinovat silne antidepresiva, aby sa nezastrelil ked to uvidi
Na si chcel týmto príspevkom poukázať ?

a pre tých x karmistov, ktorí nemajú na to, ísť diskutovať: napíšte sem, čo vás tak irituje na vašich príspevkoch, tak, ako to dokázal seth. Či vy na to nemáte ?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Karmu som ti nedal, napriek tomu ti odpoviem za seba. Tvoj nazor nezmenim rovnako ako ty moj, takze pokladam zbytocne s tebou o tejto teme diskutovat.
mico5000
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mico5000 »

neexistuje 100% pravda takže môžem povedať seth má pravdu - iste v niečom aj hoghito ale iné prostredie iný pohľad na vec....
tak mi ušlo písmeno.. hughito
hughito
Redeemer
Redeemer

t0m4s3 napísal:Karmu som ti nedal, napriek tomu ti odpoviem za seba. Tvoj nazor nezmenim rovnako ako ty moj, takze pokladam zbytocne s tebou o tejto teme diskutovat.
Veď tu nejde o menenie názorov, máš pocit, že som sa napr. teraz v diskusii so sethom snažil zmeniť jeho názor ?

A vôbec mi neišlo o porovnávanie prostredí.

Opakujem posledný krát: navrhol som takú tézu, či existuje korelácia medzi celkovo zlými sociálnymi podmienkami daného regiónu a vyšším počtom tzv. neprispôsobivými cigánmi. Ak to tak je (čo si myslím, že je), tak potom čo konkrétne na to vplýva. Ja som tu napísal hypotézu o práci a pracovnom výbere ako jednu z možností, seth si myslí, že je to nezmysel, na nejaké nepodstatné výnimky. Tak napíšte, v čom to teda spočíva.
Spoiler
Už vidím ako dostanem za tento príspevok od x primitívov, ktorí v ňom budú vidieť imaginárnu obhajobu cigánov.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

mico: je to hughito nie hoghito - hug je po anglicky objatie a hog kanec tak nech sa nam hugo rozhodne ci mu to nezalichotilo :lol: ale dost bolo OT

hughito: ja by som skor videl korelaciu medzi koncentraciou romov a ich neprisposobivostou
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Hughito - mas 18 (alebo 17?) rokov a na svoj vek velmi zaujimave myslienky. To musim uznat. Kazdopadne prides do ineho veku a zistis, ze nie vsetko za cim si teraz stojis, je spravne.

Ked ti x-ludi napise, ze sa mas ist pozriet na vychod, ako tam vyzera situacia, asi na tom nieco bude. Ci sa ti to paci, alebo nie, cigani na vychode sa spravaju uplne inak (az na vynimky - napr. Malacky) ako na zapade. Proste, kym to neuvidis, tak tomu NIKDY nepochopis.

Druha vec je, ze diskutovat s tebou je velice narocna uloha. Z toho co citam, by sancu s tebou v debate nemal ani Demokritos ci Sokrates. Nic v zlom, ale proste si hudies to svoje a argumenty druhych ludi ta total nezaujimaju (aj ked sa sem-tam tvaris ze ano).

PS: 1xminus som ti dal aj ja, lebo sa mi nechcelo vypisovat to, co som aj tak musel napisat teraz
Napísať odpoveď